1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Ontmoet de locals van de hooglanden

De locals van de centrale hooglanden leven nog heel puur, toeristen ziet men hier niet vaak. Wandel door dorpjes, bewonder de kenmerkende Rongs (gemeenschapshuizen), kerkjes en de weelderig groene omgeving met rubber-, koffie- en theeplantages. Een nachtje verblijft u in een traditioneel dorpje bij de locals in een homestay. Leer meer over de Vietnamoorlog op route naar Kham Duc. U volgt de Ho Chi Minh Trail, bezoekt Phoenix Airport en een voormalig legerkamp.

Verblijf in homestay
Volg de Ho Chi Minh Trail
Weinig toerisme in dit gebied
Vietnam-Gionne
Gionne
Vietnam is boeiend en afwisselend, dat heb ik wel ervaren tijdens mijn reizen voor Van Verre. Wilt u meer weten? Bel of mail mij.
Verenigde-staten-noordoost-amerika-route66_1_606125
Mariska
Wat een fijn land is dit. Je bevindt je echt in Azië, heel authentiek. Traditionele bergvolkeren, mooie natuur en rijstvelden.
Azie-Vietnam-Hoi-An_1_613460
Danique
De diversiteit van het land, de ene keer groen, de andere keer water, heeft mij verliefd doen worden op Vietnam.

Reis dag tot dag: Ontmoet de locals van de hooglanden

Dag 1     Pleiku - Kon Tum

Dag 2     Kon Tum - Konkotu

Dag 3     Konkotu - Kham Duc

Dag 4     Kham Duc - Hoi An

 

100% maat werk

Dag 1 Pleiku – Kon Tum

Vietnam-Kon-Tum-locals Vietnam-Kon-Tum-ossenwagen

Vanaf de luchthaven van Pleiku wordt u in een uurtje naar uw hotel in Kon Tum gebracht; het begin van een reis door de centrale hooglanden. Waar het om gaat bij een verblijf in Kon Tum is niet de stad zelf, maar de omliggende dorpen waar de mensen van de Jarai, Bhnar en Rongao- stammen nog op traditionele wijze leven. In ieder dorp staat een rong, een gemeenschapshuis. De hoge, puntige met riet bedekte daken zijn kenmerkend voor deze bouwwerken. Voor een dansvoorstelling voor toeristen trekken de locals graag hun traditionele kleding aan; bijzonder om te zien. De rustige stad Kon Tum is aan de rivier de Dakbla gelegen. In de stad zijn nog overblijfselen uit de Frans-koloniale tijd te bewonderen: het klooster, de houten kerk en het weeshuis. Tot op de dag van vandaag wonen hier nog heel veel kinderen.

 

Overnachting in Kon Tum.
Inclusief transfer

Dag 2 Kon Tum - Konkutu

In de dorpen buiten Kon Tum ontmoet u de locals van de hooglanden. De rijkdom van de verschillende culturen, ieder met haar eigen gewoonten, maakt deze dag tot een unieke ervaring. De mensen dragen de kleurrijke traditionele kleding alleen nog tijdens feestdagen, maar hun leven is nog steeds erg puur. Na de oorlog heeft het katholicisme invloed gekregen in dit afgelegen gebied. Dat is duidelijk terug te zien in de vele kerken die hier gebouwd zijn. De oorspronkelijke boeddhistische religie is ook nog steeds voelbaar. U bezoekt de mensen van de Sodra-stam in het dorp Kon Bil en de mensen van de Jo Long stam in de dorpen Kon Du en Kon Cheo Leo. Daarna terug naar Kon Tum voor de lunch. In de middag rijdt u naar het dorpje Konkotu voor een wandeling van zo'n 3 km langs de Dakbla-rivier. U stapt in een bootje waarmee u terug naar een dorp vaart waar u deze avond in een homestay zult overnachten. De gastvrije mensen zijn blij om u te zien en uit te nodigen voor een kopje thee uit eigen tuin. Ontdek de smaak van alle soorten fruit, en misschien wil u ook wel een glaasje zelf gebrouwen rijstwijn proeven. 's Avonds wordt u een traditionele maaltijd voorgeschoteld, vers bereid door uw gastvrouw.

Overnachting in een homestay in Konkutu.
Inclusief ontbijt, diner, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 3 Konkutu - Kham Duc

Vietnam-KonTum-vrouwmetgranen_2 Vietnam-Kon-Tum-jongetje-fiets Vietnam-KonTum-kindjes_2

De weg van Konkutu naar Kham Duc voert deels over de bekende Ho Chi Minh Trail. In de Vietnamoorlog was dit een smokkelroute van de Vietcong om voedsel en wapens ter vervoeren. Onderweg bezoekt u Phuong Hoang Airfield, door de Amerikanen Phoenix Airfield genoemd. Dan door naar Plei Can, gelegen op het drielandenpunt waar de grenzen van Vietnam, Laos en Cambodja bijeen komen. In Plei Can bezoekt u de voormalige legerbasis om nog meer te weten te komen over de impact van de Vietnamoorlog op het leven van de locals. Tijd voor de lunch, en daarna verder naar noordelijk naar Kham Duc. U rijdt door het gebied van de Gie Trieng stam. Samen met uw gids wandelt u door dorpjes om te zien hoe de mensen van deze stam leven. De weg voert verder door koffie- en rubberplantages, en dan staat u voor de Dak Che waterval. Wat een natuurgeweld! Via haarspeldbochten steekt u de Loxo-pas over, en dan is het niet ver meer naar Kham Duc.

 

Informatie Kham Duc:
Het plaatsje Kham Duc is vooral bekend vanwege de slag die hier in in 1968 plaatsvond. Deze slag was een belangrijke gebeurtenis tijdens de Vietnamoorlog. Kham Duc is een wat grotere plaats aan de Ho Chi Minch trail. Er zijn eenvoudige hotels, en lokale restaurantjes waar u echt Vietnamees kunt eten. Kham Duc is een handige tussenstop op route door de centrale hooglanden.

 

Overnachting in Kham Duc.
Inclusief ontbijt, lunch, diner, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 4 Kham Duc - Hoi An

Vandaag verlaat u de hooglanden, en rijdt u naar de kust. De koffieplantages laat u achter. U verruilt deze voor de zee welke langzamerhand dichterbij komt. Na ongeveer 3 uur rijden bereikt u Hoi An.

 

Inclusief ontbijt en transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën