1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
terug naar het overzicht

Autorondreis Capitol District

Een rondreis door de Verenigde Staten waar u kennismaakt met de geschiedenis. De reis start in Washington DC, waar u veel monumenten kunt bezoeken, het Capitool en het Witte Huis. Daarna reist u al snel door naar historische plekken als Gettysburg en Williamsburg. Ook bezoekt u de Amish en verblijft u aan het strand! De reis sluit u echter af in de natuur. Dit alles maakt de reis enorm afwisselend.

Wat maakt deze reis bijzonder
Met heerlijk strandverblijf!
Een reis vol geschiedenis
Bezoek de regeringsstad
Verenigde-Staten-Maine-Bar-Harbor
Anne
De Verenigde Staten is mijn favoriete bestemming vanwege de reismogelijkheden, variërend van Florida tot het zuidwesten, New England en de Deep South.
Prijsindicatie vanaf € 2100,- per persoon
Reisduur: 13 dagen / 12 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Capitol District

Dag 1    Aankomst Washington DC
Dag 2    Washington DC
Dag 3    Gettysburg
Dag 4    Lancaster
Dag 5    Philadelphia

Dag 6    Philadelphia
Dag 7    Ocean City
Dag 8    Virginia Beach
Dag 9    Virginia Beach
Dag 10  Williamsburg

Dag 11  Shenandoah National Park
Dag 12  Shenendoah National Park
Dag 13  Vertrek Washington DC

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Washington DC

Amerika-Washington-Capitool-1_1_498530 Amerika-Washington-Capitol-1 Amerika-Washington-Supreme-Court-1

Welkom in Washington DC, de hoofdstad van Amerika! De regerende president woont in het Witte Huis, wat u door de hekken ziet. Ook het Pentagon en de Capitool zijn prachtige gebouwen. In de stad vindt u veel monumenten van verschillende presidenten. Zo vindt u hier het Lincoln Memorial met de beroemde spiegelvijver, waar veel toespraken worden gehouden. Waarschijnlijk herkent u dit van televisie en uit films.

 

Ook het Washington Monument en de Vietnam War Memorial zijn indrukwekkend. De meeste bezienswaardigheden liggen aan de Mall, een autovrij gebied. Wandel hier rond en bewonder de imposante monumenten.

 

Overnachting in Washington DC.
Inclusief transfer

Dag 2 Washington DC

Zin om te fietsen, fitnessen of wandelen? Ga dan naar Rock Creek Park. Dit park ligt aan de Potomac rivier en is een fijn stadspark. Wilt u liever de natuur in? Ook dit kan vlakbij de stad! Great Falls National Park is een schitterend natuurpark buiten de stad. Bezichtig hier de watervallen van de rivier de Potomac.

 

’s Avonds is de wijk Georgetown gezellig met kleine straatjes en knusse restaurants, cafés en bars. In Adams Morgan Street vindt u veel eetgelegenheden die allerlei internationale gerechten serveren.

 

Overnachting in Washington DC.

Fietsen langs monumenten in D.C.
Washington D.C.

Fietsen langs monumenten in D.C.

Deze fietstocht van 3 uur brengt u langs de iconische National Mall, waar u om het gedenkteken heen kunt...

Dag 3 Washington DC - Gettysburg

Ca. 140 km / 1,5 uur

Na het ophalen van uw huurauto rijdt u naar Gettysburg. Een korte route om de reis te beginnen.

 

Het altijd rustige stadje Gettysburg veranderde in de zomer van 1863. Door de gunstige ligging kwamen er van alle kanten legers om zich te storten op de grootste strijd ooit gevochten op Amerikaans grondgebied: de burgeroorlog. Nu kunt u het Gettysburg National Military Park bezoeken waar grofweg 51.000 soldaten hun leven verloren. Elk jaar wordt het gevecht nagespeeld in het laatste weekend van juni of het eerste weekend van juli.

 

Het is de moeite waard om in de stad de monumenten en het museum over deze burgeroorlog te bezoeken.

 

Eten in een oude taverne? Dobbin House Tavern is het oudste overgebleven gebouw in het centrum en helemaal gerestaureerd. Nu kunt u hier in authentieke stijl genieten van uw maaltijd.

 

Overnachting in Gettysburg.

Inclusief huurauto

Dag 4 Gettysburg - Lancaster

Ca. 90 km / 1,5 uur

f62fa2cb-efef-4e62-bae3-6a8048879311 Amerika-Lancaster-Amish-Paard-en-Wagen-1

In 1,5 uur rijdt u naar Lancaster. Op het platteland ziet u ouderwetse boerderijen en uitgestrekte velden. In dit gebied gaat u echter ook terug in de tijd. Eén van de oudste Amish-gemeenschappen woont in deze omgeving. Zij leven grotendeels nog op dezelfde manier als 300 jaar geleden: zonder auto’s, televisie en moderne apparatuur.

 

Wilt u deze omgeving bezoeken? Doe dit dan op de Amish manier, met paard en wagen. Stop onderweg bij een lokale markt, waar zij handwerk en lokale producten verkopen. Maak onderweg niet zomaar foto’s van de mensen die u tegenkomt. Volgens hun geloof, mogen zij zichzelf niet vastleggen op beeld.

 

Heeft u wel eens een overdekte brug gezien? Typisch iets wat in de omgeving van Lancaster regelmatig voorkomt! Romantische bruggen die eruit zien als een Amerikaans schuurtje. Door sommige kunt met de auto rijden.

 

Overnachting in Lancaster.

Inclusief huurauto

Luchtballonvaart
Lancaster

Luchtballonvaart

Vlieg een uur lang met een luchtballon over de prachtige Amish boerderijen. Bij aankomst op de vertrekplek mag...

Dag 5 Lancaster – Philadelphia

Ca. 130 km / 1,5 uur

Hoe was het voor u om even in de bijzondere Amish-cultuur te stappen? Genoten?

 

Vandaag rijdt u weer verder naar Philadelphia. Deze stad vindt u terug in alle Amerikaanse geschiedenisboeken. Op 4 juli 1776 werd hier de onafhankelijkheidsverklaring getekend. In het straatbeeld ziet u dan ook oude gebouwen tussen de moderne nieuwe kantoorgebouwen.

 

De onafhankelijkheidsverklaring werd getekend in het toenmalige koloniale gemeentehuis van Pennsylvania. Dit gebouw heet nu Independence Hall. Een prachtig bouwwerk dat tegenover het Liberty Bell Paviljoen ligt. De grote bel hier staat symbool voor de onafhankelijkheid en is door het hele land gereisd. Zo hoorden de inwoners op vele plekken het geluid van de vrijheid. In 1915 keerde de bel uiteindelijk terug naar dit paviljoen in Philadelphia.

 

Houdt u van musea? Bezoek dan het Pennsylvania Academy of Fine Arts of het Philadelphia Museum of Art. Bent u niet z’n kunstliefhebber, maar kijkt u graag films? Dan wilt u misschien toch een stop maken bij het laatstgenoemde museum. Op deze grote stenen trappen voor het museum werden onder andere de beroemde Rocky films opgenomen.

 

Overnachting in Philadelphia.

Inclusief huurauto

Dag 6 Philadelphia

Amerika-Philadelphia-Dilworth-Park_1_507407 Amerika-Philadelphia-Eastern-State-Jail Amerika-Philadelphia-Straatbeeld

Bezoek de Eastern State gevangenis die in 1829 is gebouwd. In die tijd was het de meest bekende, dure en meest moderne gevangenis met high tech snufjes. In de cellen verbleven heel wat bekende criminelen verbleven. Wellicht kent u Willie Sutton van de grote bankoverval en Al Capone, ook wel Scarface genoemd. Tijdens een tour door deze oude gevangenis ziet u waar deze criminelen verbleven.

 

Snuif na het bezoek aan de gevangenis de frisse buitenlucht op. Maak bijvoorbeeld een wandeling in het mooie Fairmount Park langs de Schuykill rivier.

 

Overnachting in Philadelphia.

Inclusief huurauto

Per segway door Philly
Philadelphia

Per segway door Philly

De start van de tour is direct naast de Delaware-rivier, met uitzicht op New Jersey en de Benjamin Franklin-bru...

Dag 7 Philadelphia – Ocean City

Ca. 245 km / 3 uur

Klinkt even bijkomen aan een heerlijk langgerekt en breed zandstrand u goed? Vandaar rijdt u richting de kust om te kunnen genieten in Ocean City. Zwem in de Atlantische Oceaan, luier in de zon of doe wat actiefs! U kunt hier surfen, kajakken en kanoën, maar ook vissen. Voor iedereen is er wat te doen. Wandel over de bijna 5 kilometer lange promenade om een restaurant uit te zoeken voor uw maaltijd en geniet van uw verblijf in Ocean City.

 

Overnachting in Ocean City.

Inclusief huurauto

Dag 8 Ocean City – Virginia Beach

Ca. 235 km / 3 uur

Amerika-Virginia-beach Amerika-Ocean-City

Nog meer strand, want u reist door naar Virginia Beach. Behalve mooie stranden heeft Virginia Beach nog veel meer te bieden. In de omgeving kunt u de Cape Henry vuurtoren bezoeken. Hier geniet u van een prachtig uitzicht. Wilt u liever wandelen? Volg dan de Legend wandelroute. Deze brengt u langs verschillende plekken waar belangrijke mensen hebben gewoond. Enkele voorbeelden zijn Ella Fitzgerald, Bill ‘’Bojangles’’ Robinson en kapitein John Smith. Door de natuur wandelen kan ook in één van de parken. Zo zijn de drie parken First State Landing Park, Fale Cape State Park en Back Bay Wildlife Refuge allemaal dichtbij Virginia Beach. Maak uw keuze welk park u wilt bezoeken.

 

Overnachting in Virginia Beach.

Inclusief huurauto

Dag 9 Virginia Beach

Deze dag is ter vrije besteding. Luier op het strand of ontdek de omgeving.

 

Sluit de dag af met het proeven van lokale gerechten en heerlijke drankjes onder het genot van live muziek in de wijk Ocean Front.

 

Overnachting in Virginia Beach.

Inclusief huurauto

Dag 10 Virginia Beach – Williamsburg

Ca. 115 km / 1,5 uur

Amerika-Williamsburg_1_513487

Door naar Williamsburg. Tijdens uw bezoek aan het openluchtmuseum Colonial Williamsburg ziet u hoe men hier leefde in de 18e eeuw. Ook bezoekt u verschillende plantages waar men vroeger woonde en slaven op het land werkten. In de koloniale tijd was er in deze regio vrijwel geen goed drinkwater te vinden. Men overleefde veelal door het drinken van bier. Pas u aan en doe een lekkere bierproeverij bij één van de pubs of brouwerijen in de buurt. Genoeg biersoorten uit deze regio om te proberen!

 

Overnachting in Williamsburg.

Inclusief huurauto

Dag 11 Williamsburg – Shenandoah National Park

Ca. 270 km / 3 uur

Op naar de laatste stop van deze reis: Shenandoah National Park. U rijdt de bergen in om de laatste dagen te verblijven in de natuur.

 

Shenandoah National Park ligt op een hoogvlakte tussen twee valleien. Door de grote verschillen in hoogte is het een omgeving waar tienduizenden diersoorten leven. Gaat u het bekendste dier spotten in dit gebied? De zwarte beren liggen regelmatig te rusten op en onder rotsen. Goed zoeken dus! Buiten beren leven er ook veel verschillende vogels, herten en insecten. Wandel door het park en geniet in de buitenlucht.

 

Overnachting in Shenandoah National Park.

Inclusief huurauto

Dag 12 Shenandoah National Park

25f1e35f-ecdd-4f53-99d0-b1f983248828 Amerika-Shenandoah-Holle-Boom Amerika-Shenandoah-Beer

Deze dag is ter vrije besteding. Trek uw wandelschoenen aan en ontdek de omgeving. Misschien spot u wel een beer vandaag.

 

Overnachting in Shenandoah National Park.

Inclusief huurauto

Dag 13 Vertrek Shenandoah National Park

Ca. 115 km / 1,5 uur

Hopelijk heeft u genoten van de oostkust. In 1,5 uur rijdt u vanuit Shenandoah National Park naar de luchthaven van Washington DC. Hier levert u de auto in.
 

Inclusief huurauto

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen