1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
terug naar het overzicht

Autorondreis Nationale Parken en Karoo

Onverharde grindwegen, hobbelige zandpaden en eindeloos asfalt door verlaten leegtes. Durft u het aan? Uw reis naar bijzondere nationale parken en reservaten voert u meer dan eens van het gebaande pad. Hoe ontoegankelijker de regio, hoe guller Moeder Natuur u beloont. Elk natuurgebied verleidt op zijn manier. U geniet van prachtige flora en fauna. Zo gaat u op zoek naar olifanten in Addo Elephant National Park en op privésafari in Amakhala. Compleet genieten in de Karoo.

Wat maakt deze reis bijzonder
Beklim de Tafelberg in Kaapstad
Op safari in een privéreservaat
Van de gebaande paden
Eva-Madikwe-Game-Reserve(9)
Eva
Zuid-Afrika is een veelzijdig land dat je absoluut moet bezoeken vanwege het bruisende Kaapstad, spannende safari’s en prachtige kustlijnen.
Prijsindicatie vanaf € 1900,- per persoon
Reisduur: 14 dagen / 13 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Nationale Parken en Karoo

Dag 1     Aankomst Kaapstad

Dag 2     Kaapstad

Dag 3     Paternoster

Dag 4     Paternoster

Dag 5     Tulbagh

 

Dag 6    Tulbagh

Dag 7    Beaufort West

Dag 8    Beaufort West

Dag 9    Graaff-Reinet

Dag 10  Graaff-Reinet

 

Dag 11  Addo Elephant National Park

Dag 12  Addo Elephant National Park

Dag 13  Amakhala Game Reserve

Dag 14  Vertrek Amakhala Game Reserve

100% maat werk

Dag 1 Kaapstad

Zuid-Afrika-Kaapstad-Bo-Kaap1 Een mooie overzichtsfoto van Kaapstad in Zuid-Afrika Zuid-Afrika-Kaapstad-pinguins_4_295338

Welkom in het bruisende Kaapstad. Op Greenmarket Square vindt u de toeristische markt. Als u een souvenir voor thuis wilt kopen, slaagt u hier gegarandeerd. Het hart van Kaapstad is op Long Street. Struin langs de kledingetalages, drink een glaasje wijn onder een Victoriaans balkon en geniet van Afrikaanse livemuziek in het bekende restaurant: Mama Africa. Meer op zoek naar hippere bars en boetieks? Breng dan een bezoek aan Kloof Street, een mengelmoes van gezelligheid.

 

Overnachting in Kaapstad.

Inclusief transfer

Dag 2 Kaapstad

Cultuur is in Kaapstad gemakkelijk met natuur te combineren. De berg Lion's Head biedt een prachtig uitzicht over Kaapstad en de Tafelberg, een geliefde plek voor een zonsondergangpicknick (sundowner). Met een stevige wandeling kunt u de markante Tafelberg zelf beklimmen. Liever niet wandelen? Pak dan de kabelbaan naar boven. Zo kan iedereen genieten van het uitzicht over de stad en de baai. De Tafelberg is drie kilometer lang en behoort tot de oudste bergen ter wereld. Alleen al de weg er naartoe is het waard. Aan de voet van de bergketen liggen de Kirstenbosch Botanical Gardens, een kleurrijk geheel van meer dan negenduizend inheemse Zuid-Afrikaanse bloemen en planten. Natuurlijk vindt u hier ook de protea: de nationale bloem van Zuid-Afrika. Vergeet u vooral niet over de 'boomslang' te wandelen, een 130 meter lange houten loopbrug dat zich een weg kronkelt hoog tussen dichtbegroeide boomtoppen.

 

Overnachting in Kaapstad.

Inclusief ontbijt

Op de fiets door een township
Kaapstad

Op de fiets door een township

Fietsen zit ons Nederlanders in het bloed, nietwaar? U wordt ’s morgens bij uw hotel opgehaald en naar...

Bezoek Robbeneiland
Kaapstad

Bezoek Robbeneiland

U gaat op eigen gelegenheid naar het Victoria and Alfred Waterfront. Hier kunt u de boot nemen naar het...

Dag 3 Kaapstad - Paternoster

ca. 150 km / 2 uur

West Coast Velddrif(12) shutterstock_368018315(12)

Na uw huurauto te hebben opgehaald, rijdt u naar Paternoster. Wij hebben er voor gekozen om een SUV huurauto op te nemen voor deze reis, zodat u comfortabel kunt reizen.

 

Op een uur rijden ten noorden van Kaapstad vindt u een oase van natuurschoon. Het witte strand met het helderblauwe water is niet het enige pareltje van het West Coast National Park: ook de kleine eilanden zoals Schaapen, Jutten, Marcus en Malgas horen bij het beschermde moerasgebied. Een aantrekkelijk gebied voor vogels. Maak een tussenstop en spot diverse vogels voor u uw weg vervolgt naar Paternoster, een vissersplaatsje met witte huisjes, rustieke vissersboten en helderwitte zandstranden. Tegenwoordig ook in trek bij kunstenaars, u vindt er diverse galeries.

 

Overnachting in Paternoster.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 4 Paternoster

In Parternoster, onze vader, leven honderden vogelsoorten, walvissen en dolfijnen.
Ga eens een dagje naar het Cape Columbine Nature Reserve met de ongerepte Tietiesbaai, fynbos dat in augustus en september tot bloei komt en de Columbine vuurtoren. Een leuk uitstapje!

 

Overnachting in Paternoster.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 5 Paternoster - Tulbagh

ca. 145 km / 2 uur

Zuid-Afrika-Karoo-Uitzicht1_1_373244

Met wellicht nog een laatste strandwandeling en een blik op zee neemt u afscheid van de ongetemde westkust en reist u landinwaarts naar de Kaapse Wijnlanden. Houd u ook zo van wijn? Dan mag u Tulbagh eigenlijk niet overslaan. Er hangt een vriendelijke, ontspannen sfeer en de stad is geliefd voor een weekendtrip bij de Zuid-Afrikanen zelf. Begin uw dag in het stadscentrum en herleef het koloniale verleden in Church Street, waar Victoriaanse, Edwardiaanse en Kaap-Hollandse bouwstijlen zijn vereeuwigd in statige witgekalkte panden. In 1969 verwoestte een aardbeving het historische erfgoed, maar de inwoners van Tulbagh hebben Church Street succesvol gerestaureerd. De charmante uitstraling is bewaard gebleven en de straat heeft het grootste aantal nationale monumenten van het hele land.

 

Overnachting in Tulbagh.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 6 Tulbagh

Ontdek vandaag de omgeving van Tulbagh. De vallei kenmerkt zich door haar karakteristieke bergen. Ziet u die hoge bergpiek? Dat zijn de 'Great Winterhoek Mountains' met zijn hoogste top van 2077 meter. Maak een wandeling naar de watervallen of ga met een zipline van bergheuvel naar bergheuvel. Sluit de dag af met een heerlijk glaasje wijn in de pittoreske vallei of in de House of Krone Winery.

 

Overnachting in Tulbagh.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 7 Tulbagh – Beaufort West

ca. 400 km / 5,5 uur

Zuid-Afrika-Meiringspoort_2_305857 Mooie zebra's, Zuid-Afrika Zuid-Afrika-Landschap-Karoo_2

Vroeg op voor een lange reisdag. De Kaapse Wijnlanden verlaat u en u rijdt door naar de halfwoestijn van de Kleine Karoo. Onderweg kunt u een leuke stop maken bij Matjiesfontein, waar schitterende Victoriaanse huizen bewaard zijn gebleven.

 

Na een korte stop door naar Beaufort West gelegen in de uitgestrekte, hete Karoo en aan de rand van het Wildreservaat Tankwa Karoo. Zebra's, jakhalzen en neushoorns bevinden zich vlakbij u, maar deze plek staat vooral bekend om de rotstekeningen en prachtige zonsondergang die het droge zand oranje kleurt. Wilt u de lokale sfeer proeven? Dineer samen met lokale inwoners bij het steakhouse Saddles Steak Ranch en bekijk samen een sportwedstrijd. Tegenwoordig serveren ze er ook vegetarische gerechten.

 

Overnachting in Beaufort West.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 8 Beaufort West

Karoo en de Nuweveldbergen zijn het decor van het Karoo National Park dat wordt opgedeeld in drie hoogvlaktes: de Plains (840m), het Middle Plateau (1300m) en het Upper Plateau (1750m). Het is een vruchtbaar gebied, voor een halfwoestijn waar u 's nachts een prachtige sterrenhemel kunt zien. Het park telt 64 soorten zoogdieren, 59 reptielen en meer dan 7000 planten. Zelfs leeuwen zijn hier geherintroduceerd, om het natuurlijk evenwicht te bewaren. Fokprogramma's trachten de uitgestorven kwagga (nauw verwant aan de zebra) weer tot leven te brengen en, u raadt het al, het Karoo National Park zal zijn huis worden.

 

Overnachting in Beaufort West.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 9 Beaufort West – Graaff-Reinet

ca. 210 km / 2,5 uur

De verlaten vallei in de omgeving van Karoo, Zuid-Afrika 9ffdbf0f-d120-4583-a086-4ef52e582313

Langs de lege vlaktes van de Karoo rijdt u naar Graaf-Reinet. De Zuid-Afrikanen noemen het ook wel het 'Juweel van de Karoo', dankzij de vele nationale monumenten die hier te zien zijn. Het sfeervolle stadje is maar wat trots op zijn vele bezienswaardigheden. De brede straten, omringd door groene bomen en kleurrijke tuinen worden geflankeerd door talrijke historische huizen. Meer dan 240 van die woningen zijn uitgeroepen tot nationaal monument! Reis terug in de tijd wanneer u door de Kaaps-Hollandse straten wandelt, bezoek de Nederlands hervormde kerk en het Reinet House, wat een trekpleister is in de interessante Pastoriestraat.

 

Overnachting in Graaf-Reinet.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 10 Graaff-Reinet

Bezoek vandaag de bijzondere vulkanische rotsformaties in de Valley of Desolation. Laat u overrompelen door de panoramische vergezichten over de Camdeboo. Graaff-Reinet is daarnaast bekend om het nabije Afrikaner dorpje Nieu Bethesda. Kunstenares Helen Martins heeft haar Owl House met talloze betonnen beelden ooit helemaal gedecoreerd met stukjes glas, een bijzonder uitstapje! Dat geldt ook voor het township Umasizakhe: Robert Sobukwe, bekend door zijn demonstraties tegen het Apartheidsbeleid, komt hier vandaan. Zijn huis is inmiddels een nationaal monument.

 

Overnachting in Graaf-Reinet.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 11 Graaff-Reinet - Addo Elephant National Park

ca. 180 km / 2 uur

Newmark - Drostdy Valley of Desolation Addo-Elephant-Park-zebra Zuid-Afrika-Addo-Olifanten2

Heeft u zin om op safari te gaan? U reist af naar Addo Elephant National Park. Hier leven meer dan 600 olifanten. Tijdens uw bezoek aan dit park zult u zien dat de olifanten in het park iets anders zijn dan in de rest van Zuid-Afrika, zo hebben ze geen (de vrouwtjes) of kleine slagtanden en zijn hun oren wat ronder en kleiner dan normaal. U komt deze dikhuiden gegarandeerd tegen. In droge periodes verzamelen ze zich bij een waterpoel nabij de hoofdingang van het park en kunt u op het terras bij het restaurant genieten van het onvergetelijke uitzicht op de kudde. Addo Elephant National Park biedt begeleide ritten aan, maar u kunt ook zelfstandig door het park rijden of wandelen over de vrij intensieve, maar mooie Alexandria Trail. Uw bezoek vult u in zoals u het zelf wilt.

 

Overnachting in Addo Elephant National Park.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 12 Addo Elephant National Park

Het olifantenpark is nog steeds aan het uitbreiden, al huizen hier inmiddels al talloze dieren. Omdat het park vandaag de dag tot aan de kust reikt, kunt u hier de Big 7 spotten. Dat betekent dat ook haaien en walvissen zijn toegevoegd aan de traditionele Big 5: leeuwen, buffels, neushoorns, luipaarden en natuurlijk olifanten. Reis eens naar een uitkijkpunt zoals het Kadouw of Zuurkop Lookout en rijd regelrecht op de dieren af! Het park heeft lage en middelhoge begroeiing, waaronder veel dichte doornstruiken.

Houd de grond ook in de gaten, want hier woont de inheemse loopmestkever, die maar al te graag met uitwerpselen van andere dieren rondloopt. Een grappig gezicht, want de bolvormige mesthoop is vaak vele malen groter dan het beestje zelf en toch weerhoudt het de kever er niet van om de droge mestbol met zijn achterpootjes vooruit te duwen. Het Addo Elephant National Park blijft een wonderlijk safaripark.

 

Overnachting in Addo Elephant National Park.

Inclusief huurauto

Dag 13 Addo Elephant National Park – Amakhala Game Reserve

ca. 80 km / 1 uur

Zuid-Afrika-Luipaard-Loeren

Nog meer safari, maar dit keer in het Amakhala Wildreservaat. Prachtige valleien en graslanden zijn een uitstekend verblijf voor de Big Five. Aanraders zijn een riviercruise en natuurlijk een safaritocht in een open jeep. Uw ranger spot als eerste het wild en u heeft kans om de Big Five in één dag te zien.

 

Overnachten kan in eenvoudige kampen tot luxe lodges; in huisjes, safaritenten, voormalige stallen, guesthouses en heuse villa's. Heel bijzonder is Quatermains, hier hangt een authentieke 'Out of Africa' sfeer. Of verblijft u liever in het koloniale huis uit 1908 bij Leeuwenbosch Country House? Kleinschalig en luxe zijn de romantische safaritenten van Hillsnek Safari Camp: hier overtreft u uw stoutste dromen: een douche in de buitenlucht met uitzicht op de vallei lijkt wel een scène uit een film.

 

Overnachting in Amakhala Game Reserve.
Inclusief lunch, diner, safari-activiteiten, huurauto

Dag 14 Vertrek Amakhala Game Reserve

ca. 70 km / 1 uur

U rijdt naar Port Elizabeth en levert uw huurauto in. Uiteraard kunt u de reis uitbreiden. Reis via de Tuinroute terug naar Kaapstad of reis voor nog meer safaribelevenissen naar het Krugerpark.

 

Inclusief ontbijt, huurauto

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen