1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen De waterwielen van Pu Luong

De vallei van Pu Luong is (nog) niet ontdekt door het massatoerisme. Rust, ruimte en rijstterrassen; dat zult u ervaren en zien in Pu Luong. Slapen in een bungalow omringd door natuur. Overdag wandelt u door bossen, rijstvelden, dorpjes en langs stroompjes. Typerend voor Pu Luong zijn de waterwielen waarmee het land geïrrigeerd wordt. Erg leuk: u gaat ook kajakken op een bamboevlot!

Wandelen langs waterwielen
Kajakken op een bamboevlot
Rust, ruimte en rijstterrassen
Vietnam-Gionne
Gionne
Vietnam is boeiend en afwisselend, dat heb ik wel ervaren tijdens mijn reizen voor Van Verre. Wilt u meer weten? Bel of mail mij.

Reis van dag tot dag: De waterwielen van Pu Luong

Dag 1      Hanoi - Pu Luong

Dag 2      Pu Luong

Dag 3      Vertrek Pu Luong

100% maat werk

Dag 1 Hanoi - Pu Luong

Vietnam-Pu-Luong-Rafting Een visser in de rivier bij de waterwielen van Pu Luong De regenboog over de groene bosrijke omgeving van Pu Luong

De stad uit en de natuur in. U wordt opgehaald bij uw hotel en rijdt in circa 4 uur naar Pu Luong. In het natuurreservaat Pu Luong overheersen rust en ruimte. Veel toeristen komen hier (nog) niet. Vreemd, want het groene bosrijke landschap met eindeloze rijstterrassen, doorkruist door beekjes en omringd door karststenen bergen is een lust voor het oog.

 

In de middag wordt u met de auto naar de hangbrug over de Cham-rivier gebracht. Hier begint uw wandeling door de pure natuur, langs rijstterrassen op zoek naar de typerende waterwielen van Pu Luong. De rivier is een belangrijke levensader, en de lokale bevolking gebruikt het water zo optimaal mogelijk. Ieder huisje langs de rivier heeft zijn eigen waterrad.

 

Na ongeveer 3 uur wandelen komt u bij een lokaal dorpje. Bij een vissersfamilie kunt u even rusten en u klaar maken voor het volgende avontuur. U verruilt de wandelschoenen voor een bamboevlot. Tijdens de tocht over de vrij kalme rivier wordt u geïnstrueerd hoe u kunt peddelen en sturen op het handgemaakte bamboevlot. Echt een uitdaging! Stroomafwaarts peddelt u over de kalme rivier. Vergeet niet van het uitzicht te genieten. Na een klein uur komt u aan bij de Tan Lap-brug. Hier wacht uw chauffeur op u om u terug te brengen. U heeft de tijd om even op te frissen voordat u aanschuift voor het diner.

 

Overnachting in Pu Luong.

Inclusief lunch, diner, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden.

Dag 2 Pu Luong

Vietnamezen aan het werk op de rijstvelden Vissers in de Cham-rivier midden in de bosrijke omgeving van Pu Luong

De natuur rondom uw accommodatie nodigt uit tot een verkenning, en dat is precies wat u vandaag gaat doen. Samen met uw gids wandelt u de vallei in, over smalle paadjes langs de rijstterrassen. Uw doel is het fotogenieke dorpje dat aan de voet van de helling te zien is. Op rustig tempo zoekt u uw weg naar beneden langs akkertjes, fruitboomgaarden, vijvers en riviertjes. Sta af en toe stil om het uitzicht over de vallei en de omringende bergen in u op te nemen en te vereeuwigen met uw camera. Wat een rust, er zijn geen geluiden van verkeer. U hoort alleen het tjilpen van de vogels en het ruisen van de irrigatiestroompjes. In de velden zijn Vietnamezen aan het werk, vaak met de traditionele rieten punthoed om hen tegen de zon te beschermen. Trek gekregen? Zoek een mooi plekje om uw picknicklunch uit te pakken. Bijvoorbeeld bij de rivier, dan heeft u ook gelijk de mogelijkheid om een verfrissende duik te nemen. Genoeg gewandeld? Uw chauffeur brengt u per auto terug omhoog naar uw hotel.

 

Overnachting in Pu Luong.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden.

Dag 3 Vertrek Pu Luong

Deze ochtend maakt u een laatste wandeling door Pu Luong. Samen met uw gids wandelt u via smalle paadjes naar een in de heuvels verscholen dorpje. Een afwisselende route met veel fotomomenten; de rijstterrassen, riviertjes, bamboebossen, houten huizen en de mensen vervelen nooit. De dorpelingen begroeten u vriendelijk, samen met uw gids wandelt u rond en maakt u praatjes met de dorpelingen. In één van de huizen ziet u hoe men kleurrijke doeken weeft; op de hand op traditionele wijze. U wandelt ook weer terug naar uw accommodatie. In totaal heeft u dan een kleine 5 kilometer afgelegd. Rond lunchtijd bent u terug voor een laatste lunch met uitzicht over de rijstterrassen van Pu Luong. Daarna brengt uw chauffeur u naar uw volgende bestemming.

 

Inclusief ontbijt, lunch, ochtendwandeling met gids en transfer.

 

 

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën