1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
terug naar het overzicht

Rondreis Peru: Hoogtepunten van Peru

Deze voorbeeldreis naar Peru voert langs alle hoogtepunten. U begint in de hoofdstad Lima en gaat per bus naar Paracas, aan de zuidkust. Voor de kust van Paracas maakt u een excursie naar de Islas Ballestas. Enorme aantallen vogels vliegen hier rond en zitten op de rotsen. Ook ziet u zeeleeuwen en pinguïns. Even uitrusten bij het zwembad in Ica en een uitstapje naar de zandduinen van Huacachina. In Nazca maakt u een vlucht over de Nazca-lijnen. Per nachtbus reist u naar Arequipa. Een leuke stad met veel koloniale gebouwen. Een mooie rit over de hoogvlakte brengt u in Chivay. Hiervandaan maakt u een excursie naar de condors die boven de vallei van de Colca Canyon zweven. Vanuit Puno maakt u een boottocht over het Titicacameer waarbij u een drijvend eiland bezoekt. Natuurlijk ontbreekt ook het hoogtepunt van Peru niet in deze reis: u bezoekt de Machu Picchu.

Wat maakt deze reis bijzonder
Alle hoogtepunten in één reis
Veel excursies inbegrepen
Mooie busrit Puno naar Cuzco
Peru-Cabanaconde-Judith
Judith
Voor mij voelt Latijns-Amerika als thuiskomen. De geuren, de mensen, het gevoel van contact met de aarde en ontelbaar veel mooie plekken.
Prijsindicatie vanaf € 2700,- per persoon
Reisduur: 18 dagen / 17 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Hoogtepunten van Peru

Dag 1   Aankomst Lima

Dag 2   Lima

Dag 3   Paracas

Dag 4   Ica

Dag 5   Ica

Dag 6   Nazca

 

 

Dag 7   Nazca - nachtbus

Dag 8   Arequipa

Dag 9   Arequipa

Dag 10 Colca Canyon

Dag 11 Cruz del Condor en Puno

Dag 12 Puno

 

Dag 13 Cuzco

Dag 14 Heilige Vallei - Machu Picchu

Dag 15 Machu Picchu - Cuzco

Dag 16 Cuzco

Dag 17 Lima

Dag 18 Vertrek Lima

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Lima

Vandaag komt u aan in Lima, de hoofdstad van Peru. Lima telt negen miljoen inwoners, waardoor het bijna onmogelijk is om de hele stad te ontdekken. Ook niet alle wijken zijn even leuk. De wijken Miraflores en Barranco zijn dit zeker wel. Beide wijken grenzen aan zee en hier vindt u veel hotels. Doordat Lima aan zee ligt, hangt er vaak mist boven de stad. Het heeft daardoor een koel klimaat. De stad heeft een lange boulevard, pleinen, parken en Spaans-koloniale gebouwen.

 

Een stadstour is de moeite waard. Op het Centrale Plein stichtte Francisco Pizarro de stad in 1535. Er staat nog een aantal oude gebouwen zoals de kathedraal, het gemeentehuis en het aartsbisschoppelijk paleis. Breng een bezoek aan het Larco Museum, één van de boeiendste musea van Lima. Er zijn precolumbiaanse kunstschatten te zien. Niet alleen scherven, maar schitterende complete sieraden, gewaden, beelden en keramiek.

 

Overnachting in Lima.

Inclusief transfer

Dag 2 Lima

Peru-Lima-Kathedraal 2X0A1641

Lima is een stad met historie, maar zeker ook een moderne stad. Wandel door het historische hart en bezoek enkele van de vele kerken. Bezoek de wijken San Isidro en Barranco. Ten zuiden van het oude centrum ligt het Parque de la Reserva. Van woensdag tot en met zondag is hier de Magic Water Circuit: een spectaculaire fonteinshow met water en gekleurde lampen. Wij kunnen kaartjes en vervoer voor u regelen.

 

Wilt u een uitstapje maken naar de Palomino-eilanden? Vanaf de wijk Callao vertrekt de boot. U heeft tijdens deze excursie de kans om watervogels en misschien zelfs zeeleeuwen te spotten. Een leuk alternatief als u tijdens uw rondreis niet naar Paracas en de Islas Ballestas gaat.

 

Overnachting in Lima.

Inclusief ontbijt

Citytour
Lima

Citytour

Met een Engelstalige gids leert u Lima beter kennen. Zowel het oude als het nieuwe deel van de stad is volgens...

Bohemian fietstour
Lima

Bohemian fietstour

Vandaag stapt u op de fiets en gaat u Miraflores en de kunstenaarswijk Barranco en omgeving ontdekken. De gids...

Dag 3 Lima - Paracas

Per luxe touringcar reist u naar Paracas. U verblijft in Paracas voor een uitstap naar de Islas Ballestas, de kleine Galapagos. Toch kent Paracas zelf ook een gezellige boulevard. Struin de winkeltjes af en kies een visrestaurant waar u vanavond gaat eten. Kiest u voor een typisch gerecht, zoals ceviche of rijst met zeevruchten?

 

Deze vissersstad heeft een fotogenieke haven. Kleurrijke vissersboten, vaak met pelikanen er op. Plof op een terras en zie de zon ondergaan met een Pisco Sour in de hand. Een ideaal vakantiemoment.

 

Overnachting in Paracas.

Inclusief ontbijt, transfers, bus

Dag 4 Paracas - Ica

Zeeleeuw-bij-Islas-Ballestas-1(10) Stap-op-de-boot-naar-Islas-Ballestas(10) Pinguins-op-de-rotsen-bij-Islas-Ballestas-9955a200(10)

In een speedboot vaart u naar de Islas Ballestas. De eilanden vormen een uitzonderlijk natuurgebied en worden ook wel klein-Galapagos genoemd. Tijdens de boottocht ziet u al duizenden vogels voorbij vliegen. Het meest voorkomend zijn de Humboldt-aalscholvers en Humboldt-genten. Deze vogels zijn te herkennen aan de rode rand om hun ogen. Maar misschien wel veel leuker zijn de waggelende pinguïns, de grote pelikanen én de zeeleeuwen. De zeeleeuwen liggen op een rots of op een stuk strand te zonnen. Kijk ook goed in het water of u zeeleeuwen of dolfijnen ziet zwemmen. 

 

Na de excursie wordt u opgehaald en rijdt u naar Ica, in het zuidwesten van Peru. Onderweg stopt u bij een bodega waar wijn en pisco sour wordt gemaakt. U krijgt een rondleiding en kunt deze traditionele drank proeven. 

 

Overnachting in Ica.

Inbegrepen ontbijt, boottocht, begeleiding van een Engelssprekende gids op de boot, auto met chauffeur van Paracas naar Ica

Islas Ballestas
Paracas

Islas Ballestas

’s Morgens wordt u naar El Chaco, de haven van Paracas, gebracht. Er is een lange pier waar alle...

Dag 5 Ica

Aan het eind van de middag wordt u met een sandbuggy opgehaald. Samen met maximaal tien personen crost u over de zandduinen. Zelf rijden mag helaas niet, maar misschien maar beter ook. U gaat echt off-road. U crost hoge zandheuvels op, wat er net na de top komt, is niet te zien. Maar dan kunt u over het randje kijken en ziet u een steile afdaling waarvan u denkt: daar kan de buggy echt niet naar beneden. De chauffeur heeft echter al vaker met dit bijltje gehakt en hij weet precies wat wel en niet kan. Een geweldig gevoel om zo steil af te dalen. Crossend door de duinen hangt de buggy af en toe scheef. Een echt avontuur! 

 

Onderweg stopt de buggy bij verschillende steile duinen. Sandboarden is net zo iets als snowboarden. Staan op de board is alleen voor gevorderden, de meesten gaan liggend op hun buik naar beneden. De gids geeft u een zetje en u gaat gillend de zandduin af. Na het boarden is het tijd om de zonsondergang te bewonderen. Bij een mooi uitzichtpunt wordt gestopt en hier ziet u de lichtjes aan het meer  in de diepte glinsteren. Een mooie afsluiting van de dag.

 

Overnachting in Ica.

Inbegrepen ontbijt, jeeptour en sandboardmateriaal

Sandbuggy tour en sandboarden
Huacachina

Sandbuggy tour en sandboarden

De beste tijd om de sandbuggy tour te doen is om 16.00 uur. U vertrekt na de ergste hitte en u ziet de...

Ontdek het Paracas-reservaat
Paracas

Ontdek het Paracas-reservaat

Verken het Paracas-reservaat te voet. Het reservaat ligt ca. 15 km ten zuiden van Pisco. Over een weg gemaakt...

Dag 6 Ica - Nazca

Nazcalijnen-vanuit-de-lucht-bewonderen(10) Houtbewerking-in-Nazca(10) Chauchilla-naar-de-mummies-14(10)

In enkele uren reist u met de bus naar Nazca. U gaat hier naartoe voor de Nazca-lijnen. Nazca ligt midden in een woestijn van zand en rots. In Nazca zelf zijn nauwelijks bezienswaardigheden. Wel vindt u er kleine restaurants, lokale winkels, een museum over de Nazca-cultuur en is het een ideale plek om naar sterren te kijken.

 

Overnachting in Nazca.

Inbegrepen ontbijt, bus, transfers

Dag 7 Nazca - Nachtbus naar Arequipa

Vandaag staat er een spannende dag op het programma. De hoofdreden om naar Nazca te gaan, zijn de beroemde lijnen. U stapt in een klein vliegtuig en maakt een vlucht over de Nazca-lijnen. De vlucht duurt 30 minuten inclusief in- en uitstappen. Hopelijk kunt u na de vlucht terugkijken op een geweldig hoogtepunt van de reis.

 

’s Avonds wordt u naar het busstation in Nazca gebracht. Met een luxe touringcar rijdt u naar Arequipa. Het is een comfortabele nachtbus met toilet aan boord. De rit duurt ongeveer tien uur.

 

Overnachting aan boord van de bus.

Inbegrepen transfers, bus en nachtbus, excursievlucht Nazca-lijnen

Vlucht over de Nazcalijnen
Nazca

Vlucht over de Nazcalijnen

Nazca ligt midden in een woestijn van zand en rots. Er is een uitkijktoren van waaruit drie rotstekeningen te...

Dag 8 Arequipa

‘s Morgens vroeg arriveert u in de witte stad Arequipa. Het is een compact historisch centrum. De omgeving rond de stad Arequipa is spectaculair. Achter de stad rijzen besneeuwde bergtoppen op. Zo ziet u de Misti van 5822 meter hoog.

 

Ga vandaag zelf op pad en ontdek het oude centrum rond de Plaza de Armas. Hier vindt u de kathedraal van Arequipa. Arequipa heet niet voor niks de witte stad. Veel gebouwen en kerken in de stad zijn opgetrokken uit sillar, een witte vulkanische steen. Een prachtige stad dat meer is dan cultuur. Het staat bekend om de vele en goede restaurants. Durft u een typisch Peruaans gerecht aan? De specialiteiten zijn alpaca-steak, rocoto relleno (met vlees gevulde milde peper) en cuy (cavia).

 

Overnachting in Arequipa.

Inbegrepen transfer

Local Reality tour
Arequipa

Local Reality tour

U wordt bij uw hotel opgehaald door uw gids en chauffeur. Samen met hen gaat u de voor vele toeristen...

Stadswandeling
Arequipa

Stadswandeling

Als u meer achtergrondinformatie wilt over Arequipa is het leuk om een stadswandeling van ongeveer drie uur te...

Kookles
Arequipa

Kookles

De Peruaanse keuken verovert steeds meer zijn plek op de wereldkaart. Niet alleen stevige kost uit de bergen...

Dag 9 Arequipa

Arequipa-plein-1

Genoten van het eten gisteren? Doe dan mee met een kookcursus en leer zelf hoe u die heerlijke Peruaanse gerechten bereidt. Of is het tijd voor wat actie? Er is een leuke mountainbiketocht bergafwaarts, u kunt gaan raften of hiken in een landelijke buitenwijk van Arequipa.

Wilt u liever zien hoe de lokale bevolking leeft en wat hun bezigheden zijn? Dan is de 'Local Reality Tour' iets voor u. U leert een totaal andere kant van Arequipa kennen.

Kies 's avonds voor een heerlijk diner. Twee van onze favoriete restaurants zijn: Katari en Zig Zag. Bij Zig Zag wordt het vlees op een hete steen bereidt en geserveerd en bij Katari geniet u van een prachtig uitzicht over Plaza de Armas.

 

Overnachting in Arequipa.

Inbegrepen ontbijt

Rafting
Arequipa

Rafting

Raften op de rivier Rio Chile, die ook door het centrum van Arequipa stroomt. U gaat een stuk stroomafwaarts...

Mountainbiketour
Arequipa

Mountainbiketour

Om half 8 wordt u bij uw hotel opgehaald en per 4-WD rijdt u in ongeveer twee tot drie uur naar Azufrero. Dit...

Landelijk Arequipa
Arequipa

Landelijk Arequipa

Arequipa staat bekend als de witte stad van Peru. Maar wist u dat u in de omgeving ook genoeg leuke...

Dag 10 Arequipa - Chivay

Als u Arequipa uitrijdt, merkt u gelijk hoe groot de stad is. Files kent men hier ook, dus het duurt meestal drie kwartier tot een uur voordat u de stad uit bent. Met de gids naast u verveelt u zich echter geen moment.

 

Vandaag bezoekt u het Canahuas Nationale Reservaat, waar een prachtig uitzicht op u staat te wachten. Een prachtige hoogvlakte met imposante vulkanen om zich heen. Daarna is het tijd voor een bezoek aan een aantal kleine lagunes, waar diverse vogelsoorten leven.  U bevindt zich op een hoogte van 4910 meter. Het uitzicht loont! U wordt omringd door vulkanen, sommige meer dan 6000 meter hoog. Vrouwen in kleurrijke kleding verkopen spullen die gemaakt zijn van de wol van lama’s en alpaca’s. Neem een leuk souvenir mee voor thuis en geniet in een lokaal café van een kopje cocathee. Op deze manier kunt u echt goed wennen aan de hoogte. Wilt u zich helemaal goed voorbereiden, koop er dan wat cocakoekjes en cocasnoepjes bij. Leuk om te proberen en nog lekker ook. 

 

Loop als u in Chivay aankomt nog even door het dorp of breng een bezoek aan de lokale markt. 's Avonds kunt u een traditionele dansshow, een peña, bijwonen.

 

Overnachting in Chivay.

Inclusief ontbijt, auto/minibus met chauffeur en gids

Dag 11 Chivay - Puno

Peru-Colca-Canyon-Alpaca Peru-Colca-Canyon-Condor Peru-Chivay-Cactus_1_404112

Vroeg op! U reist via een uitzichtpunt, waar u de Inca- en pre-Inca terrassen kunt bewonderen, door naar het hoogtepunt van vandaag: Cruz del Condor. U kunt er met uw minibus naar toe, maar het is ook leuk om het laatste stukje te lopen. Het is even wachten, want wie ziet de eerste condor? De kans is zeer groot dat u vandaag geluk heeft en ze ziet. De grote vogels kunt u niet over het hoofd zien: ze hebben een spanwijdte tot wel drie meter!

 

Na een bezoek aan Cruz del Condor staat er een lange busrit naar Puno op de planning. In Puno vindt u de grootste trekpleister van de stad: het Titicacameer. Maak een boottocht naar de Uros-eilanden en Taquile. Puno ligt op 3810 meter hoogte, waardoor het 's nachts koud kan zijn. U vindt hier restaurants, winkels en twee pleinen die verbonden worden door een voetgangerszone met winkels. U kunt een bezoek brengen aan de markt. De markt is echt voor de locals, maar leuk om hier overheen te struinen. 

 

Overnachting in Puno.

Inclusief ontbijt, excursie Colca Canyon met gids, bus, transfer

Exclusief entreegeld tot de Colca Canyon (ca. 70 Sol)

Colca Canyon
Chivay

Colca Canyon

Vroeg op! U wordt opgehaald bij uw hotel en rijdt naar het dorp Yanque. Iedere ochtend op het dorpsplein zijn...

Dag 12 Puno: Titicacameer

Na het ontbijt is het tijd voor een boottocht over het hoogst bevaarbare meer ter wereld: het Titicacameer. Het meer ligt op een hoogte van 3810 meter. Vandaag gaat u twee van de eilanden die op het meer liggen, bezoeken. De eilanden zijn toeristisch, maar ondanks dat vinden wij deze excursie toch een aanrader. Geniet van de boottocht, de schitterende natuur, het heldere water, de vergezichten en de mensen die in hun kleurrijke, traditionele kleding lopen.

 

De bewoners maken alles van totora-riet. Het eiland wordt hiermee gemaakt, maar ook de huizen, uitkijktoren en hun traditionele boten. Zelf neemt u een kijkje bij één van de Uros-eilanden. U voelt de grond letterlijk onder uw voeten bewegen. De hoofdman of – vrouw van het dorp geeft uitleg over hun cultuur, voordat u in ongeveer anderhalf uur verder vaart naar Taquile. Dit is één van de grootste eilanden in het Titicacameer. Het is een natuurlijk eiland, waar u een hike van ongeveer 50 minuten maakt. 

 

Overnachting in Puno.

Inclusief ontbijt, boot, entreegelden, gids

Exclusief lunch

Titicacameer boot- en wandeltocht
Puno

Titicacameer boot- en wandeltocht

Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar de aanlegsteiger in Puno gebracht. Vandaag maakt u een boottocht over...

Kanotocht op het Titicacameer
Puno

Kanotocht op het Titicacameer

Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel en naar de baai van Isla Esteves gebracht. Van uw gids...

Dag 13 Puno - Cuzco

De leukste manier om van Puno naar Cuzco te reizen is met de Wonderbus. U doet er wel iets langer over, tien uur, maar stopt op vijf prachtige plekken. Als u de stad uitrijdt, heeft u nog een laatste zicht over het Titicacameer. Door de stad Juliaca heen, af en toe over niet geasfalteerde stukken. Na zo’n twee uur rijden is de eerste stop bij de opgravingen van Pucara. Hier is een Pre-Inca opgraving van een tempel uit de tijd van het begin van onze jaartelling. Wist u dat ze in Pucara Luwak-koffie maken? De koffiebonen worden door civetkatten opgegeten en uitgepoept en daardoor wordt de smaak extra lekker. Probeert u het zelf eens.

 

Over de Altiplano-hoogvlakte rijdt u naar het uitzichtpunt van de Raya pas, waar veel alpaca’s rondlopen. Na de lunch rijden we naar het ruïnecomplex van Raqchi. Wandel langs de opslagruimtes van de Inca’s en de tempel voor Viracocha, de oppergod. Anderhalf uur later bent u in Andahuaylillas, waar u een koloniale kerk bezoekt met een bijzonder gouden altaar. Een dag waarin u reist door diverse tijdperken: pre-Inca, Inca en het koloniaal verleden. Aan het einde van de middag arriveert u in de bruisende stad Cuzco.

 

Overnachting in Cuzco.

Inclusief ontbijt, transfers, ticket Wonderbus

Dag 14 Cuzco - Machu Picchu: Aguas Calientes

Peru-Ollantaytambo-Local Peru-Ollantaytambo-Landschap Machu-Picchu-trein_1_450490

Nadat uw minibus de stad uit is gereden, rijdt u al snel door een groene omgeving met veel bomen. U maakt een stop bij een boerderij waar de lokale bevolking de wol van dieren verft met natuurlijke verf. De natuurlijke verf wordt gemaakt van bloemen, wortels, kruiden en bladeren. Er wordt nog wat citroen toegevoegd en er ontstaat een felgekleurd stukje wol. Vervolgens rijdt u verder naar een uitzichtpunt waar u zicht heeft op de Heilige Vallei.

 

Eén van de hoogtepunten van vandaag is het bezoek aan de archeologische vindplaats van Pisac. Er stond een hele stad met landbouwterrassen, huizen en graven. De gids vertelt u er van alles over. Daarna naar de huidige plaats Pisac, die uit de Spaans koloniale tijd komt. Hier bezoekt u de zilverwerkplaats. Het zilver dat in de buurt van Pisac gevonden en bewerkt wordt, is van zeer goede kwaliteit. 

 

U rijdt via dorpjes naar de allermooiste ruïne die u vandaag bezoekt in Ollantaytambo. Het dorp zelf is toeristisch, maar gezellig. De opgraving ligt tegen de berghelling. U maakt een klim die redelijk steil is. Langs de landbouwterrassen, naar de tempel van de Zon. Van bovenaf kijkt u over het huidige dorp heen en op een tegenoverliggende berg ziet u ook allerlei opgravingen. Dwaal rond en stel u voor hoe het in de Inca-tijd moet zijn geweest.

 

Vervolgens reist u per trein door naar Aguas Calientes waar u maar voor één bezienswaardigheid verblijft: Machu Picchu.

 

Overnachting in Aguas Calientes.

Inclusief ontbijt, vervoer, Engelssprekende gids, trein

Exclusief entreegelden, lunch

Heilige vallei
Cuzco

Heilige vallei

Nadat uw minibus de stad uit is gereden, rijdt u al snel door een groene omgeving met veel bomen. U stopt bij...

Dag 15 Machu Picchu - Cuzco

20190720_074537-003 Peru-Machu-Picchu-Lama-1

Vandaag staat één van de hoogtepunten van uw reis op het programma: een bezoek aan Machu Picchu. Het is een aanrader om samen met een gids de Machu Picchu te verkennen, zodat u wat meer te weten komt over de stad. U gaat op zoek naar de beste plekken om de mooiste foto’s te nemen en leert meer over deze bijzondere plek. Vergeet naast het fotograferen niet te genieten. Ga ergens zitten en neem in u op dat u bij dit wereldwonder staat. Het is bijna onwerkelijk!

 

Na de ingang staat u op een landbouwterras, waar aan weerzijde gebouwen liggen. U ziet de koninklijke verblijven, de Tempel van de Zon en het Heilige Plein. In de verte rijst de top van de Huayna Picchu op. Als u wilt, kunt u deze berg beklimmen. Er is een steil pad naar boven, maar het uitzicht is adembenemend mooi!

 

Na uw bezoek aan Machu Picchu gaat u per trein naar Poroy. Hier wordt u opgehaald en naar uw hotel in Cuzco gebracht.

 

Overnachting in Cuzco.

Inclusief ontbijt, entree, 2 uur rondleiding door gids, bus Aguas Calientes-Machu Picchu en v.v., trein, transfer

Machu Picchu
Aguas Calientes

Machu Picchu

Hét hoogtepunt van uw reis door Peru is een bezoek aan de Machu Picchu. Jaarlijks komen er honderdduizenden...

Dag 16 Cuzco

Cuzco ligt op 3360 meter hoogte, het is prettig om al aan de hoogte gewend te zijn als u naar Cuzco gaat, omdat u hier meestal veel wilt doen. Dwaal door de stad en bekijk behalve het centrale plein en de kathedraal, ook de Onze Lieve Vrouwenkerk, het klooster van San Dominicus, het aartsbisschoppelijk paleis en de oude wijk San Blas. Neem voldoende tijd voor San Blas: de straten zijn zo steil, u raakt voortdurend buiten adem. Een goede reden om op één van de gezellige terrassen neer te strijken.

 

Overnachting in Cuzco.

Inclusief ontbijt

Dag 17 Cuzco - Lima

Met een binnenlandse vlucht reist u van Cuzco naar Lima. Slenter nog even door de stad, bezoek de fonteinshow of leer de Peruaanse keuken kennen door deel te nemen aan een kookcursus.

 

Overnachting in Lima.

Inclusief ontbijt, transfers, binnenlandse vlucht

Fonteinen
Lima

Fonteinen

Eén van de dertien fonteinen in Lima staat in het Guiness Book of Records geregistreerd als de grootste...

Dag 18 Vertrek vanaf Lima

U wordt bij uw hotel in Lima opgehaald en naar de luchthaven in Lima gebracht.

 

Inclusief ontbijt, transfer

 

Einde van een prachtige reis!

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen