1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Klimaat en weer op Mauritius

Het tropisch klimaat op Mauritius

Op Mauritius lopen de seizoenen anders dan de onze: onze zomer is daar winter en andersom. Maar zelfs in de winter op Mauritius (dat is onze zomer) is het nog steeds lekker warm voor een vakantie op Mauritius met een gemiddelde temperatuur van tussen de 23 en 25 graden Celsius. 's Nachts wordt het zelden kouder dan 16 graden Celsius. In het bergachtige binnenland kan het wat koeler zijn dan aan de kust, afhankelijk op welke hoogte u zich bevindt.

 

De natste periode op Mauritius is gedurende de periode december t/m maart. Gedurende de maanden september t/m november is de kans op regen het kleinst. Het komt zelden voor dat het overal tegelijkertijd regent op het eiland, de regen kan dus zeer plaatselijk zijn. In het binnenland kan het iets vaker regen, om die reden is het eiland ook best groen. Een onweersbuik kunt u altijd treffen, ongeacht in welke maand u op Mauritius bent.

 

Gezien de ligging van het eiland heeft Mauritius ook te maken met orkanen. Het seizoen waarin orkanen voorkoomen loopt ongeveer van december t/m maart. Echter, orkanen komen maar weinig voor op Mauritius en bovendien is het eiland er goed op voorbereid.

 

 

Beste reistijd Mauritius

De beste tijd om naar Mauritius te gaan is tijdens onze lente en herfst. Gedurende deze perioden zijn er relatief gezien weinig dagen met regen en ligt de temperatuur rond de 25 graden. Het voordeel van een vakantie tijdens de zomerperiode op Mauritius is dat luchtvochthigheid relatief laag is.

 

Overzicht gemiddelde temperaturen op Mauritius.

    Gemiddelde. temp. (ºC) Zonuren per dag  Dagen met enige regen
januari 28 8 16
februari 29 7 17
maart 26 10 16
april 26 12 12
mei 25 15 9
juni 24 17 8
juli 23 18 4
augustus 23 16 5
september 24 15 4
oktober 25 12 4
november 26 11 5
december 28 10 10