1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
terug naar het overzicht

Rondreis Kleurrijk Peru

Een korte reis naar Peru, waarbij u veel hoogtepunten ziet. U vliegt naar de hoofdstad Lima. Daar acclimatiseert u één dagje en dan vliegt u door naar grotere hoogte, naar de stad Arequipa. Dit wordt wel de witte stad genoemd. Er zijn talloze prachtig gerestaureerde koloniale gebouwen. Dwaal door de stad of boek een actieve excursie. Over de kale hoogvlaktes van Peru reist u verder naar Chivay, bij de Colca Canyon. Lama’s en alpaca’s ziet u aan de kant van de weg. Imposante toppen van vulkanen rijzen op. Bij de Colca Canyon maakt u een excursie naar Cruz del Condor, een uitzichtpunt waar u grote condors ziet vliegen. Een volgend hoogtepunt is het Titicacameer. Oogverblindend blauw water, drijvende eilanden van riet en de lokale bevolking kleedt zich traditioneel in felle kleuren. Een mooie rit brengt u naar Cuzco. Tot slot het absolute hoogtepunt van uw reis aan Peru: een bezoek aan de Machu Picchu, de bekendste Incastad.

Wat maakt deze reis bijzonder
Bezoek aan Incastad Machu Picchu
Excursie Titicacameer
Excursie Colca Canyon
Peru-Cabanaconde-Judith
Judith
Voor mij voelt Latijns-Amerika als thuiskomen. De geuren, de mensen, het gevoel van contact met de aarde en ontelbaar veel mooie plekken.
Prijsindicatie vanaf € 2100,- per persoon
Reisduur: 14 dagen / 13 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Kleurrijk Peru

Dag 1   Aankomst Lima

Dag 2   Lima

Dag 3   Arequipa

Dag 4   Arequipa

Dag 5   Colca Canyon

Dag 6   Puno

Dag 7   Puno

Dag 8   Cuzco

Dag 9   Heilige Vallei

Dag 10 Machu Picchu: Aguas Calientes

Dag 11 Machu Picchu: Aguas Calientes - Cuzco

Dag 12 Cuzco

Dag 13 Lima

Dag 14 Vertrek Lima

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Lima

Welkom in de hoofdstad van Peru, Lima! Lima telt negen miljoen inwoners. De hele stad ontdekken, is bijna onmogelijk. Ook niet alle wijken zijn even leuk. De wijken Miraflores en Barranco zijn dit zeker wel. Beide wijken grenzen aan zee en hier vindt u veel hotels. Doordat Lima aan zee ligt, hangt er vaak mist boven de stad. Het heeft daardoor een koel klimaat. De stad heeft een lange boulevard, pleinen, parken en Spaans-koloniale gebouwen.

 

Een stadstour is de moeite waard. Op het Centrale Plein stichtte Francisco Pizarro de stad in 1535. Er staat nog een aantal oude gebouwen zoals de kathedraal, het gemeentehuis en het aartsbisschoppelijk paleis. Breng een bezoek aan het Larco Museum, één van de boeiendste musea van Lima. Er zijn precolumbiaanse kunstschatten te zien. Niet alleen scherven, maar schitterende complete sieraden, gewaden, beelden en keramiek.

 

Overnachting in Lima.

Inclusief transfer

Dag 2 Lima

Huaca-Pucllana-archeological-complex-and-Miraflores-district-in-Lima(12) Standbeeld-op-Plaza-San-Martin-Lima(3)

Lima is een stad met historie, maar zeker ook een moderne stad. Wandel door het historische hart en bezoek enkele van de vele kerken. Bezoek de wijken San Isidro en Barranco. Ten zuiden van het oude centrum ligt het Parque de la Reserva. Van woensdag tot en met zondag is hier de Magic Water Circuit: een spectaculaire fonteinshow met water en gekleurde lampen. Wij kunnen kaartjes en vervoer voor u regelen.

 

Wilt u een uitstapje maken naar de Palomino-eilanden? Vanaf de wijk Callao vertrekt de boot. U heeft tijdens deze excursie de kans om watervogels en misschien zelfs zeeleeuwen te spotten. Een leuk alternatief als u tijdens uw rondreis niet naar Paracas en de Islas Ballestas gaat.

 

Overnachting in Lima.

Inclusief ontbijt

Citytour
Lima

Citytour

Met een Engelstalige gids leert u Lima beter kennen. Zowel het oude als het nieuwe deel van de stad is volgens...

Bohemian fietstour
Lima

Bohemian fietstour

Vandaag stapt u op de fiets en gaat u Miraflores en de kunstenaarswijk Barranco en omgeving ontdekken. De gids...

Dag 3 Lima - Arequipa

Vandaag stapt u op een binnenlandse vlucht naar de witte stad, Arequipa. Arequipa heeft een compact historisch centrum. De omgeving rond de stad Arequipa is spectaculair. Achter de stad rijzen besneeuwde bergtoppen op. Zo ziet u de Misti van 5822 meter hoog.

Ga vandaag zelf op pad en ontdek het oude centrum rond de Plaza de Armas. Hier vindt u de kathedraal van Arequipa. Breng ook een bezoek aan het Santa Catalina klooster. Arequipa kent veel kathedralen en kloosters, maar de Santa Catalina is een stad op zich. Het is 20.000 m2 groot en er woonden 450 nonnen in complete afzondering. Trek er dus even de tijd voor uit om hier rond te dwalen. De dieprode en blauwe kleuren die gebruikt zijn op de muren steken prachtig af bij de blauwe lucht. 

 

Overnachting in Arequipa.

Inclusief ontbijt, transfers, binnenlandse vlucht

Dag 4 Arequipa

Patio-van-het-oude-blauwe-gebouw(10) Details-in-de-gevels-van-de-oude-gebouwen(10) Roodkleurig-gebouw-in-Arequipa(10)

Genoten van het eten gisteren? Doe dan mee met een kookcursus en leer zelf hoe u die heerlijke Peruaanse gerechten bereidt. Of is het tijd voor wat actie? Er is een leuke mountainbiketocht bergafwaarts, u kunt gaan raften of hiken in een landelijke buitenwijk van Arequipa.

Wilt u liever zien hoe de lokale bevolking leeft en wat hun bezigheden zijn? Dan is de 'Local Reality Tour' iets voor u. U leert een totaal andere kant van Arequipa kennen.

 

Overnachting in Arequipa.

Inclusief ontbijt

Local Reality tour
Arequipa

Local Reality tour

U wordt bij uw hotel opgehaald door uw gids en chauffeur. Samen met hen gaat u de voor vele toeristen...

Rafting
Arequipa

Rafting

Raften op de rivier Rio Chile, die ook door het centrum van Arequipa stroomt. U gaat een stuk stroomafwaarts...

Stadswandeling
Arequipa

Stadswandeling

Als u meer achtergrondinformatie wilt over Arequipa is het leuk om een stadswandeling van ongeveer drie uur te...

Dag 5 Arequipa - Chivay

Als u Arequipa uitrijdt, merkt u gelijk hoe groot de stad is. Files kent men hier ook, dus het duurt meestal drie kwartier tot een uur voordat u de stad uit bent. Met de gids naast u verveelt u zich echter geen moment.

 

Vandaag bezoekt u het Canahuas Nationale Reservaat, waar een prachtig uitzicht op u staat te wachten. Een prachtige hoogvlakte met imposante vulkanen om zich heen. Daarna is het tijd voor een bezoek aan een aantal kleine lagunes, waar diverse vogelsoorten leven.  U bevindt zich op een hoogte van 4910 meter. Het uitzicht loont! U wordt omringd door vulkanen, sommige meer dan 6000 meter hoog. Vrouwen in kleurrijke kleding verkopen spullen die gemaakt zijn van de wol van lama’s en alpaca’s. Neem een leuk souvenir mee voor thuis en geniet in een lokaal café van een kopje cocathee. Op deze manier kunt u echt goed wennen aan de hoogte. Wilt u zich helemaal goed voorbereiden, koop er dan wat cocakoekjes en cocasnoepjes bij. Leuk om te proberen en nog lekker ook. 

 

Loop als u in Chivay aankomt nog even door het dorp of breng een bezoek aan de lokale markt. 's Avonds kunt u een traditionele dansshow, een peña, bijwonen.

 

Overnachting in Chivay.

Inclusief ontbijt, auto met chauffeur en gids

Dag 6 Chivay - Puno

Kleurige-locals-lopen-hier-rond-met-alpacas(10) De-pluizige-alpacas-vind-je-overal(10) Spot-de-enorme-roofvogels-in-de-Colca-Canyon(10)

Vroeg op! U reist via een uitzichtpunt, waar u de Inca- en pre-Inca terrassen kunt bewonderen, door naar het hoogtepunt van vandaag: Cruz del Condor. U kunt er met uw minibus naar toe, maar het is ook leuk om het laatste stukje te lopen. Het is even wachten, want wie ziet de eerste condor? De kans is zeer groot dat u vandaag geluk heeft en ze ziet. De grote vogels kunt u niet over het hoofd zien: ze hebben een spanwijdte tot wel drie meter!

 

Na een bezoek aan Cruz del Condor staat er een lange busrit naar Puno op de planning. In Puno vindt u de grootste trekpleister van de stad: het Titicacameer. Maak een boottocht naar de Uros-eilanden en Taquile. Puno ligt op 3810 meter hoogte, waardoor het 's nachts koud kan zijn. U vindt hier restaurants, winkels en twee pleinen die verbonden worden door een voetgangerszone met winkels. U kunt een bezoek brengen aan de markt. De markt is echt voor de locals, maar leuk om hier overheen te struinen. 

 

Overnachting in Puno.

Inclusief ontbijt, transport en gids tijdens excursie, bus, transfer

Exclusief entreegeld tot de Colca Canyon (ca. 70 Sol)

Colca Canyon
Chivay

Colca Canyon

Vroeg op! U wordt opgehaald bij uw hotel en rijdt naar het dorp Yanque. Iedere ochtend op het dorpsplein zijn...

Dag 7 Puno

Na het ontbijt is het tijd voor een boottocht over het hoogst bevaarbare meer ter wereld: het Titicacameer. Het meer ligt op een hoogte van 3810 meter. Vandaag gaat u twee van de eilanden die op het meer liggen, bezoeken. De eilanden zijn toeristisch, maar ondanks dat vinden wij deze excursie toch een aanrader. Geniet van de boottocht, de schitterende natuur, het heldere water, de vergezichten en de mensen die in hun kleurrijke, traditionele kleding lopen.

 

De bewoners maken alles van totora-riet. Het eiland wordt hiermee gemaakt, maar ook de huizen, uitkijktoren en hun traditionele boten. Zelf neemt u een kijkje bij één van de Uros-eilanden. U voelt de grond letterlijk onder uw voeten bewegen. De hoofdman of – vrouw van het dorp geeft uitleg over hun cultuur, voordat u in ongeveer anderhalf uur verder vaart naar Taquile. Dit is één van de grootste eilanden in het Titicacameer. Het is een natuurlijk eiland, waar u een hike van ongeveer 50 minuten maakt. 

 

Overnachting in Puno.

Inclusief ontbijt, boot, entreegelden, gids

Exclusief lunch

Titicacameer boot- en wandeltocht
Puno

Titicacameer boot- en wandeltocht

Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar de aanlegsteiger in Puno gebracht. Vandaag maakt u een boottocht over...

Kanotocht op het Titicacameer
Puno

Kanotocht op het Titicacameer

Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel en naar de baai van Isla Esteves gebracht. Van uw gids...

Dag 8 Puno - Cuzco

Local-langs-de-weg-met-haar-dieren-aan-haar-zijde(11)

De leukste manier om van Puno naar Cuzco te reizen is met de Wonderbus. U doet er wel iets langer over, tien uur, maar stopt op vijf prachtige plekken. Als u de stad uitrijdt, heeft u nog een laatste zicht over het Titicacameer. Door de stad Juliaca heen, af en toe over niet geasfalteerde stukken. Na zo’n twee uur rijden is de eerste stop bij de opgravingen van Pucara. Hier is een Pre-Inca opgraving van een tempel uit de tijd van het begin van onze jaartelling. Wist u dat ze in Pucara Luwak-koffie maken? De koffiebonen worden door civetkatten opgegeten en uitgepoept en daardoor wordt de smaak extra lekker. Probeert u het zelf eens.

 

Over de Altiplano-hoogvlakte rijdt u naar het uitzichtpunt van de Raya pas, waar veel alpaca’s rondlopen. Na de lunch rijden we naar het ruïnecomplex van Raqchi. Wandel langs de opslagruimtes van de Inca’s en de tempel voor Viracocha, de oppergod. Anderhalf uur later bent u in Andahuaylillas, waar u een koloniale kerk bezoekt met een bijzonder gouden altaar. Een dag waarin u reist door diverse tijdperken: pre-Inca, Inca en het koloniaal verleden. Aan het einde van de middag arriveert u in de bruisende stad Cuzco.

 

Overnachting in Cuzco.

Inclusief ontbijt, transfers, Wonderbus met stops van Puno naar Cuzco

Dag 9 Cuzco - Ollantaytambo

Onderweg naar Ollantaytambo komt u langs ruïnes en boerderijen waar de lokale bevolking wol van de dieren aan het verven is. Eén van de hoogtepunten van vandaag is het bezoek aan de archeologische vindplaats van Pisac en de ruïne van Ollantaytambo. U vindt hier opgravingen die tegen de berghelling liggen. U maakt een klim die redelijk steil is. Langs de landbouwterrassen, naar de tempel van de Zon. Van bovenaf kijkt u over het huidige dorp. Dwaal rond en stel u voor hoe het in de Inca-tijd moet zijn geweest.

 

Informatie Ollantaytambo:

Ollantaytambo is een gezellig dorp in de Heilige Vallei. Het is bijna een levende Inca-stad, nergens anders heeft u het gevoel dat u jaren terug in de tijd bent beland. Er zijn winkels, terrassen en restaurants. Door het dorp lopen de oude Inca-kanalen. De stenen die voor de huizen zijn gebruikt zijn lichtgeel. Op de achtergrond van het dorp ziet u altijd het enorme Inca-complex.

 

Overnachting in Ollantaytambo.

Inclusief ontbijt, vervoer, Engelssprekende gids

Exclusie entreegelden, lunch

Heilige vallei
Cuzco

Heilige vallei

Nadat uw minibus de stad uit is gereden, rijdt u al snel door een groene omgeving met veel bomen. U stopt bij...

Dag 10 Ollantaytambo - Machu Picchu: Aguas Calientes

Pak-de-trein-naar-Aguas-Calientes(11)

In Aguas Calientes verblijft u als u het wereldwonder, Machu Picchu, gaat bezoeken. Het is een komen en gaan van toeristen. Dit zult u direct merken als u aankomt bij het treinstation. Onze vertegenwoordiger wacht u op en samen loopt u naar het hotel. 

 

U slaapt hier alleen om de volgende dag door te reizen naar Machu Picchu. Aguas Calientes betekent warm water en aan de rand van de stad vindt u warmwaterbronnen waar u een kijkje kunt nemen. Wij waren niet zo heel enthousiast over deze hotspring. Er zijn mooiere, schonere en rustigere baden in Peru te vinden.

 

Overnachting in Aguas Calientes.

Inclusief ontbijt, vervoer, Engelssprekende gids

Dag 11 Machu Picchu - Cuzco

Vandaag staat één van de hoogtepunten van uw reis op het programma: een bezoek aan Machu Picchu. Het is een aanrader om samen met een gids de Machu Picchu te verkennen, zodat u wat meer te weten komt over de stad. U gaat op zoek naar de beste plekken om de mooiste foto’s te nemen en leert meer over deze bijzondere plek. Vergeet naast het fotograferen niet te genieten. Ga ergens zitten en neem in u op dat u bij dit wereldwonder staat. Het is bijna onwerkelijk!

 

Na de ingang staat u op een landbouwterras, waar aan weerzijde gebouwen liggen. U ziet de koninklijke verblijven, de Tempel van de Zon en het Heilige Plein. In de verte rijst de top van de Huayna Picchu op. Als u wilt, kunt u deze berg beklimmen. Er is een steil pad naar boven, maar het uitzicht is adembenemend mooi!

 

Na uw bezoek aan Machu Picchu gaat u per trein naar Poroy. Hier wordt u opgehaald en naar uw hotel in Cuzco gebracht.

 

Overnachting in Cuzco.

Inclusief ontbijt, entree, 2 uur rondleiding door gids, bus Aguas Calientes- Machu Picchu en v.v., trein, transfer

Machu Picchu
Aguas Calientes

Machu Picchu

Hét hoogtepunt van uw reis door Peru is een bezoek aan de Machu Picchu. Jaarlijks komen er honderdduizenden...

Dag 12 Cuzco

Verschillende-kleuren-voor-het-weven-van-kleding(10) Local-bereidt-het-eten(10) Parade-in-Cuzco-c3116d37(10)

Cuzco ligt op 3360 meter hoogte, het is prettig om al aan de hoogte gewend te zijn als u naar Cuzco gaat, omdat u hier meestal veel wilt doen. Dwaal door de stad en bekijk behalve het centrale plein en de kathedraal, ook de Onze Lieve Vrouwenkerk, het klooster van San Dominicus, het aartsbisschoppelijk paleis en de oude wijk San Blas. Neem voldoende tijd voor San Blas: de straten zijn zo steil, u raakt voortdurend buiten adem. Een goede reden om op één van de gezellige terrassen neer te strijken.

 

Overnachting in Cuzco.

Inclusief ontbijt

Dag 13 Cuzco - Lima

Met een binnenlandse vlucht reist u van Cuzco naar Lima. Slenter nog even door de stad, bezoek de fonteinshow of leer de Peruaanse keuken kennen door deel te nemen aan een kookcursus.

 

Overnachting in Lima.

Inclusief ontbijt, transfers, binnenlandse vlucht

Culinair Peru met stadstour
Lima

Culinair Peru met stadstour

Er staat een culinair dagje op het programma. Eerst bezoek u een typische Peruaanse markt. Op de markt liggen...

Fonteinen
Lima

Fonteinen

Eén van de dertien fonteinen in Lima staat in het Guiness Book of Records geregistreerd als de grootste...

Dag 14 Vertrek vanaf Lima

U wordt bij uw hotel in Lima opgehaald en naar de luchthaven in Lima gebracht.

 

Inclusief ontbijt, transfer

 

Einde van een prachtige reis!

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen