1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Nationale parken in de Rockies

Een korte reis door de Rocky Mountains met louter hoogtepunten. De reis start in het wintersportdorp Park City, maar al snel reist u door naar de schitterende natuur van de Rockies. Twee nationale parken die op iedere bucketlist zouden moeten staan, bezoekt u tijdens deze reis: Yellowstone en de Grand Tetons. Bossen, bergen, meren, geisers en borrelende warmwaterbronnen ziet u. Ga wandelen en probeer wilde dieren te spotten.

Twee nationale parken
Veel vrijheid met huurauto
Kennismaking met Rockies
Verenigde-Staten-Maine-Bar-Harbor
Anne
De Verenigde Staten is mijn favoriete bestemming vanwege de reismogelijkheden, variërend van Florida tot het zuidwesten, New England en de Deep South.
Noord-Amerika-zuidwest-Arches-National-Park_2_608006
Janine
Amerika heeft mijn hart gestolen vanwege de nationale parken die ik heb bezocht met een camper, zoals Zion, Bryce Canyon, Page, Moab & de Grand Canyon
Miami-beach-fietstour--6d21626b_1_621599
Lara
Amerika is een geweldige ervaring; ik heb hier een jaar gewoond en adviseer u graag bij het plannen van uw reis naar Amerika.
Amerika-New-York-Lisanne_1_582039
Lisanne
De geweldige landschappen in het westen, de grote steden als New York en San fransisco en de stranden van FLorida laten mij telkens terugkeren

Reis van dag tot dag: Nationale parken in de Rockies

Dag 1   Aankomst Salt Lake City
Dag 2   Yellowstone National Park
Dag 3   Yellowstone National Park
Dag 4   Yellowstone National Park

Dag 5   Grand Teton National Park
Dag 6   Grand Teton National Park
Dag 7   Park City
Dag 8   Vertrek Park City

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Salt Lake City

Start van uw reis door de Rockies

Verenigde-Staten-Rockies-Salt-Lake-City-skyline

U arriveert in Salt Lake City, de de hoofdstad van de staat Utah. U haalt uw huurauto af. Bij Nederlanders heeft de stad Salt Lake City sinds 2002 naamsbekendheid verworven vanwege de Olympische Winterspelen die hier werden georganiseerd. Grote kans dat u hier echter in de zomer bent. Ook dan is er genoeg te doen. National Geographic heeft de stad uitgeroepen tot beste hikingplaats in de Verenigde Staten. Zijn naam dankt de stad aan het enorme zoutmeer dat ten noordwesten van de stad ligt.

Interessant om te bezoeken zijn Temple Square met een enorme witte kerk of tempel van de Mormonen. Ook andere gebouwen van de Mormonen zoals het Beehive House waar de leider van de Mormonen woonde, verdienen uw aandacht.

Salt Lake City is een behoorlijk grote stad. Huur een fiets of step om zoveel mogelijk te zien op een leuke manier. In Whiskey Street (what’s in a name?) zijn veel gezellige bars en restaurants.

 

Overnachting in Salt Lake City.
Inclusief huurauto

Dag 2 Salt Lake City - Yellowstone National Park

Ca. 600 km/ 6 uur

Een hele lange rit, maar wel naar één van de mooiste gebieden ter wereld. Yellowstone is uniek. Wat een geologisch wonder! Er zijn warmwaterbronnen met gele, oranje en blauwe kleuren. Soms ruikt u de zwavel al van veraf. Geisers spuiten op gezette tijden hoge waterfonteinen uit. Poeltjes gevuld met kokende modder pruttelen. Enorme rookwolken stijgen op uit fumaroles, oftewel stoomgaten. Er leven meer dan 200 soorten zoogdieren in Yellowstone National Park, plus meer dan 300 soorten vogels en dan ook nog eens vissen, reptielen en amfibieën. De grootste kudde wapitiherten (ook “elk” genoemd) ter wereld leeft in Yellowstone National Park. Iedereen wil ze natuurlijk zien, maar lastiger om te spotten zijn een zwarte beer, een wolf of een grizzlybeer. Yellowstone National Park bevat de helft van de geisers op aarde. Er is zoveel te zien en Yellowstone is ongeveer even groot als een kwart van Nederland, dus trek de tijd uit voor dit bijzondere nationale park.

 

Overnachting nabij Yellowstone National Park.
Inclusief huurauto

Dag 3 Yellowstone National Park

Stomende geisers

338ff3ea-9f7e-43f7-97de-888293be38d7 Amerika-Yellowstone-Geisers

In het oosten van Yellowstone National Park liggen de meeste geisers. Dit is het Upper Geyser Basin. De beroemde Old Faithful-geiser mag u niet overslaan. Elk anderhalf uur barst hij uit, de tijden worden aangekondigd. Net gemist hoe het water tientallen meters omhoog spuit? Loop dan naar de Anemone of Plume-geiser die veel vaker borrelen en water omhoog spuiten. U blijft om u heen kijken, overal gebeurt wat. De heldere kleuren van de Heart Spring bron lijken bijna onecht, de Doublet Pool is saffierblauw. Maar nog fotogenieker zijn de warmwaterbronnen met de namen Beauty Pool, de Chromatic Pool, de Opalescent Pool en de Sapphire Pool.

 

Eveneens in het oostelijk deel ligt de Grand Canyon van Yellowstone, vlakbij de plaats Canyon Village. De mooiste routes om hier te rijden zijn de North Rim Drive en de South Rim Drive. Beide zijn vrij kort. Maar er is genoeg te zien zoals rode rotsen, watervallen, uitkijkpunten en natuurlijk de canyon. Er zijn wandelingen van diverse lengtes uitgezet.

 

Overnachting nabij Yellowstone National Park.
Inclusief huurauto

Kajakken
Yellowstone National Park

Kajakken

Na een boeiende inleiding over de geschiedenis en geologie van Yellowstone Lake, geeft uw gids een instructie...

Dag 4 Yellowstone National Park

Borrelende modderpoelen

Bij Norris liggen modderpoelen. Ooit modderpoelen in pastelkleuren gezien? Hier kan dat bij de Artist Paint Pots. Ook de bekende Steamboat Geyser ligt hier.

 

In het noorden van Yellowstone National Park ligt het gebied rond Mammoth Hot Springs. Bijzondere terrassen in witte, bruine, gele en grijze tinten, waarover water stroomt, zijn hier dé bezienswaardigheid. Ook watervallen, bossen, prairies en Fort Yellowstone treft u hier aan.

 

Onderweg van of naar het noorden of het westen van het park? Ga lunchen in het historische Old Faithful Inn hotel. Leuk om even rond te kijken en misschien spot u nog elanden of bizons.

 

Een afgelegen en weinig bezocht deel van Yellowstone is de Lamar Valley. Omdat dit het rustigste deel van Yellowstone is, heeft u hier ook de grootste kans om wildlife te zien. Hier leven bijvoorbeeld de meeste grizzlyberen en wolven.

 

Overnachting nabij Yellowstone National Park.
Inclusief huurauto

Dag 5 Yellowstone National Park - Grand Teton National Park

Ca. 50 km/ 1 uur

Amerika-Grand-Teton-National-Park

Net ten zuiden van Yellowstone ligt een ander natuurwonder: Grand Teton National Park. U rijdt over de Rockefeller Memorial Parkway naar de ingang.

 

Meren, gletsjers, bossen, vergezichten over een vallei met een rivier en bergen met scherpe pieken en besneeuwde toppen dat zijn de kenmerken van het Grand Teton National Park. Door het Jackson Hole dal kronkelt de Snake-rivier. Stop in Colter Bay Village aan het Jackson Lake en Jackson Hole. Aan de rand van het dorp ligt de National Elk Refuge, waar soms honderden wapiti’s samenkomen.

 

Rijd over de Teton Park Road of over de Jackson Hole Highway (zeker geen snelweg, maar een schitterende route dwars door het park!) voor de meest spectaculaire uitzichtpunten en hikes. Stop zeker bij de Snake River Overlook en de parkeerplaats bij Oxbow Bend. Hier schiet u de beste plaatjes van de Grand Teton bergen.

 

Overnachting nabij Grand Teton National Park.
Inclusief huurauto

Paardrijden
Grand Teton National Park

Paardrijden

Geen enkele reis naar het Oude Wilde Westen is compleet zonder een ritje te paard door het Grand Teton...

Dag 6 Grand Teton National Park

Sta vroeg op om de allermooiste foto’s te maken. Rijd naar Mormon Row voor het plaatje met twee oude schuren uit 1880 met op de achtergrond de besneeuwde bergtoppen van de Teton keten. In totaal staan er nog zes oude schuren van Mormoonse nederzettingen die er in dit gebied waren. Ze stammen uit 1908 tot 1950.

 

Kies een wandeling uit in de omgeving van het Jenny Lake. Het meer en de watervallen hier zijn de eyecatchers. Een boottochtje op het meer is rustgevend. Voor wat meer actie huurt u zelf een kano of boekt u een raft-excursie.

Herten, bizons, elanden, bevers, otters en vogels kunt u onderweg tegenkomen. En met een beetje geluk ziet u een zwarte beer of een grizzlybeer. Onder begeleiding van een gids maakt u natuurlijk nog meer kans op het spotten van wildlife. We boeken graag een georganiseerde safari voor u.

 

Overnachting nabij Grand Teton National Park.
Inclusief huurauto

Grand Teton Safari
Grand Teton National Park

Grand Teton Safari

Tijdens deze safaridag gaat u op zoek naar wild maar de gids vertelt ook van alles over de geologie en...

Dag 7 Grand Teton National Park - Park City

Ca. 455 km/ 5 uur

Amerika-Grand-Teton-National-Park-Omgeving Amerika-Grand-Teton-Schuur Amerika-Grand-Teton-Small-Road

Alhoewel Salt Lake City bekend staat als skioord, vooral nadat de Olympische Spelen daar georganiseerd werden, zijn in de stad zelf eigenlijk geen mogelijkheden om te skiën. Daarvoor moet u in Park City zijn. Hier ligt meer dan 250 kilometer aan pistes en er zijn diverse liften. Hoge bergen omringen het dorp. Bind de schaatsen onder en maak een rondje over de ijsbaan in de Utah Olympic Oval. Breng een bezoek aan het Utah Olympic Park en herbeleef de Olympische Winterspelen van 2002 in het museum dat gratis toegankelijk is. Het dorp zelf is gezellig met restaurants, winkels en galeries in de Historic Main Street. Bezoek op zondag de Park Silly Sunday Market, loop de Armstrong Trail of huur een mountainbike en fiets over de Mid-Mountain Trail.

 

Overnachting in Park City.
Inclusief huurauto

Dag 8 Vertrek Park City

Er is een einde gekomen aan uw reis langs de hoogtepunten van de Rockies. Vanaf Park City reist u verder of u gaat naar de luchthaven van Salt Lake City. Daar levert u uw huurauto in en vliegt verder of naar huis.

 

Inclusief huurauto

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën