1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Going local in Oost-Thailand

De provincie Loei is een verrassing op een reis door de Isaan; Oost-Thailand. Kom op plekken waar de meeste toeristen niet heen gaan. Dompel je onder in Thaise gebruiken en proef het verschil van de diverse keukens van Thailand. U brengt een bezoek aan twee diverse historische parken met een fantastisch uitzicht, kom langs bijzondere lunchplekken en zwaai naar de locals tijdens de fietstocht. Dit is echt een bijzondere belevenis door het pure Thailand.

Buiten de gebaande paden
Overnachting in luxe tent
Thailand per fiets verkennen
Afrika-Rwanda-theevelden_1_613677
Natalie
Al meerdere keren Thailand mogen bezoeken en het land blijft mij verrassen met haar kleuren & geuren en de vriendelijke bevolking.
Reizen-overal-natuur
Evelyn
Reizen door Thailand is enorm afwisselend en inspirerend, het hele jaar door. Of je nu houdt van cultuur of natuur, het is hier allemaal te vinden.
Europa-italie-collega-Wendy_3_610849
Wendy
Thailand is een bestemming die absoluut het ontdekken waard is, vanwege de stranden, tempels, de smaakvolle keuken en gastvrije lokale bevolking

Van dag tot dag: Going local in Oost-Thailand

Dag 1      Nachttrein naar Nong Khai

Dag 2      Chiang Khan

Dag 3      Loei

Dag 4      Sukothai

Dag 5      Sukothai

Dag 6      Vertrek Sukothai

100% maat werk

Dag 1 Bangkok - Nong Khai

Hopelijk heeft u genoten van Bangkok. Vanavond stapt u op de nachttrein naar Nong Khai.

Overnachting in de trein.

Inclusief transfer

Dag 2 Nong Khai - Chiang Khan

d254bb11-bfba-430e-8ff2-cb56c3174550 32575286-9ed7-4943-8773-021eca7f4f50 Nong-Khai-Beeldentuin2_1_368897

Vandaag wordt u opgehaald bij het treinstation. De dag begint met een bezoek aan Wat Sala Kaew Koo of Wat Kek, gelegen in een van de bijzonderste beeldentuinen in Thailand. Kijk uw ogen uit wanneer u tussen de indrukwekkende beelden doorloopt. Loop door het park en bezoek de tempel Luang Pu Bunleau Surirat, welke getekend is met een bijzonder verhaal over een monnik uit Laos. Ontdek de geschiedenis van dit bijzondere plekje hier!

 

Daarna gaat u op pad naar het Phu Prabat Historical Park. Een natuurpark met miljoenenoude rotsformaties die ontstaan zijn door de erosie van water in de tijden dat dit gebied nog onder zeeniveau lag. Dit leidt tot bijzondere sculpturen. U maakt een wandeling van circa 2 tot 3 uur om alles te zien. Halverwege bereikt u het uitzichtpunt waar u een wijds uitzicht heeft op de omgeving. Een mooie plek voor een rustpauze. De reis gaat vervolgens verder naar Chiang Khan, misschien wel een van de mooiste dorpen van Thailand pal aan de Mekong-rivier.

 

Overnachting in Chiang Khan.

Inclusief entreegelden, privé auto/busje met chauffeur en Engelssprekende gids

Dag 3 Chiang Khan - Loei

Thailand-Loei-scooterbijrubberplantage_1 Thailand-Loei-Werken-Rijstveld

Sta vandaag vroeg op voor een bijzonder tafereel. Vlak na zonsopgang, rond een uur of 6, gaan monniken de straat op met hun bedelnappen. Iedere dag zegenen ze de lokale bevolking en als dank wordt er een gift gegeven. Ook u kunt ze een gift geven. Indien gewenst kunt u in overleg met uw gids nog even op de fiets stappen en de tempels en ochtendmarkt van Chiang Khan verkennen. Daarna is het tijd om te ontspannen. En dat doet u op een hele lokale manier, namelijk in een boot over de Mekong-rivier. Aan de ene kant ziet u Thailand, aan de overkant zwaaien de Laotiaanse kinderen naar u.


U stapt van boord en gaat per auto verder. Op naar het Huay Krating-bergmeer. Door de Thaise bevolking wordt dit ook wel 'Klein Zwitserland' genoemd. Neem plaats op een van de zogenaamde 'huisjes rafts'; een overkapping van bamboe, gebouwd op een vlot. Wanneer u geïnstalleerd bent, duwt een longtailboot u naar het midden van het meer. Daar wordt het anker, een grote zware steen, uitgegooid en dobbert u in alle rust op het water. Er is tijd om te zwemmen en lunchen voordat u verder reis naar Loei.

 

Overnachting in Loei.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, privé auto/busje met chauffeur en Engelssprekende gids

Dag 4 Loei - Sukhothai

Na het ontbijt vertrekt u al op tijd naar Wang Saphung Village waar u op de fietst stapt voor een bijzondere tocht langs rijstvelden, plantages en bamboebossen. U fietst over smalle paadjes langs houten boerenhuizen. Onderweg kunt u meerdere malen stoppen en een kijkje nemen bij de mensen thuis. U wordt zo hartelijk ontvangen door de familie dat u bijna niet meer weg wilt.


Na de fietstocht stapt u in de auto. Op weg naar Sukhothai stopt u bij Wat Phra Sorn Kaew, een tempel bekend om zijn indrukwekkende collectie boeddha’s. Niet alleen die zijn indrukwekkend, de tempel zelf is gelegen op een berg van 830 meter. Het uitzicht vanaf hier over de heuvels is adembenemend. De hoofd pagode is versierd met miljoenen steentjes in kleurrijk mozaïek. Vergeet ook niet de vijf zittende boeddha’s in een rij te bezoeken. Met alle stops onderweg komt u in de namiddag aan in Sukhothai, de voormalige hoofdstad van Thailand.


Overnachting in Sukhothai.

Inclusief ontbijt, fietsexcursie, privé auto/busje met chauffeur en Engelssprekende gids

 

Dag 5 Sukhothai

Thailand-Sukothai-Historisch-Park(2) Thailand-Sukothai-Historisch-Park1_1_368944

Vandaag heeft u alle tijd om de stad en de omgeving van Sukhothai te verkennen. Het historisch park met de oude ruïnes en tempels is vrij groot en uitermate geschikt om met de fiets te bekijken. Fietsen kunt u huren bij de accommodatie of in de omgeving van het park. Rijdt in uw eigen tempo langs de verschillende tempels die nog zo mooi bewaard zijn gebleven. De vijvers en groene planten om de tempels heen zorgen voor een schilderachtig plaatje!

 

Overnachting in Sukhothai.

Inclusief ontbijt

Fietsen in landelijk Sukhothai
Sukhothai

Fietsen in landelijk Sukhothai

Sukhothai staat bekend om zijn tempels en ruïnes die iedereen wilt bezoeken. Veel minder bekend is het lokale...

Dag 6 Vertrek Sukhothai

U checkt uit bij uw hotel en vervolgt uw reis. Vanuit Sukhothai kunt u verder reizen per trein naar Ayutthaya of bijvoorbeeld per auto richting Chiang Mai.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën