1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
terug naar het overzicht

Rondreis Met het gezin naar Peru

Een rondreis door Peru is alles behalve saai. Zowel voor jong en oud is er genoeg te doen. De hoofdstad Lima verkent u per fiets. Er zijn zoveel mooie wijken te ontdekken. U vliegt naar de witte stad Arequipa voor wat actie. U gaat raften met het hele gezin! Wie peddelt het snelst en kan de ruige rivier bedwingen? U slaapt bij een Peruaanse familie op het Titicacameer en maakt vanuit Cuzco leuke excursies. Uiteraard wordt Machu Picchu niet overgeslagen en in de jungle gaat u op zoek naar slangen, krokodillen en papegaaien. Een vol programma, maar in een rustig reistempo. Lange afstanden worden per vliegtuig afgelegd.

Wat maakt deze reis bijzonder
Raften in de witte stad Arequipa
Slapen bij een Peruaanse familie
De jungle van Tambopata
Peru-Cabanaconde-Judith
Judith
Voor mij voelt Latijns-Amerika als thuiskomen. De geuren, de mensen, het gevoel van contact met de aarde en ontelbaar veel mooie plekken.
Prijsindicatie vanaf € 3000,- per persoon
Reisduur: 19 dagen / 18 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Met het gezin naar Peru

Dag 1  Aankomst Lima

Dag 2  Lima     

Dag 3  Arequipa

Dag 4  Arequipa

Dag 5  Arequipa

Dag 6  Puno

Dag 7  Puno

 

Dag 8    Puno

Dag 9    Cuzco

Dag 10  Cuzco

Dag 11  Ollantaytambo

Dag 12  Aguas Calientes: Machu Picchu

Dag 13  Cuzco

 

 

Dag 14  Cuzco

Dag 15  Tambopata National Park

Dag 16  Tambopata National Park

Dag 17  Tambopata National Park

Dag 18  Lima

Dag 19  Vertrek Lima

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Lima

Kiekjes-bij-de-bezienswaardigheden(10) Koloniale-gebouwen-van-de-hoofdstad-Lima(10) Parken-in-Lima-zijn-niet-te-missen(10)

Welkom in Lima! De hoofdstad van Peru, telt negen miljoen inwoners. De hele stad ontdekken, is bijna onmogelijk. Ook niet alle wijken zijn even leuk. De wijken Miraflores en Barranco zijn dit zeker wel. Beide wijken grenzen aan zee en hier vindt u veel hotels. Doordat Lima aan zee ligt, hangt er vaak mist boven de stad. Het heeft daardoor een koel klimaat. De stad heeft een lange boulevard, pleinen, parken en Spaans-koloniale gebouwen.

 

Een stadstour is de moeite waard. Op het Centrale Plein stichtte Francisco Pizarro de stad in 1535. Er staat nog een aantal oude gebouwen zoals de kathedraal, het gemeentehuis en het aartsbisschoppelijk paleis. Breng een bezoek aan het Larco Museum, één van de boeiendste musea van Lima. Er zijn precolumbiaanse kunstschatten te zien. Niet alleen scherven, maar schitterende complete sieraden, gewaden, beelden en keramiek.

 

Overnachting in Lima.

Inclusief transfer

Dag 2 Lima

Vandaag stapt u op de fiets en gaat u Miraflores en de kunstenaarswijk Barranco en omgeving ontdekken. De gids die meefietst, vertelt u allemaal leuke wetenswaardigheden over beide wijken. De tour start vanaf Larco Mar, het bekende winkelcentrum met uitzicht op zee. U fietst langs de kust en de vele parken in Miraflores. Ook bezoekt u Barranco, de meest kleurrijke en artistieke wijk van Lima. In de 20e eeuw vestigden meerdere kunstenaars en schrijvers zich in deze wijk. Zij gaven de wijk een uniek karakter en dat ziet u duidelijk terug in de vele straatjes. Het pittoreske Barranco is een sfeervolle wijk met felgekleurde huizen, veel groen en een prachtige oude brug. U passeert op de fiets oa. de Malecon, de 'Puente de los Suspiros of 'brug der zuchten', één van de stadsparken, en natuurlijk het gezellige centrale plein in Barranco. De tour eindigt in Miraflores.

 

Overnachting in Lima.

Inclusief ontbijt, transport, mountainbikehuur, Engelssprekende gids

Dag 3 Lima - Arequipa

aa971ddf-e4cf-481b-b164-8b1748fe8e5b Peru-Arequipa-Misti-Vulkaan

U stapt op het vliegtuig en vliegt naar de witte stad Arequipa. Er is een compact historisch centrum en de omgeving rond de stad is spectaculair. Achter de stad rijzen besneeuwde bergtoppen op. Zo ziet u de Misti van 5822 meter hoog.

 

Ga vandaag zelf op pad en ontdek het oude centrum rond de Plaza de Armas. Hier vindt u de kathedraal van Arequipa. Breng ook een bezoek aan het Santa Catalina klooster. Arequipa kent veel kathedralen en kloosters, maar de Santa Catalina is een stad op zich. Het is 20.000 m2 groot en er woonden 450 nonnen in complete afzondering. Trek er dus even de tijd voor uit om hier rond te dwalen. De dieprode en blauwe kleuren die gebruikt zijn op de muren steken prachtig af bij de blauwe lucht.

 

Overnachting in Arequipa.

Inclusief ontbijt, transfers, binnenlandse vlucht

Dag 4 Arequipa

Er is zoveel te zien in Arequipa. Heeft u gisteren de Santa Catalina-klooster al bezocht? Slenter vandaag door de straten van Arequipa of geniet van een uitzicht op de stad en de Misti-vulkaan bij Mirador de Yanahuara.

 

Bent u benieuwd hoe de locals leven en wat de nog onbekende kanten van Arequipa zijn? Dan is onze Local Reality Tour iets voor u. U bezoekt de lokale markt, een kinderdagverblijf, de armere wijken en de steengroeve.

 

Overnachting in Arequipa.

Inclusief ontbijt

Dag 5 Arequipa

Raften-1-77af892a(11)

Het is tijd voor wat actie! U gaat raften op de Rio Chile-rivier, die ook door het centrum van Arequipa stroomt. U gaat een stuk stroomafwaarts raften. Om u heen ziet u de top van de vulkanen Misti en Chachani, terwijl u vaart over het kristalheldere water. De bewoners van het gebied gebruiken de rivier nog als belangrijke toevoer voor irrigatie van hun velden. Het water kan koud zijn, want het komt van grote hoogtes rondom Arequipa en kronkelt midden door de Chilina Vallei. U krijgt een wetsuite aan zodat u hier geen last van heeft. Even actief bezig zijn terwijl u volop geniet van de natuur om u heen.

 

Overnachting in Arequipa

Inclusief ontbijt, transfers, rafting-tour, Engelssprekende begeleiding

Dag 6 Arequipa - Puno

Een lange reisdag vandaag. U wordt in ongeveer 6 uur met een luxe touringcar naar Puno gebracht. Onderweg ziet u genoeg moois om u heen. U ziet zelfs al de grootste trekpleister van Puno: het Titicacameer. Puno ligt op 3810 meter hoogte en naast een bezoek aan het Titicacameer is er weinig te doen. U vindt er enkele restaurants, winkels en twee pleinen die verbonden worden door een voetgangerszone met winkels. Ook is er een lokale markt. Leuk om hier overheen te struinen.

 

Overnachting in Puno

Inclusief ontbijt, transfers, bus

Dag 7 Puno

Slapen bij de locals thuis

Puno-Titicacameer-Kinderen Puno-Titicacameer-Boten_1_416631 Puno-Titicacameer-Local

Na het ontbijt is het tijd voor een boottocht over het hoogst bevaarbare meer ter wereld: het Titicacameer. Het meer ligt op een hoogte van 3810 meter. Vandaag gaat u twee van de eilanden die op het meer liggen, bezoeken. De eilanden zijn toeristisch, maar ondanks dat vinden wij deze excursie toch een aanrader. Geniet van de boottocht, de schitterende natuur, het heldere water, de vergezichten en de mensen die in hun kleurrijke, traditionele kleding lopen.

 

De bewoners maken alles van totora-riet. Het eiland wordt hiermee gemaakt, maar ook de huizen, uitkijktoren en hun traditionele boten. Zelf neemt u een kijkje bij één van de Uros-eilanden. U voelt de grond letterlijk onder uw voeten bewegen. De hoofdman of – vrouw van het dorp geeft uitleg over hun cultuur, voordat u naar het eiland Amantani vaart. Hier blijft u overnachten. De inwoners verbouwen aardappels, mais en knolgewassen. Tevens staan de bewoners bekend om het textiel dat ze vervaardigen en hun stenen sculpturen. Neem wat fruit, melk of suiker mee u gastfamilie, dat zullen ze waarderen! De overnachting bij de lokale familie is echt heel basic. Ze koken vanavond voor u en dansen in klederdracht.

 

Overnachting op Amantani.

Indien gewenst is ook een overnachting op Taquile mogelijk.

Inclusief ontbijt, boottocht, lokaal diner

Dag 8 Puno

U neemt afscheid van uw gastfamilie en vaart naar Taquile, één van de grootste eilanden in het Titicacameer. Het is een natuurlijk eiland, waar u een hike van ongeveer 50 minuten maakt. Wilt u liever niet hiken? Geen probleem. U vaart om het eiland heen en wordt bij het restaurant afgezet. Dit is ook het eindpunt voor de lopers.

 

Overnachting in Puno.

Inclusief ontbijt, bootvervoer

Kanotocht op het Titicacameer
Puno

Kanotocht op het Titicacameer

Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel en naar de baai van Isla Esteves gebracht. Van uw gids...

Dag 9 Puno - Cuzco

Met-de-kinderen-naar-de-Heilige-Vallei(12) Puno-Cuzco-Ruines_1_416689

Een lange reisdag van 10 uur. U rijdt met de wonderbus naar Cuzco. Onderweg stopt u op 5 mooie plekken en bezoekt u de opgravingen van Pucara en het ruïnecomplex van Raqchi. Via de Altiplano-hoogvlakte, waar veel alpaca’s leven, door naar Cuzco.

 

Informatie Cuzco:

Cuzco, voorheen de hoofdstad van het Inca-rijk, is een bruisende stad. U vindt hier veel café's, pleinen, bars, winkels en bezienswaardigheden. Voor ons één van de leukste steden waar u een paar dagen wilt blijven. In de stad zelf, maar ook in de omgeving is genoeg te doen.

 

Op het belangrijkste plein midden in de stad, staat een kathedraal die een bezoek waard is. Het houten altaar is een kunstwerk. De Korikancha, de tempel van de Zon, was ooit het centrum van de stad. De tempel is er niet meer, maar de kerk en het klooster van Santo Domingo zijn hiervoor in de plaats gekomen. Net buiten het centrum liggen de Inca ruïnes van Sacsayhuaman. Hier staat de grootste Incatempel die ooit gebouwd is. Erg bijzonder om te zien.

 

Overnachting in Cuzco

Inclusief ontbijt, transfers, Wonderbus

Dag 10 Cuzco

Cuzco ligt op 3360 meter hoogte, het is prettig om al aan de hoogte gewend te zijn als u naar Cuzco gaat, omdat u hier meestal veel wilt doen. Dwaal door de stad en bekijk behalve het centrale plein en de kathedraal, ook de Onze Lieve Vrouwenkerk, het klooster van San Dominicus, het aartsbisschoppelijk paleis en de oude wijk San Blas. Neem voldoende tijd voor San Blas: de straten zijn zo steil, u raakt voortdurend buiten adem. Een goede reden om op één van de gezellige terrassen neer te strijken.

 

Overnachting in Cuzco

Inclusief ontbijt

Rainbow Mountain Trekking
Cuzco

Rainbow Mountain Trekking

Vandaag staat een mooie en vooral kleurrijke hike op het programma. U gaat naar de 'Montaña de Siete Colores'...

Dag 11 Cuzco - Ollantaytambo

Ollantaytambo-souvenirs_1_416780 Ollantaytambo-Pisac-ruines Architectuur-in-de-stad-Cuzco(10)

Onderweg naar Ollantaytambo komt u langs ruïnes en boerderijen waar de lokale bevolking wol van de dieren aan het verven is. Eén van de hoogtepunten van vandaag is het bezoek aan de archeologische vindplaats van Pisac en de ruïne van Ollantaytambo. U vindt hier opgravingen die tegen de berghelling liggen. U maakt een klim die redelijk steil is. Langs de landbouwterrassen, naar de tempel van de Zon. Van bovenaf kijkt u over het huidige dorp. Dwaal rond en stel u voor hoe het in de Inca-tijd moet zijn geweest.

 

Informatie Ollantaytambo:

Ollantaytambo is een gezellig dorp in de Heilige Vallei. Het is bijna een levende Inca-stad, nergens anders heeft u het gevoel dat u jaren terug in de tijd bent beland. Er zijn winkels, terrassen en restaurants. Door het dorp lopen de oude Inca-kanalen. De stenen die voor de huizen zijn gebruikt zijn lichtgeel. Op de achtergrond van het dorp ziet u altijd het enorme Inca-complex.

 

Overnachting in Ollantaytambo.

Inclusief ontbijt, vervoer, Engelssprekende gids

Exclusie entreegelden, lunch

Dag 12 Ollantaytambo - Aguas Calientes: Machu Picchu

Een vrije ochtend om te wandelen in de landelijke omgeving van Ollantaytambo. Pas vanmiddag reist u per trein naar Aguas Calientes.

 

In Aguas Calientes verblijft u als u het wereldwonder, Machu Picchu, gaat bezoeken. Het is een komen en gaan van toeristen. Dit zult u direct merken als u aankomt bij het treinstation. Onze vertegenwoordig wacht u op en samen loopt u naar het hotel.

 

Overnachting in Aguas Calientes

Inclusief ontbijt, transfer, treinreis

Dag 13 Aguas Calientes: Machu Picchu – Cuzco

Peru-Machu-Picchu-Manon1_1_416800 1ab4a3b9-e95f-4ded-a62d-9530a894bc12

Vandaag staat één van de hoogtepunten van uw reis op het programma: een bezoek aan Machu Picchu. Het is een aanrader om samen met een gids de Machu Picchu te verkennen, zodat u wat meer te weten komt over de stad. U gaat op zoek naar de beste plekken om de mooiste foto’s te nemen en leert meer over deze bijzondere plek. Vergeet naast het fotograferen niet te genieten. Ga ergens zitten en neem in u op dat u bij dit wereldwonder staat. Het is bijna onwerkelijk!

 

Na de ingang staat u op een landbouwterras, waar aan weerzijde gebouwen liggen. U ziet de koninklijke verblijven, de Tempel van de Zon en het Heilige Plein. In de verte rijst de top van de Huayna Picchu op. Als u wilt, kunt u deze berg beklimmen. Er is een steil pad naar boven, maar het uitzicht is adembenemend mooi!

 

Na uw bezoek aan Machu Picchu gaat u per trein naar Poroy. Hier wordt u opgehaald en naar uw hotel in Cuzco gebracht.

 

Overnachting in Cuzco.

Inclusief ontbijt, transfer, bus Aguas Calientes- Machu Picchu en v.v., trein, excursie Machu Picchu met gids in kleine groep, entree Machu Picchu

Dag 14 Cuzco

Een vrije dag in Cuzco. Slenter door de straten, bezoek de San Pedro Markt en kom tot rust op één van de terrasjes.

 

Overnachting in Cuzco

Inclusief ontbijt

Dag 15 Cuzco - Tambopata National Park

Stap in het vliegtuig en reis af naar de jungle van Tambopata: Puerto Maldonado. Vanaf hier is het nog 1,5 uur varen naar uw lodge. Bij aankomst wordt u vergezeld naar uw kamer en in het restaurant wordt de lunch geserveerd. Daarna gaat u op stap met uw gids. De jungle wacht! U maakt een korte hike. Onderweg ziet u diverse zwammen, reusachtige bomen, krioelende mieren en overvliegende vogels. U wandelt naar een lagune waar kaaimannen in zwemmen. Behalve de kaaimannen zagen we onderweg ook rode brulapen en een tarantula. Even opfrissen van de klamme warmte in de jungle en het diner staat alweer klaar.

 

Overnachting in Tambopata National Park.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, transfers, binnenlandse vlucht, excursie in de jungle

Dag 16 Tambopata National Park

Tambopata-papegaaien_1_416968 TambopataJungle-klimmen_1_416892 TambopataJungle-luipaard

Waarschijnlijk wordt u al vroeg wakker van alle vogelgeluiden en de brulapen. U gaat een klein stukje varen naar het begin van een jungletrail. De hike is ongeveer 5 kilometer lang. De gids vertelt over de flora en fauna van dit gebied. Voel u even Tarzan of Jane en slinger aan een touw tussen de bomen.

 

Aan het meer staat een uitkijktoren waar u een prachtig uitzicht heeft. U kunt vogels spotten, want ara’s, papegaaien en roofvogels zweven door de lucht. Na genoten te hebben van het uitzicht stapt u samen met uw gids in een roeiboot. Even niet kletsen, maar laat de boot doodstil door het water voortglijden. U ziet de vogels van dichtbij, maar ook schildpadden, kaaimannen en wij zagen een heuse anaconda! Het was een kleintje van “slechts” een meter of vier. Ze kunnen elf meter lang worden; wat een monsters!

 

Terug in de lodge wacht het zwembad op u. Neem nog even een verfrissende duik, voordat u later in de middag naar Monkey Island gaat. Er leven diverse soorten apen, zoals slingerapen en kapucijnapen met verschillende kleuren gezichten. Met bananen lokt de gids de apen naar u toe. Daarna terug naar uw lodge voor het diner en nog één avondsafari. U maakt een korte boottocht van ongeveer drie kwartier en gaat op zoek naar kaaimannen, uilen en capibara’s. Vergeet niet af en toe naar beneden te kijken, want er hangen duizenden sterren aan de hemel.

 

Overnachting in Tambopata National Park.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, excursies in de jungle

Dag 17 Tambopata National Park

Er staat een lange trek van 7 km op het programma. U loopt diep door de jungle naar het meertje Lost Cocha. Een bekende plek voor de dieren die hier leven. Ze gaan op zoek naar eten en de kans is groot dat u vandaag nog meer schildpadden, kaaimannen, tapirs, otters en anaconda’s ziet. Het is fijn dat u weer op pad bent met een gids, want hij vertelt vol enthousiasme over de dieren en planten.

 

Bij het uitkijkplatform kunt u even tot rust komen en genieten van de omgeving. Daarna stapt u in de roeiboot. Geschrokken kaaimannen schieten het water in en vogels fladderen op. Een mooie foto met de weerspiegeling van de bomen in het donkere water maakt u vanaf de boot. Helemaal bijgekomen begint de wandeling terug naar de lodge. Even lunchen, uitrusten en ’s middags door de botanische tuin wandelen met uw gids. Geniet ’s avonds van het afscheidsdiner in de eetzaal.

 

Overnachting in Tambopata National Park.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, excursies in de jungle

Dag 18 Tambopata National Park - Lima

Tambopata-Jungle-Varen

Wordt nog één keer wakker met de geluiden van de jungle. Na het ontbijt is het tijd om in de boot te stappen en naar Cuzco te vliegen. Als de tijd het toelaat, neemt uw gids u mee naar de lokale markt. Hij laat u graag zien wat de lokale bevolking koopt en verkoopt. Wist u dat de aardappel uit Peru komt? Zo zijn er maar liefst 3000 verschillende soorten in Peru. Op de markt wordt groente, fruit, elektronica en uiteraard cocabladeren verkocht.

 

U vliegt met een binnenlandse vlucht van Puerto Maldonado naar Lima. Hier blijft u nog één dagje voordat u morgen weer terugreist naar Nederland.

 

Overnachting in Lima.

Inclusief ontbijt, transfers, binnenlandse vlucht

Dag 19 Vertrek Lima

U wordt bij uw hotel in Lima opgehaald en naar de luchthaven in Lima gebracht. Heeft u nog geen genoeg van Peru? Kijk bij onze tips om uw reis te verlengen.

 

Inclusief ontbijt, transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen