1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
terug naar het overzicht

Autorondreis Tuinroute en Krugerpark

Met uw eigen huurauto rijdt u over de beroemde Tuin- en Panoramaroute. Heldere meren, vruchtbare valleien en wild zijn de ingrediënten van uw verblijf. U begint in het bruisende Kaapstad, maar laat de stad al snel achter u. Op safari in het Krugerpark met uw verrekijker in de aanslag maken uw verblijf in Zuid-Afrika compleet. In stilte speuren naar leeuwen, giraffen en vele andere dieren. Geen safari is hetzelfde.

Wat maakt deze reis bijzonder
Bezoek Robbeneiland in Kaapstad
Flora & fauna in Nature’s Valley
Op safari in het Krugerpark
Eva-Madikwe-Game-Reserve(9)
Eva
Zuid-Afrika is een veelzijdig land dat je absoluut moet bezoeken vanwege het bruisende Kaapstad, spannende safari’s en prachtige kustlijnen.
Prijsindicatie vanaf € 1800,- per persoon
Reisduur: 16 dagen / 15 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Tuinroute en Krugerpark

Dag 1     Aankomst Kaapstad

Dag 2     Kaapstad

Dag 3     Kaapstad

Dag 4     Franschhoek

Dag 5     Swellendam

Dag 6     Oudtshoorn

 

Dag 7    Oudtshoorn

Dag 8    Nature’s Valley

Dag 9    Nature’s Valley

Dag 10  Johannesburg

Dag 11  Hazyview

 

Dag 12  Hazyview

Dag 13  Hazyview

Dag 14  Kruger National Park

Dag 15  Kruger National Park

Dag 16  Vertrek Kruger National Park

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Kaapstad

Kleurrijke huisjes in Kaapstad, Zuid-Afrika U kunt naar de Tafelberg wandelen of met deze kabelbaan, Kaapstad, Zuid-Afrika

Welkom in het bruisende Kaapstad. Op Greenmarket Square vindt u de toeristische markt. Als u een souvenir voor thuis wilt kopen, slaagt u hier gegarandeerd. Het hart van Kaapstad is op Long Street. Struin langs de kledingetalages, drink een glaasje wijn onder een Victoriaans balkon en geniet van Afrikaanse livemuziek in het bekende restaurant: Mama Africa. Meer op zoek naar hippere bars en boetieks? Breng dan een bezoek aan Kloof Street, een mengelmoes van gezelligheid.

 

Overnachting in Kaapstad.

Inclusief transfer

Dag 2 Kaapstad

Cultuur is in Kaapstad gemakkelijk met natuur te combineren. De berg Lion's Head biedt een prachtig uitzicht over Kaapstad en de Tafelberg, een geliefde plek voor een zonsondergangpicknick (sundowner). Met een stevige wandeling kunt u de markante Tafelberg zelf beklimmen. Liever niet wandelen? Pak dan de kabelbaan naar boven. Zo kan iedereen genieten van het uitzicht over de stad en de baai. De Tafelberg is drie kilometer lang en behoort tot de oudste bergen ter wereld. Alleen al de weg er naartoe is het waard. Aan de voet van de bergketen liggen de Kirstenbosch Botanical Gardens, een kleurrijk geheel van meer dan negenduizend inheemse Zuid-Afrikaanse bloemen en planten. Natuurlijk vindt u hier ook de protea: de nationale bloem van Zuid-Afrika. Vergeet u vooral niet over de 'boomslang' te wandelen, een 130 meter lange houten loopbrug dat zich een weg kronkelt hoog tussen dichtbegroeide boomtoppen.

 

Overnachting in Kaapstad.

Inclusief ontbijt

 

Baie lekker! Eat like a local
Kaapstad

Baie lekker! Eat like a local

De cultuur van Zuid-Afrika leert u pas écht kennen als u traditionele gerechten hebt geproefd. Struin samen...

Dag 3 Kaapstad

27 jaar heeft Nelson Mandela gevangen gezeten op Robbeneiland. Vanuit het Victoria and Alfred Waterfront kunt u de boot nemen naar het voormalige gevangeniseiland. De gidsen zijn zelf oud-gevangen en kunnen u de beste informatie geven. Geschiedenis komt tot leven als u zelf voor zijn kleine cel staat.

 

Een andere populaire dagtrip is die naar Kaap de Goede Hoop, waarbij de reis niet onderdoet voor het eindpunt. U komt langs de vissershaven Houtbaai, met een grote Nederlandse gemeenschap en u ziet een enorme kolonie pinguïns bij Boulders Beach. De Kaappunt (Cape Point) biedt een prachtig panorama over de Indische en Atlantische Oceaan.

 

Overnachting in Kaapstad.

Inclusief ontbijt

Bezoek Robbeneiland
Kaapstad

Bezoek Robbeneiland

U gaat op eigen gelegenheid naar het Victoria and Alfred Waterfront. Hier kunt u de boot nemen naar het...

Dag 4 Kaapstad – Franschhoek

ca. 80 km / 1,5 uur

De wijnranken van Franschhoek in Zuid-Afrika

Uw huurauto wordt bij uw hotel afgeleverd. Wij hebben er voor gekozen om een SUV huurauto op te nemen voor deze reis, zodat u comfortabel kunt reizen.

 

U verlaat de stad en rijdt naar de Kaapse Wijnlanden; Franschhoek. Het verblijf hier krijgt een Frans tintje als u door La Provence of La Ormarins rijdt. Er wordt veelal gebruik gemaakt van Franse druivensoorten, zoals chardonnay, merlot en shiraz. Zelfs op 14 juli, als in Frankrijk de nationale feestdag gevierd wordt, vieren ze dat ook in Franschhoek. Live muziek, wijn en een overvloed aan eten komen tevoorschijn. Niet alleen tijdens deze dag kunt u hier lekker eten, want er zijn een aantal culinaire restaurants te vinden. Een aanrader is het pop-up restaurant Reuben op het wijnlandgoed Chamonix.

 

Overnachting in Franschhoek.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 5 Franschhoek – Swellendam

ca. 175 km / 2,5 uur

Via Hermanus reist u verder naar Swellendam. Als u tussen juli en december reist, heeft u de kans om walvissen te spotten bij Hermanus. Zorg dan zeker even voor een tussenstop aan de kust.

 

Informatie Swellendam:

In het plattelandsplaatje Swellendam vindt u statige Victoriaanse panden en Kaaps-Hollandse huizen. Enkele hiervan zijn omgebouwd tot boutique-hotel of charmant guesthouse. Tijdens een stadswandeling tussen de eikenbomen bezoekt u de karakteristieke gebouwen, de gereformeerde kerk en het Drostdy Museum Complex, dat ingericht is met Kaaps meubilair. Romantische wijnroutes liggen om de hoek, het De Hoop Nature Reserve met bergmeertjes, zebra's en bontebokken is maar een uurtje rijden. In september en oktober verandert het fynbos uit de omgeving in een kleurrijke bloemenzee en bij Wildebraam Berry Estate proeft u de ambachtelijke, typisch Zuid-Afrikaanse, braambessielikeur. Proost!

 

Overnachting in Swellendam

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 6 Swellendam - Oudtshoorn

ca. 225 km / 3 uur

Zuid-Afrika-Oudtshoorn-Giraf Zuid-Afrika-Oudtshoorn-Landschap Een lieve baby struisvogel in Zuid-Afrika

Vandaag reist u via de mooiste route van Zuid-Afrika naar Oudtshoorn; Route 62. Wijnlanden, roestrode bergen en slaperige stadjes wisselen elkaar af. Stop onderweg voor een glaasje wijn of om even van het uitzicht te genieten.

 

Daarna door naar dé struisvogelstad van Zuid-Afrika: Oudtshoorn. U komt tijdens uw bezoek veel struisvogelfokkerijen tegen en een aantal hiervan kunt u bezoeken. Tijdens een rondleiding over de boerderij ziet u de vogels nieuwsgierig rondlopen en kunt u de grote eieren vasthouden. De eierschaal is zo dik en sterk dat een volwassene hier op kan staan zonder dat het breekt. Durft u het te proberen?

 

Overnachting in Oudtshoorn

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 7 Oudtshoorn

Wilt u de zon ontvluchten? Breng een bezoek aan de Cango Caves, de druipsteengrotten van Zuid-Afrika. Iets voorbij de grotten ligt de fraaie Swartberg bergpas die uiteindelijk naar het pittoreske Prince Albert leidt. Alsof de tijd heeft stilgestaan, slentert u hier in een sereen openluchtmuseum met elegante 19e-eeuwse Victoriaanse en Kaap-Hollandse woningen, huizen in karakteristieke Karoo-stijl en kabbelende beekjes.

 

Overnachting in Oudtshoorn.

Inclusief ontbijt, huurauto

Een bezoek aan stokstaartjes
Oudtshoorn

Een bezoek aan stokstaartjes

Vroeg op voor een kennismaking met wilde stokstaartjes. U rijdt naar het nabijgelegen Buffelsdrift Game Lodge...

Dag 8 Oudtshoorn – Nature’s Valley

ca. 200 km / 3 uur

Zuid-Afrika-Nature-Valley-zonsondergang

Vandaag verruilt u het droge landschap van de Kleine Karoo voor groene bossen, vogelrijke meren en natuurlijke zandstranden. Nature's Valley is een klein, verborgen vakantiedorp op de beroemde Tuinroute. De meeste reizigers rijden dit uitgestrekte woud ongemerkt voorbij, behalve de locals. Die laten zich verleiden door de Grootrivierbergpas met zijn kronkelwegen en zigzagbochten. Boven op de pas is een kleine uitham waar u uw auto kunt parkeren om volop te genieten van het uitzicht. In de 220 meter lagergelegen vallei heeft de Grootrivier zich verbreed tot een groot meer dat bij vloed de Indische Oceaan instroomt. Bij eb kunt u hier over een brede strook ongerept zandstrand wandelen.

 

Overnachting in Nature’s Valley

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 9 Nature’s Valley

Bij Nature's Valley eindigt de beroemde Otter Trail, een meerdaagse kustwandeling van 41 kilometer. Wandelen op een knorrende maag zit er trouwens niet in, want bij Mitchell's serveren ze de hele dag heerlijke gerechten. Bovendien kunt u hier terecht voor alle informatie over de vallei en de diverse wandelingen die u hier kunt maken. Heerlijk om er vandaag een te kiezen.

 

Overnachting in Nature’s Valley

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 10 Nature’s Valley - Port Elizabeth - Johannesburg

ca. 225 km / 3 uur

Zuid-Afrika-Johannesburg- NelsonMandelaSquare_17 9eb6724c-f51e-47ac-91d5-ad6ece658306

Er staat een lange reisdag op het programma. U rijdt van Nature’s Valley naar Port Elisabeth. Hier stapt u op het vliegtuig en vliegt u naar Johannesburg, of Joburg. Een artistieke, bruisende stad in de provincie Gauteng, dat 'gouden plek' betekent. Het is het financiële centrum van Zuid-Afrika, met hoge wolkenkrabbers en groene buitenwijken. Vanaf Constitution Hill heeft u een grandioos uitzicht, maar wordt u ook geraakt door de geschiedenis. In het Old Fort Prison Complex hebben onder meer Nelson Mandela en Mahatma Gandhi vastgezeten. Het Apartheidsmuseum staat bekend als het meest indrukwekkende museum van het land, en hier sluiten wij ons bij aan.

 

Overnachting in Johannesburg

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 11 Johannesburg - Hazyview

ca. 400 km / 5 uur

Kronkelende provinciale wegen leiden u langs de schilderachtige dorpen Dullstroom, Lydenburg en Sabie en brengen u over de imposante Long Tom bergpas uiteindelijk in Hazyview.

 

Hazyview ligt op de beroemde Panoramaroute. Het is een bedrijvig dorp, dat bekend staat om zijn tropische fruit zoals mango's en citrusvruchten: proef ze zelfs eens! Ook zijn er talloze bananenplantages in de omgeving te vinden. Slenter een middag door de straten van Hazyview, probeer lokaal voedsel op de markt en struin neer op een gezellig terrasje.

 

Overnachting in Hazyview.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 12 Hazyview

Panoramaroute Ndebele cultuur mensen (13) Panoramaroute Ndebele cultuur mensen (13)

Vandaag is een mooi moment voor een van de mooiste wegen in Zuid-Afrika; de Panoramaroute. Een tocht van ongeveer 250 km door de dichtbeboste heuvels van Mpumalanga naar Graskop. In en rondom dit stadje zijn veel activiteiten te ondernemen, waaronder bij The Lift. Hier daalt u ruim 60 meter naar de bodem van de kloof waar een 600 meter lange slingerweg over looppaden door de natuur en twee handbruggen aan u voeten liggen. Leuk om te doen. Daarna rijdt u naar God's Window. Hier geniet u van een panoramisch uitzicht. Wat verder op de route zijn de kolkgaten van Bourke's Potholes te vinden. Maak een wandeling naar de Three Rondavels, drie kegelvormige bergen die velen aan traditionele stamhutjes doen denken. Hoogtepunt op de Panoramaroute is ongetwijfeld Blyde River Canyon. De spectaculaire kliffen, eilanden en rotsplateaus zijn fotowaardig.

 

Overnachting in Hazyview.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 13 Hazyview

Zin in wat spanning? In Hazyview vindt u de langste luchtkabelbaan van Zuid-Afrika; u slingert als Tarzan door de bossen. Over een afstand van 1.2 km springt en zweeft u van het ene naar het andere plateau.

 

Overnachting in Hazyview.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 14 Hazyview- Kruger National Park

ca. 60 km / 1,5 uur

Zuid-Afrika-Krugerpark-Olifanten-Drinkplaats Zuid-Afrika-Krugerpark-Leeuw-Portret_1_305432 Krugerpark-Wildlife-Spotten_1_349003

Bent u klaar om op safari te gaan? Het Kruger National Park is hét visitekaartje van Zuid-Afrika en dit wildreservaat verdient minstens twee of meer dagen in uw reis. Naast de Big Five leven hier onder andere zebra's, giraffen, impala's, kudu's, wrattenzwijnen, hyena's, jakhalzen, diverse antilopensoorten en veel apen. In de rivieren zwemmen nijlpaarden en krokodillen en aan de oevers treft u watervogels. U kunt op eigen houtje met uw huurauto het park verkennen, het is een onvergetelijke ervaring om een leeuw, neushoorn of olifant van zo dichtbij te zien!

 

Overnachting in het Kruger National Park.

Inclusief huurauto

Dag 15 Kruger National Park

Bent u vandaag de geluksvogel en ziet u de Big Five in één dag? Het Kruger National Park is zo groot, dat u van geluk mag spreken als dit lukt. In vier dagen kunt u het hele park doorkruizen, van zuid naar noord. De meeste reizigers blijven in het zuidelijke gedeelte van het park. U heeft hier de meeste kans om wild te zien, vooral rond de Lower Sabie Road. Pauzeert u bij de Nkuhlu-picknickplaats met zijn ronddartelende apen en ga ‘s middags verder op zoek naar nog meer dieren.

 

Overnachting in het Kruger National Park.

Inclusief huurauto

Dag 16 Vertrek Kruger National Park

ca. 400 km / 5 uur

Zorg dat u vandaag op tijd vertrekt. Het wildleven is onvoorspelbaar en er staat een lange rit naar Johannesburg op het programma. Aangekomen op de luchthaven levert u uw huurauto in. Uw reis door Zuid-Afrika is ten einde. Liever nog wat langer genieten? Vraag ons naar de mogelijkheden.

 

Inclusief huurauto

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen