1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
terug naar het overzicht

Rondreis Peru Compleet

Een zeer complete reis door Peru. Niet alleen de bekende hoogtepunten doet u aan, maar u gaat ook naar het onbekende noorden van Peru. Na aankomst in Lima naar het noorden. Het toerisme staat nog in de kinderschoenen. Maar zijn zoveel interessante opgravingen. Bij Trujillo ziet u piramides met kleurrijke en gedetailleerde muurschilderingen en de ruïnes van een enorm paleiscomplex. Verder noordelijk ligt Chiclayo. In de omgeving zijn tombes gevonden. De vondsten zijn goed bewaard gebleven en één van de mooiste musea in Zuid-Amerika is hier te zien. Vervolgens naar het zuiden. Voor de kust van Paracas maakt u een boottocht en ziet u veel dieren. Langs de zandduinen en de mysterieuze Nazca-lijnen reist u naar Arequipa. Arequipa is een mooie stad met veel oude gebouwen. Bij de Colca Canyon ziet u condors en een hoogtepunt is de boottocht op het Titicacameer bij Puno. Na een overnachting in de Heilige Vallei bezoekt u de Machu Picchu. Boordevol mooie herinneringen en ongetwijfeld met honderden foto’s eindigt hier uw reis door Peru.

Wat maakt deze reis bijzonder
Met het onbekende noorden
Veel excursies inbegrepen
Van de bucketlist: Machu Picchu
Peru-Cabanaconde-Judith
Judith
Voor mij voelt Latijns-Amerika als thuiskomen. De geuren, de mensen, het gevoel van contact met de aarde en ontelbaar veel mooie plekken.
Prijsindicatie vanaf € 3550,- per persoon
Reisduur: 21 dagen / 20 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Peru Compleet

Dag 1   Aankomst Lima

Dag 2   Lima

Dag 3   Trujillo

Dag 4   Chiclayo

Dag 5   Lima

Dag 6   Paracas

Dag 7   Huacachina

Dag 8    Nazca

Dag 9    Nazca - nachtbus

Dag 10  Arequipa

Dag 11  Arequipa

Dag 12  Chivay

Dag 13  Puno

Dag 14  Puno

Dag 15  Cuzco

Dag 16  Ollantaytambo

Dag 17  Machu Picchu: Aguas Calientes

Dag 18  Machu Picchu - Cuzco

Dag 19  Cuzco

Dag 20  Lima

Dag 21  Vertrek Lima

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Lima

Lima, de hoofdstad van Peru, telt negen miljoen inwoners. De hele stad ontdekken, is bijna onmogelijk. Ook niet alle wijken zijn even leuk. De wijken Miraflores en Barranco zijn dit zeker wel. Beide wijken grenzen aan zee en hier vindt u veel hotels. Doordat Lima aan zee ligt, hangt er vaak mist boven de stad. Het heeft daardoor een koel klimaat. De stad heeft een lange boulevard, pleinen, parken en Spaans-koloniale gebouwen.

 

Een stadstour is de moeite waard. Op het Centrale Plein stichtte Francisco Pizarro de stad in 1535. Er staat nog een aantal oude gebouwen zoals de kathedraal, het gemeentehuis en het aartsbisschoppelijk paleis. Breng een bezoek aan het Larco Museum, één van de boeiendste musea van Lima. Er zijn precolumbiaanse kunstschatten te zien. Niet alleen scherven, maar schitterende complete sieraden, gewaden, beelden en keramiek.

 

Overnachting in Lima.

Inclusief transfer

Dag 2 Lima

Kerk-in-Lima-1 Barranco-Lima-1_1_341217

Wandel door het historische hart en bezoek enkele van de vele kerken. Bezoek de wijken San Isidro en Barranco. Ten zuiden van het oude centrum ligt het Parque de la Reserva. Van woensdag tot en met zondag is hier de Magic Water Circuit: een spectaculaire fonteinshow met water en gekleurde lampen. Wij kunnen kaartjes en vervoer voor u regelen.

 

Wilt u een uitstapje maken naar de Palomino-eilanden? Vanaf de wijk Callao vertrekt de boot. U heeft tijdens deze excursie de kans om watervogels en misschien zelfs zeeleeuwen te spotten. Een leuk alternatief als u tijdens uw rondreis niet naar Paracas en de Islas Ballestas gaat.

 

Overnachting in Lima.

Inclusief ontbijt

Citytour
Lima

Citytour

Met een Engelstalige gids leert u Lima beter kennen. Zowel het oude als het nieuwe deel van de stad is volgens...

Bohemian fietstour
Lima

Bohemian fietstour

Vandaag stapt u op de fiets en gaat u Miraflores en de kunstenaarswijk Barranco en omgeving ontdekken. De gids...

Dag 3 Lima - Trujillo

Katedraal-Plaza-de-Armas-Trujillo-2_5_333630

Stap op het vliegtuig en reis af naar het noorden van Peru. Trujillo is een belangrijke stad in het noorden van Peru. U bezoekt Trujillo voor de opgravingen van de Moche en de Chimu, die in de omgeving liggen. Maar ook de piramide van de Zon en de Maan en het enorme paleizencomplex van Chan Chan maken uw bezoek compleet.

 

Het centrum van Trujillo heeft diverse, mooi gerestaureerde koloniale gebouwen. Er is een groot plein, omringd door kleurrijke gebouwen, met midden in een bijzonder beeld. Dit beeld is gekomen na de Spaans-koloniale overheersing en ontworpen door een Duitser. U kunt ook kiezen voor een verblijf aan het strand in het nabij gelegen Huanchaco. Een typisch Peruaanse kustplaats op ongeveer een half uurtje rijden van Trujiilo.

 

Overnachting in Trujillo.

Inbegrepen ontbijt, transfers, binnenlandse vlucht, transport, Engelssprekende gids, entree

Dag 4 Trujillo - Chiclayo

Via een saaie weg rijdt u naar Chiclayo. Een stad die toeristen nog nauwelijks weten te vinden. Rond de stad zijn echter interessante opgravingen uit diverse tijdperken en er zijn een aantal musea. Rond Chiclayo woonden de Chimu-stam en de Moche-stam. In de stad loopt u op eigen gelegenheid naar de kathedraal op het centrale plein, het Palacio Municipal en de markt. Een deel van de markt is de heksenmarkt, de Mercado de Brujas. Hier ziet u allerlei exotische artikelen die voor geneeskrachtige doeleinden gebruikt worden en om bepaalde doelen te bereiken. Niet alleen kruiden, maar schrik niet van apenpoten, klauwen van dieren etc. 

Om de opgravingen en het mooiste museum in de omgeving te bekijken raden we een tour aan. Tijdens de tour bezoekt u Sipan, Tucume en het Museum de las Tumbes Reales de Sipan. Bij Tucume zijn 26 piramides, de vondsten zijn even belangrijk als het graf van Toetanchamon voor Egypte was!

 

Overnachting in Chiclayo.

Inbegrepen ontbijt, transfers

Dag 5 Chiclayo - Lima

De dag begint in de voormalige hoofdstad tijdens de Moche-cultuur, Sipan. U bezoekt de tombes die pas in 1987 ontdekt zijn. Er lagen lichamen van overheersers, de zogenaamde lords. De lichamen waren bedekt met koper, goud en zilver. Wat u nu ziet, zijn bijna allemaal replica’s, maar het geeft een goed beeld hoe het was. Vanmiddag in het museum ziet u de echte vondsten. De tombes hier zijn even belangrijk als de tombe van Toetanchamon in Egypte; en deze zijn nog zo onbekend!

 

Na de lunch komt u aan bij de 26 piramides van Tucume. De lemen piramides staan verspreid in het woestijnachtige landschap, waardoor de stad ook wel de vallei van de piramides genoemd wordt. Sommige lijken echt op de piramides zoals wij ze uit Egypte kennen, andere moeten nog verder opgegraven worden en lijken meer zandheuvels. Daarna door naar één van de mooiste musea van Latijns-Amerika: het Museo Tumbas Reales de Sipan. U mag binnen geen foto’s nemen. De opgravingen van de Lords van Sipan zijn hier in het echt te zien. Hun kleding, kettingen, lichamen en wapenschilden zijn prachtig gerestaureerd.

 

Na een bijzondere dag stapt u op het vliegtuig naar Lima. 

 

Overnachting in Lima.

Inbegrepen ontbijt, transfers, binnenlandse vlucht, excursie met transport, entree en Engelssprekende gids

Tombes in Sipan en piramides in Tucume
Chiclayo

Tombes in Sipan en piramides in Tucume

Een minibus rijdt bij het hotel voor om u af te halen. Vandaag gaat u de hele dag op stap rond Chiclayo. De...

Dag 6 Lima - Paracas

Op naar de zandduinen bij Paracas

P1180027(10) Tekeningen-in-de-hoge-zandduinen---kopie(10) Zeeleeuwen-bij-Islas-Ballestas-a812fe6e(10)

Per luxe touringcar reist u naar Paracas. U verblijft in Paracas voor een uitstap naar de Islas Ballestas, de kleine Galapagos. Toch kent Paracas zelf ook een gezellige boulevard. Struin de winkeltjes af en kies een visrestaurant waar u vanavond gaat eten. Kiest u voor een typisch gerecht, zoals ceviche of rijst met zeevruchten?

 

Deze vissersstad heeft een fotogenieke haven. Kleurrijke vissersboten, vaak met pelikanen er op. Plof op een terras en zie de zon ondergaan met een Pisco Sour in de hand. Een ideaal vakantiemoment.

 

Overnachting in Paracas.

Inbegrepen ontbijt, transfers, bus

Dag 7 Paracas - Huacachina

Oase-vanHuacachina-tussen-de-woestijnen(11)

In een speedboot vaart u naar de Islas Ballestas. De eilanden vormen een uitzonderlijk natuurgebied en worden ook wel klein-Galapagos genoemd. Tijdens de boottocht ziet u al duizenden vogels voorbij vliegen. Het meest voorkomend zijn de Humboldt-aalscholvers en Humboldt-genten. Deze vogels zijn te herkennen aan de rode rand om hun ogen. Maar misschien wel veel leuker zijn de waggelende pinguïns, de grote pelikanen én de zeeleeuwen. 

 

Na de excursie wordt u opgehaald en rijdt u naar Huacachina, een oase in de woestijn. Onderweg stopt u bij een bodega waar wijn en pisco sour wordt gemaakt. U krijgt een rondleiding en kunt deze traditionele drank proeven. 

 

Nu staat er nog één excursie op het programma: u gaat sandboarden. Eerst crost u over de hoge zandduinen en dan is het tijd om uw board te pakken. Sandboarden is net zo iets als snowboarden. Staan op de board is alleen voor gevorderden, de meesten gaan liggend op hun buik naar beneden. De gids geeft u een zetje en u gaat gillend de zandduin af. Na het boarden is het tijd om de zonsondergang te bewonderen. Bij een mooi uitzichtpunt wordt gestopt en hier ziet u de lichtjes aan het meer  in de diepte glinsteren. Een mooie afsluiting van de dag.

 

Overnachting in Huacachina.

Inbegrepen ontbijt, auto met chauffeur, boottocht, begeleiding van een Engelssprekende gids op de boot, jeeptour en sandboardmateriaal

Islas Ballestas
Paracas

Islas Ballestas

’s Morgens wordt u naar El Chaco, de haven van Paracas, gebracht. Er is een lange pier waar alle...

Sandbuggy tour en sandboarden
Huacachina

Sandbuggy tour en sandboarden

De beste tijd om de sandbuggy tour te doen is om 16.00 uur. U vertrekt na de ergste hitte en u ziet de...

Dag 8 Huacachina - Nazca

Bezichtig de beroemde Nazca-lijnen vanuit een vliegtuigje

Nazcalijnen-3(12) Chauchilla-naar-de-mummies-11(12)

Vandaag reist u van Huacachina, via Ica, naar Nazca. Woestijn, dorpen, wijnbouw en bergen in de verte wisselen elkaar af. Een vrij saaie weg, maar de bus maakt veel goed. Luxe en u zit prima.

 

Het laatste deel van de reis is wat boeiender. U gaat over een bergpas waar het landschap ruig en de bergen indrukwekkend is. Aan de rechterkant ziet u de uitkijktoren en de luchthaven van de Nazca-lijnen. Eerst brengt u de koffers naar het hotel en daarna is het tijd om aan boord te gaan. De hoofdreden om naar Nazca te gaan zijn de beroemde lijnen. U ziet deze het beste vanuit een klein vliegtuig. Daarom hebben we deze vlucht alvast voor u geboekt. Geniet van het uitzicht en de verschillende lijnen die u onderweg tegenkomt. 

 

Overnachting in Nazca.

Inbegrepen ontbijt, transfers, bus, vlucht nazca-lijnen

Vlucht over de Nazcalijnen
Nazca

Vlucht over de Nazcalijnen

Nazca ligt midden in een woestijn van zand en rots. Er is een uitkijktoren van waaruit drie rotstekeningen te...

Dag 9 Nazca - Nachtbus naar Arequipa

Na rustig wakker geworden te zijn, is het leuk om eens door het dorp te lopen. Er zijn een aantal restaurants en winkels. Verder geen bezienswaardigheden, want u komt naar Nazca maar voor één ding: de Nazca-lijnen. 

 

Tegen het begin van de avond wordt u naar het busstation gebracht. Met de nachtbus reist u van Nazca naar Arequipa. Het is een luxe touringcar met ruime stoelen en een toilet aan boord. De rit duurt ongeveer tien uur.

 

Overnachting aan boord van de bus.

Inbegrepen ontbijt, transfer, luxe nachtbus, transfer hotel-luchthaven en v.v.

Dag 10 Arequipa

's Morgens vroeg arriveert u in de witte stad Arequipa. Arequipa heeft een compact historisch centrum. De omgeving rond de stad Arequipa is spectaculair. Achter de stad rijzen besneeuwde bergtoppen op. Zo ziet u de Misti van 5822 meter hoog.

 

Arequipa heet niet voor niks de witte stad. Veel gebouwen en kerken in de stad zijn opgetrokken uit sillar, een witte vulkanische steen. Een prachtige stad dat meer is dan cultuur. Het staat bekend om de vele en goede restaurants. Durft u een typisch Peruaans gerecht aan? De specialiteiten zijn alpaca-steak, rocoto relleno (met vlees gevulde milde peper) en cuy (cavia).

 

Overnachting in Arequipa.

Inbegrepen transfer

Dag 11 Arequipa

Genoten van het eten gisteren? Doe dan mee met een kookcursus en leer zelf hoe u die heerlijke Peruaanse gerechten bereidt. Of is het tijd voor wat actie? Er is een leuke mountainbiketocht bergafwaarts, u kunt gaan raften of hiken in een landelijke buitenwijk van Arequipa.

Wilt u liever zien hoe de lokale bevolking leeft en wat hun bezigheden zijn? Dan is de 'Local Reality Tour' iets voor u. U leert een totaal andere kant van Arequipa kennen.

Kies 's avonds voor een heerlijk diner. Twee van onze favoriete restaurants zijn: Katari en Zig Zag. Bij Zig Zag wordt het vlees op een hete steen bereidt en geserveerd en bij Katari geniet u van een prachtig uitzicht over Plaza de Armas.

 

Overnachting in Arequipa.

Inbegrepen ontbijt

Local Reality tour
Arequipa

Local Reality tour

U wordt bij uw hotel opgehaald door uw gids en chauffeur. Samen met hen gaat u de voor vele toeristen...

Stadswandeling
Arequipa

Stadswandeling

Als u meer achtergrondinformatie wilt over Arequipa is het leuk om een stadswandeling van ongeveer drie uur te...

Kookles
Arequipa

Kookles

De Peruaanse keuken verovert steeds meer zijn plek op de wereldkaart. Niet alleen stevige kost uit de bergen...

Dag 12 Arequipa - Chivay

Op weg naar Chivay

Het-uitzichtpunt-van-Los-Andes(10) Even-lachen-en-klik(10) De-lokale-bevolking-verkoopt-ook-in-de-bergen(10)

Als u Arequipa uitrijdt, merkt u gelijk hoe groot de stad is. Files kent men hier ook, dus het duurt meestal drie kwartier tot een uur voordat u de stad uit bent. Met de gids naast u verveelt u zich echter geen moment.

 

Vandaag bezoekt u het Canahuas Nationale Reservaat, waar een prachtig uitzicht op u staat te wachten. Een prachtige hoogvlakte met imposante vulkanen om zich heen. Daarna is het tijd voor een bezoek aan een aantal kleine lagunes, waar diverse vogelsoorten leven.  U bevindt zich op een hoogte van 4910 meter. Het uitzicht loont! U wordt omringd door vulkanen, sommige meer dan 6000 meter hoog. Vrouwen in kleurrijke kleding verkopen spullen die gemaakt zijn van de wol van lama’s en alpaca’s. Neem een leuk souvenir mee voor thuis en geniet in een lokaal café van een kopje cocathee. Op deze manier kunt u echt goed wennen aan de hoogte. Wilt u zich helemaal goed voorbereiden, koop er dan wat cocakoekjes en cocasnoepjes bij. Leuk om te proberen en nog lekker ook. 

 

Loop als u in Chivay aankomt nog even door het dorp of breng een bezoek aan de lokale markt. 's Avonds kunt u een traditionele dansshow, een peña, bijwonen.

 

Overnachting in Chivay.

Inbegrepen ontbijt, auto/minibus met chauffeur en gids

Dag 13 Chivay - Puno

Vroeg op! U reist via een uitzichtpunt, waar u de Inca- en pre-Inca terrassen kunt bewonderen, door naar het hoogtepunt van vandaag: Cruz del Condor. U kunt er met uw minibus naar toe, maar het is ook leuk om het laatste stukje te lopen. Het is even wachten, want wie ziet de eerste condor? De kans is zeer groot dat u vandaag geluk heeft en ze ziet. De grote vogels kunt u niet over het hoofd zien: ze hebben een spanwijdte tot wel drie meter!

 

Na een bezoek aan Cruz del Condor staat er een lange busrit naar Puno op de planning. In Puno vindt u de grootste trekpleister van de stad: het Titicacameer. Maak een boottocht naar de Uros-eilanden en Taquile. Puno ligt op 3810 meter hoogte, waardoor het 's nachts koud kan zijn. U vindt hier restaurants, winkels en twee pleinen die verbonden worden door een voetgangerszone met winkels. U kunt een bezoek brengen aan de markt. De markt is echt voor de locals, maar leuk om hier overheen te struinen. 

 

Overnachting in Puno.

Inclusief ontbijt, transfer, bus, excursie Colca Canyon

Exclusief entreegeld tot de Colca Canyon (ca. 70 Sol)

Colca Canyon
Chivay

Colca Canyon

Vroeg op! U wordt opgehaald bij uw hotel en rijdt naar het dorp Yanque. Iedere ochtend op het dorpsplein zijn...

Dag 14 Puno: Titicacameer

Locals-hebben-hun-verkoopwaar-uitgestald(10) Muziek-optocht-in-de-straten(10) Local-bij-de-huanchaco-Titicacameer(10)

Na het ontbijt is het tijd voor een boottocht over het hoogst bevaarbare meer ter wereld: het Titicacameer. Het meer ligt op een hoogte van 3810 meter. Vandaag gaat u twee van de eilanden die op het meer liggen, bezoeken. De eilanden zijn toeristisch, maar ondanks dat vinden wij deze excursie toch een aanrader. Geniet van de boottocht, de schitterende natuur, het heldere water, de vergezichten en de mensen die in hun kleurrijke, traditionele kleding lopen.

 

De bewoners maken alles van totora-riet. Het eiland wordt hiermee gemaakt, maar ook de huizen, uitkijktoren en hun traditionele boten. Zelf neemt u een kijkje bij één van de Uros-eilanden. U voelt de grond letterlijk onder uw voeten bewegen. De hoofdman of – vrouw van het dorp geeft uitleg over hun cultuur, voordat u in ongeveer anderhalf uur verder vaart naar Taquile. Dit is één van de grootste eilanden in het Titicacameer. Het is een natuurlijk eiland, waar u een hike van ongeveer 50 minuten maakt. 

 

Overnachting in Puno.

Inclusief ontbijt, boot, entreegelden, gids

Exclusief lunch

Titicacameer boot- en wandeltocht
Puno

Titicacameer boot- en wandeltocht

Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar de aanlegsteiger in Puno gebracht. Vandaag maakt u een boottocht over...

Kanotocht op het Titicacameer
Puno

Kanotocht op het Titicacameer

Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel en naar de baai van Isla Esteves gebracht. Van uw gids...

Dag 15 Puno - Cuzco

De leukste manier om van Puno naar Cuzco te reizen is met de Wonderbus. U doet er wel iets langer over, tien uur, maar stopt op vijf prachtige plekken. Als u de stad uitrijdt, heeft u nog een laatste zicht over het Titicacameer. Door de stad Juliaca heen, af en toe over niet geasfalteerde stukken. Na zo’n twee uur rijden is de eerste stop bij de opgravingen van Pucara. Hier is een Pre-Inca opgraving van een tempel uit de tijd van het begin van onze jaartelling. Wist u dat ze in Pucara Luwak-koffie maken? De koffiebonen worden door civetkatten opgegeten en uitgepoept en daardoor wordt de smaak extra lekker. Probeert u het zelf eens.

 

Over de Altiplano-hoogvlakte rijdt u naar het uitzichtpunt van de Raya pas, waar veel alpaca’s rondlopen. Na de lunch rijden we naar het ruïnecomplex van Raqchi. Wandel langs de opslagruimtes van de Inca’s en de tempel voor Viracocha, de oppergod. Anderhalf uur later bent u in Andahuaylillas, waar u een koloniale kerk bezoekt met een bijzonder gouden altaar. Een dag waarin u reist door diverse tijdperken: pre-Inca, Inca en het koloniaal verleden. Aan het einde van de middag arriveert u in de bruisende stad Cuzco.

 

Overnachting in Cuzco.

Inclusief ontbijt, transfers, Wonderbus

Dag 16 Cuzco - Ollantaytambo

Souvenirs-van-uw-reis-bij-lokale-winkeltjes(11)

Onderweg naar Ollantaytambo komt u langs ruïnes en boerderijen waar de lokale bevolking wol van de dieren aan het verven is. Eén van de hoogtepunten van vandaag is het bezoek aan de archeologische vindplaats van Pisac en de ruïne van Ollantaytambo. In Pisac bezoekt u de zilverwerkplaats. Het zilver dat in de buurt van Pisac gevonden en bewerkt wordt, is van zeer goede kwaliteit. Naast de zilverwerkplaats moet u even stoppen bij een eetkraampje en de empanada's van quinoa proeven. Doe net als ons, begin met één empanada, maar proef dan toch nog een andere, en nog één! Er zijn hartige- en fruitvullingen. Bestel er een Chicha Morada bij, een niet-alcoholisch drankje, en uw lunch is compleet.

 

Bij de ruïne van Ollantaytambo vindt u opgravingen die tegen de berghelling liggen. U maakt een klim die redelijk steil is. Langs de landbouwterrassen, naar de tempel van de Zon. Van bovenaf kijkt u over het huidige dorp. Dwaal rond en stel u voor hoe het in de Inca-tijd moet zijn geweest.

 

U rijdt nog een klein stukje naar het gezellige dorp in de Heilige Vallei, Ollantaytambo. 

 

Overnachting in Ollantaytambo.

Inclusief ontbijt, vervoer, Engelssprekende gids

Exclusief entreegelden, lunch

Heilige vallei
Cuzco

Heilige vallei

Nadat uw minibus de stad uit is gereden, rijdt u al snel door een groene omgeving met veel bomen. U stopt bij...

Dag 17 Ollantaytambo - Machu Picchu: Aguas Calientes

In Aguas Calientes verblijft u als u het wereldwonder, Machu Picchu, gaat bezoeken. Het is een komen en gaan van toeristen. Dit zult u direct merken als u aankomt bij het treinstation. Onze vertegenwoordig wacht u op en samen loopt u naar het hotel. 

 

U slaapt hier alleen om de volgende dag door te reizen naar Machu Picchu. Aguas Calientes betekent warm water en aan de rand van de stad vindt u warmwaterbronnen waar u een kijkje kunt nemen. Wij waren niet zo heel enthousiast over deze hotspring. Er zijn mooiere, schonere en rustigere barden in Peru te vinden.

 

Overnachting in Aguas Calientes.

Inclusief ontbijt, trein

Dag 18 Machu Picchu - Cuzco

Peru-Machu-Picchu1_1_404185 Machu-Picchu-Plein

Vandaag staat één van de hoogtepunten van uw reis op het programma: een bezoek aan Machu Picchu. Het is een aanrader om samen met een gids de Machu Picchu te verkennen, zodat u wat meer te weten komt over de stad. U gaat op zoek naar de beste plekken om de mooiste foto’s te nemen en leert meer over deze bijzondere plek. Vergeet naast het fotograferen niet te genieten. Ga ergens zitten en neem in u op dat u bij dit wereldwonder staat. Het is bijna onwerkelijk!

 

Na de ingang staat u op een landbouwterras, waar aan weerzijde gebouwen liggen. U ziet de koninklijke verblijven, de Tempel van de Zon en het Heilige Plein. In de verte rijst de top van de Huayna Picchu op. Als u wilt, kunt u deze berg beklimmen. Er is een steil pad naar boven, maar het uitzicht is adembenemend mooi!

 

Na uw bezoek aan Machu Picchu gaat u per trein naar Poroy. Hier wordt u opgehaald en naar uw hotel in Cuzco gebracht.

 

Overnachting in Cuzco.

Inclusief ontbijt, transfer, bus Aguas Calientes- Machu Picchu, trein, entree, 2 uur rondleiding door gids

Machu Picchu
Aguas Calientes

Machu Picchu

Hét hoogtepunt van uw reis door Peru is een bezoek aan de Machu Picchu. Jaarlijks komen er honderdduizenden...

Dag 19 Cuzco

Cuzco ligt op 3360 meter hoogte, het is prettig om al aan de hoogte gewend te zijn als u naar Cuzco gaat, omdat u hier meestal veel wilt doen. Dwaal door de stad en bekijk behalve het centrale plein en de kathedraal, ook de Onze Lieve Vrouwenkerk, het klooster van San Dominicus, het aartsbisschoppelijk paleis en de oude wijk San Blas. Neem voldoende tijd voor San Blas: de straten zijn zo steil, u raakt voortdurend buiten adem. Een goede reden om op één van de gezellige terrassen neer te strijken.

 

Overnachting in Cuzco.

Inclusief ontbijt

Dag 20 Cuzco - Lima

Met een binnenlandse vlucht reist u van Cuzco naar Lima. Slenter nog even door de stad, bezoek de fonteinshow of stap op de fiets en ontdek de wijk Barranco.

 

Overnachting in Lima.

Inclusief ontbijt, transfers, binnenlandse vlucht

Culinair Peru met stadstour
Lima

Culinair Peru met stadstour

Er staat een culinair dagje op het programma. Eerst bezoek u een typische Peruaanse markt. Op de markt liggen...

Fonteinen
Lima

Fonteinen

Eén van de dertien fonteinen in Lima staat in het Guiness Book of Records geregistreerd als de grootste...

Dag 21 Vertrek vanaf Lima

U wordt bij uw hotel in Lima opgehaald en naar de luchthaven in Lima gebracht.

 

Inclusief ontbijt, transfer

 

Einde van een prachtige reis!

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen