1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Raften in Pacuare

Raften op één van de beste plekken ter wereld, een geweldig avontuur! Vanuit San José reist u per transfer naar het beginpunt waar de rafts al klaar liggen. De ecolodge waar u verblijft is alleen te bereiken over het water. Stap in de raft en bedwing samen met andere reizigers de rivier. U slaapt in een ecolodge midden in de jungle aan de Pacuare rivier. Vanuit de accommodatie worden verschillende excursies georganiseerd, maar er is ook genoeg tijd om te genieten van de prachtige omgeving.

Raften naar jungle accommodatie
Veel excursies vanuit uw lodge
Weg vanuit de bewoonde wereld
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
Wie wildlife wil spotten in een uitbundig groene omgeving, moet naar Costa Rica gaan! Ik zag prachtige vogels, maar ook luiaards en walvissen.
1-Cocktails-met-zonsondergang_1_329393
Lara Huisenga
In het sfeervolle Latijns-Amerika voel ik me altijd direct thuis. Wat een heerlijk continent. Mijn ervaringen deel ik graag met u!

Reis van dag tot dag: Raften in Pacuare

Dag 1 San José - Pacuare
Dag 2 Pacuare
Dag 3 Pacuare – San José

100% maat werk

Dag 1 San José – Pacuare

Costa-Rica-Pacuare-Waterval Costa-Rica-Pacuare-Raften-2(15)

Vandaag start uw 3-daagse raft-avontuur! U gaat raften op één van de beste plekken ter wereld. Naast het aantal versnellingen in de rivier, 52, staat Pacuare vooral bekend om zijn pure schoonheid. U vaart door een kloof met aan weerszijden steile, met groene jungle bedekte, bergen. Het voelt alsof u even weg bent uit de bewoonde wereld. Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald bij uw accommodatie in San José en in ca. 2,5 uur naar het activiteitencentrum gebracht vlakbij de Pacuare rivier. Hier krijgt u eerst een Costa Ricaans ontbijt om een goede bodem te leggen voor de rest van de dag. Dan nog een kort stukje rijden naar het beginpunt van de tocht. Afhankelijk van het seizoen waarin u reist varieert de klasse van II tot IV (klasse I is het makkelijkst en klasse V geavanceerd). De boten liggen al klaar en u ontmoet uw gids voor de dag. U krijg een helm, zwemvest en roeispaan en ontmoet de andere reizigers waarmee u samen de rivier gaat bedwingen. De veiligheidsinstructies worden gegeven en de fotograaf en extra helper, beide in een kajak, worden voorgesteld. Het avontuur kan beginnen! Het gedeelte van de rivier waar u vandaag over vaart varieert tussen klasse II en III. Halverwege wordt er langs de rivier gestopt voor de lunch met erna even tijd voor verkoeling bij een waterval. U stapt weer in de boot en vaart richting de lodge waar u overnacht, midden in de jungle aan de rivier. Een geweldige locatie! Even wat tijd om te relaxen en te genieten van de prachtige omgeving. In de avond wordt er een diner geserveerd in de lodge.

 

Overnachting in Pacuare.

Inclusief: transfer, ontbijt, lunch, diner, rafttocht

Dag 2 Pacuare

Toucan-1(12) Blue-morphos(7)

Vandaag kunt u uit verschillende activiteiten kiezen die vanuit de lodge worden georganiseerd. Ga op ontdekking in het omliggende regenwoud samen met een ervaren gids. In het gebied aan de rivier Pacuare treft u een enorme diversiteit aan planten, vogels, vlinders, luiaards en andere dieren. Of ga zelf op pad en volg de uitgezette wandelroute naar één van de watervallen en natuurlijke baden. Een lekkere verkoeling in de klamme jungle. Maar misschien wel één van onze aanraders: boek een canopytour. Slinger van platform naar platform door de groene jungle. Zet een helm op en probeer vooral te genieten van het vrije gevoel als u van de ene boom naar de andere boom ‘vliegt’.

 

Een dagje relaxen in een hangmat met uitzicht op de rivier kan natuurlijk ook.

 

Bij de accommodatie kunt u zich laten informeren over de optionele activiteiten. Deze, en bovengenoemde, activiteiten zijn niet inbegrepen in de prijs.

 

Overnachting in Pacuare.

Inclusief: ontbijt, lunch en diner

 

Dag 3 Pacuare – San José

Gewekt worden door de junglegeluiden, wie wil dat nu niet? Na het ontbijt maakt u zich klaar voor vertrek. Helaas moet u alweer afscheid nemen van deze bijzondere plek, maar er staat u een geweldige actieve dag te wachten. U stapt weer in de boot en vaart verder over de rivier Pacuare. Vandaag bedwingt u stroomversnellingen in de categorie III en IV, avontuurlijker dan op dag 1. U wordt natuurlijk ook vandaag weer begeleid door professionele gidsen. Zij kennen de rivier als de beste en vertellen, op de rustigere stukken, graag meer over de omgeving en de dieren die u kunt spotten. Na ongeveer 3 uur varen komt u aan bij het eindpunt. Hier staat een minibus voor u klaar die u naar het activiteitencentrum brengt waar u even kunt douchen en omkleden. Na de warme lunch wordt u teruggebracht naar uw accommodatie in San José.

 

Inclusief: ontbijt, lunch, rafttocht, transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën