1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
terug naar het overzicht

Autorondreis Ongerept Limpopo

Een rustige reis door het nog redelijk onbekende Limpopo. Deze provincie kent droge vlaktes, maar ook prachtige groene valleien. Dankzij de onbekendheid is het heerlijk rondreizen hier. De lokale bevolking is vriendelijk en dankzij de weinig toeristen, heeft u meer wild voor u alleen. Na Limpopo reist u door naar het wereldberoemde Krugerpark en over de Panoramaroute in de omgeving van Hazyview. Een schitterende reis door een minder toeristisch stukje Zuid-Afrika.

Wat maakt deze reis bijzonder
Onbekend en ongerept Limpopo
Op safari in het Krugerpark
Geniet van de Panoramaroute
Eva-Madikwe-Game-Reserve(9)
Eva
Zuid-Afrika is een veelzijdig land dat je absoluut moet bezoeken vanwege het bruisende Kaapstad, spannende safari’s en prachtige kustlijnen.
Prijsindicatie vanaf € 1600,- per persoon
Reisduur: 14 dagen / 13 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Ongerept Limpopo

Dag 1    Aankomst Johannesburg

Dag 2    Marakele National Park

Dag 3    Marakele National Park

Dag 4    Zoutpansbergen

Dag 5    Zoutpansbergen

 

Dag 6    Mapungubwe NP

Dag 7    Mapungubwe NP

Dag 8    Kruger National Park (noord)

Dag 9    Kruger National Park (centraal)

Dag 10  Kruger National Park (centraal)

 

Dag 11  Kruger National Park (zuid)

Dag 12  Hazyview

Dag 13  Hazyview

Dag 14  Vertrek Hazyview

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Johannesburg

Welkom in Johannesburg. Het is het financiële centrum van Zuid-Afrika, met hoge wolkenkrabbers en groene buitenwijken. Vanaf Constitution Hill heeft u een grandioos uitzicht, maar wordt u ook geraakt door de geschiedenis. In het Old Fort Prison Complex hebben onder meer Nelson Mandela en Mahatma Gandhi vastgezeten. Het Apartheidsmuseum staat bekend als het meest indrukwekkende museum van het land, en hier sluiten wij ons bij aan. In de buitenwijk Soweto heeft Nelson Mandela gewoond en zijn huis is te bewonderen. De krottenwijken, muziek en het Afrikaanse straatleven vormen een levendig geheel dat u onder begeleiding van een lokale gids op de fiets kunt bezoeken. Zo ervaart u Zuid-Afrika's mix van arm en rijk op een bijzondere manier.

 

Overnachting in Johannesburg.

Dag 2 Johannesburg - Marakele National Park

ca. 300 km / 3,5 uur

Marataba_Wildlife_Marakele_National_Park_Zuid_Afrika_8_488073

Na het ophalen van uw huurauto rijdt u door naar Marakele. Wij hebben er voor gekozen om een SUV huurauto op te nemen voor deze reis, zodat u comfortabel kunt reizen.

 

Marakele Nationaal Park is een sereen natuurpark met bijzonder groot en klein wild. Het is gelegen in het Waterberg Biosphere Reserve, kortweg Waterberg. Het park is een mooi overgangsgebied tussen een nat en droog deel van Zuid-Afrika. Hier maakt u wandelingen langs ruige bergketens, omringd met graslanden, kristalhelder water en valleien.

 

Overnachting in Marakele National Park.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 3 Marakele National Park

Het Marakele Nationaal Park is gezegend met aardig wat regenval waardoor er veel begroeiing is. Opvallend zijn de metershoge broodbomen, geelhoutbomen, ceders en andere naaldbomen.  In de lucht cirkelen Kaapse gieren en in het park vindt u allerlei soorten wild. In het gebied kunt u zelf rijden, maar ook ter plaatse een jeepsafari boeken. Het voordeel als u met een ranger het gebied trotseert dat de kans groter is om de Tuli-olifanten te zien.

 

Overnachting in Marakele National Park.

Inclusief huurauto

Dag 4 Marakele National Park - Zoutpansbergen

ca. 365 km / 5 uur

Er staat een lange reisdag op het programma naar Zoutpansbergen. De Zoutpansbergen is een langgerekte bergketen van ruim 130 km ten noorden van de stad Makhado, vlakbij de grens met Zimbabwe en Botswana. Een plek wat nog weinig bezocht wordt door toeristen, terwijl u hier het echte Afrikaanse dorpsleven vindt. Wandel in de bergen waar u diverse oude rotstekeningen kunt bewonderen. De wandelpaden en routes zijn echter niet zo goed aangegeven dus we raden u aan om een wandeltocht met een lokale gids te maken.

 

Overnachting in Zoutpansbergen.

Inclusief diner, huurauto

Dag 5 & 6 Zoutpansbergen

Limpopo-Madi-A-Thava-lokale-bevolking-6 Zuid-Afrika-Zoutpansbergen-School Limpopo-Madi-A-Thava-lokale-bevolking

Ga onder begeleiding van een gids mee met een (dag)tocht in de omgeving. Leer het vruchtbare zuiden met zijn fruitplantages en groene theevelden kennen en bewonder de inheemse baobabbomen. Ook leuk om eens binnen te wandelen bij een lokaal schooltje en leer de kinderen uw naam schrijven.

 

Of bezoek een van de handwerken van diverse Zuid-Afrikaanse kunstenaars. De lodge eigenaren van Madi A Thavha hebben een prachtig project opgebouwd met lokale kunstenaars en zij zorgen goed voor het welzijn van deze creatieve mensen. Elise, Lucky of het batik-atelier van Kenny zijn alle even interessant.

 

Overnachting in Zoutpansbergen.

Inclusief brunch, diner, twee safari-activiteiten, huurauto

Dag 6 Zoutpansbergen - Mapungubwe National Park

ca. 175 km / 2,5 uur

U rijdt nog noordelijker naar het Mapungubwe National Park. Het park beslaat ruim 8000 km2. Een unieke plek waar de Limpopo- en Saswarivier samenkomen en waar grote baobabs en Mopanebomen het landschap domineren. Geen wonder dat Mapungubwe op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. Onder het vele wild dat hier rondzwerft, ziet u veel olifanten, giraffes, impala's en kudu's.

 

Overnachting in Mapungubwe National Park.

Inclusief brunch, huurauto

Dag 7 Mapungubwe National Park

Zuid-Afrika-Limpopo-Baobab 9ddb7287-89a4-4e9f-80dd-766a32af3b11

U heeft vandaag de hele dag om op uw gemak door het Mapungubwe Nationaal Park te rijden en te speuren naar zowel groot als klein wild. De okerkleurige rotsformaties en zandstenen heuvels steken fel af tegen de blauwe luchten. Dit is echt een natuurgebied dat maar weinig reizigers verkennen.

 

Mapungubwe is onderdeel van het Limpopo-Shahe Transfrontier Park. Bij de Maloutswa zoutpan komen hyena's, wilde honden, jachtluipaarden en leeuwen hun dorst lessen. Ook vogelliefhebbers kunnen hun hart ophalen. De ruim 400 soorten, van grote roofvogels tot kwetterende zangvogels, maken Mapungubwe tot een waar vogelparadijs.

 

Overnachting in Mapungubwe National Park.

Inclusief huurauto

Dag 8 Mapungubwe National Park - Kruger National Park (noord)

ca. 260 km / 3,5 uur

We reizen door naar het visitekaartje van Zuid-Afrika: het Krugerpark. Het wildrijke park werd in 1927 geopend voor toeristen en kent inmiddels 147 zoogdieren, 507 vogels en 114 reptielen. Naast de Big Five leven hier onder andere zebra's, giraffen, impala's, kudu's, wrattenzwijnen, hyena's, jakhalzen, diverse antilopensoorten en veel apen. In de rivieren zwemmen nijlpaarden en krokodillen en aan de oevers treft u watervogels. U kunt op eigen houtje met uw huurauto het park verkennen, het is een onvergetelijke ervaring om een leeuw, neushoorn of olifant van zo dichtbij te zien! Het Krugerpark is een overweldigend paradijs.

 

Overnachting in Krugerpark.

Inclusief huurauto

Dag 9 & 10 Kruger National Park (centraal)

Krugerpark wildleven (12)

Bent u vandaag de geluksvogel en ziet u de Big Five in één dag? Het Kruger National Park is zo groot, dat u van geluk mag spreken als dit lukt. In vier dagen kunt u het hele park doorkruizen, van zuid naar noord. De meeste reizigers blijven in het zuidelijke gedeelte van het park. U heeft hier de meeste kans om wild te zien, vooral rond de Lower Sabie Road. Pauzeert u bij de Nkuhlu-picknickplaats met zijn ronddartelende apen en ga ‘s middags verder op zoek naar nog meer dieren.

 

Overnachting in Kruger National Park.

Inclusief huurauto

Dag 10 en 11 Kruger National Park (zuid)

Het Kruger National Park verbindt alle restcamps, drinkplaatsen en uitkijkplekken door een uitstekend wegennet, maar het blijft een ongerept natuurpark. Naast dieren zijn er ook talrijke inheemse boomsoorten, zoals de baobab, marula en mopane. Die prachtige vegetatie in de lente en zomer (oktober tot maart) maakt het speuren naar dieren wel wat moeilijker. Beste tijd om wilde dieren te spotten is in de kale, droge winter (juli tot september). Dan verzamelen de beesten zich vaak rond een drinkplaats. Rangers kunnen u natuurlijk makkelijker op de flora en fauna wijzen: safariritten en wandeltochten worden dan ook dagelijks georganiseerd in de grote restcamps.

 

Overnachtingen in Kruger National Park.

Inclusief huurauto

Dag 12 Krugerpark - Hazyview

Hazyview-The-Lift_1_386757 Zuid-Afrika-Bourkespotholes Zuid-Afrika-Panoramaroute-rondavels_7_298433

Op eigen tempo verlaat u het Krugerpark en rijdt u naar Hazyview. Hopelijk heeft u geluk en spot u nog veel wild vandaag of geniet u van de prachtige natuur. Via de centrale poort ‘Paul Kruger’ is het nog een half uur rijden naar Hazyview. Houd u rekening met een reistijd van om en nabij de 2,5 uur i.v.m. de ligging van uw hotel.

 

Informatie Hazyview:

Hazyview ligt op de beroemde Panoramaroute. Het is een bedrijvig dorp, dat bekend staat om zijn tropische fruit zoals mango's en citrusvruchten: proef ze zelfs eens! Ook zijn er talloze bananenplantages in de omgeving te vinden. Slenter een middag door de straten van Hazyview, probeer lokaal voedsel op de markt en struin neer op een gezellig terrasje.

 

Overnachting in Hazyview.

Inclusief huurauto

Dag 13 Hazyview

Vandaag is een mooi moment voor een van de mooiste wegen in Zuid-Afrika; de Panoramaroute. Een tocht van ongeveer 250 km door de dichtbeboste heuvels van Mpumalanga naar Graskop. In en rondom dit stadje zijn veel activiteiten te ondernemen, waaronder bij The Lift. Hier daalt u ruim 60 meter naar de bodem van de kloof waar een 600 meter lange slingerweg over looppaden door de natuur en twee handbruggen aan u voeten liggen. Leuk om te doen. Daarna rijdt u naar God's Window. Hier geniet u van een panoramisch uitzicht. Wat verder op de route zijn de kolkgaten van Bourke's Potholes te vinden. Maak een wandeling naar de Three Rondavels, drie kegelvormige bergen die velen aan traditionele stamhutjes doen denken. Hoogtepunt op de Panoramaroute is ongetwijfeld Blyde River Canyon. De spectaculaire kliffen, eilanden en rotsplateaus zijn fotowaardig.

 

Overnachting in Hazyview.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 14 Vertrek Hazyview

ca. 400 km / 5 uur

U rijdt terug naar Johannesburg en levert uw huurauto in. Wilt u liever nog een nachtje in Johannesburg blijven of de reis verlengen? Vraag ons naar de mogelijkheden.

 

Inclusief ontbijt

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen