1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
terug naar het overzicht

Rondreis Inca’s en jungle

Een reis naar Peru is zo afwisselend! Spaanskoloniale architectuur in Lima, Arequipa en Cuzco. Oudere culturen vindt u rond Cuzco. Maar ook de natuur vormt een belangrijk onderdeel van deze reis. Onderweg ziet u de imposante bergen van de Andes. Lama’s en alpaca’s grazen aan de voet van de bergen op de hoogvlaktes. Bij de Colca Canyon ziet u (met een beetje geluk) enorme condors op de luchtstromen zweven. Totaal anders is de natuur in de jungle bij het Nationale Park Tambopata. Ara’s vliegen krijsend boven uw hoofd, apen slingeren van tak naar tak door het weelderige groen. Een anaconda ligt verscholen aan de waterkant, terwijl een krokodil langs uw bootje drijft. Voeg daar nog de lokale bewoners rond het Titicacameer en in de Heilige Vallei bij en u heeft een gevarieerde reis naar Peru.

Wat maakt deze reis bijzonder
Mooie treinrit Puno - Cuzco
Jungle Tambopata National Park
Veel highlights van Peru
Peru-Cabanaconde-Judith
Judith
Voor mij voelt Latijns-Amerika als thuiskomen. De geuren, de mensen, het gevoel van contact met de aarde en ontelbaar veel mooie plekken.
Prijsindicatie vanaf € 3150,- per persoon
Reisduur: 16 dagen / 15 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Inca's en jungle

Dag 1   Aankomst Lima

Dag 2   Lima

Dag 3   Arequipa

Dag 4   Arequipa

Dag 5   Chivay

Dag 6   Puno

Dag 7   Puno

Dag 8   Cuzco

Dag 9    Machu Picchu: Aguas Calientes

Dag 10  Machu Picchu - Cuzco

Dag 11  Cuzco

Dag 12  Tambopata National Park

Dag 13  Tambopata National Park

Dag 14  Tambopata National Park

Dag 15  Lima

Dag 16  Vertrek Lima

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Lima

Lima, de hoofdstad van Peru, telt negen miljoen inwoners. De hele stad ontdekken, is bijna onmogelijk. Ook niet alle wijken zijn even leuk. De wijken Miraflores en Barranco zijn dit zeker wel. Beide wijken grenzen aan zee en hier vindt u veel hotels. Doordat Lima aan zee ligt, hangt er vaak mist boven de stad. Het heeft daardoor een koel klimaat. De stad heeft een lange boulevard, pleinen, parken en Spaans-koloniale gebouwen.

 

Een stadstour is de moeite waard. Op het Centrale Plein stichtte Francisco Pizarro de stad in 1535. Er staat nog een aantal oude gebouwen zoals de kathedraal, het gemeentehuis en het aartsbisschoppelijk paleis. Breng een bezoek aan het Larco Museum, één van de boeiendste musea van Lima. Er zijn precolumbiaanse kunstschatten te zien. Niet alleen scherven, maar schitterende complete sieraden, gewaden, beelden en keramiek.

 

Overnachting in Lima.

Inclusief transfer

Dag 2 Lima

Casa-de-la-Literatura-Peruana(10) De-wegen-in-de-hoofdstad-Lima_1_341313 Shutterstock-lima-5(10)

Lima is een stad met historie, maar zeker ook een moderne stad. Wandel door het historische hart en bezoek enkele van de vele kerken. Bezoek de wijken San Isidro en Barranco. Ten zuiden van het oude centrum ligt het Parque de la Reserva. Van woensdag tot en met zondag is hier de Magic Water Circuit: een spectaculaire fonteinshow met water en gekleurde lampen. Wij kunnen kaartjes en vervoer voor u regelen.

 

Wilt u een uitstapje maken naar de Palomino-eilanden? Vanaf de wijk Callao vertrekt de boot. U heeft tijdens deze excursie de kans om watervogels en misschien zelfs zeeleeuwen te spotten. Een leuk alternatief als u tijdens uw rondreis niet naar Paracas en de Islas Ballestas gaat.

 

Overnachting in Lima.

Inclusief ontbijt

Bohemian fietstour
Lima

Bohemian fietstour

Vandaag stapt u op de fiets en gaat u Miraflores en de kunstenaarswijk Barranco en omgeving ontdekken. De gids...

Fonteinen
Lima

Fonteinen

Eén van de dertien fonteinen in Lima staat in het Guiness Book of Records geregistreerd als de grootste...

Dag 3 Lima - Arequipa

Vandaag stapt u op een binnenlandse vlucht naar de witte stad, Arequipa. Arequipa heeft een compact historisch centrum. De omgeving rond de stad Arequipa is spectaculair. Achter de stad rijzen besneeuwde bergtoppen op. Zo ziet u de Misti van 5822 meter hoog.

Ga vandaag zelf op pad en ontdek het oude centrum rond de Plaza de Armas. Hier vindt u de kathedraal van Arequipa. Breng ook een bezoek aan het Santa Catalina klooster. Arequipa kent veel kathedralen en kloosters, maar de Santa Catalina is een stad op zich. Het is 20.000 m2 groot en er woonden 450 nonnen in complete afzondering. Trek er dus even de tijd voor uit om hier rond te dwalen. De dieprode en blauwe kleuren die gebruikt zijn op de muren steken prachtig af bij de blauwe lucht. 

 

Overnachting in Arequipa.

Inclusief ontbijt, transfers, binnenlandse vlucht

Dag 4 Arequipa

Genoten van het eten gisteren? Doe dan mee met een kookcursus en leer zelf hoe u die heerlijke Peruaanse gerechten bereidt. Of is het tijd voor wat actie? Er is een leuke mountainbiketocht bergafwaarts, u kunt gaan raften of hiken in een landelijke buitenwijk van Arequipa.

Wilt u liever zien hoe de lokale bevolking leeft en wat hun bezigheden zijn? Dan is de 'Local Reality Tour' iets voor u. U leert een totaal andere kant van Arequipa kennen.

 

Overnachting in Arequipa.

Inclusief ontbijt

Kookles
Arequipa

Kookles

De Peruaanse keuken verovert steeds meer zijn plek op de wereldkaart. Niet alleen stevige kost uit de bergen...

Stadswandeling
Arequipa

Stadswandeling

Als u meer achtergrondinformatie wilt over Arequipa is het leuk om een stadswandeling van ongeveer drie uur te...

Rafting
Arequipa

Rafting

Raften op de rivier Rio Chile, die ook door het centrum van Arequipa stroomt. U gaat een stuk stroomafwaarts...

Dag 5 Arequipa - Chivay

Let-op-overstekend-wild Lamas-spotten-in-de-bergen(12)

Als u Arequipa uitrijdt, merkt u gelijk hoe groot de stad is. Files kent men hier ook, dus het duurt meestal drie kwartier tot een uur voordat u de stad uit bent. Met de gids naast u verveelt u zich echter geen moment.

 

Vandaag bezoekt u het Canahuas Nationale Reservaat, waar een prachtig uitzicht op u staat te wachten. Een prachtige hoogvlakte met imposante vulkanen om zich heen. Daarna is het tijd voor een bezoek aan een aantal kleine lagunes, waar diverse vogelsoorten leven.  U bevindt zich op een hoogte van 4910 meter. Het uitzicht loont! U wordt omringd door vulkanen, sommige meer dan 6000 meter hoog. Vrouwen in kleurrijke kleding verkopen spullen die gemaakt zijn van de wol van lama’s en alpaca’s. Neem een leuk souvenir mee voor thuis en geniet in een lokaal café van een kopje cocathee. Op deze manier kunt u echt goed wennen aan de hoogte. Wilt u zich helemaal goed voorbereiden, koop er dan wat cocakoekjes en cocasnoepjes bij. Leuk om te proberen en nog lekker ook. 

 

Loop als u in Chivay aankomt nog even door het dorp of breng een bezoek aan de lokale markt. 's Avonds kunt u een traditionele dansshow, een peña, bijwonen.

 

Overnachting in Chivay.

Inclusief ontbijt, auto/minibus met chauffeur en gids

Dag 6 Chivay - Puno

Vroeg op! U reist via een uitzichtpunt, waar u de Inca- en pre-Inca terrassen kunt bewonderen, door naar het hoogtepunt van vandaag: Cruz del Condor. U kunt er met uw minibus naar toe, maar het is ook leuk om het laatste stukje te lopen. Het is even wachten, want wie ziet de eerste condor? De kans is zeer groot dat u vandaag geluk heeft en ze ziet. De grote vogels kunt u niet over het hoofd zien: ze hebben een spanwijdte tot wel drie meter!

 

Na een bezoek aan Cruz del Condor staat er een lange busrit naar Puno op de planning. In Puno vindt u de grootste trekpleister van de stad: het Titicacameer. Maak een boottocht naar de Uros-eilanden en Taquile. Puno ligt op 3810 meter hoogte, waardoor het 's nachts koud kan zijn. U vindt hier restaurants, winkels en twee pleinen die verbonden worden door een voetgangerszone met winkels. U kunt een bezoek brengen aan de markt. De markt is echt voor de locals, maar leuk om hier overheen te struinen. 

 

Overnachting in Puno.

Inclusief ontbijt, transport, gids

Exclusief entreegeld tot de Colca Canyon (ca. 70 Sol)

Colca Canyon
Chivay

Colca Canyon

Vroeg op! U wordt opgehaald bij uw hotel en rijdt naar het dorp Yanque. Iedere ochtend op het dorpsplein zijn...

Dag 7 Puno

HPIM2783(12) Tripje-varen-op-het-Titicacameer(12)

Na het ontbijt is het tijd voor een boottocht over het hoogst bevaarbare meer ter wereld: het Titicacameer. Het meer ligt op een hoogte van 3810 meter. Vandaag gaat u twee van de eilanden die op het meer liggen, bezoeken. De eilanden zijn toeristisch, maar ondanks dat vinden wij deze excursie toch een aanrader. Geniet van de boottocht, de schitterende natuur, het heldere water, de vergezichten en de mensen die in hun kleurrijke, traditionele kleding lopen.

 

De bewoners maken alles van totora-riet. Het eiland wordt hiermee gemaakt, maar ook de huizen, uitkijktoren en hun traditionele boten. Zelf neemt u een kijkje bij één van de Uros-eilanden. U voelt de grond letterlijk onder uw voeten bewegen. De hoofdman of – vrouw van het dorp geeft uitleg over hun cultuur, voordat u in ongeveer anderhalf uur verder vaart naar Taquile. Dit is één van de grootste eilanden in het Titicacameer. Het is een natuurlijk eiland, waar u een hike van ongeveer 50 minuten maakt. 

 

Overnachting in Puno.

Inclusief ontbijt, boot, entreegelden, gids

Exclusief lunch

Titicacameer boot- en wandeltocht
Puno

Titicacameer boot- en wandeltocht

Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar de aanlegsteiger in Puno gebracht. Vandaag maakt u een boottocht over...

Dag 8 Puno - Cuzco

Trein-Andean-Explorer-38 Trein-Andean-Explorer-1_1_415404 Trein-Andean-Explorer-45_1_415386

Per luxe trein reist u naar Cuzco. De eerste helft van het traject gaat door de bergen van de Andes. Er is een openlucht observatierijtuig en twee restauratierijtuigen in de oude Pullmanstijl, waar u prachtige foto’s kunt maken. Halverwege stopt de trein bij het uitzichtpunt La Raya: het hoogste punt van de route. U heeft uitzicht over de vallei met op de achtergrond de hoge bergen van de Andes met hun besneeuwde bergtoppen. Een lunch en afternoontea zijn bij de reis inbegrepen. 

 

Als u aangekomen bent in Cuzco staat onze vertegenwoordiger u op te wachten. Cuzco, voorheen de hoofdstad van het Inca-rijk, is een bruisende stad. U vindt hier veel café's, pleinen, bars, winkels en bezienswaardigheden. Voor ons één van de leukste steden waar u een paar dagen wilt blijven. In de stad zelf, maar ook in de omgeving is genoeg te doen.

 

Overnachting in Cuzco.

Inclusief ontbijt, transfers, luxe trein

Dag 9 Cuzco - Machu Picchu: Aguas Calientes

Kijk-vanaf-een-hoog-punt-en-geniet-van-het-uitzicht(12) Druk-in-de-weer-met-wol-in-vele-kleuren

Onderweg naar Ollantaytambo komt u langs ruïnes en boerderijen waar de lokale bevolking wol van de dieren aan het verven is. Eén van de hoogtepunten van vandaag is het bezoek aan de archeologische vindplaats van Pisac en de ruïne van Ollantaytambo. In Pisac bezoekt u de zilverwerkplaats. Het zilver dat in de buurt van Pisac gevonden en bewerkt wordt, is van zeer goede kwaliteit. Naast de zilverwerkplaats moet u even stoppen bij een eetkraampje en de empanada's van quinoa proeven. Doe net als ons, begin met één empanada, maar proef dan toch nog een andere, en nog één! Er zijn hartige- en fruitvullingen. Bestel er een Chicha Morada bij, een niet-alcoholisch drankje, en uw lunch is compleet.

 

Bij de ruïne van Ollantaytambo vindt u opgravingen die tegen de berghelling liggen. U maakt een klim die redelijk steil is. Langs de landbouwterrassen, naar de tempel van de Zon. Van bovenaf kijkt u over het huidige dorp. Dwaal rond en stel u voor hoe het in de Inca-tijd moet zijn geweest.

 

Het laatste stukje naar Aguas Calientes reist u per trein. In Aguas Calientes verblijft u als u het wereldwonder, Machu Picchu, gaat bezoeken. Het is een komen en gaan van toeristen. Dit zult u direct merken als u aankomt bij het treinstation. Onze vertegenwoordig wacht u op en samen loopt u naar het hotel. 

 

Overnachting in Aguas Calientes.

Inclusief ontbijt, vervoer, Engelssprekende gids

Exclusief entreegelden, lunch

Heilige vallei
Cuzco

Heilige vallei

Nadat uw minibus de stad uit is gereden, rijdt u al snel door een groene omgeving met veel bomen. U stopt bij...

Dag 10 Machu Picchu - Cuzco

Vandaag staat één van de hoogtepunten van uw reis op het programma: een bezoek aan Machu Picchu. Het is een aanrader om samen met een gids de Machu Picchu te verkennen, zodat u wat meer te weten komt over de stad. U gaat op zoek naar de beste plekken om de mooiste foto’s te nemen en leert meer over deze bijzondere plek. Vergeet naast het fotograferen niet te genieten. Ga ergens zitten en neem in u op dat u bij dit wereldwonder staat. Het is bijna onwerkelijk!

 

Na de ingang staat u op een landbouwterras, waar aan weerzijde gebouwen liggen. U ziet de koninklijke verblijven, de Tempel van de Zon en het Heilige Plein. In de verte rijst de top van de Huayna Picchu op. Als u wilt, kunt u deze berg beklimmen. Er is een steil pad naar boven, maar het uitzicht is adembenemend mooi!

 

Na uw bezoek aan Machu Picchu gaat u per trein naar Poroy. Hier wordt u opgehaald en naar uw hotel in Cuzco gebracht.

 

Overnachting in Cuzco.

Inclusief ontbijt, transfer, bus Aguas Calientes-Machu Picchu en v.v., trein, entree, 2 uur rondleiding door gids (in kleine groep).

Machu Picchu
Aguas Calientes

Machu Picchu

Hét hoogtepunt van uw reis door Peru is een bezoek aan de Machu Picchu. Jaarlijks komen er honderdduizenden...

Dag 11 Cuzco

De-gezellige-straten-van-Cuzco-kunnen-niet-ontbreken(12) Dwaal-rond-en-ontdek-ook-minder-drukke-plekken(12)

Cuzco ligt op 3360 meter hoogte, het is prettig om al aan de hoogte gewend te zijn als u naar Cuzco gaat, omdat u hier meestal veel wilt doen. Dwaal door de stad en bekijk behalve het centrale plein en de kathedraal, ook de Onze Lieve Vrouwenkerk, het klooster van San Dominicus, het aartsbisschoppelijk paleis en de oude wijk San Blas. Neem voldoende tijd voor San Blas: de straten zijn zo steil, u raakt voortdurend buiten adem. Een goede reden om op één van de gezellige terrassen neer te strijken.

 

Overnachting in Cuzco.

Inclusief ontbijt

Rafting
Cuzco

Rafting

Een spannende excursie, raften in de omgeving van Cuzco. In de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel en in...

Dag 12 Cuzco - Tambopata National Park

Stap in het vliegtuig en reis af naar de jungle van Tambopata: Puerto Maldonado. Vanaf hier is het nog drie kwartier varen naar uw lodge. U wordt ontvangen met een welkomstcocktail, de kamer wordt toegewezen en u kunt daarna zelf de omgeving gaan verkennen. 

 

Rond half vier maakt u een hike van zo’n tweeënhalf tot drie uur door de jungle. Enorme woudreuzen, insecten, vlinders, ara's en toekans leven in dit gebied. Hopelijk spot u er snel eentje. Als u wilt, kunt u uw hike uitbreiden met een boottocht over de rivier. U gaat op zoek naar kaaimannen. De dieren zelf zijn niet zo groot, maar de kans om ze te zien is wél groot! Bij terugkomst staat het diner klaar.

 

Overnachting in Corto Maltes Lodge, in Tambopata National Park.

Inclusief ontbijt, diner, transfers, binnenlandse vlucht, excursie in de jungle

Dag 13 Tambopata National Park

Wandel-op-een-hangbrug-en-spot-de-dieren-om-je-heen_1_341550 Spot-de-aapjes-op-de-takken(10) Zie-het-groen-va-de-jungle-schitteren-in-het-water(10)

Luister naar de junglegeluiden die u wekken en zorg dat u om 05:30 uur klaar staat voor een korte trekking naar een kleilik-plaats. Hier verzamelen papegaaien zich om het zout van de kleiwand tussen de rotsen af te likken. In dit gebied leven vijf verschillende soorten papegaaien, dus het kan een bont spektakel zijn. Het is de natuur, dus een garantie kunnen we niet geven.

 

Loopt u na het ontbijt nog wat door de tuin en geniet van de exotische en kleurrijke bloemen die hier groeien. Rond 10:30 uur stapt u in de boot en vaart u over de Madre de Dios rivier. U komt bij Monkey Island. Diverse apensoorten leven op het eiland. Nog een half uurtje verder varen en u komt in het Nationale Reservaat Tambopata-Candamo. Hier maakt u een trekking van ongeveer vijf kilometer door het dichte regenwoud. Tropische planten, apen, vogels en slangen leven in dit gebied. Het doel van de hike is Sandoval Lake. U bent hier niet alleen, maar omringd door vogels, zoals ijsvogels en aalscholvers, maar ook door brul- en kapucijnapen.

 

Na de hike stapt u in een bootje en vaart over het meer. Er wordt rustig gepeddeld, want het kan zomaar voorkomen dat er een kaaiman in het water drijft. Blijft u dus goed om u heen kijken: boven, naast en onder u. Overal kunt u wildlife spotten! U blijft bij het Sandovalmeer tot de zon ondergaat. Wie weet ziet u nog enkele nachtdieren.

 

Overnachting in de Corto Maltes Lodge.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, excursies in de jungle

Dag 14 Tambopata National Park

Bewonder-de-bijzondere-ara-kleilik(11)

Een iets rustiger begin van de dag. Pas om 09.00 uur vertrekt u met de boot naar een chacra, een lokale boerderij. Een familie verbouwt op traditionele wijze gewassen, die ze verkopen op de markt in Puerto Maldonado. Afhankelijk van het seizoen is dat banaan, limoen, of onvertaalbare vruchten, zoals cocona en noni. De familie laat hun boerderij zien, vertellen over hun cultuur en laten u het fruit proeven. Als u wilt, koopt u een handgemaakt souvenir, de opbrengsten komen direct bij de familie terecht. U luncht bij de familie thuis en ’s middags kunt u bijkomen bij de lodge. Een paar uur aan het zwembad doorbrengen, is niet verkeerd.

 

Overnachting in de Corto Maltes Lodge.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, excursies in de jungle

Dag 15 Tambopata National Park - Lima

Wordt nog één keer wakker met de geluiden van de jungle. Na het ontbijt is het tijd om in de boot te stappen en naar Lima te vliegen. Als de tijd het toelaat, neemt uw gids u mee naar de lokale markt. Hij laat u graag zien wat de lokale bevolking koopt en verkoopt. Wist u dat de aardappel uit Peru komt? Zo zijn er maar liefst 3000 verschillende soorten in Peru. Op de markt wordt groente, fruit, elektronica en uiteraard cocabladeren verkocht.

 

Overnachting in Lima.

Inclusief ontbijt, transfer, binnenlandse vlucht

Dag 16 Vertrek vanaf Lima

U wordt bij uw hotel in Lima opgehaald en naar de luchthaven in Lima gebracht.

 

Inclusief ontbijt, transfer

 

Einde van een prachtige reis!

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen