1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
terug naar het overzicht

Autorondreis Meren en Nationale Parken

De reis begint meteen met een hoogtepunt: ontdek Buenos Aires, onder andere tijdens een fietstocht. Daarna het land van de meren en bergen ontdekken in het Argentijnse Bariloche en het Chileense Puerto Varas. Bijkomen in de warmwaterbronnen in Puyehue en outdoorsporten beoefenen in Pucón. De reis sluit u af in de stad Santiago de Chile.

Wat maakt deze reis bijzonder
Merencruise naar Chili
Schitterende Nationale Parken
Deels met huurauto; vrijheid!
Peru-Machu-Picchu-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns-Amerika dan ook als thuiskomen.
Prijsindicatie vanaf € 3500,- per persoon
Reisduur: 19 dagen / 18 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Meren en Nationale Parken

Argentinië

Dag 1    Aankomst Buenos Aires

Dag 2     Buenos Aires

Dag 3     Buenos Aires

Dag 4     Vlucht naar Bariloche

Dag 5     Bariloche

Dag 6     Bariloche

Dag 7     Dagcruise naar Chili

Chili

Dag 8     Puerto Varas

Dag 9     Puerto Varas

Dag 10  Puerto Varas

Dag 11  Puyehue

Dag 12  Puyehue

Dag 13  Pucón

 

 

Dag 14  Pucón

Dag 15  Pucón

Dag 16  Temuco

Dag 17  Santiago de Chile

Dag 18  Santiago de Chile

Dag 19  Vertrek

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Buenos Aires

Welkom in de stad van de tango

U wordt bij de internationale luchthaven opgehaald en naar uw hotel in Buenos Aires gebracht. Buenos Aires is een enorme en bruisende stad. De stad van Evita Perón, de tango en de voetballer Maradona. Het beste overzicht krijgt u als u wijk voor wijk bekijkt. De leukste wijken zijn San Telmo, Microcentro, Palermo, La Boca en Retiro. Statige gebouwen treft u overal. U blijft fotograferen! San Telmo is een gezellige wijk met smalle straten geplaveid met keien, pleinen, terrassen, restaurants en op straat wordt de tango gedanst. Palermo is de leukste wijk om uit eten te gaan. Authentiek, gezellig en met veel bijzondere gebouwen en pleinen. La Boca is natuurlijk bekend om het voetbalstadion. Maar vergeet niet naar de Caminito te gaan. Talrijke kleurige huisjes, veel street-art en ook hier weer tangodansers op straat. Retiro is vooral bekend om de begraafplaats, met als bekendste graf dat van Evita Perón.

 

Overnachting in Buenos Aires.

Inclusief privé-transfer

Stadswandeling
Buenos Aires

Stadswandeling

U maakt een stadswandeling onder begeleiding van een Nederlandser gids, die al jarenlang in Buenos Aires woont...

Dag 2 Buenos Aires

Fietstocht door de leukste wijken van Buenos Aires

03564814-f19e-46fa-ab01-9b71df4ccd14

Bijna een must-do; de leukste excursie die er in Buenos Aires is: een fietstocht door de stad. Onder begeleiding van een Nederlander die al jaren in Buenos Aires woont, fietst u op ontspannen wijze door deze wereldstad. U beleeft de stad veel meer dan met een andere stadstour. En bovendien vertelt Job zoveel interessante weetjes, feiten, achtergrondinformatie en anekdotes over Argentinië. Het is meteen een geweldige introductie over het land met zijn historie, de huidige situatie van het land, over de relatie met Nederland, over de liefde voor voetbal, over het eten en wat u maar weten wilt. U begint op de Plaza San Martin. Op eigen gelegenheid gaat u hier naar toe. Bij het standbeeld van San Martin verzamelt iedereen zich. U verkent op de pedalen diverse wijken.

 

Overnachting in Buenos Aires.

Inclusief ontbijt, fietstocht

 

Halve dag (vaak duurt de fietstocht wel vijf uur met alle stops en verhalen). Samen met andere reizigers. Inclusief: fietshuur, Nederlandssprekende begeleiding.

Dag 3 Buenos Aires

Een bezoek aan Buenos Aires is niet compleet zonder een tangoshow

Deze dag is ter vrije besteding. In totaal zijn er 40 wijken in de stad. Die bekijkt u niet even op één dag. Ga vandaag verder op ontdekkingstocht door de stad. Ga op eigen gelegenheid of boek een stadstour. Er zijn zowel stadswandelingen als fietstochten. Ga naar een tangoshow of misschien ziet u tangodansers op straat.

 

’s Avonds gaat u naar een tangoshow in het hart van de wijk San Telmo, bakermat van de tango staat een oud gebouw. Op deze unieke locatie ziet u een onvergetelijke show met een klein tango-orkest. Het is redelijk kleinschalig. U begint met een keuzediner. De gerechten zijn een mix van Argentijnse specialiteiten en internationale gerechten. Natuurlijk ontbreekt een bijpassende Argentijnse wijn niet, deze is ook inbegrepen. Na het diner begint de show. Er is traditionele en moderne tango, maar ook muziek uit het noorden (de Andes) en een gaucho.

 

Overnachting in Buenos Aires.

Inclusief ontbijt, tangoshow

Dag 4 Buenos Aires - Bariloche

Chocola en fondue

Argentinie-Bariloche-Los-Arrayanes-Park-trappen Argentinie-Bariloche-Lake-Petito-Moreno Argentinie-Bariloche-uitzichten-bovenop-berg

U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht. U vliegt naar Bariloche. Daar haalt u uw huurauto af. De komende dagen maakt u gebruik van een huurauto. U rijdt van de luchthaven naar uw hotel. Vandaag alle tijd om Bariloche te verkennen.

 

Skiën, outdoorwinkels, tearooms met Kuchen, koekoeksklokken, chocolade en fondue dat zijn de woorden die deze plaats kenmerken. Bent u in Zwitserland? Nee, helemaal aan de andere kant van de wereld: in Bariloche in Argentinië. Aan het meer Napuel Huapi en tussen de bossen en bergen ligt deze gezellige stad. Er is een aantal autovrije straten met winkels. Bij het Centro Civico staan oude gebouwen zoals een kerk en er is een museum over Patagonië. Langs het meer ligt een lange boulevard, waar het goed wandelen is.

 

Overnachting in Bariloche.

Inclusief ontbijt, vlucht, huurauto

Circuito Chico
Bariloche

Circuito Chico

De bekendste excursie vanuit Bariloche is “Circuito Chico”, wat het kleine rondje betekent. Een kennismaking...

Dag 5 Bariloche

Op naar de top!

Net buiten het centrum liggen het chocolademuseum waar u ziet hoe chocola gemaakt wordt en natuurlijk moet proeven en een stoeltjeslift naar het uitkijkpunt Cerro Viejo. In de winter (dat is onze zomer) is dit hét wintersportgebied van Argentinië. Het skigebied van Cerro Catedral is één van de belangrijkste skigebieden van Zuid-Amerika. Ook onze koninklijke familie is hier geregeld te vinden. Of ga naar het punt waar de kabelbaan naar Cerro Otto vertrekt. In cabines voor vier personen stijgt u een flink stuk naar een uitzichtpunt over de stad en over diverse meren. Er is een kunstexpositie boven op de berg en er zijn enkele caféetjes, bekend om de zoete lekkernijen die er ook verkocht worden. Er zijn diverse wandelpaden. Voor een nóg mooier uitzicht gaat u naar het iets verder gelegen Cerro Campanario.

 

Overnachting in Bariloche.

Inclusief ontbijt, huurauto

Hiken en abseilen
Bariloche

Hiken en abseilen

Tijd voor een beetje actie! U begint nog redelijk rustig. Bij het Tristeza fjord, dat nabij het Nahuel Huapi...

Dag 6 Bariloche

cf0cb60c-dc5c-44aa-b1c4-3b75b07ae2b5

Rondom Bariloche zijn tal van excursies te maken. De bekendste heet Circuito Chico: het kleine rondje. Daarnaast is er ook de Circuito Grande, een tocht langs zeven meren door een Nationaal Park naar San Martín de los Andes, een boottocht naar Isla Victoria met een wandeling door Los Arrayanes (met mirte-bomen). Actiever bezig zijn kan ook. Maak een keuze uit raften, fietsen, paardrijden, klimmen, hiken, kanovaren en vissen.

 

Bezoek één (of meer) van de lokale bierbrouwerijtjes in Bariloche. Er zijn er diverse vlakbij het centrum. De bekendste is Manusch. Neem een foto met een Sint Bernardshond op het plein bij het Centro Civico. Ga gewoon even shoppen. Er is zulke mooie outdoorkleding te koop. En de chocola past toch ook nog wel in uw koffer?

 

U levert aan het einde van de dag uw huurauto weer in.

 

Overnachting in Bariloche.

Inclusief ontbijt, huurauto

Paardrijden bij Bariloche
Bariloche

Paardrijden bij Bariloche

De Estancia La Fragua, een groot landgoed met werkende boerderij, ligt op drie kwartier rijden vanaf Bariloche...

Dag 7 Bariloche - Puerto Varas

ca. 300 km / 6 uur (incl. ferry)

546c7d26-80a8-4a74-a3d3-0a18200561c5 Lakecrossing-Chili-Argentinie-2

U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de haven gebracht. Eén van de leukste manieren om van Argentinië naar Chili te gaan, is met de Cruce Andino. Vier busritten en drie boottochten op een dag. U overbrugt een grote afstand plus een grensovergang, maar het is tevens zo mooi dat we het een excursie op zich vinden! Meren en Nationale Parken doorkruist u. Er is een korte fotostop bij een uitzichtpunt op de Cerro Tronador, een vulkaan die de grens tussen Chili en Argentinië vormt. Vlak voor Peulla gaat u officieel Chili in. Bij Peulla gaat u aan boord van een catamaran voor een tocht van twee uur over het Todos los Santos meer. Bij helder weer heeft u de perfecte blik op de Osorno vulkaan. De Osorno heeft precies de vorm zoals u zich een vulkaan voorstelt: de kegelvormige vorm zou ieder kind zo tekenen. In Petrohué gaat u van boord. U rijdt door het Vicente Pérez Rosales National Park.

 

Overnachting in Puerto Varas.

Inclusief: ontbijt, transfers, dagcruise

Dag 8 Puerto Varas

City of the roses

U haalt uw huurauto af, waar u de komende dagen de beschikking over heeft.

Puerto Varas is een gezellige plaats om te verblijven en als uitgangspunt om excursies te maken. De meeste huizen in de stad zijn van hout en de Duitse invloeden zijn onmiskenbaar. De Duitsers emigreerden rond 1850 in groten getale hier naar toe. Puerto Varas ligt aan het enorme meer van Llanquihue. De bijnaam van de stad is “Stad van de rozen”. Die doen het goed hier! Voor Chilenen is Puerto Varas één van de beste plekken om te wonen en de laatste jaren is de stad gestaag gegroeid. De werkgelegenheid is navenant toegenomen door de zalmindustrie. Het meer van Llanquihue aan de voet van de Osorno vulkaan is één van de grootste meren ter wereld waarvan de oevers in één land liggen. In de verte ziet u bij helder weer niet alleen de perfect gevormde Osorno vulkaan vanuit Puerto Varas, maar ook de Calbuco vulkaan. Deze is in 2015 nog uitgebarsten. Puerto Varas is de toegangspoort tot Patagonië.

 

Overnachting in Puerto Varas.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dagtocht naar Chiloé
Puerto Varas

Dagtocht naar Chiloé

Vanaf Puerto Varas rijdt u over de tolweg naar Pargua, de haven waar vandaan de boten naar Chiloé vertrekken...

Dag 9 Puerto Varas

Om een goed beeld van de omgeving te krijgen en met het echte Patagonië kennis te maken, adviseren we om excursies vanuit Puerto Varas te maken. Er zijn goede wandelmogelijkheden, er zijn bossen, meren, vulkanen en watervallen. En heel bijzonder is het eiland Chiloé, dat net voor de kust bij Puerto Montt ligt. In Puerto Varas zelf ziet u de Duitse invloeden goed terug. Niet alleen wordt overal “Kuchen” (taart) geserveerd, ook de architectuur van de huizen en kerken doet sterk aan Duitsland denken en u ziet veel Duitse namen. Er zijn diverse restaurants en een casino in Puerto Varas. Ga vissen, paardrijden, raften of hiken in de omgeving.

 

Overnachting in Puerto Varas.

Inclusief ontbijt, huurauto

Raften bij Petrohué
Puerto Varas

Raften bij Petrohué

Een halve dag actief op het water. Op de rivier Petrohué zijn diverse stroomversnellingen. Met een raftboot...

Zeekajakken in het Reloncaví Fjord
Puerto Varas

Zeekajakken in het Reloncaví Fjord

In ongeveer drie kwartier rijdt u van Puerto Varas naar Ensenada langs de oever van het grote Llanquihue meer...

Dag 10 Puerto Varas

Deze dag is ter vrije besteding.

 

Overnachting in Puerto Varas.

Inclusief ontbijt, huurauto

Fietsen langs het Llanquihue meer
Puerto Varas

Fietsen langs het Llanquihue meer

Een fietstocht van ongeveer 30 kilometer langs de kust van het Llanquihue meer. De rit gaat over verharde en...

Dag 11 Puerto Varas - Puyehue

ca. 110 km / 2 uur

Chili-Puyehue-meer Chili-Puyehue-vosje Chili-Puyehue-medewerkster-Eva

Een kort ritje vandaag. Maar wel een mooie route! U reist van Puerto Varas naar Puyehue. Onderweg ziet u verschillende meren, waarvan de meest indrukwekkende Lago Llangquihue is.

 

Puyehue ligt in het Andesgebergte. Hier zijn bossen van groenblijvende bomen, vulkanen, rivieren, watervallen en warmwaterbronnen. In de verte steekt de Osorno vulkaan met zijn besneeuwde top boven de bomen uit. Een prototype vulkaan, zoals een kind een vulkaan zou tekenen met een prachtige caldera. Puyehue nodigt uit om te hiken. In het Anticura gedeelte zijn veel hikes uitgezet, o.a. naar uitzichtpunten en watervallen. Gun uw spieren daarna wat rust in de heetwaterbronnen.

 

Overnachting in Puyehue.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 12 Puyehue

Relaxen in de spa

Deze dag is ter vrije besteding.

De zwembaden binnen en buiten zijn de eyecatcher van dit spa resort. Maar u hoeft zich hier sowieso geen moment te vervelen; er zijn zoveel dingen te doen in en rond het hotel. Vergeet niet de mooie omgeving te verkennen.

 

Overnachting in Puyehue.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 13 Puyehue - Pucón

ca. 265 km / 4 uur

d3fde22a-d3ed-4a1a-824c-a9f9251ea91d

Vandaag een mooie route op het programma van Puyehue naar Pucón. U moet wel stoppen om foto’s te nemen van al die vergezichten over de meren die u onderweg ziet. Bij Rio Bueno gaat u de Highway 5 op. U rijdt naar Los Lagos. Vanaf daar kunt u verder over de snelweg, of u neemt een binnenweg naar Villarrica. Stop in Villarrica voor een kopje koffie, een stuk Kuchen (taart wordt hier overal als Kuchen verkocht), een lunch en om een souvenirtje te kopen. Het laatste stuk rijdt u langs het meer van Villarrica.

 

Outdoorbestemming van Chili bij uitstek! Allerlei mogelijkheden om actief bezig te zijn. U kunt raften, paardrijden, hiken, mountainbiken, tokkelen, kanovaren en in de winter (onze zomer) is het zelfs mogelijk om hier te skiën. Wat u ook gaat doen, uw blik wordt altijd naar de alom aanwezige Villarrica vulkaan getrokken. Het dorp Pucón is gezellig. Het is lastig om een keuze te maken uit alle restaurants die er in Pucón zijn. Of u nu Italiaans of Arabisch wilt eten of wat dacht u van fonduen? Een aanrader vinden wij het om een keer een typische Mapuche lunch te proeven in een Mapuche hut. De Mapuche zijn de inheemse bewoners van deze streek.

Overnachting in Pucón.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 14 Pucón

Trek de natuur in

Bezoek het Nationale Park Villarrica. De Villarrica vulkaan is bijna 2850 meter hoog en staat bekend als de meest actieve vulkaan van Zuid-Amerika. Een beklimming van deze vulkaan is mogelijk als de vulkaan rustig is. Het bovenste deel van de hellingen is kaal, maar verder naar beneden zijn er bossen met onder andere de bijzondere araucania-bomen. Er is veel wildlife, maar helaas moeilijk te spotten. Maar het idee dat hier apen, poema’s, vossen en pudu’s (een klein hertensoort die alleen in dit deel van Chili voorkomt) leven is toch bijzonder. Er zijn veel trails in diverse Nationale Parken in de omgeving. In het Villarrica National Park is de 5 watervallen-trail een aanrader. Of rij helemaal naar boven, tot u niet meer verder kunt. Hier is een aantal skiliften. Bij helder weer is het uitzicht magnifiek en hier loopt u een stuk de vulkaan op. De middag is ideaal voor een bezoek aan één van de vele heetwaterbaden in de omgeving.

 

Overnachting in Pucón.

Inclusief ontbijt, huurauto

Opwarmen in heetwaterbaden
Pucón

Opwarmen in heetwaterbaden

De omgeving van Pucón wordt gedomineerd door de actieve vulkaan Villarrica, met als gevolg veel geometrische...

Dag 15 Pucón

Chili-Pucon-kleine-stroomversnellingen Chili-Pucon-sneeuw-op-de-villaricca-vulkaan Chili-Pucon-mapuche-handwerk

Rijd ook naar het noorden. Hier ziet u het meer van Caburgua en bezoekt u het Huerquehue National Park. Hier zijn ook diverse trails. Een aanrader vinden wij de Lagos Trail van zeven kilometer heen en zeven kilometer terug, waar u ongeveer vijf uur over doet. Het is wel flink klimmen op de heenweg. Onderweg zijn er uitzichtpunten en u bereikt uiteindelijk drie lagunes. Hooggelegen ziet u de bijzondere araucania boom. Wilt u niet zo lang lopen, loop dan een stuk langs het meer of loop een deel van de Lagos-trail. Caburgua is een klein dorp aan een gelijknamig meer. Er is een groot en breed strand. Er worden boottochtjes over het meer aangeboden en er zijn bootjes en waterfietsen te huur. In enkele restaurants of snack-tentjes kunt u uw lekkere trek stillen. Nabij Caburgua liggen de Ojos de Caburgua, heldere lagunes in het bos. Rustiger is het bij de Tres Saltos (drie watervallen). Een hele klim, maar het loont de moeite. Een andere optie is de stroomversnellingen van Marimán. Ach, er zijn zoveel watervallen en stroomversnellingen. Ga een paar onverharde zijwegen op en u komt vanzelf de bordjes tegen.

 

Overnachting in Pucón.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 16 Pucón - Temuco

ca. 105 km / 1,5 uur

Werp nog een laatste blik op het Villarrica meer en de imposante Villarrica vulkaan, voordat u bij de stad Villarrica de snelweg opgaat en noordwaarts rijdt naar Temuco.

 

Temuco is geen boeiende toeristische stad. Het is de noordelijke aanvlieghaven voor diverse natuurgebieden. Huur een auto in Temuco en reis verder. Wel een ideale stop tijdens een lange rit, of voor een vroege of na een late vlucht.

 

Overnachting in Temuco.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 17 Temuco - Santiago de Chile

ca. 105 km / 1,5 uur

4581e5aa-631c-4c1e-81fa-77206397e9b7

Vanaf het hotel rijdt u naar de luchthaven. U levert uw huurauto vandaag weer in. U vliegt naar Santiago de Chile. U wordt opgehaald bij de luchthaven en naar uw hotel in de stad gebracht. Om de stad een beetje te leren kennen maakt u direct na aankomst een korte stadswandeling met uw Engelssprekende gids. Eerst even inchecken, de bagage of op uw kamer of bij de receptie stallen en de komende reis met uw begeleider doornemen. Daarna loopt u circa één uur met uw gids door de stad. Hij of zij vertelt van alles over het openbaar vervoer, de veiligheid, leuke restaurants, musea en winkels. Daarna kunt u met een goed gevoel ook zelf op pad gaan in de stad.

 

Leuke wijken om rond te struinen zijn Providencia, Bellavista en Lastarria.

 

Overnachting in Santiago de Chile.

Inclusief ontbijt, huurauto, binnenlandse vlucht, transfer, introductiewandeling

Dag 18 Santiago de Chile

Midden in de stad is de Santa Lucia Hills (Cerro Santa Lucia) opvallend. Klim naar boven via de slingerende trappen of neem de glazen lift. Boven treft u een park met een kerkje en een soort kasteeltje. Het meest in het oog springend is echter het uitzicht. Opvallend zijn de oranje leenfietsen, die het eerste half uur gratis te gebruiken zijn. Er zijn ook groene fietsen, die u op diverse plekken in de stad kunt huren. Een nog mooier uitzicht dan vanaf Cerro Santa Lucia heeft u vanaf Cerro San Cristóbal. Alleen al de reis er naar toe is de moeite waard: u bereikt de top met een kabeltreintje. In de verte ziet u de besneeuwde toppen van de bergen van de Andes. Gaat u liever niet een berg op? Hou het dan bij de hoogste toren van Zuid-Amerika. In Santiago staat de 300 meter hoge toren Costanera Centre. Op de lagere etages is een shopping mall. Van boven af heeft u een uitzicht van 360 graden over de stad.

 

Overnachting in Santiago de Chile.

Inclusief ontbijt

Valparaíso en Viña del Mar
Santiago de Chile

Valparaíso en Viña del Mar

U bent de hele dag onderweg naar Valparaiso en Viña del Mar.
In Valparaiso, door UNESCO uitgeroepen tot...

Concha y Toro wijngaard
Santiago de Chile

Concha y Toro wijngaard

Niet ver buiten Santiago de Chile ligt één van de bekendste wijnboerderijen van Chili: Concha y Toro. Het is...

Dag 19 Vertrek Santiago de Chile

In ongeveer een half uur rijdt u van het stadscentrum naar de luchthaven.

 

Inclusief ontbijt, transfer

Video over de Meren- en vulkanenroute

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen