1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
terug naar het overzicht

Meren en gletsjers van Patagonië

Een uitgebreide reis door Patagonië, het zuiden van Argentinië, gecombineerd met een bezoek aan de hoofdstad Buenos Aires. Op zoek naar walvissen en pinguïns  in het natuurgebied Península Valdés. Bij Ushuaia vaart u door het befaamde Beagle kanaal en met een fourwheeldrive bezoekt u het National Park Vuurland. Een boottocht bij de gletsjers rond El Calafate is onvergetelijk. De heldere meren rond Bariloche vormen een mooi slot.

Wat maakt deze reis bijzonder
Geschikt in Nederlandse winter
Patagonië uitgebreid
Veel excursies inclusief
Argentinie-Viedma-gletsjer-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns Amerika dan ook als thuiskomen.
Prijsindicatie vanaf € 3600,- per persoon
Reisduur: 16 dagen / 15 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Meren en gletsjers van Patagonië

Dag 1     Aankomst Buenos Aires

Dag 2     Buenos Aires

Dag 3     Puerto Madryn

Dag 4     Puerto Madryn

Dag 5     Puerto Madryn

Dag 6     Ushuaia

Dag 7     Ushuaia

Dag 8     Ushuaia

Dag 9     El Calafate

Dag 10   El Calafate

Dag 11   El Calafate

Dag 12   Bariloche

Dag 13   Bariloche

Dag 14   Bariloche

Dag 15   Buenos Aires

Dag 16   Vertrek

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Buenos Aires

Welkom in de stad van de tango!

Bij aankomst wordt u opgehaald voor een transfer naar uw hotel.

 

Buenos Aires is een enorme en bruisende stad. De stad van Evita Perón, de tango en de voetballer Maradona. De leukste wijken zijn San Telmo, Microcentro, Palermo, La Boca en Retiro. La Boca is natuurlijk bekend om het voetbalstadion. Maar vergeet niet naar de Caminito te gaan. Talrijke kleurige huisjes, veel street-art en ook hier weer tangodansers op straat. Retiro is vooral bekend om de begraafplaats, met als bekendste graf dat van Evita Perón. Als u op eigen gelegenheid de stad wil ontdekken, dan is de Hop On Hop Off bus handig; deze rijdt langs alle bezienswaardigheden.

 

Overnachting in Buenos Aires.

Inclusief privé-transfer

Dag 2 Buenos Aires

Fietsen door Buenos Aires

69d939d2-367d-48ee-a5cb-c28af9aa7946 0d19e8c5-6e26-4263-8291-7fa557eb4e23

Bijna een must-do; de leukste excursie die er in Buenos Aires is: een fietstocht door de stad. Onder begeleiding van een Nederlander die al jaren in Buenos Aires woont, fietst u op ontspannen wijze door deze wereldstad. U beleeft de stad veel meer dan met een andere stadstour. En bovendien vertelt Job zoveel interessante weetjes, feiten, achtergrondinformatie en anekdotes over Argentinië. Het is meteen een geweldige introductie over het land met zijn historie, de huidige situatie van het land, over de relatie met Nederland, over de liefde voor voetbal, over het eten en wat u maar weten wilt.

De namiddag is ter vrije besteding.  In totaal zijn er 40 wijken in de stad. Die bekijkt u niet even op één dag. Ga vandaag verder op ontdekkingstocht door de stad. Ga naar een tangoshow of misschien ziet u tangodansers op straat.

 

Overnachting in Buenos Aires.

Inclusief ontbijt, fietstocht met fietshuur, Nederlandssprekende begeleiding

Tangoshow
Buenos Aires

Tangoshow

In het hart van de wijk San Telmo, bakermat van de tango, staat een oud gebouw. Op deze unieke locatie ziet u...

Stadswandeling
Buenos Aires

Stadswandeling

U maakt een stadswandeling onder begeleiding van een Nederlandser gids, die al jarenlang in Buenos Aires woont...

Dag 3 Buenos Aires - Puerto Madryn

Op naar Patagonië

U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Trelew. In ongeveer anderhalf uur wordt u vervolgens van de luchthaven van Trelew naar het hotel in Puerto Madryn gebracht.

 

Puerto Madryn is een gezellige stad met een strand, een boulevard en veel restaurants aan de baai Golfo Nuevo. Het is dé toegangspoort tot het natuurreservaat Península Valdés. Dit schiereiland is uitgeroepen tot Werelderfgoed van Unesco vanwege de rijke fauna. Pinguïns, zeeleeuwen, walvissen, orka’s en zeehonden worden hier vaak gesignaleerd (afhankelijk van het seizoen). Misschien onverwacht, maar ook aan land zijn diverse dieren te zien zoals guanaco’s (lama-achtigen), de mara (een haas die alleen in Patagonië leeft) en nandoes (familie van de struisvogel; een kleine variant). Zoek ’s avonds een gezellig restaurant; de specialiteit van deze streek is vis en zeevruchten.

 

Overnachting in Puerto Madryn.

Inclusief ontbijt, privé-transfer in Buenos Aires, vlucht Buenos Aires- Trelew, gedeelde transfer bij aankomst in Trelew

Dag 4 Puerto Madryn

Dagtocht Península Valdés om wildlife op zee en aan land te spotten

36472f94-b5e8-4f94-8aab-c64208dea253

Als u in Puerto Madryn verblijft is het een must om naar Península Valdés te gaan om dieren te spotten. Het schiereiland is vanwege de bijzondere dieren die u hier kunt zien door Unesco uitgeroepen tot Natuurwerelderfgoed. U gaat naar Istmo Ameghino, waar altijd veel vogels en zeeleeuwen te zien zijn. Er is eveneens een interessant bezoekerscentrum. Van veraf ruikt u al de vislucht die afkomt van het eten van de dieren. Er zijn enkele zoutvlaktes en op diverse plekken zijn zeeolifanten te zien. Bezoek de vuurtoren van Punta Norte en als het het goede seizoen is, maak dan zeker een boottocht om walvissen of orka’s te spotten. Er zijn walvissen van half juni tot half december; met de beste tijd van eind augustus tot half november. Soms ziet u dan tientallen dieren voorbijzwemmen. De boottocht vertrekt vanaf Puerto Pirámides. Oriënteert u zich niet alleen op de zeedieren, op het vasteland leven vossen, hazen, lama’s, guanaco’s, een soort struisvogels en gordeldieren.

 

Overnachting in Puerto Madryn.

Inclusief ontbijt, excursie met vervoer, Engelssprekende gids, walvistour, toegang tot Península Valdés

Een lunch is nog NIET inbegrepen

Dag 5 Puerto Madryn

Pinguïns van dichtbij aanschouwen

De grootste kolonie van Magellan pinguïns leeft bij Punta Tombo. Hier is een groot beschermd natuurgebied van 210 hectare. Vaak ziet u in de periode van januari tot maart onderweg ook dolfijnen en tonijnen bij Puerto de Rawson. Vergeet niet om vandaag ook iets van de verse vis of zeevruchten te proeven. Puerto de Rawson is een ideale plek: niet zo toeristisch, maar er wordt veel vis aan land gebracht. Het hoogtepunt van vandaag is het bezoek aan Punta Tombo. U komt hier voor de pinguïns, maar er zijn talloze soorten watervogels zoals aalscholvers, eenden, albatrossen en natuurlijk meeuwen. De pinguïns zijn hier niet het hele jaar door te zien. De beste periode is van september tot april. Behalve de pinguïnkolonie bezoekt u ook het dorp Gaiman met invloeden uit Wales. Dat ziet u onder andere terug in de kapel. Maar ook herkent u dat aan de high tea, die overal in Gaiman geserveerd wordt.

 

Overnachting in Puerto Madryn.

Inclusief ontbijt, excursie met vervoer, Engelssprekende gids, entree voor Punta Tombo.

Een lunch is nog NIET inbegrepen.

Dag 6 Puerto Madryn - Trelew - Ushuaia

Naar de zuidpunt van de wereld

U wordt naar de luchthaven gebracht. Van Trelew vliegt u naar Ushuaia. Ook daar weer een transfer.

 

Ushuaia is de meest zuidelijke stad ter wereld. U staat bijna op de rand van het land van het zuidelijk halfrond. Ushuaia wordt omringd door heuvels, bossen, meren en het Nationale Park Vuurland (Tierra del Fuego).

 

’s Middags maakt u een boottocht door het Kanaal van Beagle. Terwijl de stad Ushuaia langzaam naar de achtergrond verdwijnt, doemen diverse eilanden voor u op. De begroeiing is laag. Sommige eilanden zijn niet meer dan rotsen in de waterweg. Een walhalla voor watervogels, waarvan de keizeraalscholver (let op de blauwe ogen!) de meest voorkomende is. De rotsen worden door de vogels gedeeld met tientallen zeeleeuwen. U legt aan bij het Bridges eiland en maakt een wandeling. Tot slot vaart u rond de vuurtoren Eclaireurs uit 1919, die het symbool van de stad is. Breng zoveel mogelijk tijd op het dek door en warm op met chocolademelk van de bar van het schip.

 

Overnachting in Ushuaia.

Inclusief ontbijt, transfers, vlucht Trelew-Ushuaia, boottocht inclusief havenbelasting

Dag 7 Ushuaia

Spectaculaire Fourwheeldrive

82554494-bf32-4783-827e-6604f9fb4c7b 2d62625b-a6a8-481f-a364-4b2a3e69e7d0 5f94c915-7699-41ca-9d2e-2a358db8dba3

Niet voor watjes! Deze fourwheeldrive tour gaat over bospaden, door het water en door de modder. De jeep hangt soms zo scheef, dat hij dreigt om te kiepen. Eten in de wildernis en kanoën op een verborgen meer. Een hele dag in de natuur. U stopt bij diverse uitkijkpunten en rijdt door Vuurland. Het bos is mysterieus. Er liggen veel dode bomen op de grond. Dat komt onder andere door de enorme hoeveelheid bevers die aan de bomen knagen. Grote kans om een vos te zien. U maakt een korte wandeling van nauwelijks een half uur. De grond veert en is zompig, een enorme hoeveelheid water bevindt zich vlak onder de oppervlakte. U loopt naar een schuilhut aan de rand van Lago Escondido waar de barbecue wordt aangestoken. Een heuse asado met grote stukken vlees (of vegetarisch als u dat van tevoren aangeeft) van het vuur met Argentijnse wijn, brood en salade. Loop naar de oever van het meer. Als u wilt, pakt u een kano en gaat u het meer op.

 

Overnachting in Ushuaia.

Inclusief ontbijt, jeeptour met Engelssprekende begeleider, lunch, drankjes.

Dag 8 Ushuaia

Vuurland National Park

98ba356b-e2c3-47b6-965a-c1455135930c

Deze dag is ter vrije besteding. Als u zo zuidelijk in de wereld bent, is een bezoek aan het National Park Tierra del Fuego bijna een must. De natuur is zo typerend voor deze zuidelijke regio. Ga op eigen gelegenheid of boek een excursie naar dit natuurgebied. Van Verre regelt graag andere leuke excursies voor u, zoals een boottocht naar pinguïns, krab vangen (en eten!), een stoere fourwheeldrivetocht of een bezoek aan een lokale boerderij.

 

Overnachting in Ushuaia.

Inclusief ontbijt

National Park Vuurland
Ushuaia

National Park Vuurland

Een must als u in Ushuaia bent: breng een bezoek aan het Nationale Park Vuurland. Vanaf Ushuaia rijdt u er...

Krab vangen en proeven
Ushuaia

Krab vangen en proeven

Over een onverharde weg rijdt u diep het bos in. Bij de kust aangekomen, maakt u een wandeling naar een...

Dag 9 Ushuaia - El Calafate

ce10de55-5bdf-456c-8b7c-0b1db99de9a9 7b03956b-1f20-4f8b-809b-d430214e0991

Van Ushuaia vliegt u naar El Calafate. Naar en van de luchthavens zijn transfers inbegrepen.

 

El Calafate is een kleine stad aan de oevers van het enorme Meer van Argentinië omringd door besneeuwde bergen. Het is bekend om de nabijheid van het Nationale Park Los Glaciares, wat “gletsjers” betekent. En die zijn er in overvloed in dit gebied: meer dan 360 stuks! De bekendste is de Perito Moreno. El Calafate zelf voelt een beetje aan als een wintersportdorp. Er is één hoofdstraat met restaurants en reisbureautjes. Ga hier ook winkelen om leuke outdoorkleding en souvenirs te scoren. En sla een bezoek aan het Glaciarium niet over als u in El Calafate bent. Dit is een zeer goed opgezet museum over gletsjers. Het ligt buiten het centrum, maar er gaat een gratis bus naar toe. Wandel ook naar de waterkant van het meer. Er is een ecologisch reservaat Laguna de Nimez waar u watervogels zoals flamingo’s ziet.

 

Overnachting in El Calafate.

Inclusief ontbijt, gedeelde transfers, vlucht Ushuaia- El Calafate

Dag 10 El Calafate

Speciale schoenen aan en over het gletsjerijs lopen!

Wat is er spannender dan niet alleen per boot en vanaf de wandelpaden de Perito Moreno gletsjer te aanschouwen, maar er ook daadwerkelijk op te staan? Per bus naar het Nationale park en vervolgens per catamaran naar een punt waar u de gletsjer mag betreden voor een minitrekking. U trekt uw sneeuwschoenen met ijzers eronder aan en staat op de gletsjer. Onder begeleiding van een gids loopt u een stuk de morene op. U ziet diepe scheuren in het ijs. Nu realiseert u zich pas echt hoe enorm de gletsjer is. Na dit avontuur gaat u naar een herberg waar u op eigen kosten kunt lunchen en naar de houten vlonders waar u wandelt naar diverse uitkijkpunten over El Perito Moreno. Niet zo spannend, maar evengoed ongelooflijk mooi om de gletsjer nu ook van een afstand te zien. Dan ziet u pas de grootsheid. En het blauw van het ijs komt zo goed uit. Er zijn vier wandelroutes uitgezet.

 

Overnachting in El Calafate.

Inclusief ontbijt, excursie met vervoer, catamaran, Engelssprekende gids, stijgijzers voor trekking

Dag 11 El Calafate

Boottocht langs gletsjers

739309a7-bdaf-443c-98d8-019abf38e5c5

Boottocht langs gletsjers met de Glacier Gourmet Experience

U rijdt naar de haven van Punta Bandera, op een afstand van ongeveer 50 kilometer vanaf El Calafate. Daar stapt u aan boord van een relatief kleine, luxe boot voor een spectaculaire tocht over het Lago de Argentina. U ziet een flink aantal gletsjers van het National Park Los Glaciares en onderweg drijven ijsschotsen langs. Sommige ijsbergen zijn groter dan de boot; u voelt zich hier echt nietig. Afhankelijk van de mogelijkheden waar de boot kan varen, gaat u naar de Spegazzini gletsjer, de hoogste van het National Park. Ook de Upsala gletsjer, die dan weer het grootst is, wordt aangedaan indien bereikbaar. De ene is nog fotogenieker dan de andere. Een lunch is inbegrepen.

 

Overnachting in El Calafate.

Inclusief ontbijt,  excursie met vervoer, Engelssprekende gids, boottocht, lunch

Exclusief entree National Park (USD 25; juni 2019)

Dag 12 El Calafate - Bariloche

U heeft een transfer naar de luchthaven en vliegt naar Bariloche. Daar wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht.

 

Skiën, outdoorwinkels, tearooms met Kuchen, koekoeksklokken, chocolade en fondue dat zijn de woorden die deze plaats kenmerken. Bent u in Zwitserland? Nee, helemaal aan de andere kant van de wereld: in Bariloche in Argentinië. Aan het meer Napuel Huapi en tussen de bossen en bergen ligt deze gezellige stad. Er is een aantal autovrije straten met winkels. Bij het Centro Civico staan oude gebouwen zoals een kerk en er is een museum over Patagonië. Langs het meer ligt een lange boulevard, waar het goed wandelen is. Net buiten het centrum liggen het chocolademuseum waar u ziet hoe chocola gemaakt wordt en natuurlijk moet proeven en een stoeltjeslift naar het uitkijkpunt Cerro Viejo. In de winter (dat is onze zomer) is dit hét wintersportgebied van Argentinië. Het skigebied van Cerro Catedral is één van de belangrijkste skigebieden van Zuid-Amerika. Ook onze koninklijke familie is hier geregeld te vinden. Rondom Bariloche zijn tal van excursies te maken.

 

Overnachting in Bariloche.

Inclusief ontbijt, gedeelde transfers, vlucht El Calafate- Bariloche

Dag 13 Bariloche

Zwitserse taferelen in Zuid-Amerika

3df5d527-7fb6-4422-b6bf-8f214a9c12ee 1ed43171-9be9-4192-b636-ec55a7abc2ba ffe422a1-ef5d-40f9-8123-3e1a75b35ea0

De bekendste excursie vanuit Bariloche is “Circuito Chico”, wat het kleine rondje betekent. Een kennismaking met de omgeving van de stad. In totaal is de tocht zo’n 60 kilometer. U rijdt langs het Nahuel Huapi meer. Met een stoeltjeslift gaat u naar de top van de Cerro Campanario met een uitzichtpunt over diverse meren. Met de stoeltjeslift gaat u ook weer terug naar beneden. Als u nog tijd heeft, kunt u een stukje het bos met enorme bomen inlopen. Daarna rijdt u verder naar een volgend uitzichtpunt over Moreno Lake. U bevindt zich op een schiereiland tussen de meren. Het Zwitsers aandoende dorp Colonia Suiza ligt hier. Onderweg vertelt de gids van alles over onder andere de vegetatie. Maar ook interessante weetjes, zoals het feit dat er 23 verschillende soorten bieren worden gebrouwen rond Bariloche, komen langs. U rijdt langs het luxueuze hotel Llao Llao waar veel beroemdheden verblijven. Een laatste stop is bij een houten kerk, ook in het Llao Llao deel.

 

Overnachting in Bariloche.

Inclusief ontbijt, excursie met transport, Engelssprekende gids, retourticket kabelbaan

Dag 14 Bariloche

Kabelbanen en Sint Bernardshonden

Boek een excursie of ga op eigen gelegenheid met de bus naar het punt waar de kabelbaan naar Cerro Otto vertrekt. In cabines voor vier personen stijgt u een flink stuk naar een uitzichtpunt over de stad en over diverse meren. Er is een kunstexpositie boven op de berg en er zijn enkele caféetjes, bekend om de zoete lekkernijen die er ook verkocht worden. Bezoek één (of meer) van de lokale bierbrouwerijtjes in Bariloche. Er zijn er diverse vlakbij het centrum. De bekendste is Manusch. Neem een foto met een Sint Bernardshond op het plein bij het Centro Civico. Ga gewoon even shoppen. Er is zulke mooie outdoorkleding te koop. En de chocola past toch ook nog wel in uw koffer?

 

Zin om te bewegen en in de frisse lucht te zijn? Doe de Circuito Chico per fiets. Dit is een tocht van 60 kilometer. Er zijn onderweg zoveel mooie plekken om te stoppen! Geniet van de uitzichten, kom tot rust op een strandje, neem wat lekkers mee en kies één van de vele picknickplekken.

 

Overnachting in Bariloche.

Inclusief ontbijt

Dag 15 Bariloche - Buenos Aires

ee2efd7c-7be1-4315-9ab2-0c75f0a919e7 9b9541bd-a734-404a-be90-82f6faa17db5

U wordt opgehaald voor een transfer naar de luchthaven. Per vliegtuig keert u terug naar Buenos Aires. Daar heeft u een privé-transfer naar uw hotel. Nog een laatste dagje in de stad na al het natuurgeweld van de afgelopen weken.

 

Overnachting in Buenos Aires.

Inclusief ontbijt, gedeelde transfer, vlucht Bariloche- Buenos Aires, privé-transfer

Dag 16 Vertrek vanaf Buenos Aires

Terug naar Nederland boordevol herinneringen

Het is helaas al weer zo ver. De vakantie is voorbij. Na de bergen en fjorden is het weer tijd om terug te gaan naar Nederland. U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de internationale luchthaven gebracht.

 

Inclusief ontbijt, privé-transfer

 

Einde van een prachtige reis!

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen