1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Vervoer Nicaragua

Reizen door Nicaragua

Planning van de reis door Nicaragua

Er zijn geen directe intercontinentale vluchten naar Nicaragua. De meeste reizigers vliegen via Panama City, San José of de Verenigde Staten of overland vanuit Costa Rica. Een grote internationale luchthaven is er in de hoofdstad Managua. Als u een rondreis door Nicaragua maakt, is het handig om een aantal trajecten met een auto af te leggen. U ziet dan veel van het land, en het is vaak de enige manier. U kunt voor een transfer kiezen, een aantal dagen een auto met chauffeur inhuren of zelf rijden. Wij helpen u graag met het uitstippelen van een leuke én handige route.

 

Reizen met een privéauto met chauffeur

Vergist u zich niet hoeveel er te zien is in Nicaragua. Het lijkt misschien een klein land, maar het is groter dan u denkt. En zowel in het noorden als het zuiden is veel te zien. Om delen met een privéauto met chauffeur te bereizen is een aanrader. Als u per auto rondreist, ziet u veel onderweg. De chauffeur stopt waar u wilt en zo lang u wilt. Een chauffeur is in Nicaragua wel echt een chauffeur. Hij spreekt geen Engels, maar Spaans en hij heeft geen opleiding om over bezienswaardigheden te vertellen.

 

Selfdrive Nicaragua - autohuur

In Nicaragua kunt u prima zelf rijden, het is heel goed mogelijk om een deel van uw reis per huurauto af te leggen. De wegen zijn over het algemeen goed. Soms is het laatste deel naar uw accommodatie even hobbelen. We raden aan een navigatiesysteem op uw telefoon te zetten of een navigatiesysteem te huren. Wij zorgen ervoor dat uw huurauto wordt afgeleverd en opgehaald bij uw hotel of op een andere logische locatie.

 

Boottocht

De bootreis van en naar Ometepe gaat over het Meer van Nicaragua. De boottocht wordt met een veerboot uitgevoerd. Over de rivier San Juan in het zuiden van Nicaragua varen ook veerboten. U vaart van San Carlos naar El Castillo en weer terug.

 

Per boot naar het eiland Ometepe

 

Per trein of bus door Nicaragua

Er is geen treinverkeer in Nicaragua. Wel is iedere plek per bus te bereiken. De kwaliteit van de bussen is echter vaak slecht. De bussen zijn heel kleurrijk. Ze zijn versierd met schilderingen van religieuze figuren en beroemdheden en leuzen. Wij raden een busreis niet aan en boeken dit ook niet voor u. Er zijn ook langeafstandsbussen, dit zijn wel moderne touringcars. 

 

Binnenlandse vluchten

Sommige delen van Nicaragua zijn wat minder interessant en dan zijn de reisdagen lang. Als u niet veel tijd heeft, maar wel het zuiden van Nicaragua wilt zien, kunt u het traject van Managua of Ometepe naar San Carlos met een binnenlandse vlucht afleggen. Ook naar San Juan de Nicaragua, in het zuidoosten kunt u vliegen. Naar de Corn Eilanden die in de Atlantische Oceaan liggen kunt u alleen per vliegtuig. Als u naar de Pearl Laguna wilt, vliegt u naar Bluefields.

Binnenlandse vluchten worden veelal met kleine vliegtuigen met een propellor uitgevoerd. U mag vaak maar 12 kilo bagage meenemen. Als u naar Corn Islands gaat, kunt u uw bagage eventueel achterlaten op het kantoor van onze lokale contactpersoon.

 

Met een klein vliegtuig vliegt u naar een ander deel van Nicaragua