1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
terug naar het overzicht

Hoogtepunten van Argentinië

Leer Buenos Aires, de hoofdstad van Argentinië, kennen tijdens een begeleide fietstocht en een tangoshow. Vlucht naar Patagonië, naar El Calafate met de beroemde Perito Moreno gletsjer. Vervolgens naar Ushuaia, bij het Nationale Park Vuurland. U maakt een boottocht over het Beagle kanaal. Totaal anders is Salta, in het noorden van Argentinië. Op eigen gelegenheid, met een huurauto, ontdekt u diverse imponerende landschappen. Tot slot naar een tropisch resort bij de watervallen van Iguazú.

Wat maakt deze reis bijzonder
Alle hoogtepunten in 1 reis
Veel excursies in Patagonië
Selfdrive door mooi landschap
Argentinie-Viedma-gletsjer-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns Amerika dan ook als thuiskomen.
Prijsindicatie vanaf € 4100,- per persoon
Reisduur: 18 dagen / 17 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Hoogtepunten van Argentinië

Dag 1     Aankomst Buenos Aires

Dag 2     Buenos Aires

Dag 3     Buenos Aires

Dag 4     El Calafate

Dag 5     El Calafate

Dag 6     El Calafate

Dag 7     Ushuaia

Dag 8     Ushuaia

Dag 9     Ushuaia

Dag 10   Salta

Dag 11   Huurauto naar Cafayate

Dag 12   Cafayate

Dag 13   Cachi

Dag 14   Salta

Dag 15   Puerto Iguazú

Dag 16   Puerto Iguazú

Dag 17   Puerto Iguazú

Dag 18   Vertrek 

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Buenos Aires

Welkom in Argentinië

U wordt bij de luchthaven opgehaald en naar uw hotel in Buenos Aires gebracht.

 

Buenos Aires is een enorme en bruisende stad. De stad van Evita Perón, de tango en de voetballer Maradona. Het beste overzicht krijgt u als u wijk voor wijk bekijkt. De leukste wijken zijn San Telmo, Microcentro, Palermo, La Boca en Retiro. Statige gebouwen treft u overal. U blijft fotograferen! San Telmo is een gezellige wijk met smalle straten geplaveid met keien, pleinen, terrassen, restaurants en op straat wordt de tango gedanst. Palermo is de leukste wijk om uit eten te gaan. Authentiek, gezellig en met veel bijzondere gebouwen en pleinen. La Boca is natuurlijk bekend om het voetbalstadion. Maar vergeet niet naar de Caminito te gaan. Talrijke kleurige huisjes, veel street-art en ook hier weer tangodansers op straat. Retiro is vooral bekend om de begraafplaats, met als bekendste graf dat van Evita Perón. Als u op eigen gelegenheid de stad wil ontdekken, dan is de Hop On Hop Off bus handig; deze rijdt langs alle bezienswaardigheden.

 

Overnachting in Buenos Aires.

Inclusief privé-transfer

Dag 2 Buenos Aires

Argentinie-Buenos-Aires-streetart Argentinie-La-Boca-kleurrijke-buurt-5 Argentinie-Buenos-Aires-stadscentrum

Bijna een must-do; de leukste excursie die er in Buenos Aires is: een fietstocht door de stad. Onder begeleiding van een Nederlander die al jaren in Buenos Aires woont, fietst u op ontspannen wijze door deze wereldstad. Het is meteen een geweldige introductie over het land met zijn historie, de huidige situatie van het land, over de relatie met Nederland, over de liefde voor voetbal, over het eten en wat u maar weten wilt. U begint op de Plaza San Martin. Op eigen gelegenheid gaat u hier naar toe. U fietst via de hippe wijk Puerto Madero en langs de vrouwenbrug. U vervolgt de tocht langs street-art, muurschilderingen die oude, vervallen gebouwen een heel nieuw en vrolijk uiterlijk hebben verschaft, naar de wijk La Boca. Bekend vanwege het voetbalstadion, waar zeker even gestopt wordt. Bij de kleurige huizen van Caminito heeft u de gelegenheid om zelf even rond te wandelen. De fietstocht eindigt bij de Plaza de Mayo met het regeringsgebouw Casa Rosada waar Evita op het balkon stond. Deze fietstocht is voor iedereen goed te doen.

 

Overnachting in Buenos Aires.

Inclusief ontbijt, fietstour inclusief fietshuur, Nederlandssprekende begeleiding

Dag 3 Buenos Aires

Passievolle tango

4511469b-cf95-4d30-a0de-8aa2fd4d7666

In totaal zijn er 40 wijken in de stad. Die bekijkt u niet even op één dag. Ga vandaag verder op ontdekkingstocht door de stad. Ga op eigen gelegenheid of boek een stadstour.

 

In het hart van de wijk San Telmo, bakermat van de tango, staat een oud gebouw. Op deze unieke locatie ziet u een onvergetelijke show met een klein tango-orkest. Het is redelijk kleinschalig. U begint met een keuzediner. De gerechten zijn een mix van Argentijnse specialiteiten en internationale gerechten. Natuurlijk ontbreekt een bijpassende Argentijnse wijn niet, deze is ook inbegrepen. Na het diner begint de show. Er is traditionele en moderne tango, maar ook muziek uit het noorden (de Andes) en een gaucho.

 

Overnachting in Buenos Aires.

Inclusief ontbijt, tangoshow met transfers, diner met water en wijn.

Dagtocht naar Uruguay
Buenos Aires

Dagtocht naar Uruguay

Wie is er ooit in Uruguay geweest? Vanaf Buenos Aires vaart u er met een snelle catamaran in één uur en een...

Dag 4 Buenos Aires - El Calafate

Naar Patagonië!

U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht. U vliegt zuidwaarts naar El Calafate. Bij aankomst wordt u met een minibus naar uw hotel in de stad gebracht. U rijdt langs Lago de Argentina.

 

El Calafate is een kleine stad aan de oevers van het enorme Meer van Argentinië omringd door besneeuwde bergen. Het is bekend om de nabijheid van het Nationale Park Los Glaciares, wat “gletsjers” betekent. En die zijn er in overvloed in dit gebied: meer dan 360 stuks! De bekendste is de Perito Moreno. El Calafate zelf voelt een beetje aan als een wintersportdorp. Er is één hoofdstraat met restaurants en reisbureautjes. Ga hier ook winkelen om leuke outdoorkleding en souvenirs te scoren. En sla een bezoek aan het Glaciarium niet over als u in El Calafate bent. Wandel ook naar de waterkant van het meer. Er is een ecologisch reservaat Laguna de Nimez waar u watervogels zoals flamingo’s ziet.

 

Overnachting in El Calafate.

Inclusief ontbijt, privé-transfer en gedeelde transfer, vlucht Buenos Aires- El Calafate

Dag 5 El Calafate

Boottocht bij de gletsjer

978dc226-81d9-4ff6-a4eb-dda22262685a 2e44b220-052e-43b2-a366-cb4e98f05d68

In iets minder dan anderhalf uur rijdt u van El Calafate naar het Nationale Park Los Glaciares. In dit Nationale Park zijn meer dan 360 gletsjers. Een heel indrukwekkende die vrij eenvoudig te bereiken is vanuit El Calafate is de Perito Moreno. U gaat naar een stelsel van houten paden met geweldige uitzichtpunten op de gletsjer. De Perito Moreno is indrukwekkend met een hoogte van 50 tot 60 meter en een kilometerslange breedte. Maar nog opvallender is de kleur…. Het ijs is zo blauw! Vanaf de vlonderwandelpaden kijkt u zowel bovenop de gletsjer als er tegenaan. Af en toe klinkt er een enorm gedonder, een groot stuk ijs breekt af. Er is een cafetaria, een souvenirshop en er zijn vier wandelroutes uitgezet. U heeft twee tot drie uur hier te besteden. Neem bij terugkomst in de cafetaria een whisky met eeuwenoud gletsjerijs!

 

Tijdens een bezoek aan de Perito Moreno gletsjer hebben we een boottocht voor u erbij geboekt. U bekijkt de gletsjer dan niet alleen vanaf de wandelpaden, maar vanaf het water ziet u de enorme ijsmassa vanuit een heel ander oogpunt. IJsschotsen drijven voorbij.

 

Overnachting in El Calafate.

Inclusief ontbijt, excursie Perito Moreno met transport, Engelssprekende gids en boottocht

Exclusief: entree National Park (contant te betalen in Argentijnse peso’s. In mei 2019 bedroeg de entree 700 peso’s) en lunch.

Dag 6 El Calafate

Het loont de moeite om meerdere dagen in El Calafate te blijven. Er zijn diverse gletsjers in de omgeving. Maak boottochten of ga wandelen. Of steek de grens naar Chili over en ga wandelen in het Torres del Paine National Park. Liever wat meer actie? Ga dan samen met een gids hiken op het ijs. Schoenen met ijzers eronder aan en over het ijs langs enorme spleten lopen.

 

Overnachting in El Calafate.

Inclusief ontbijt

Torres del Paine National Park
El Calafate

Torres del Paine National Park

Een hele lange, maar onvergetelijke dagtocht naar de grillige bergen van het Torres del Paine National Park...

Estancia Cristina
El Calafate

Estancia Cristina

Estancia Cristina is een oude nederzetting van de eerste mensen die zich in dit gebied vestigden. Ze hadden...

Dag 7 El Calafate - Ushuaia

Varen tussen de zeeleeuwen op het Beagle kanaal

c023ee50-5811-441e-b7f2-1462b91e0ac8

Transfer terug naar de luchthaven van El Calafate. U vliegt naar Ushuaia. Het is nauwelijks een kwartier rijden van de luchthaven van Ushuaia naar de stad; u bent er zo.

 

Ushuaia is de meest zuidelijke stad ter wereld. U staat bijna op de rand van het land van het zuidelijk halfrond. Ushuaia wordt omringd door heuvels, bossen, meren en het Nationale Park Vuurland (Tierra del Fuego). Er is één winkelstraat met diverse restaurants. Specialiteiten hier zijn krab en zwarte zeebaars. Bent u meer een vleeseter? Probeer dan lam op speciale Patagonische wijze bereid. U ziet het lamsvlees ’s middags al boven het vuur hangen. Aan het einde van de winkelstraat is de meest zuidelijke marinebasis met daarnaast enkele musea. Met één kaartje kunt u ze bezoeken.

 

In de middag maakt u een drie uur durende boottocht door het befaamde kanaal van Beagle. Oprijzende rotsen worden door watervogels gedeeld met tientallen zeeleeuwen. Deze duiken ook vaak aan alle kanten van de boot op.

 

Overnachting in Ushuaia.

Inclusief ontbijt, transfers, vlucht El Calafate- Ushuaia, havenbelasting, rondvaart

Dag 8 Ushuaia

Naar het National Park Vuurland

Een must als u in Ushuaia bent: breng een bezoek aan het Nationale Park Vuurland. Wij hebben daarom deze excursie, in een klein groepje, voor u in de reis opgenomen. Onderweg stopt u bij een uitzichtpunt op het bekende Beagle kanaal. De excursie is een combinatie van rijden en wandelen. U loopt enkele korte trails (houdt er rekening mee dat u in totaal zo’n vijf kilometer loopt vandaag). Zo ervaart u beter de sfeer van het Nationale Park. De steppes met de lage begroeiing, de bossen en op de achtergrond de bergen met besneeuwde toppen. Het ecosysteem van Vuurland is uniek.

 

Overnachting in Ushuaia.

Inclusief ontbijt, excursie Vuurland inclusief transport, Engelssprekende begeleiding, snack

Ter plekke betaalt u nog de entree voor het National Park (ca. 15 USD).

Dag 9 Ushuaia

3f6342d5-c439-4619-afdf-868292f946cd 380c1fef-44a1-4329-a0fc-386a5f11f4cd Argentinie-Ushuaia-Tierra-del-Fuego-1

Van Verre regelt graag nog een leuke excursie voor u, zoals een boottocht naar pinguïns, krab vangen (en eten!), een stoere fourwheeldrivetocht of een bezoek aan een lokale boerderij.

 

Overnachting in Ushuaia.

Inclusief ontbijt

Fourwheeldrive
Ushuaia

Fourwheeldrive

Niet voor watjes! Deze fourwheeldrive tour gaat over bospaden, door het water en door de modder. De jeep hangt...

Pinguïns en schapenboerderij
Ushuaia

Pinguïns en schapenboerderij

Waggelende pinguïns, een boottocht en een antiek landhuis, dat staat vandaag op het programma. Vanaf Ushuaia...

Dag 10 Ushuaia - Salta

Koloniaal plein met terrassen

In ongeveer een kwartier wordt u van het centrum van Ushuaia naar de luchthaven gebracht. U vliegt via Buenos Aires naar Salta. De luchthaven van Salta ligt niet ver buiten de stad; het is ongeveer een kwartier rijden. Wij boeken voor u een gedeelde transfer met een Spaanstalige chauffeur.

 

Salta is de hoofdstad van de provincie met een half miljoen inwoners. Toch voelt het niet aan als een stad, maar meer als een koloniaal dorp, wanneer u in het oude centrum bent. Veel gekleurde huizen en gebouwen, sommige gerestaureerd, andere in enigszins vervallen staat. Opvallend zijn de twee roze en de pastelblauwe kerken hier. Het grote plein heeft aan alle kanten terrassen. Een must is een bezoek aan het archeologische museum de Alta Montaña. Hier wordt de mummie van een kindoffer van de Inca’s tentoongesteld. Neem de kabelbaan naar de top van de San Bernardo berg, wanneer u het San Bernardo klooster aan de voet heeft gezien. Om uzelf helemaal onder te dompelen in het lokale leven gaat u ’s avonds naar één van de peña’s. Dit zijn een soort cafés waar gegeten en gedronken wordt en waar live muziek is.

 

Overnachting in Salta.

Inclusief ontbijt, gedeelde transfers, vlucht Ushuaia- Salta

Citytour Salta
Salta

Citytour Salta

Als u het leuk vindt om wat meer te weten over Salta en omgeving dan is de citytour van een halve dag onder...

De trein naar de wolken
Salta

De trein naar de wolken

Klinkt dat niet idyllisch: een treinrit naar de wolken? Het is vaak letterlijk zo tijdens de rit met de Tren a...

Dag 11 Salta - Cafayate

ca. 195 km / 3,5 uur

Argentinie-Cafayate-Salta

U haalt uw huurauto op. Vanaf Salta rijdt u naar Cafayate, bekend om zijn wijn. Wij vonden dit één van de mooiste routes in heel Argentinië! U rijdt de Quebrada de Cafayate in, ook de Quebrada de las Conchas genoemd. Een kilometerslange kloof met voornamelijk rode rotsen. De bezienswaardigheden staan met bruine borden aangegeven. Aan te raden fotostops zijn bij de Garganta del Diablo (de duivelskeel), het Amfitheater, het uitzichtpunt Mirador Tres Cruces, de obelisk en bij La Ventana (wat het raam betekent, een wonderbaarlijk gat in de rots). Tot slot is er een parkeerplaats aan uw linkerhand. Wandel direct voor de parkeerplaats de kloof in. Het landschap is overweldigend. U voelt zich zo nietig. En er is bijna niemand. Net voordat u bij de stad Cafayate bent, bevindt u zich in een duinlandschap: Los Medanos. Hoge zandduinen liggen aan weerszijden van de weg.

 

Overnachting in Cafayate.

Inclusief ontbijt, autohuur

Dag 12 Cafayate

Wijnproeven of…. een wijnijsje?

Deze dag is ter vrije besteding. Cafayate is de op één na belangrijkste wijnproducerende regio van Argentinië. Er zijn diverse landgoederen met wijngaarden eromheen. Zowel rode, witte als rosé wijnen worden hier gebotteld. De witte wijn is de bekendste, van de torrontés druif. Ook de mierzoete witte wijn, die mistela heet, komt uit dit gebied. Wijnproeven kan in diverse bodega’s. Het grote plein in Cafayate is gezellig en omgeven door terrassen en restaurants. Vaak is er live muziek. Proef een wijnijsje bij de ijssalon op de hoek van het plein. Als u even genoeg heeft van wijn: ook een bierbrouwerij is hier gevestigd. Het museum de la Vid y El Vino geeft een goed beeld over de wijnindustrie. De provinciestad wordt omgeven door kale bergen en het dal is groen. Verken de omgeving tijdens een wandeling of huur een fiets en trek er op uit. Paardrijtochten zijn er eveneens.

 

Overnachting in Cafayate.

Inclusief ontbijt, autohuur

Dag 13 Cafayate - Cachi

ca. 160 km / 4,5 uur

72886f98-22ca-43b3-bca4-2f8f3e16d976 8cc63865-769a-4038-9539-daab51c8a3d7 8f7287ee-e8bc-4450-9721-3ad6d5875186

Een autorit door een ruig en onherbergzaam gebied. In totaal maar 160 kilometer, maar omdat 130 kilometers daarvan over een onverharde weg gaan, doet u er toch al snel 4 tot 4,5 uur over. U rijdt over de befaamde Ruta Nacional nummer 40. De eerste 30 kilometer van de weg zijn geasfalteerd, maar daarna rijdt u over zand- en grindwegen. U werpt wolken stof op achter uw auto. U passeert enkele dorpen. Het hoogtepunt komt vlak voor het dorp Angastaco. Ongeëvenaard mooi is het Angastaco Natural Monument. Enorme rotsen zijn bijzonder gevormd. Stop zeker even bij de parkeerplaats net voor het dorp en klim naar het uitzichtpunt.

 

In een vruchtbare vallei langs de Calchaqui rivier ligt het dorp Cachi. Een goede plek om te overnachten tijdens een rondje vanaf Salta naar de indrukwekkende landschappen rondom Cachi en Cafayate. Het is een klein, maar gezellig dorp met diverse terrassen en restaurants. Straten met keien en witgeschilderde adobe huizen.

 

Overnachting in Cachi.

Inclusief ontbijt, autohuur

Dag 14 Cachi - Salta

ca. 145 km / 3,5 uur

Vanaf Cachi rijdt u terug naar Salta.

 

Veel toeristen komen twee keer in Salta. Voor uw tweede verblijf adviseren wij om buiten de stad te verblijven. Er is een aantal hacienda’s en finca’s die tegenwoordig als hotel zijn ingericht. Een hacienda of finca is een oude hoeve met land eromheen. De hotels zijn vaak op zich al fotogeniek. U verblijft in de rust, buiten de stad. En de ervaring om op een hacienda of finca te slapen is een aanrader.

 

Overnachting buiten Salta.

Inclusief ontbijt, autohuur

Dag 15 Salta - Puerto Iguazú

U rijdt van uw hotel naar de luchthaven en levert uw huurauto in. Vanaf Salta vliegt u naar Puerto Iguazú. U wordt bij de luchthaven opgehaald en naar uw hotel in Puerto Iguazú gebracht.

 

De wereldberoemde watervallen van Iguazú zijn indrukwekkend. Het zijn de breedste watervallen ter wereld. Over een lengte van drie kilometer storten 270 grotere en kleine watervallen zich naar beneden. De ligging is al even spectaculair: midden in het tropisch regenwoud. Als u de watervallen op zijn best wilt ervaren, bezoekt u zowel de Argentijnse als de Braziliaanse kant. De stad Puerto Iguazú ligt aan de Argentijnse kant van de watervallen en vormt een perfecte uitvalsbasis om de watervallen te bezoeken. Er zijn veel hotels, restaurants en winkels.

 

Overnachting in Puerto Iguazú.

Inclusief ontbijt, autohuur, vlucht Salta- Puerto Iguazú, privé-transfer

Dag 16 Puerto Iguazú

Wat een watergeweld!

Argentinie-Foz-Iguazu-Braziliaanse-kant-8

In een internationale groep maakt u een dagexcursie naar de Argentijnse kant van de watervallen. De Iguazú watervallen zijn een Nationaal Park. Niet alleen de watervallen, maar ook de jungle eromheen is indrukwekkend. Het donderend geraas van het water wordt vermengd met vogelgeluiden. Er is een ingenieus systeem van wandelpaden aangelegd. Er zijn trappen en vlonderpaden. U ziet de watervallen van alle kanten; dan weer op ooghoogte, dan kijkt u tegen de immense hoogte op om vervolgens op de watervallen neer te kijken. U kunt heel dicht bij de watervallen komen. Dan ervaart u nog meer met welke enorme hoeveelheden en met hoeveel kracht het water naar beneden stort. Grote kans om onderweg neusberen en vlinders te zien. Doe goede wandelschoenen aan, want u loopt hier zomaar een paar uur rond. U bezoekt het Upper en het Lower circuit en wij garanderen: u blijft fotograferen. Met een treintje gaat u naar de Devils Throat (Garganta del Diablo). Reken erop dat u nat wordt!

 

Overnachting in Puerto Iguazú.

Inclusief ontbijt, excursie met transfers, Engelssprekende gids. Exclusief: entree.

Dag 17 Puerto Iguazú

Een excursie van een halve dag naar de Braziliaanse kant van de Iguazú watervallen. Evenals aan de Argentijnse zijde is er een Nationaal Park rond de watervallen gemaakt. Samen met de gids bezoekt u dit Foz do Iguaçu National Park. Er is een wandelpad van één kilometer waarvan u een goed uitzicht heeft op de 275 (!) watervallen. Omdat de meeste watervallen aan de Argentijnse kant liggen, heeft u juist vanaf de Braziliaanse kant een goed panoramisch overzicht. Combineer deze excursie met een bezoek aan de immens grote Itaipu Dam of aan het vogelpark (geef het van tevoren aan ons door, als u één van beide combinaties wilt).

 

Overnachting in Puerto Iguazú.

Inclusief ontbijt, excursie met transfers, Engelssprekende gids. Exclusief: entree.

Dag 18 Puerto Iguazú

ee8f9aeb-aa7a-4557-a849-78677619ed0d cc17c5bd-2f19-4447-a63c-0ce1128e35a8

Dag 18 Vertrek

U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven in Foz do Iguaçu of Iguazú gebracht. Boordevol herinneringen aan het prachtige Argentinië keert u terug naar huis.

 

Inclusief ontbijt, privé transfer

 

Einde van een prachtige reis !

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen