1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
terug naar het overzicht

Autorondreis Bijzondere lodges in West-Canada

In deze rondreis combineert u de highlights en steden van West-Canada met overnachtingen in bijzondere lodges. Overnachtingen aan het meer, een luxe lodge of eenvoudig maar wel met een fantastisch uitzicht. Ontdek de natuur, de hoge bergen en de wilde dieren. Sluit de reis af aan de Sunshine Coast, in een fantastische lodge aan het water. Gaat u mee op reis?

Wat maakt deze reis bijzonder
Lodges op de mooiste locaties
Highlights van West-Canada
Van basic tot luxe
Noord-Amerika-zuidwest-Arches-National-Park_2_608006
Janine
Canada zit vol verrassingen, met zijn prachtige landschappen, spiegelende gletsjermeren, fjorden, watervallen, bruisende steden en wildlife.
Prijsindicatie vanaf € 3200,- per persoon
Reisduur: 15 dagen / 14 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Bijzondere lodges in West-Canada

Dag 1     Aankomst Calgary

Dag 2     Banff National Park

Dag 3     Banff National Park

Dag 4     Lake Louise

Dag 5     Jasper National Park

 

Dag 6     Jasper National Park

Dag 7     Wells Gray Provincial Park

Dag 8     Wells Gray Provincial Park

Dag 9     Whistler

Dag 10   Whistler

 

Dag 11   Egmont

Dag 12   Egmont

Dag 13   Vancouver

Dag 14   Vancouver

Dag 15   Vertrek Vancouver

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Calgary

Stad en natuur liggen dicht bij elkaar in Calgary, Canada het uitzicht op de stad Calgary, Canada

Welkom in Canada! U haalt uw huurauto op en rijdt naar uw hotel in Calgary.


Eén van de grootste steden van Canada ligt dicht bij de Rockies. Daarmee is het een prima uitvalsbasis om de reis te starten of te eindigen. Verblijf hier één nachtje en u krijgt een goede indruk van de stad. Ga omhoog in de Calgary Tower. Op net geen 200 meter hoogte kunt u de skyline van Calgary bekijken, maar heeft u ook weids uitzicht over de rest van de stad en de witte bergtoppen in de verte. Heeft u meer tijd om Calgary te bezoeken? Ga dan net buiten de stad naar het Olympic Park, het centrale punt van de Olympische Spelen van 1988. In de zomer kunt u hier mountainbiken, ziplinen en bobslee rijden.

 

Overnachting in Calgary.

Inclusief huurauto

Dag 2 Calgary - Banff National Park

Ca. 130 km / 2 uur

Een mooie, maar korte route. Hoe dichter u bij Banff komt, hoe hoger de bergen worden. Witte bergtoppen en groene bossen reflecteren in de meren en rivieren van het Banff National Park. U kijkt uw ogen uit! Er is veel te doen dus dat wordt keuzes maken. Onze tip, ga bij aankomst direct naar het Visitor Center in Banff. Want buiten alle highlights die wij uiteraard als tip geven, zijn er zoveel mooie andere plekken en wandelroutes te vinden. Welke keuze u ook maakt, de natuur zal u versteld doen staan in dit nationale park.

Banff Village is een gezellig dorp. De Bow-Rivier stroomt hier doorheen. Huur een fiets en fiets langs de rivier naar het Fairmont Banff Hotel, een gigantisch kasteel uit 1888 dat nu als luxueus hotel fungeert. Maak een klimmetje via de Tunnel Mountain Road en kijk uit over de rivier en de groene bossen. Ga aan het einde van de dag langs de winkels en stil uw honger in één van de restaurants.

 

Overnachting in Banff National Park.

Inclusief huurauto

Dag 3 Banff National Park

Canada-Banff-National-Park-Uitzicht_4_498978 Canada-Banff-Johnston-Canyon_2_506721 Canada-Banff-Gondola-1

Een volle dag om op pad te gaan. Als u vroeg vertrekt, raden we aan om naar de Johnston Canyon te gaan. Wandel door de smalle kloof naar de watervallen en zie hoe het onstuimige water door de kloof dendert.


Dichter bij Banff Village blijven vandaag? Neem dan de Gondola naar de top van de Sulphur Mountain. U heeft uitzicht op de zes verschillende bergtoppen in de omgeving. Er is een wandelroute van circa 1 kilometer op de bergtop om alle kanten te bekijken.

Overnachting in Banff National Park.

Inclusief huurauto

Kanotocht op de Bow-rivier
Banff National Park

Kanotocht op de Bow-rivier

Herbeleef de tijd van eind 18e eeuw waarin de handelaren hun pelzen vervoerden per kano. Nu mag u zelf ook...

Dag 4 Banff National Park - Lake Louise

Ca. 60 km / 1 uur

Een mooie route via de Bow-Valley Road brengt u naar Lake Louise. U overnacht aan het nabij gelegen Moraine Lake. Bezoek vandaag Moraine Lake, en morgenvroeg Lake Louise, dan is het nog lekker rustig.

 

Het meer Lake Louise is de echte trekpleister van deze omgeving. Een groot gletsjermeer wordt omgeven door groene bergen, rotsen en witte bergtoppen. Vaar met een kajak over het strakblauwe meer. U voelt u even heel klein als u naar de immense bergen kijkt. Langs het meer loopt een vlak wandelpad van circa twee kilometer. Liever wat actiever? Ga dan de hoogte in voor een adembenemend uitzicht. Er zijn meerdere routes voor zowel beginnende als ervaren lopers.

 

Overnachting nabij Lake Louise.

Inclusief huurauto

Dag 5 Lake Louise - Jasper National Park

Ca. 230 km / 3 uur

Canada-Jasper-Spirit-Island-Maligne-Lake_1_498834 Canada-Jasper-Icefield-Parkway_1_506742

Een mooie route vandaag over de beroemde Icefields Parkway. Op deze route zijn er talloze mooie stops te maken. Van kleine wandelingen langs watervallen tot de gigantische gletsjer bij Columbia Glacier. Neem de tijd om alles op de route te bekijken.

 

Kenmerkend voor het Jasper National Park zijn hoge besneeuwde bergtoppen. Diverse kleine en grote meren zijn hier te vinden en het is de leefomgeving van de beren, wolven en elanden.
Neem de Jasper Skytram om de omgeving van bovenaf te bekijken. U heeft een weids uitzicht op weg naar de top. Kijk goed, wellicht ziet u een beer onderweg! Boven op de berg kunt u nog verder wandelen, naar het topje van de berg. Een forse klim, maar de moeite waard als u het uitzicht ziet.
Het dorp Jasper is klein en sfeervol. Er zijn uiteraard voldoende toeristenwinkels maar ook restaurants. De lokale bierbrouwerij vonden wij erg gezellig om een hapje te eten ’s avonds.

Overnachting in Jasper National Park.

Inclusief huurauto

Dag 6 Jasper National Park

Ga in de ochtend naar Maligne Canyon. Hier zijn kalkstenen rotsmuren van wel 50 meter diep. Via diverse loopbruggen wandelt u door en langs de wanden om uiteindelijk bij de Maligne-Rivier uit te komen.


U heeft voldoende tijd om daarna door te rijden naar Medicin Lake. Een groot meer, omgeven door bossen. Er is langs de weg een mooie plek om te stoppen voor een fotomoment.

Nog wat verder doorrijden en u ziet het Maligne Lake. Dit is het meest gefotografeerde meer van Jasper National Park. En dat is ook wel logisch, want het uitzicht op de hoge bergen met het kleine Spirit Island op de voorgrond, is de moeite waard om te bezoeken. U kunt hier met een boot een tocht maken over het meer. Of maak langs de oevers een korte, relatief vlakke wandeling en aanschouw het meer vanuit diverse oogpunten bekijken.

 

Overnachting in Jasper National Park.

Inclusief huurauto

Wildlife bij zonsopkomst
Jasper National Park

Wildlife bij zonsopkomst

Vroeg opstaan loont in Jasper National Park. Neem de camera in de hand en ga op pad met een ervaren gids. Het...

Dag 7 Jasper National Park - Wells Gray Provincial Park

Ca. 350 km / 4,5 uur

Zodra u Jasper uitrijdt, komt u langs Mount Robson, de hoogste berg van de Canadese Rockies. Daarna rijdt u door tot aan Clearwater, de toegangspoort tot het Wells Gray Provincial Park.

Als u watervallen wilt zien, zit u goed in het Wells Gray Provincial Park. Er zijn maar liefst 250 watervallen te vinden. Vanuit het dorp Clearwater betreedt u dit Provincial Park. Een enorm uitgestrekt gebied waar u de Clearwater-Rivier volgt. Op deze route zijn er diverse stops te maken met korte en lange wandelingen.

De absolute must van dit park is een bezoek aan de Helmcken Falls. Een groene muur van bomen reikt uit boven de grijze vulkanische rotswand. De witte waterval stort wel 140 meter naar beneden en dat is ook te horen.

Overnachting in Wells Gray Provincial Park.

Inclusief huurauto

Dag 8 Wells Gray Provincial Park

Canada-Rockies-Banff_5_506760 Canada-Wells-Gray-Paardrijtocht_1_506617 Canada-Wells-Gray-Dawson-Falls

Er zijn vele watervallen te vinden in Wells Gray. Iets minder hoog zijn de Spahats Creek Falls. Hier kijkt u uit op de waterval, maar ook op de enorme canyon die hier ontstaan is. Tijd en zin om te wandelen? Ga richting de Moul Falls. Met een uur lopen komt u bij deze waterval uit. Het is de enige waterval waar u achter de muur van water kunt komen.

 

De Clearwater-rivier is de plek om zalm en beren te spotten. Ga naar de Dawson Falls. U kunt hier langs de rivier een wandeling maken. In het najaar zwemmen de zalmen terug de rivier op. Daarbij springen ze het water uit om bij de watervallen verder te komen. Een uitgelezen kans voor beren om de zalm te vangen.

 

Overnachting in Wells Gray Provincial Park.

Inclusief huurauto

Dag 9 Wells Gray Provincial Park - Whistler

Ca. 460 km / 6 uur

Een lange route vandaag, maar u hoeft zich geen moment te vervelen. U rijdt door de bergen en heeft mooie uitzichten tijdens de route. Een mooie wandelplek of pauzeplek tijdens de rit is Joffre Lakes Provincial Park.

 

In de wintermaanden is Whistler een groot skigebied, maar in de zomer is het dé plek voor mooie wandelingen, uitzichten op de witte bergtoppen, blauwe meren en mountainbiken. Whistler was evenals Vancouver en Calgary de bestemming voor de Olympische Winterspelen van 2010. Het is een dorp waar u echt even in het toeristische leven stapt. Er hangt een gezellige sfeer en het vormt daarmee een leuke afwisseling met een verblijf in de natuurparken van Canada.

De Blackcomb Mountain is het skigebied van Whistler. Het hele jaar door kunt u met de gondelbaan naar boven. Het is het leefgebied van beren dus altijd goed om u heen speuren vanuit de lift! Vanaf de top kunt u diverse kanten op lopen. Neem wel wat warms mee, want op de top kan het flink afkoelen!

 

Overnachting in Whistler.

Inclusief huurauto

Dag 10 Whistler

Canada-Whistler-Gondola-1 600dbba5-a4bc-48c0-9884-1f55cc32ee75

Er is genoeg te zien en te doen. Neem de rode gondel die van Blackcomb naar Whistler Mountain gaat en vice versa. Een tocht van ruim vier kilometer hangend tussen twee bergtoppen. Vanaf Whistler Mountain heeft u een prachtig uitzicht op de meren en gletsjers. En ook zijn er diverse wandelpaden.

Liever wat lager aan de grond? Neem dan de fiets en verken de Whistler Valley Trail. Een langgerekt pad dat langs diverse meren, riviertjes en bossen gaat. Het is wel 40 kilometer lang. Geniet van een zandstrand aan Lakeside Park en/of Rainbow Park.

 

Overnachting in Whistler.

Inclusief huurauto

Dag 11 Whistler - Egmont

Ca. 200 km / 4,5 uur

U rijdt vanuit Whistler naar de ferryhaven van Vancouver. U vaart naar het beginpunt van de Sushine Coast. Via ruige kustlijnen komt u aan in Egmont.

 

Dit plaatsje Egmont ligt aan de Secret Bay van de Sunshine Coast. U verblijft midden in de ongerepte natuur, tussen de rotsen van Sechelt en Jervis Inlet in een bijzondere accommodatie. Vanaf het terras van de lodge kijkt u uit op de baai. Ziet u walvissen en orka’s zwemmen?

 

Overnachting in Egmont.

Inclusief huurauto, bootovertocht, diner

Dag 12 Egmont

Canada-Egmont-Wilderness-Lodge-Uitzicht_1_509323 Canada-Egmont-Wilderness-Lodge-Kanoen Canada-Egmont-Wilderness-Lodge-Kanoen-1

Wij raden aan om een wandeling te maken naar Skookumchuck Rapids. U wandelt richting een kloof waar de getijverschillen zo groot zijn, dat er bij wisseling flinke stroomversnellingen ontstaan. Bij de lodge weten ze wanneer u het beste hier heen kunt gaan. Wie weet komt u onderweg een zeearend tegen. Ogen openhouden dus.

Een andere mogelijkheid is om een dagtocht te maken over het meer. Vaar langs de hoge kliffen en watervallen.

 

Overnachting in Egmont.

Inclusief ontbijt, diner, huurauto

Dag 13 Egmont - Vancouver

Ca. 100 km / 3,5 uur

Via de Sunshine Coast rijdt u weer terug naar de haven. Pak de boot en steek de rivier over naar Vancouver.

 

Voor ons is Vancouver de leukste stad aan de westkant van Canada.De stad en omgeving hebben veel te bieden. Het is een relatief jonge stad met veel moderne architectuur. Bezoek zeker de Lookout Tower. Een glazen lift tilt u 160 meter de hoogte in. Vanaf de top heeft u een prachtig uitzicht op besneeuwde bergtoppen, Granville Island en groene heuvels.
Wat dichterbij ziet u de leuke wijk Gastown; u gaat daar vast een keer een terrasje pakken. De sfeer uit de pionierstijd van de aanleg van de Canadian Pacific Railway kun je hier proeven. Hier is ook de oude stoomklok, die elk kwartier een melodietje 'fluit'. Leuk om in een dag te bekijken.

 

Overnachting in Vancouver.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 14 Vancouver

Canada-Vancouver-Granville-Island

Ontdek het grootste park van Vancouver: Stanley Park. Met veel fietspaden is er veel te zien. Ook vindt u hier het plein met negen totempalen. Vanaf dit park kijkt u uit op de skyline van Vancouver.

Op een zonnige dag is Granville Island leuk om te bezoeken. De voormalige fabrieken op dit eiland zijn omgetoverd tot een sfeervolle plek met winkels, een markt, straatartiesten en terrasjes aan het water. Vancouver heeft daarnaast de grootste Chinatown van Canada. Naast Stanley Park en Granville Island is deze wijk ook zeker de moeite waard. Neem dan zeker een kijkje bij de Chinese Gardens en waan u even buiten Canada.

Liever de natuur in? Ga dan naar de Capilano Suspension Bridge net even buiten de stad. Een 140 meter lange hangbrug werd in 1889 voor het eerst in gebruik genomen om de grote oversteek over het ravijn te maken. U kunt hier ronddwalen door het park en maar liefst zeven verschillende hangbruggen bewandelen. En niet ver hiervandaan vindt u Grouse Mountain. Een zeer populaire wandelroute is Grouse Grind. Een steile helling van 17° die bestaat uit 2830 traptreden. Van Verre medewerkster Manon beklom hem en genoot vanaf de top van een prachtig uitzicht op Vancouver en zag de grizzlyberen die hier leven. U kunt ook met de kabelbaan naar boven, maar met een goede conditie en af en toe een stop is de klim prima te doen.

 

Overnachting in Vancouver.

Inclusief huurauto

Fietsen in Vancouver
Vancouver

Fietsen in Vancouver

Al fietsend de stad verkennen, dat is iets wat goed kan in Vancouver. Een bezoek aan Stanley Park mag dan ook...

Dag 15 Vertrek Vancouver

Hopelijk heeft u genoten van de bijzondere lodges en hoogtepunten van West-Canada. Vandaag reist u terug naar de luchthaven en levert u uw huurauto in.

 

Toch nog niet genoeg gezien? Verleng uw rondreis met een langer verblijf in Vancouver en op Vancouver Island. Neem contact met ons op.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen