1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Bezoek Lesotho

Uitkijkend over de eindeloze panorama’s van Lesotho, ziet u een herder voorbijtrekken. Zijn gekleurde wollen kleed op zijn schouders beschermt hem tegen de kou, zijn pony brengt hem van de ene naar de andere bergtop, langs rivieren, berghellingen begroeid met paarse bloemen en verlaten zandwegen. Zomaar een tafereel dat u in dit hooggelegen bergkoninkrijk kunt ervaren.

Paardrijden door Lesotho
Bezoek de Botsoala-watervallen
Cultuur in het bergkoninkrijk
Eva-Madikwe-Game-Reserve(9)
Eva
Zuid-Afrika is een veelzijdig land dat je absoluut moet bezoeken vanwege het bruisende Kaapstad, spannende safari’s en prachtige kustlijnen.
Zuid-Afrika-Marakele-NP-Caroline_6_620038
Caroline
Tijdens een inspectiereis naar Zuid-Afrika is mijn liefde voor Afrika ontstaan. Het prachtige landschap, de mensen, de geuren en het heerlijke eten.
Een mooie klim op de zandduinen van Namibië
Ingrid
Wat ben ik verliefd op Afrika. Elk land heeft iets unieks. Ik adviseer u graag voor een droomreis naar Afrika.

Reis van dag tot dag: Bezoek Lesotho

Dag 1             Naar Clarens

Dag 2             Tsehlanyane Nationaal Park

Dag 3             Tsehlanyane Nationaal Park

Dag 4             Malealea

Dag 5             Malealea

Dag 6             Malealea

Dag 7             Bloemfontein

100% maat werk

Dag 1 Naar Clarens

ea5b55fd-923f-49f7-9bea-86afe85d9bc7 82f53137-6b74-4bd0-865a-c0bd67eee78b

Nog één nachtje slapen in Zuid-Afrika voordat u doorrijdt naar buurland Lesotho. Clarens in een schilderachtig dorp aan de voet van het Molutigebergte ligt op de grens met het Golden Gate Highlands Park en het bergkoninkrijk Lesotho. Dat is best indrukwekkend en wordt niet voor niks 'Juweel van de Vrijstaat' genoemd.

 

Clarens is hip and happening. Het kleine dorp trekt steeds meer artistieke kunstenaars die hier hun creativiteit de vrije geest laten. Vooral rondom het dorpsplein en de zanderige achterstraatjes, slentert u van de ene naar de andere nijverheidswinkel en kunt u schilderijen en kunst kopen in kleine ateliers en galeries. Al dat wandelen maakt dorstig. Wat heerlijk dat Clarens ook veel gezellige cafés, terrasjes en restaurants heeft.

 

Overnachting in Clarens

Inclusief huurauto

Dag 2 Clarens - Tsehlanyane Nationaal Park

ca. 90 km / 1,5 uur

We verlaten Zuid-Afrika en rijden door naar buurland Lesotho. Rondom Tsehlanyane National Park vindt u bergen, rotsformaties en grotten die hoogtes bereiken tussen 1940 en 3112 meter. Als gevolg niet alleen mooie vergezichten, maar ook een bonte verzameling bloemen en planten. Zeldzame, inheemse bossen weten hier te overleven en vormen een dicht berglandschap. In deze wildernis leven kleine dieren zoals de jakhals, bergadder, baviaan, stekelvarken en diverse vogelsoorten. Het Tsehlanyane Nationaal Park is puur natuur.

 

Overnachting in Tsehlanyane.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 3 Tsehlanyane Nationaal Park

Lesotho-Malealea-braai-1 Lesotho-Malelealea-traditioneel-Basothohuisje Lesotho-Local

Door het Tsehlanyane National Park stromen vier rivieren. In de zomer zorgt dit koele, heldere bergwater voor een frisse duik. Valley of the Pools heeft wel zestien zwemgaten in een wandelgebied van vijf kilometer. In de zomer stroomt het water van de vallei af naar beneden, maar in de wintermaanden bevriezen de watervallen. Een wandeltocht naar de driedubbele Lesaloto-waterval is een sportieve aanrader.

 

Overnachting in Tsehlanyane.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 4 Tsehlanyane National Park – Malealea

ca. 265 km / 3,5 uur

Via Maseru, de hoofdstad van het land, reist u naar Malealea. Onderweg wordt u getrakteerd op het weergaloze, ruwe berglandschap waarmee u zich omringt: dit is écht het dak van de wereld. Malealea ligt in het kloppende hart van Lesotho en wordt wel ‘Lesotho in een notendop’ genoemd.

 

Overnachting in Malealea.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 5 & 6 Malealea

ca. 90 km / 1,5 uur

shutterstock_141919168(12) D 04 PeachTreeKids(12)

Het adembenemende berglandschap leent zich om er op uit te trekken. Maak een bergwandeling of ontdek de omgeving per mountainbike. U kunt zelf kiezen of u met of zonder gids op pad wilt. Vooral de ponytrekkings zijn erg populair. De Basotho-pony is het inheemse vervoersmiddel voor de lokale bergbevolking. De sterke dieren klimmen beheerst en betrouwbaar over de hoge rotspaden en dragen u moeiteloos door het bergachtige landschap. Een mooie tocht is die naar de nabijgelegen Botsoala Watervallen.

 

Overnachting in Malealea.

Inclusief ontbijten, huurauto

Dag 7 Malealea - Bloemfontein

ca. 200 km / 3 uur

We reizen terug naar Zuid-Afrika, naar het plaatsje Bloemfontein. Bloemfontein wordt de Stad van die Rose genoemd, naar de duizenden rode rozen die het centrum kleuren. Leuk om hier nog een nachtje te verblijven en vanuit hier door te reizen naar bijvoorbeeld de Augrabies Watervallen in de Noordkaap van Zuid-Afrika.

 

Inclusief ontbijt, huurauto

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën