1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Kamperen in Costa Rica

Trek uw wandelschoenen aan en ga op avontuur in Puerto Viejo de Sarapiquí. In deze jungle is genoeg te ontdekken. U gaat tijdens deze reis te paard en over water. Te paard rijdt u over zandpaden en door rivieren dieper de jungle in en vanaf het water heeft u goed zicht op de vogels die in dit gebied leven. ’s Avonds slaapt u in de wildernis. Wakker worden met de dierengeluiden om u heen maakt deze reis tot een waar avontuur!

Slapen in de wildernis
Paardrijden en floaten
Leuk voor gezinnen
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
Wie wildlife wil spotten in een uitbundig groene omgeving, moet naar Costa Rica gaan! Ik zag prachtige vogels, maar ook luiaards en walvissen.
1-Cocktails-met-zonsondergang_1_329393
Lara Huisenga
In het sfeervolle Latijns-Amerika voel ik me altijd direct thuis. Wat een heerlijk continent. Mijn ervaringen deel ik graag met u!

Reis van dag tot dag: Kamperen in Costa Rica

Dag 1      Aankomst Puerto Viejo de Sarapiquí

Dag 2      Puerto Viejo de Sarapiquí

Dag 3      Puerto Viejo de Sarapiquí

Dag 4      Vertrek Puerto Viejo de Sarapiquí

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Puerto Viejo de Sarapiquí

Sarapiqui-3-rivier_2_415065

Waar de Puerto Viejo-rivier en de Sarapiqui-rivier samenkomen, ligt het plaatsje Puerto Viejo de Sarapiquí. Te midden van het platteland van Costa Rica, waar de lekkerste ananassen en bananen te vinden zijn. Daarnaast groeit hier ook koffie, cacao, palmito en mais. Natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen: er is genoeg jungle om te ontdekken! Puerto Viejo de Sarapiqui was ooit een belangrijke havenplaats in Costa Rica. Nu trekt het vooral liefhebbers van avontuur en natuur. Langs de weg die door het plaatsje loopt, vindt u meerdere restaurants en winkels.

 

Overnachting in Puerto Viejo de Sarapiquí.

Dag 2 Puerto Viejo de Sarapiquí

Bent u klaar voor een ontspannen rit door het groene regenwoud van Costa Rica? Samen met een ervaren gids rijdt u over zandpaden en door kleine rivieren dieper de jungle in. Per paard het ruige landschap van Puerto Viejo de Sarapiquí ontdekken, is een waar avontuur!

 

Wij garanderen u, u blijft om u heen kijken. In dit gebied leven 46 verschillende vogels, die vooral goed te zien zijn tijdens het vogelspotten. Maar ook toekans, luiaards, apen, krokodillen en kleurrijke kikkers laten graag hun gezicht zien. U stopt af en toe dan ook om de dieren van dichtbij te bekijken en meer te leren over de jungletuin waar u verblijft. Ziet u opeens een luiaard in de bomen hangen of een toekan op een boomstam zitten? Wees niet te luidruchtig, maar geef uw gids een seintje. Zo kunt u in alle rust even genieten van deze wilde dieren.

 

Overnachting in Puerto Viejo de Sarapiquí.

Inclusief ontbijt, transfer, Engelssprekende gids, cap, paard

Dag 3 Puerto Viejo de Sarapiquí

Sarapiqui-floating-1 Costa-Rica-Puerto-Viejo-de-Sarapiqui-Hangbrug_1_415102 Sarapiqui-1-kikker_1_334145

De wekker gaat vroeg, want diep in de jungle, maar zeker ook aan de rand van de Sarapiquí-rivier leven veel diersoorten. Vanaf het water heeft u goed zicht op dieren die zich liever niet in de jungle verstoppen. Wat dacht u van krokodillen, maar ook luiaards en vogels die hoog in de bomen te zien zijn?

 

U ontdekt het allemaal in de zijrivieren van Braulio Carrillo National Park. Prachtige uitzichten en een overvloed aan fauna wisselen zich af. De meeste dieren die in dit gebied leven, zijn ’s ochtends het actiefst. U wordt dan ook halverwege de ochtend opgehaald om te beginnen aan uw float-tour. U daalt af naar de rivier en ziet in de verte de boten al liggen. Boten die u misschien herkent als u al eens eerder geraft heeft. Maar vandaag gaat u niet de snelstromende rivier af, maar kunt juist rustig om u heen kijken en de natuur in u opnemen. Houdt uw fotocamera bij de hand om de mooiste foto’s te schieten. Het is genieten!

 

Overnachting in Puerto Viejo de Sarapiquí.

Inclusief ontbijt, transfer, Engelssprekende gids, zwemvest, water en fruit

Dag 4 Vertrek Puerto Viejo de Sarapiquí

Na uw ontbijt is er een einde gekomen aan dit arrangement. Wat dacht u van een verlenging in Tortuguero National Park. Hier kunt u nog meer jungletochten maken en in het juiste seizoen (juli – oktober) schildpadden spotten.

 

Inclusief ontbijt

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën