1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Kusten en bergen

Aan het brede zandstrand van Mui Ne is het heerlijk ontspannen. Zin in actie? Ga dan naar de oranje zandduinen in het achterland. Door de bergen naar de hooglanden rond Dalat. Hier ontmoet u mensen van de K’Ho-stam. In dit gebied wordt niet alleen thee verbouwd, ook de druiven voor de lokale Dalat-wijn groeien hier goed. Een mooie kans om te proeven! De bruisende Elephant Falls zijn een indrukwekkend hoogtepunt van deze bouwsteen.

Strand & zandduinen bij Mui Ne
Watervallen hooglanden
Dorpjes van de K’Ho minderheid
Vietnam-Gionne
Gionne
Vietnam is boeiend en afwisselend, dat heb ik wel ervaren tijdens mijn reizen voor Van Verre. Wilt u meer weten? Bel of mail mij.
Verenigde-staten-noordoost-amerika-route66_1_606125
Mariska
Wat een fijn land is dit. Je bevindt je echt in Azië, heel authentiek. Traditionele bergvolkeren, mooie natuur en rijstvelden.
Azie-Vietnam-Hoi-An_1_613460
Danique
De diversiteit van het land, de ene keer groen, de andere keer water, heeft mij verliefd doen worden op Vietnam.

Reis van dag tot dag: Kusten en bergen

Dag 1    Ho Chi Minh City  - Mui Ne

Dag 2    Mui Ne

Dag 3    Mui Ne – Dalat

 

Dag 4    Dalat

Dag 5    Vertrek Dalat

100% maat werk

Dag 1 Ho Chi Minh City – Mui Ne

vietnam-mui-ne-zandduinen_1_467134 Het witte zandstrand van Mui Ne Vietnam-Mui-Ne-Long-Hai-local_1_467154

Op naar de kust van Mui Ne voor een paar dagen zon, zee en strand. Wit strand en oranje zandduinen; dat is waar Mui Ne bekend om is. Deze ooit kleine vissersplaats is uitgegroeid tot een langgerekte badplaats. De resorts (geen hoogbouw) liggen in een lang lint langs de kust, met daartussen winkels, restaurants en barretjes. Er worden veel watersporten beoefend. Vooral voor kitesurfers is Mui Ne een aantrekkelijke plek. Het kan er flink waaien! In het achterland trekken de zandduinen ook surfers aan, maar dan om te zandsurfen. Minder actief, maar net zo leuk: bedwing de zandduinen per jeep of quad. En dan de dag afsluiten in een barretje op het strand, met de voetjes in het zand.

 

Overnachting in Mui Ne.

Inclusief transfer.

Dag 2 Mui Ne

Mui Ne is de ideale plaats om een dagje lekker te niksen op het strand of aan het zwembad. Zin in meer actie? Ga dan naar de haven van Phan Thiet. De bewoners leven hier van de visvangst. Op de dagelijkse markt ziet u wat er allemaal opgevist is. Tip: ga in de ochtend, dan is de markt het meest bedrijvig. Maak een wandeling door de haven en ga verse vis eten in een van de vele restaurantjes.

 

Overnachting in Mui Ne.

Inclusief ontbijt.

Dag 3 Mui Ne – Dalat

vietnam-dalat-stad-uitzicht

Vanaf de kust de bergen in; een rit van circa 4 uur. De kust verdwijnt langzamerhand uit zicht en wordt verruild voor mooie, groene hellingen. Over het Di Linh plateau bereikt u de gelijknamige stad Di Linh. Hier draait het allemaal om thee. Vraagt u gerust om even te stoppen bij een plantage, vooral als er geplukt wordt. Vlak voor Dalat ziet u in Chicken-village een 5 meter hoge houten haan. In dit dorp wonen mensen van de K’Ho-minderheid. Strek de benen en maak een korte wandeling door het dorp om te zien hoe zij leven. Weer de auto in voor het laatste stukje naar Dalat.

 

Informatie Dalat:

Vanwege de hoge ligging was Dalat een geliefd buitenverblijf voor de Franse kolonisten. De koele en schone lucht van de bergen is ook voor u een prettige afwisseling voor de warmte. In deze levendig stad, middenin de centrale hooglanden, staan nog opvallend veel gebouwen uit de Frans-koloniale tijd. De meest spraakmakende koloniale villa’s zijn omgebouwd tot hotel. U waant zich hier terug in de tijd! Bezoek ook het zomerpaleis van Bao Dai, ingericht in de Art Deco stijl van de jaren ’30. Of het opzienbarende Crazy House, met een hoog Alice in Wonderland-gehalte. In de omgeving van Dalat ziet u wijnranken waar de druif voor de Dalat-wijn wordt geteeld. Proeven kan bij de vele restaurants in het centrum van de stad. Zoek een terrasje uit met uitzicht over het meer. Neem ook de tijd om te struinen door de straten langs winkeltjes, koffiebarretjes en over de markt.

 

Overnachting in Dalat.

Inclusief ontbijt en transfer.

Dag 4 Dalat

vietnam-dalat-bergstamvrouw-kindje_1_467192 vietnam-dalat-elephant-falls_1_467211

Vandaag ziet u de, naar onze mening, mooiste watervallen van de centrale hooglanden: de Elephant Falls. Op weg naar de watervallen stopt u een aantal keer. Bij een koffieplantage, een fabriekje waar rijstwijn wordt geproduceerd en bij een zijderupsen- en krekelkwekerij. Hier maakt u mee wat er zoal gebeurt in dit afgelegen gebied. Aan het eind van de rit wachten u de enorme Elephant Falls. Waagt u zich aan de klim naar de top van de waterval? Dan terug naar Dalat, met stops in een paar lokale dorpjes zoals Buon Chuoi. Hier maakt u kennis met de lokale levensstijl en cultuur van de K’Ho mensen.

 

Overnachting in Dalat.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden.

Dag 5 Vertrek Dalat

Door naar de volgende bestemming. Vertrekt u per vliegtuig vanuit Dalat of reist u door over land? Er zijn heel veel mogelijkheden. De keuze is aan u.

 

Inclusief ontbijt.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën