1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
terug naar het overzicht

Rondreis Actief Peru

Tijdens een reis door Peru kunt u zoveel leuke en actieve dingen ondernemen. Een hoogtepunt, letterlijk en figuurlijk, is de trekking naar de Rainbow Mountain, een prachtig gekleurde berg. Verken Lima op de fiets. In de fotogenieke zandduinen bij Huacachina gaat u sandboarden tijdens een tocht met een sandbuggy. Met een klein vliegtuigje draait u cirkels boven de Nazca-lijnen. In Arequipa gaat u raften en racet u per mountainbike de vulkaanhelling af. In de Colca Canyon speurt u niet alleen naar condors, maar maakt u ook een trekking door de vallei. Na een nachtje slapen bij de locals op een eiland in het Titicacameer start u met de Incatrail naar de verborgen stad Machu Picchu. Een mooie afsluiting van een actieve reis door Peru!

Wat maakt deze reis bijzonder
Incatrail en Rainbow Mountain
Colca Canyon trekking
Véél excursies inbegrepen
Peru-Cabanaconde-Judith
Judith
Voor mij voelt Latijns-Amerika als thuiskomen. De geuren, de mensen, het gevoel van contact met de aarde en ontelbaar veel mooie plekken.
Prijsindicatie vanaf € 3350,- per persoon
Reisduur: 24 dagen / 23 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Actief Peru

Dag 1     Aankomst Lima

Dag 2     Lima

Dag 3     Paracas

Dag 4     Huacachina

Dag 5     Nazca 

Dag 6     Nazca - nachtbus Arequipa

Dag 7     Arequipa

Dag 8     Arequipa

 

 

Dag 9     Chivay

Dag 10   Colca Canyon

Dag 11   Colca Canyon - Chivay

Dag 12   Puno

Dag 13   Puno

Dag 14   Puno

Dag 15   Cuzco

Dag 16   Cuzco

 

 

Dag 17   Cuzco

Dag 18   Incatrail

Dag 19   Incatrail

Dag 20   Incatrail

Dag 21   Incatrail - Cuzco

Dag 22   Cuzco

Dag 23   Lima

Dag 24   Vertrek Lima

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Lima

Lima, de hoofdstad van Peru, telt negen miljoen inwoners. De hele stad ontdekken, is bijna onmogelijk. Ook niet alle wijken zijn even leuk. De wijken Miraflores en Barranco zijn dit zeker wel. Beide wijken grenzen aan zee en hier vindt u veel hotels. Doordat Lima aan zee ligt, hangt er vaak mist boven de stad. Het heeft daardoor een koel klimaat. De stad heeft een lange boulevard, pleinen, parken en Spaans-koloniale gebouwen.

 

Een stadstour is de moeite waard. Op het Centrale Plein stichtte Francisco Pizarro de stad in 1535. Er staat nog een aantal oude gebouwen zoals de kathedraal, het gemeentehuis en het aartsbisschoppelijk paleis. Breng een bezoek aan het Larco Museum, één van de boeiendste musea van Lima. Er zijn precolumbiaanse kunstschatten te zien. Niet alleen scherven, maar schitterende complete sieraden, gewaden, beelden en keramiek.

 

Overnachting in Lima.

Inclusief transfer

Dag 2 Lima

Vandaag stapt u op de fiets en gaat de kunstenaarswijk Barranco en omgeving ontdekken. De gids die meefietst vertelt u allemaal leuke wetenswaardigheden over deze kleurrijke en artistieke wijk in Lima. In de 20e eeuw vestigden meerdere kunstenaars en schrijvers zich in deze wijk. Zij gaven de wijk een uniek karakter en dat zie je duidelijk terug in de vele straatjes. Het pittoreske Barranco is een hele sfeervolle wijk met felgekleurde huizen, veel groen en een prachtige oude brug. U passeert op de fiets oa. de Malecon, de 'Puente de los Suspiros of 'brug der zuchten', één van de stadsparken, en natuurlijk het gezellige centrale plein in Barranco. U fietst vandaag zo'n 10 km.

 

Halve dag.

Deze excursie wordt uitgevoerd met andere reizigers.

 

Overnachting in Lima.

Inclusief ontbijt, fietshuur, Engelssprekende gids.

Bohemian fietstour
Lima

Bohemian fietstour

Vandaag stapt u op de fiets en gaat u Miraflores en de kunstenaarswijk Barranco en omgeving ontdekken. De gids...

Fonteinen
Lima

Fonteinen

Eén van de dertien fonteinen in Lima staat in het Guiness Book of Records geregistreerd als de grootste...

Dag 3 Lima - Paracas

Stap-op-de-boot-in-de-haven-van-Paracas(11)

Per luxe touringcar reist u naar Paracas. U verblijft in Paracas voor een uitstap naar de Islas Ballestas, de kleine Galapagos. Toch kent Paracas zelf ook een gezellige boulevard. Struin de winkeltjes af en kies een visrestaurant waar u vanavond gaat eten. Kiest u voor een typisch gerecht, zoals ceviche of rijst met zeevruchten?

 

Deze vissersstad heeft een fotogenieke haven. Kleurrijke vissersboten, vaak met pelikanen er op. Plof op een terras en zie de zon ondergaan met een Pisco Sour in de hand. Een ideaal vakantiemoment.

 

Overnachting in Paracas.

Inclusief ontbijt, transfers, bus

Dag 4 Paracas - Huacachina

In een speedboot vaart u naar de Islas Ballestas. De eilanden vormen een uitzonderlijk natuurgebied en worden ook wel klein-Galapagos genoemd. Tijdens de boottocht ziet u al duizenden vogels voorbij vliegen. Het meest voorkomend zijn de Humboldt-aalscholvers en Humboldt-genten. Deze vogels zijn te herkennen aan de rode rand om hun ogen. Maar misschien wel veel leuker zijn de waggelende pinguïns, de grote pelikanen én de zeeleeuwen. De zeeleeuwen liggen op een rots of op een stuk strand te zonnen. Kijk ook goed in het water of u zeeleeuwen of dolfijnen ziet zwemmen. 

 

Na de excursie wordt u opgehaald en rijdt u naar Huacachina, in het zuidwesten van Peru. Onderweg stopt u bij een bodega waar wijn en pisco sour wordt gemaakt. U krijgt een rondleiding en kunt deze traditionele drank proeven. 

 

Overnachting in Huacachina.

Inbegrepen ontbijt, boottocht, begeleiding van een Engelssprekende gids op de boot, sandboard/sandbuggy tour

Islas Ballestas
Paracas

Islas Ballestas

’s Morgens wordt u naar El Chaco, de haven van Paracas, gebracht. Er is een lange pier waar alle...

Sandbuggy tour en sandboarden
Huacachina

Sandbuggy tour en sandboarden

De beste tijd om de sandbuggy tour te doen is om 16.00 uur. U vertrekt na de ergste hitte en u ziet de...

Dag 5 Huacachina - Nazca

Sandbuggy-en-sandboarden-in-de-zandduinen(10) Zonsondergang-in-de-zandduinen-van-Huacachina Nazcalijnen-bekijken-uit-de-hoogte(10)

In enkele uren wordt u naar Nazca gebracht. U gaat hier naartoe voor de Nazca-lijnen. Nazca ligt midden in een woestijn van zand en rots. Een aanrader is een vlucht boven de mysterieuze Nazca-lijnen en Nazca-tekeningen. De vluchten duren ongeveer een half uur en ze worden met kleine vliegtuigen uitgevoerd (maximaal twaalf personen).

 

In Nazca zelf zijn nauwelijks bezienswaardigheden. Wel vindt u er kleine restaurants, lokale winkels, een museum over de Nazca-cultuur en is het een ideale plek om naar sterren te kijken.

 

Overnachting in Nazca.

Inbegrepen ontbijt, transfer 

Dag 6 Nazca - Arequipa

Vandaag staat er een spannende dag op het programma. De hoofdreden om naar Nazca te gaan, zijn de beroemde lijnen. U stapt in een klein vliegtuig en maakt een vlucht over de Nazca-lijnen. De vlucht duurt 1 uur inclusief in- en uitstappen. Hopelijk kunt u na de vlucht terugkijken op een geweldig hoogtepunt van de reis.

 

’s Avonds wordt u naar het busstation in Nazca gebracht. Met een luxe touringcar rijdt u naar Arequipa. Het is een comfortabele nachtbus met toilet aan boord. De rit duurt ongeveer tien uur.

 

Overnachting aan boord van de bus.

Inbegrepen ontbijt, transfer hotel-luchthaven en v.v., excursievlucht, nachtbus

Vlucht over de Nazcalijnen
Nazca

Vlucht over de Nazcalijnen

Nazca ligt midden in een woestijn van zand en rots. Er is een uitkijktoren van waaruit drie rotstekeningen te...

Dag 7 Arequipa

U wordt bij het busstation opgehaald en gaat naar de witte stad, Arequipa. De stad heeft een compact historisch centrum. De omgeving rond de stad Arequipa is spectaculair. Achter de stad rijzen besneeuwde bergtoppen op. Zo ziet u de Misti van 5822 meter hoog. Veel gebouwen en kerken in de stad zijn opgetrokken uit sillar, een witte vulkanische steen. Een prachtige stad dat meer is dan cultuur. 

 

Overnachting in Arequipa.

Inclusief transfer

Rafting
Arequipa

Rafting

Raften op de rivier Rio Chile, die ook door het centrum van Arequipa stroomt. U gaat een stuk stroomafwaarts...

Local Reality tour
Arequipa

Local Reality tour

U wordt bij uw hotel opgehaald door uw gids en chauffeur. Samen met hen gaat u de voor vele toeristen...

Kookles
Arequipa

Kookles

De Peruaanse keuken verovert steeds meer zijn plek op de wereldkaart. Niet alleen stevige kost uit de bergen...

Dag 8 Arequipa

Uitzicht-op-de--misti-vulkaan(11)

Stap in een 4-WD en rijdt in ongeveer 2 tot 3 uur naar Azufrero. U kijkt uit op de Misti-vulkaan en de Chahani Mountain. De vergezichten zijn prachtig. U rijdt naar het Nationale Reservaat Salinas y Aguada Blanca. Deze plek wordt de antenne van Chachani genoemd. Als de mountainbikes zijn afgesteld, de remmen zijn getest en u een uitleg heeft gekregen van de route begint uw tocht. Het begint gelijk goed, want u daalt 1000 meter naar beneden. De weg is redelijk goed, maar u zigzagt naar beneden. Daarna wordt het slechter met stenen en zanderige stukken. Onoverzichtelijke bochten maken het spannend waar de weg verder gaat. Het volgende stuk heet "Caballo Muerto" oftewel het dode paard. Hier gaat u niet alleen naar beneden, maar de weg gaat af en toe ook een stukje omhoog. De weg bestaat deels uit harde aarde en deels uit zand. Het laatste deel gaat alleen maar naar beneden. In ongeveer twee uur rijdt u van 4800 meter naar 2300 meter, naar de stad Arequipa.

 

Let goed op waar u rijdt, maar vergeet niet te genieten van de omgeving. De tocht eindigt bij het uitzichtpunt Carmen Alto. Een prachtig uitzichtpunt met zich over de Chilina-vallei met de Chili-rivier, de Inka-terrassen en de vulkanen Misti, Chachani en Picchu Picchu.

 

Overnachting in Arequipa.

Inclusief ontbijt, vervoer, mountainbikehuur, helm

Mountainbiketour
Arequipa

Mountainbiketour

Om half 8 wordt u bij uw hotel opgehaald en per 4-WD rijdt u in ongeveer twee tot drie uur naar Azufrero. Dit...

Dag 9 Arequipa - Chivay

Als u Arequipa uitrijdt, merkt u gelijk hoe groot de stad is. Files kent men hier ook, dus het duurt meestal drie kwartier tot een uur voordat u de stad uit bent. Met de gids naast u verveelt u zich echter geen moment.

 

Vandaag bezoekt u het Canahuas Nationale Reservaat, waar een prachtig uitzicht op u staat te wachten. Een prachtige hoogvlakte met imposante vulkanen om zich heen. Daarna is het tijd voor een bezoek aan een aantal kleine lagunes, waar diverse vogelsoorten leven.  U bevindt zich op een hoogte van 4910 meter. Het uitzicht loont! U wordt omringd door vulkanen, sommige meer dan 6000 meter hoog. Vrouwen in kleurrijke kleding verkopen spullen die gemaakt zijn van de wol van lama’s en alpaca’s. Neem een leuk souvenir mee voor thuis en geniet in een lokaal café van een kopje cocathee. Op deze manier kunt u echt goed wennen aan de hoogte. Wilt u zich helemaal goed voorbereiden, koop er dan wat cocakoekjes en cocasnoepjes bij. Leuk om te proberen en nog lekker ook. 

 

Loop als u in Chivay aankomt nog even door het dorp of breng een bezoek aan de lokale markt. 's Avonds kunt u een traditionele dansshow, een peña, bijwonen.

 

Overnachting in Chivay.

Inclusief ontbijt, auto/minibus met chauffeur en gids

Dag 10 Chivay - Colca Canyon

Sta-op-het-uitzichtpunt-van-de-Colca-Canyon(10) Rivieren-stromen-tussen-de-rotsen-door(10) Hiken-in-de-Colca-Canyon-mag-niet-ontbreken(10)

Vroeg op! U reist via een uitzichtpunt, waar u de Inca- en pre-Inca terrassen kunt bewonderen, door naar het hoogtepunt van vandaag: Cruz del Condor. U kunt er met uw minibus naar toe, maar het is ook leuk om het laatste stukje te lopen. Het is even wachten, want wie ziet de eerste condor? De kans is zeer groot dat u vandaag geluk heeft en ze ziet. De grote vogels kunt u niet over het hoofd zien: ze hebben een spanwijdte tot wel drie meter!

 

Vervolgens gaat u naar Cabanaconde of San Miguel op een hoogte van 3287 meter. Hier begint uw trekking. Maar niet voordat u naar het uitzichtpunt van San Miguel gebracht bent. U bekijkt de pampa’s en ziet het pad waarover u straks loopt al liggen.

 

Het eerste deel gaat grotendeels naar beneden naar het dorp San Juan de Chunccho. Het dorp ligt in de Colca Canyon, in de kloof. U zigzagt in ongeveer drie uur de canyon in. U loopt over een wiebelige hangbrug en steekt de Colca-rivier over. De gids leert u meer over de mensen die hier wonen, de flora en de fauna die gebruikt wordt voor het maken van medicijnen. Na weer een pauze begint het klimmen. In een uur loopt u naar het dorp Cosnirhua en Malata. Daarna mag u weer bijkomen en daalt u in twee uur af naar Sangalle, de oase. Neem een duik in het zwembad en kom heerlijk tot rust. 

 

Overnachting in Colca Canyon.

Inclusief transport, dekens, gids, overnachting in eenvoudige bungalow in Sangalle, ontbijt, lunch, diner, wandelstokken. Ter plekke dient u nog de entree voor de Colca Canyon te betalen (ongeveer 70 Sol en de entree voor de hotsprings). Neem zelf water en wat snacks mee.

Dag 11 Colca Canyon - Chivay

Om vijf uur ’s morgens begint de trekking alweer. U gaat terug naar de rand van de canyon bij Cabanaconde en komt daar rond acht uur aan. U wordt opgewacht met een heerlijk ontbijt en vertrekt daarna per minibus naar Chivay. Onderweg stopt de bus bij een uitzichtpunt over de terrassen. Zowel de Pre-Inca’s als de Inca’s legden terrassen aan voor de landbouw. Ook stopt u om een Colca Sour te proeven. Een variatie op de bekende Pisco Sour, gemaakt van cactusvrucht. Last van uw spieren van de zware hike? Ga nog een uurtje naar de hotsprings in Chivay. Hier kunt u heerlijk ontspannen.

 

Overnachting in Chivay.

Inclusief ontbijt, transfer

Dag 12 Chivay - Puno

Spot-de-kuddes-op-de-vlaktes(10) Spot-de-dieren-bij-de-lage-begroeiing(10) Kleine-kraampjes-met-kleurrijke-Peruaanse-kleding(10)

Er staat een lange busrit naar Puno op de planning. In Puno vindt u de grootste trekpleister van de stad: het Titicacameer. Maak een boottocht naar de Uros-eilanden en Taquile. Puno ligt op 3810 meter hoogte, waardoor het 's nachts koud kan zijn. U vindt hier restaurants, winkels en twee pleinen die verbonden worden door een voetgangerszone met winkels. U kunt een bezoek brengen aan de markt. De markt is echt voor de locals, maar leuk om hier overheen te struinen. 

 

Overnachting in Puno.

Inclusief ontbijt, transfers, bus

Dag 13 Verblijf op de Uros Eilanden

Na het ontbijt is het tijd voor een boottocht over het hoogst bevaarbare meer ter wereld: het Titicacameer. Het meer ligt op een hoogte van 3810 meter. Het programma omvat een tour van twee dagen, waarbij u om 10.00 uur wordt opgehaald bij uw hotel in Puno. Bij de haven van Puno stapt u aan boord van een motorboot die u naar de beroemde drijvende eilanden van Uros zal brengen (20 minuten varen). Daar aangekomen krijgt u uitleg over de constructie, tradities en manier van leven op de Uros-eilanden van lokale families. Na de lunch gaat u 's middags vissen in een boot gemaakt van riet en krijgt u een demonstratie van het snijden van riet voor de bouw van de eilanden en ambachten. Ook leert u om uw eigen handwerk van riet te maken.
's Avonds kunt u genieten van het diner en daarna rust u uit in het drijvende hotel van Uros

U overnacht in de Tikarani Lodge. De Tikarani Lodge biedt kamers met een balkon en uitzicht op het meer. U kunt genieten van de zonnepanelen (voor warm water), een tuin, eetkamer (met porseleinen servies), een warme douche, hangmatten en kachels. De kamers zijn uitgerust met een terras of balkon.

 

Overnachting op Amantani.

Inclusief ontbijt, lunch, lokaal diner, bootvervoer, genoemde activiteiten

Kanotocht op het Titicacameer
Puno

Kanotocht op het Titicacameer

Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel en naar de baai van Isla Esteves gebracht. Van uw gids...

Dag 14 Puno

Rondstrompelen-over-een-van-de-pleinen(12) Druk-bezig-met-het-maken-van-kleding

De volgende ochtend gaat u het visnet dat u de dag ervoor heeft uitgezet ophalen en ziet u de diversiteit aan inheemse vissen van het Titicacameer. Na het ontbijt neemt u afscheid van de lodge. Terug naar Puno (rond 9:00 uur), tenzij u ervoor kiest om verder te gaan naar Taquile-eiland.

 

Overnachting in Puno.

Inclusief ontbijt, bootvervoer

Dag 15 Puno - Cuzco

De leukste manier om van Puno naar Cuzco te reizen is met de Wonderbus. U doet er wel iets langer over, tien uur, maar stopt op vijf prachtige plekken. Als u de stad uitrijdt, heeft u nog een laatste zicht over het Titicacameer. Door de stad Juliaca heen, af en toe over niet geasfalteerde stukken. Na zo’n twee uur rijden is de eerste stop bij de opgravingen van Pucara. Hier is een Pre-Inca opgraving van een tempel uit de tijd van het begin van onze jaartelling. Wist u dat ze in Pucara Luwak-koffie maken? De koffiebonen worden door civetkatten opgegeten en uitgepoept en daardoor wordt de smaak extra lekker. Probeert u het zelf eens.

 

Over de Altiplano-hoogvlakte rijdt u naar het uitzichtpunt van de Raya pas, waar veel alpaca’s rondlopen. Na de lunch rijden we naar het ruïnecomplex van Raqchi. Wandel langs de opslagruimtes van de Inca’s en de tempel voor Viracocha, de oppergod. Anderhalf uur later bent u in Andahuaylillas, waar u een koloniale kerk bezoekt met een bijzonder gouden altaar. Een dag waarin u reist door diverse tijdperken: pre-Inca, Inca en het koloniaal verleden. Aan het einde van de middag arriveert u in de bruisende stad Cuzco.

 

Overnachting in Cuzco.

Inclusief ontbijt, transfers, Wonderbus

Dag 16 Cuzco

Rainbowmountaintrekking-7(11)

Vandaag staat een mooie en vooral kleurrijke hike op het programma. U gaat naar de 'Montaña de Siete Colores' oftewel 'Rainbow Mountain'. 

 

De dag begint vroeg als u rond 6 uur wordt opgehaald bij uw hotel in Cuzco. Zodra het busje de stad uit rijdt en de bergen inslaat, kijkt u uw ogen uit. De route voert door kleine dorpjes met uitzichten op de Andes en langs een diepe canyon. Links en rechts staan honderden alpaca’s en lama’s te grazen. Na een ontbijtstop op de route is het nog een uurtje rijden naar het startpunt van de wandeling. Samen met de gids loopt u richting het uitzichtpunt over ‘Rainbow Mountain’. Kijk goed om u heen, want de omgeving waarin u loopt is fenomenaal! Immense bergen met sneeuw op de toppen en gletsjermeren. In de verte ziet u zelfs de Ausangate berg, de hoogste berg in de regio. Het laatste stuk is het zwaarst. U loopt bergopwaarts en op hoogte, ca. 5100 m hoogte. Het ontneemt je letterlijk even de adem, maar als u eenmaal boven bent en die prachtig gekleurde berg voor u ziet, is het de inspanning meer dan waard. Wat een kleurenpalet!

 

Genoeg foto’s en filmpjes gemaakt? Dan is het tijd voor de afdaling terug naar het startpunt. U rijdt weer terug richting Cuzco en stopt onderweg voor een lekkere warme lunch, dat heeft u wel verdiend. Aan het einde van de middag bent u weer terug in de stad.

 

Overnachting in Cuzco.

Inclusief ontbijt, excursie, lunch, Engelssprekende gids

Rainbow Mountain Trekking
Cuzco

Rainbow Mountain Trekking

Vandaag staat een mooie en vooral kleurrijke hike op het programma. U gaat naar de 'Montaña de Siete Colores'...

Dag 17 Cuzco

Per mountainbike gaat u naar de zoutpannen van Maras. U komt bij een fotogeniek punt: van bovenaf ziet u de zoutpannen liggen. Sommige zijn spierwit, andere bruin en alles ertussen in. Drie soorten zout wint men hier: wit- en roze zout om te eten en bruin zout dat niet geschikt is voor consumptie. Het zout wordt vermengd met allerlei smaken en geuren en de vele kraampjes nodigen uit om weer een souvenir aan te schaffen. U maakt een wandeling langs de zoutpannen. Daarna klimt u weer in de pedalen en fietst u verder door de Heilige Vallei. Aan weerszijden rijzen hoge bergen op. U komt door leuke dorpen en fietst deels langs de Urubamba rivier.

 

Overnachting in Cuzco.

Inclusief ontbijt, vervoer, huur mountainbike, Engelssprekende gids

Exclusief entreegelden, lunch

Mountainbiketour
Cuzco

Mountainbiketour

Per mountainbike gaat u naar de zoutpannen van Maras en de cirkelterrassen van Moray. U komt bij een...

Dag 18 Cuzco, start Incatrail

Trappen-en-waterval-op-de-Machu-Picchu(11)

Bent u klaar voor een bijzondere en onvergetelijke hike? Vandaag begint de Incatrail!

 

U reist via Ollantaytambo, waar u nog even ontbijt, door naar de stad Piskacucho. Dit is het begin van de Incatrail. U loopt vandaag ongeveer 4 uur, wat neer komt op 12 kilometer. Een goed begin, zodat u aan de hoogte kunt wennen. De omgeving waardoor u loopt is prachtig, dus kijk af en toe om u heen. Grotendeels loopt u vandaag langs de Urubamba-rivier. Uiteraard stopt u wanneer u wilt, maar een echte pauze heeft u in het dorp Miskay. Vanaf Miskay ziet u het Inca bouwwerk Patallacta liggen. Dit is de ruïne van een dorp met landbouwterrassen eromheen. Als u trek krijgt, zoekt de gids een plek om te zitten. De kok en de dragers lopen al iets vooruit en bereiden de lunch voor. Wederom even tijd om uit te puffen. Na de lunch klimt u gedurende twee uur omhoog een berg op. U loopt over een bergkam en als u geen hoogtevrees heeft, kijkt u dan de diepte is. In de verte ziet u de besneeuwde top van de berg Veronica. Deze is maar liefst 5832 meter hoog; gelukkig hoeft u deze niet op te klimmen.

 

Als u boven bent, heeft u het einddoel van vandaag bereikt: de plek waar vannacht gekampeerd wordt. Uitrusten en de tenten opzetten. De kok bereidt een goede avondmaaltijd. Duik daarna snel uw slaapzak in. Het is koud, u heeft een vermoeiende dag achter de rug en morgen wacht een zware, maar bijzondere, wandeldag. 

 

Overnachting in een tent.

De Incatrail is inclusief: treinticket Aguas Calientes- Cuzco, busvervoer op de heen- en terugweg, bus Machu Picchu- Aguas Calientes, entree Inca trail en ruïnes, dragers voor de tenten, kok, Engelssprekende gids, kampeerspullen waaronder een tweepersoonstent en luchtbed ( u dient uw luchtbed plus uw eigen spullen zelf te dragen), maaltijden.

Dag 19 Incatrail

Ruines-bij-de-Machu-Picchu(11)

Vandaag staat er een pittige klim langs een smal ravijn op de planning. Een trekking van negen kilometer, waar u ongeveer zever uur over doet. Onderschat de klim niet, want het is echt een zwaar deel. Doe dus rustig aan. Voordat u het weet bereikt u Lluluchapampa. Vanaf hier begint de beklimming van de hoogste en de meest bekende bergpas tijdens de Incatrail: de Abra Warmihuañasca. De pas ligt op 4200 meter hoogte! Trek er zo’n twee uur voor uit om naar boven te komen. Als u bij de top bent, wordt u beloond met een mooi uitzicht over de wijde omgeving. En nog een beloning: daarna loopt u bergafwaarts, naar de Pacaymayo Vallei. De vallei ligt op 3650 meter hoogte en is tevens uw slaapplaats voor vanavond.

 

Overnachting in een tent.

Dag 20 Incatrail

Inmiddels voelt u uw kuiten al, maar u bent al over de helft. Vandaag staat de langste, maar ook de meest indrukwekkende dag op het programma. Via diverse oude Inca-opgravingen, en steile klimmen, komt u bij de Runkurakay pas op 3970 meter. Na de ruïnes van dichtbij bekeken te hebben, loopt u bergafwaarts naar Yanacocha en door naar Sayacmanca. Opeens bent u op een hoogte van 3024 meter. Het landschap is drastisch veranderd. U gaat het regenwoud in, geniet van boeiende vergezichten en daalt af door het oerwoud.

 

Nog één beklimming en daarna loopt u naar beneden over de trail. De ruïnes van Phuyupatamanca worden bezocht en als u aan het einde van de dag in Wiñaywayna aankomt wacht er een warme douche op u. U gaat kamperen, maar er is een restaurant en douches aanwezig. Drink samen met uw medereizigers op het succes. U heeft de Incatrail gelopen en morgen wacht u nog één hoogtepunt: de Machu Picchu. 

 

Overnachting in een tent.

Dag 21 Incatrail

Bovenop-de-Machu-Picchu-met-uitzichten(10) Poseer-bij-de-ruines(10) Loop-rond-en-ontdek-nog-meer(10)

Vroeg op om na het ontbijt direct door te gaan naar de Inti Punko: de Zonnepoort. Door deze poort ziet u de eerste glimp van de Machu Picchu. Het is nog een uur lopen over een smal pad door de jungle. De gids leidt u rond bij de Machu Picchu, maar daarna is er nog voldoende tijd om zelf rond te kijken en uitgebreid te fotograferen.

 

Na uw bezoek neemt u de bus terug naar Aguas Calientes. Als u zin heeft, kunt u naar de heetwaterbronnen om uw vermoeide spieren wat rust te gunnen. ’s Middags neemt u de trein terug richting Cuzco.

 

Overnachting in Cuzco.

Inclusief ontbijt

Dag 22 Cuzco

Na Rainbow Mountain en de Incatrail gelopen te hebben, is het vandaag tijd om rustig aan te doen. Strijk neer op één van de gezellige terrassen en bestel een Pisco Sour. Die heeft u wel verdiend! 

 

Ook kunt u nog even door de stad dwalen. Het centrale plein, de kathedraal, maar ook het klooster van San Dominicus zijn een aanrader. Of bezoek de oude wijk San Blas. De straten zijn steil, maar het is zeker de moeite waard om in de wijk rond te dwalen.

 

Overnachting in Cuzco.

Inclusief ontbijt

Dag 23 Cuzco - Lima

Kerken-bezoeken-kan-in-Lima(12) Genieten-op-pleinen-met-zicht-op-oude-gebouwen(4)

Met een binnenlandse vlucht reist u van Cuzco naar Lima. Slenter nog even door de stad, bezoek de fonteinshow of leer de Peruaanse keuken kennen door deel te nemen aan een kookcursus.

 

Overnachting in Lima.

Inclusief ontbijt, transfers, binnenlandse vlucht

Dag 24 Vertrek vanaf Lima

U wordt bij uw hotel in Lima opgehaald en naar de luchthaven in Lima gebracht.

 

Inclusief ontbijt, transfer

 

Einde van een prachtige reis!

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen