1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Noordkaap van Zuid-Afrika

Van ver hoort u het oorverdovende gedender van de Augrabies Watervallen. Het woeste water worstelt zich razendsnel door een nauwe kloof. De omgeving lijkt wel een maanlandschap. Geniet hier niet alleen van de watervallen, maar ook van het prachtige park. Daarna reist u af naar het stille, maar ongerepte Kgalagadi Transfortier Park. Ga op safari en spot de Kalaharileeuw en vele springbokken.

Spectaculaire watervallen
Spot de zwarte Kalaharileeuw
Ongerept Kalahari
Eva-Madikwe-Game-Reserve(9)
Eva
Zuid-Afrika is een veelzijdig land dat je absoluut moet bezoeken vanwege het bruisende Kaapstad, spannende safari’s en prachtige kustlijnen.
Zuid-Afrika-Marakele-NP-Caroline_6_620038
Caroline
Tijdens een inspectiereis naar Zuid-Afrika is mijn liefde voor Afrika ontstaan. Het prachtige landschap, de mensen, de geuren en het heerlijke eten.
Een mooie klim op de zandduinen van Namibië
Ingrid
Wat ben ik verliefd op Afrika. Elk land heeft iets unieks. Ik adviseer u graag voor een droomreis naar Afrika.

Reis van dag tot dag: Noordkaap van Zuid-Afrika

Dag 1        Naar Augrabies Watervallen
Dag 2        Augrabies Watervallen
Dag 3        Kgalagadi Transfrontier Park

Dag 4        Kgalagadi Transfrontier Park

Dag 5        Kgalagadi Transfrontier Park
Dag 6        Vertrek Kgalagadi Transfrontier Park

100% maat werk

Dag 1 Naar Augrabies Watervallen

Misschien vindt u hier wel de meest spectaculaire watervallen van Zuid-Afrika. Het woeste water worstelt zich razendsnel door een nauwe kloof, de omgeving lijkt haast een maandlandschap. De Augrabies Falls werden door de Khoi bevolking 'Aukourebis' genoemd: plaats van het grote lawaai. Met een hoogte van slechts 56 meter, is het stortgeluid oorverdovend! De poel waarin het water terecht komt, is 130 meter diep. We hebben ons doen vertellen dat op de bodem talloze diamanten voor het oprapen liggen, maar duikers durven zich niet aan het wilde water te wagen.

 

Overnachting in Augrabies Falls Nationaal Park.

Inclusief huurauto

Dag 2 Augrabies Watervallen

Zuid-Afrika-Northern-Cape-Augrabies(12) Augrabies Falls - 2015 - AJ(12)

De Augrabies Falls zijn niet de enige attractie in dit prachtige natuurpark. Ontdek het park te voet, per mountainbike of per kano. Er zijn diverse wandeltochten van 5 km tot 3-daagse tochten. U geniet hier van de vele vergezichten. Zo heeft u vanaf Ararat en Oranjekom zicht op de canyon, die 240 meter onder u ligt. De zwarte rotsen van Swart Rante zijn een scheidingslijn tussen enerzijds een kaal, ruig landschap en anderzijds een groen en vruchtbaar gebied. Bij Echo Corner ervaart u hoe het is als uw stem door een gigantisch, verlaten landschap galmt, alsof u de enige op de wereld bent.

 

Blijf tot de zonsondergang in het park, want zodra de zon ondergaat, kleuren de rotsen prachtig oranjerood: dit is wat u van uw Zuid-Afrika reis verwacht! In het noordelijk deel van het park leven neushoorns, maar wie weet ziet u ook andere zoogdieren zoals de puntlipneushoorn, springbok of perzikkopdwergpapegaai.

 

Overnachting in Augrabies Falls Nationaal Park.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 3 Augrabies Watervallen – Kgalagadi Transfrontier Park

ca. 360 km / 4 uur

Vroeg op voor u rit naar het Kgalagadi Transfrontier Park. Een rit over vrij summier asfalt waardoor u ruim 5 uur onderweg zult zijn. Eenmaal aangekomen in Kgalagadi Transfortier Park rijdt u halfwoestijn in. De uitgedroogde, kale gebieden kunnen na een hevige regenval ineens transformeren tot een kleurrijk bloemenveld. Het gebied kent tijden van extreme droogte: in de Zuid-Afrikaanse zomer is het zelfs in de schaduw warmer dan veertig graden! De belangrijkste grindwegen en zandpaden in het park zijn goed te berijden, maar houdt er rekening mee dat deze paden bij regenval onbegaanbaar worden. Een 4x4 of SUV-auto is dan zeker aan te bevelen.

 

Het wild spot u bij de kunstmatige drinkplaatsen. De rivieren Nossob en Auob voerde te weinig water aan, waardoor er windmolens geplaatst zijn. Uit de grond pompen zij het water en talloze dieren maken hier dankbaar gebruik van.

 

Overnachting in Kgalagadi Transfortier Park.

Inclusief ontbijt, huurauto

 

 

Dag 4 & 5 Kgalagadi Transfrontier Park

Northern Cape kokerbomen (11) Prachtige leeuw in het Kgalagadi Nationaal Park in Zuid-Afrika Northern Cape Kgalagadi Transfrontiers Park (11)

Het Kgalagadi Transfrontier Park is opgericht ter bescherming van de springbok en gemsbokantilopen. Te voet het park in, is een aanrader. Wie weet staat u oog in oog met de meterslange hoorns van de oryxantilopen. Maar ook elandantilopen, giraffes, jachtluipaarden en hyena's komen hier voor. Stokstaartjes steken af en toe hun kop omhoog en in de lucht vliegen honderden vogelsoorten in het rond.

 

Op uw gemak ontdekt u de verschillende facetten van het park. Vanuit Twee Rivieren reist u naar een van de twee andere restcamps, Nossob of Mata-Mata. Een rit langs rode zandduinen, droge rivierbeddingen met verschillende grassoorten en kameeldoornbomen. Met regelmaat passeert u drinkplaatsen waar de dieren hun dorst lessen.

 

Overnachting in Kgalagadi Transfortier Park.

Inclusief ontbijten, huurauto

Dag 6 Vertrek Kgalagadi Transfrontier Park

ca. 250 km / 3 uur

Vandaag is het einde van uw arrangement. U rijdt naar Upington en levert daar de huurauto in. Wilt u liever uw reis verlengen? Waarom reist u niet door naar Lesotho via Bloemfontein? U komt dan weer in een totaal andere wereld.

 

Inclusief ontbijt, huurauto

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën