1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Mysterieuze beelden Rapa Nui

Vanaf Santiago de Chile vliegt u naar het afgelegen Rapa Nui: Paaseiland. De reden om hier naar toe te reizen zijn de indrukwekkende maar ook mysterieuze moai. Dit zijn stenen monolieten, die door de voorvaderen van de eilandbewoners zijn gemaakt. Het stellen enorme hoofden op een kleine torso voor. Ze kijken uit over zee. Wandel ook door een vulkaankrater en bezoek een traditionele dansvoorstelling. Ga naar het witte strand.

Bijzondere Moai beelden
Wandel naar de vulkaankrater
Prachtige vergezichten
Peru-Machu-Picchu-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns-Amerika dan ook als thuiskomen.
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
De ongerepte natuur van Chili is prachtig, met Torres del Paine als mijn favoriete nationale park en het woestijngebied van San Pedro de Atacama

Reis van dag tot dag: Mysterieuze beelden Rapa Nui

Dag 1    Vlucht naar Rapa Nui (Paaseiland)

Dag 2    Rapa Nui (Paaseiland)

Dag 3    Rapa Nui (Paaseiland)

Dag 4    Rapa Nui (Paaseiland)

Dag 5    Vlucht naar Santiago de Chile

100% maat werk

Dag 1 Santiago de Chile- Rapa Nui (Paaseiland)

Naar één van de meest afgelegen eilanden ter wereld

U vliegt van Santiago de Chile naar Rapa Nui (Paaseiland). Bij aankomst wordt u verwelkomd en naar uw hotel op Rapa Nui (Paaseiland) gebracht.

 

Paaseiland hoort bij de Polynesische eilanden en ligt op duizenden kilometers afstand van Chili. De officiële benaming is Rapa Nui, zoals de inheemse bevolking het eiland altijd genoemd heeft. De sfeer die er hangt is totaal anders dan in Chili. Paaseiland is klein: denk aan de grootte van Texel, maar wereldberoemd en dat komt door de enorme beelden. Deze heten Moai. Er zijn er ruim 900 en het is nog altijd een mysterie waarom de beelden daar staan! Het enige dorp op Paaseiland is Hanga Roa. Hier is een gezellige straat met winkels, restaurants en bars. Ondanks dat Paaseiland een tropisch eiland is, moet u er niet heen gaan voor de stranden. Er is een mooi strand, Anakena Beach, waar het prima toeven is voor een paar uur, maar er zijn weinig faciliteiten.

 

Overnachting op Rapa Nui (Paaseiland).

Inclusief vlucht van Santiago de Chile naar Rapa Nui, transfer

Dag 2 Rapa Nui (Paaseiland)

Mysterieuze beelden op Paaseiland

9685ec64-1484-480b-8b7c-03578f96494f cec9161b-a5ed-452a-8120-703c29560dae

De komende dagen heeft u de tijd om Paaseiland te ontdekken. Wij kunnen diverse tours voor u boeken, maar het is ook mogelijk om er op eigen gelegenheid op uit te trekken. Met een huurauto (te boeken via Van Verre) of met een fiets.

 

Vandaag staat er een excursie op het programma. Bij Ahu Akivi vindt u de enige plek waar de Moais, de typerende beelden van Paaseiland, over de oceaan uitkijken. Hier staan zeven beelden, de ontdekkingsreizigers van King Hotu Matu’a. U vervolgt de tocht naar Puna Pau, waar de rotsen een rode kleur hebben. Van deze stenen is het haar in een knot gerold.Tot slot bezoekt u Ahu Uri Aurenga, een alleenstaand beeld. Bijzonder is dat dit beeld exact in lijn staat met de zonnewende, het is dan ook belangrijk voor de astronomie.

 

Overnachting op Rapa Nui (Paaseiland).

Inclusief ontbijt, excursie met vervoer, Engelssprekende gids

Zonsondergang bij Tahai
Rapa Nui (Paaseiland)

Zonsondergang bij Tahai

Afhankelijk van het seizoen wordt u rond 19.00 uur opgehaald bij uw hotel en naar Tahai gebracht. Tahai ligt...

Dag 3 Rapa Nui (Paaseiland)

Vijftien moai en de zee op de achtergrond

Deze dag is ter vrije besteding. De bewoners van Paaseiland leven zover afgezonderd van anderen, dat ze heel goed hun eigen cultuur hebben bewaard. Hun tradities, verhalen en geloof zijn boeiend. Bezoek bijvoorbeeld Ahu Akahanga. Hier is het graf van één van de eerste bewoners van het eiland Ariki Hotu a Matu’a. Hij werd tevens koning. Eén van de meest fotogenieke plekken op Paaseiland is Ahu Tongariki. Maar liefst vijftien beelden staan hier naast elkaar. De grootste is veertien meter hoog! Vergeet niet om er ook een keer met zonsondergang op uit te gaan. De beelden tekenen zich dan nog mooier af tegen de horizon. Het is een wonder hoe men de enorme beelden heeft kunnen maken en op hun plek heeft kunnen krijgen.

 

Overnachting op Rapa Nui (Paaseiland).

Inclusief ontbijt

Ceremonieel centrum Orongo
Rapa Nui (Paaseiland)

Ceremonieel centrum Orongo

's Morgens maakt u een rit naar de uitgedoofde vulkaan Rano Kau. Geniet onderweg van panoramische uitzichten...

Dinnershow
Rapa Nui (Paaseiland)

Dinnershow

Rond 19.00 uur wordt u opgehaald en naar één van de beste restaurants van Rapa Nui gebracht. De specialiteiten...

Dag 4 Rapa Nui (Paaseiland)

Wandel door een krater

Chili-Paaseiland-Crater-Rano-Kau-2

Nog een dag ter vrije besteding.

Bij de stenen brug van Puna Pau ziet u hoe rode steen gewonnen werd voor de hoofden van de beelden. Bezoek het heilige dorp Orongo of wandel naar de krater van de Rano Kau vulkaan. Ga naar het museum in Hanga Roa. Bekijk de plekken Vinapu en Ana Kai Tangata. Ieder beeld is weer anders. Voor een goed totaaloverzicht klimt u naar het hoogste punt van het eiland. Dit is de Maunga Terevaka vulkaan met een hoogte van 512 meter. Liever wat actiever bezig vandaag? Denk dan aan een snorkeltour, een trekking of een kookcursus.

 

Overnachting op Rapa Nui (Paaseiland).

Inclusief ontbijt

Snorkelen bij Los Motus
Rapa Nui (Paaseiland)

Snorkelen bij Los Motus

U wordt naar Orongo gebracht, de belangrijkste ceremoniële plaats op Paaseiland. Voor de kust van Orongo...

Trekking Terevaka
Rapa Nui (Paaseiland)

Trekking Terevaka

Een klim naar de hoogste top van Rapa Nui, dit is de top van een slapende vulkaan. Lokaal wordt dit de Ma’unga...

Dag 5 Rapa Nui (Paaseiland)- Santiago de Chile

Helaas, uw bezoek aan dit bijzondere en afgelegen deel van de wereld zit er al weer op. U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven van Rapa Nui (Paaseiland) gebracht.

U vliegt met een binnenlandse vlucht terug naar Santiago de Chile.

 

Inclusief ontbijt, vlucht van Rapa Nui naar Santiago de Chile

Video over Paaseiland

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën