1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Kampung Stay Pasir Belanda

Ervaar het authentieke Maleisië tijdens een verblijf in Pasir Belanda; gelegen in het dorpje (Kampung) Banggol op zo'n 10 minuten rijden van Kota Bharu. De drie comfortabele houten chalets (met veranda!) zijn rondom een fruitboomgaard gelegen. De accommodatie is in 2006 opgezet door een Nederlands stel. Inmiddels heeft Pasir Belanda op een andere locatie een doorstart gemaakt met een Maleisische eigenaar. Pasir Belanda vormt een uitstekende uitvalsbasis voor het verkennen van de omgeving. Slenter door het dorp en neem een kijkje bij de traditionele ambachten die hier nog veelvuldig beoefend worden (zoals het maken van traditionele vliegers, batik schilderen en houtsnijden). Wil u dit zelf ook proberen; meld u dan aan voor een workshop batik of vliegers versieren. Dit laatste is ook erg leuk voor kinderen! Volg een cursus Maleis koken bij de buurvrouw, of huur een fiets om de omgeving te verkennen (fietsroutes, kinderzitjes en kinderfietsen zijn beschikbaar).

Slapen in authentieke kampung
Verken de landelijke omgeving
Leer over traditionele ambachten
Lara
Lara
Maleisië is zo divers en wordt ook wel genoemd: Azië-in-1-land. Ik ben in alle uithoeken geweest en deel mijn ervaringen natuurlijk graag met u.
Azie-maleisie-strand_2_605690
Evelyn
Maleisië heeft mijn hart gestolen. Ik heb 2,5 jaar in dit prachtige land gewoond en gewerkt. Ik heb de meest uiteenlopende plaatsen bezocht.
Gionne3
Gionne
Maleisië is zo divers en wordt ook wel genoemd: Azië-in-1-land. Ik ben in alle uithoeken geweest ik deel mijn ervaringen natuurlijk graag met u.
Maleisie-Belum-Temenggor_2_621373
Julie
Ik heb vijf jaar in Maleisië mogen wonen en ben verliefd geworden op de natuur, diverse cultuur, gastvrije bevolking en de eilanden.
Afrika-Rwanda-theevelden_1_613677
Natalie
Maleisië is zo’n veelzijdig land. Geen enkel gedeelte is gelijk aan elkaar. Slapen in de jungle of in een oud Chinees Shophouse in Penang.

Reis van dag tot dag: Kampung Stay Pasir Belanda

Dag 1   Naar Pasir Belanda

Dag 2   Pasir Belanda

Dag 3   Vertrek Pasir Belanda

100% maat werk

Dag 1 Naar Pasir Belanda

Maleisie-WestMaleisie-PasirBelanda-rivier(13)

U wordt vanuit Kota Bharu naar Kampung Banggol gebracht, waar u Pasir Belanda zult vinden tussen de fruitbomen. Tijdens uw verblijf in deze unieke accommodatie komt u in contact met de lokale bevolking en ervaart u het authentieke Maleisië. U ziet handwerkers enorme vliegers maken; met het grootste geduld creëren zij de mooiste patronen. Ga op bezoek bij een batik fabriekje of bij een houtbewerker die prachtige kunstwerken uit het hout snijdt. Vanmiddag kunt u al een wandeling door het dorp maken om de omgeving in u op te nemen.

 

Overnachting in Pasir Belanda.

Inclusief transfer

 

Dag 2 Pasir Belanda

Maleisie-WestMaleisie-PasirBelanda-batikworkshop(8) Maleisie-WestMaleisie-PasirBelanda-fietsen(8) Maleisie-WestMaleisie-PasirBelanda-vliegermaker(8)

Vandaag kunt u kiezen uit een breed scala aan activiteiten die door Pasir Belanda worden aangeboden. De activiteiten reserveert en betaalt u ter plaatse. Het zal uw verblijf in Pasir Belanda tot een onvergetelijke ervaring maken! U kunt bijvoorbeeld een Batik workshop volgen, in een klein, lokaal fabriekje ontwerpt en beschildert u uw eigen stukje stof. U kunt ook een kookworkshop houden waarbij u zelf leert een heerlijke Maleisische rijsttafel klaar te maken, of een workshop vlieger maken. Vliegeren is in dit deel van Maleisië een volwassen sport, maar ook erg leuk voor kinderen. Verder is de omgeving prachtig om op de fiets te verkennen. Er is een erg leuke route van ongeveer 24 kilometer (ong 4 uur fietsen). Deze route voert u langs de rivier, door het oude stadscentrum van Kota Bharu en door verschillende Kampungs. 

 

Overnachting in Pasir Belanda.

Inclusief ontbijt

Dag 3 Vertrek Pasir Belanda

Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar Kota Bharu gebracht.

Inclusief ontbijt en transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën