1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Wandelsafari Namibië

Een magische manier om Namibië te beleven is een wandelsafari over de rode zandduinen van het NamibRand Nature Reserve. Onvergetelijk zijn de 2 nachten slapen in de openlucht onder de prachtige sterrenhemel. Uw gids vertelt over de interessante flora en fauna die kenmerkend is voor het gebied.

Voorafgaand aan de tocht gaat u de Kalahari ontdekken, een prachtig natuurgebied. Na de wandelsafari kunt u terugrijden naar Windhoek of uw reis verlengen op een van de vele mooie andere plekjes in Namibië.

3-daagse wandelsafari
Bosjesmannen in de Kalahari
Sterrenhemel
Een mooie klim op de zandduinen van Namibië
Ingrid
Wat ben ik verliefd op Afrika. Elk land heeft iets unieks. Ik adviseer u graag voor een droomreis naar Afrika.
Eva-Namibie-Sossusvlei
Eva
Een bezoek aan Namibië mag niet ontbreken vanwege de unieke wilde dieren, woestijnlandschappen en de zandduinen van de Sossusvlei.

Reis van dag tot dag: Wandelsafari Namibië

Dag 1             Kalahari

Dag 2             Kalahari

Dag 3             Maltahöhe

 

Dag 4             NamibRand Nature Reserve

Dag 5             NamibRand Nature Reserve

Dag 6             Windhoek

100% maat werk

Dag 1 Windhoek - Kalahari

ca. 265 km / 3 uur

Kalahari Bushmen hunting Excursie-bosjesmannen-Camelthorn-Lodge-2_1_407335 Namibie-Kalahari-Woestijn-1

In Windhoek haalt u uw huurauto type P. op. Het levendige Windhoek laat u achter zich wanneer u in zuidelijke richting naar de Kalahari rijdt. Het landschap is mooi en afwisselend op de route over de B1. Eenmaal aangekomen bij uw lodge kunt u acclimatiseren en genieten van de prachtige roodgekleurde zandduinen: welkom in de Kalahari.


Overnachting in Kalahari

Inclusief ontbijt, diner en huurauto

Dag 2 Kalahari

Dat is even mooi ontwaken wanneer u de gordijnen opendoet……..een mooie rode zanddeken is het uitzicht, de dag kan niet beter beginnen, toch? Eenmaal in de bijzondere gebied kunt u diverse georganiseerde excursies ondernemen. Maak een wandeling met de Bosjesmannen en leer meer over hun gewoontes en tradities of reserveer één van de natuurtochten. Liever iets meer avontuurlijk? Ga dan paardrijden of bewonder de Kalahari vanuit de helikopter.

 

Overnachting in Kalahari

Inclusief ontbijt, diner en huurauto

Dag 3 Kalahari - Maltahöhe

ca. 200 km / 2,5 uur

Excursie-bosjesmannen-Camelthorn-Lodge-1

Na het ontbijt rijdt u op het gemak naar de volgende overnachtingsplek: het plaatsje Maltahöhe, in de zuidelijk-centraal gelegen regio Hardap heeft zo een 6000 inwoners. De plaats is vernoemd naar de vrouw van Hennig von Burgsdorff, die in de vroegere dagen namens Duitsland het koloniale beheer uitvoerde in het dorp.

 

Overnachting nabij Maltahöhe

Inclusief ontbijt en huurauto

Dag 4 Maltahöhe – NamibRand Nature Reserve

ca. 175 km / 2,5 uur

U rijdt naar het startpunt van uw 3-daagse wandeltocht over de zandduinen van het betoverende NamibRand Nature Reserve. De duinen zijn hier niet zo hoog als in Sossusvlei, toch moet u wel in een redelijke conditie zijn want door het zand lopen met een hoge temperatuur vergt inspanning. Na de kennismaking met uw gids en overige deelnemers aan deze spectaculaire tocht, wandelt u in een rustig tempo in ongeveer anderhalf uur naar de eerste overnachtingplek. Uw privé duinpan fungeert als hotelkamer, zodat uw privacy gewaarborgd is. De douche en toilet deelt u. Er heerst een ongedwongen sfeer en het personeel zorgt dat het u aan niets ontbreekt. Geniet op deze betoverende plek van een prachtige zonsondergang en neem daarna plaats aan de eettafel. Morgen gaat u vroeg op pad dus op tijd trekt u zich terug in het duinpan. Met de oogverblindende sterrenhemel als achtergronddecor valt u in een diepe slaap. 

 

Overnachting in NamibRand Nature Reserve

Inclusief ontbijt en diner. Koffie, thee, vruchtensap, bier en huiswijn zijn ook inbegrepen

 

Dag 5 NamibRand Nature Reserve

Header Afrika-Namibie-Namibrand-Slaapplek-1_2_314433

Hoe speciaal om midden in de woestijn even voor zonsopkomst gewekt te worden met een verse kopje thee of koffie. Een betere start van de dag is er niet. Na een licht ontbijtje gaat u op pad want ’s morgens vroeg is het nog koel (u loopt ongeveer 4 uur). Eerst wordt de ‘bushkrant’ gelezen door de gids, die afgaande op de afdrukken in zand u bijpraat over het laatste nieuws van de tok tokkies, goudmollen, jachtkrabspinnen en gekko’s…Een mooie route over de duinen met prachtige uitzichtpunten leidt naar de vallei waar u op het warmste moment van de dag in de schaduw siësta houdt. Daarna is het nog ongeveer 2,5 uur lopen naar de volgende overnachtingplek. Hier staat een welverdiend koud drankje voor u klaar…..Zorg dat u uw fotocamera bij de hand heeft want tegen zonsondergang zorgt de schaduw van de duinen voor een palet aan kleuren. Dan is het tijd voor een heerlijke maaltijd onder de sterrenhemel. Bij volle maand wordt de woestijn prachtig verlicht, staat die op zijn kleinst dan is het aarde donker…. Hoe dan ook….het wordt weer een spannende nacht zo onder de sterren.

 

Overnachting in NamibRand Nature Reserve

Inclusief ontbijt, lunch en diner. Koffie, thee, vruchtensap, bier en huiswijn zijn ook inbegrepen

Dag 6 NamibRand Nature Reserve - Windhoek

ca. 415 km / 6 uur

Na een lekker ontbijtje is het tijd om de plek te verlaten. In ongeveer 3 uur loopt u weer terug naar het basiskamp. Het duinlandschap wordt doorkruist door kameeldoornbomen. Onderweg wordt nog een stop gemaakt om even te rusten en een laatste blik te werpen op het desolate landschap. Met een schat aan waardevolle herinneringen neemt u afscheid van gids en medereizigers en rijdt u terug naar Windhoek waar u uw huurauto inlevert en waar uw reis eindigt.

 

Inclusief ontbijt en huurauto

 

 

 

Einde van een onvergetelijke wandelsafari over de zandduinen.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën