1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Verken de grotten van Phong Nha

Diepe valleien, bossen, bergen van karststeen en meer dan 300 grotten wachten erop om verkend te worden in Phong Nha National Park. Er zijn kilometers ondergrondse gangen en rivieren met indrukwekkende stalactieten en stalagmieten. Een aantal grotten is opengesteld voor bezoek; per boot, kajak of te voet gaat u op verkenning. De rit naar Hue gaat via de Vinh Moc-tunnels. Ongelofelijk om te bedenken dat hier tijdens de Vietnamoorlog mensen hebben geleefd.

Weelderig groen natuurgebied
Varen door een grot
Oorlogsverleden Vinh Moc tunnels
Vietnam-Gionne
Gionne
Vietnam is boeiend en afwisselend, dat heb ik wel ervaren tijdens mijn reizen voor Van Verre. Wilt u meer weten? Bel of mail mij.
Verenigde-staten-noordoost-amerika-route66_1_606125
Mariska
Wat een fijn land is dit. Je bevindt je echt in Azië, heel authentiek. Traditionele bergvolkeren, mooie natuur en rijstvelden.
Azie-Vietnam-Hoi-An_1_613460
Danique
De diversiteit van het land, de ene keer groen, de andere keer water, heeft mij verliefd doen worden op Vietnam.

Reis dag tot dag: Verken de grotten van Phong Nha

Dag 1     Dong - Hoi - Phong Nha

Dag 2     Phong Nha

Dag 3     Phong Nha - Hue

100% maat werk

Dag 1 Dong Hoi - Phong Nha

Snel de drukte uit, en op naar de natuur van Phong Nha. Diepe valleien, bossen, bergen van karststeen en meer dan 300 grotten wachten erop om verkend te worden in Phong Nha National Park. Er zijn kilometers ondergrondse gangen en rivieren met indrukwekkende stalactieten en stalagmieten. Voor Boeddhisten zijn de Phong Nha-grotten een bedevaartsoord, vanwege de tempels en inscripties van de oude Chams. Eeuwen later dienden de grotten als ziekenhuis en munitiedepot voor de Amerikanen tijdens de Vietnamoorlog. Tegenwoordig zijn de grotten een toeristische trekpleister. Een aantal grotten is opengesteld voor bezoek. In de natuur van Phong Nha National Park is het ook mooi wandelen of fietsen door de jungle en rijstvelden. Of stap in een kajak om in alle rust over smalle riviertjes te peddelen.

 

Overnachting in Phong Nha.
Inclusief transfer

Dag 2 Phong Nha-Ke Bang National Park

Paradise cave in Phong Nha Vietnam-PhongNhaKeBangNP-bootjegrot_1 Vietnam-PhongNha-varen-grotten

Een volle dag om het nationale park te verkennen. We nemen u mee naar twee grotten. Eigenlijk zijn er drie grotten die bezocht kunnen worden. U beslist zelf welke twee van de drie u gaat verkennen.

 

Varen door de Phong Nha Cave:
Vanuit het stadje Phong Nha vertrekken motorboten over de rivier naar de Phong Nha Cave. U ziet waterbuffels op de groene oevers, dorpjes, kerken en op de achtergrond prachtig groen karstgebergte. Na een half uurtje komt u bij de ingang van de 'grot van Tanden en Wind'. Hier worden de roeispanen gepakt om u rustig door de spectaculaire grot met gigantische stalactieten en stalagmieten te peddelen. De mooiste formaties zijn verlicht, wat deze tocht een sprookjesachtig tintje geeft. De boot vaart een stuk de grot in, en keert dan om. Halverwege de terugweg kunt u uitstappen om op uw eigen tempo terug te wandelen naar de uitgang van de grot.

 

Wandelen door de Paradise Cave:
De Paradise Cave is de langste droge grot in heel Azië. Deze grot heeft internationale bekendheid gekregen doordat National Geographic een expeditie in beeld heeft gebracht over een avonturiers die zo diep mogelijk deze grot in zijn gegaan. U volgt een stukje in hun voetsporen en wandelt over het dim verlichte houten wandelpad de grot in. Voor u bij de entree bent moet u wel even klimmen via een goed begaanbaar pad. Neem er de tijd voor want de natuur tijdens de klim is ook de moeite waard. De grot is spectaculair; wat een ruimte en tot de verbeelding sprekende rotsformaties!

 

Kajakken en zwemmen in de Dark Cave:
Waaghalzen en avonturiers opgelet! De Dark Cave is op twee manieren te bereiken: peddel er per kajak naartoe of roetsj per zipline naar de entree. Grote kans dat u nat wordt, dus trek badkleding aan. Binnen in de grot is het glibberig van de modder. Deze modder is goed voor de huid dus neem een modderbad! Peddel met uw kajak ook weg van de entree van de grot. Geniet hier van de weelderig begroeide karstbergen om u heen en neem een frisse duik in het heldere water.

 

Overnachting in Phong Nha.
Inclusief ontbijt, lunch, excursie naar 2 grotten, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 3 Phong Nha - Hue

Vietnam-Phong-Nha-Vinh-Moc-tunnels Vietnam-Phong-Nha-Hien Luong-brug

Op de route naar Hue stopt u ongeveer halverwege in de Vietnamese gedemilitariseerde zone. Deze zone was de scheiding tussen Noord en Zuid-Vietnam tijdens de Vietnamoorlog. Daar bezoekt u de diep verscholen Vinh Moc tunnels. De tunnels waren de enige bescherming voor de Vietnamezen toen de stad Vinh met de grond gelijk werd gemaakt. De tunnels liggen aan zee, zijn duizenden meters lang en drie verdiepingen diep. Hele families leefden hierin, sommigen wel drie jaar lang. Er zijn familiekamers, ziekenbedden, keukens en een ontmoetingsruimte. Omdat de tunnels bedoeld waren om in te leven, zijn ze wat ruimer en hoger dan de bekende Cu Chi tunnels. De volgende stop is bij de Hien Luong-brug over de Ben Hai rivier. Deze rivier vormde de officiële grens tussen Noord en Zuid-Vietnam. Bij de brug is een klein museum waarin een duidelijk beeld wordt geschetst van de oorlog in deze regio. Door naar uw hotel in Hue, met stops een rit van circa 6 uur.

 

Inclusief ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën