1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen De jungle van Belum

Tijdens deze bouwsteen verkent u de prachtige jungle van Belum. Onder begeleiding van een uw gids maakt u een boottocht door dit waterrijke junglegebied vlakbij de grens met Thailand. U stopt bij een dorp van de Orang Asli waar u meer leert over de gewoontes en gebruiken van dit bijzondere volk. Ook maakt u een korte wandeling door de jungle en geniet u van een picknicklunch aan het water.

 

Boottochten in waterrijke jungle
Bezoek een Orang Asli dorp
Diversiteit van flora en fauna
Lara
Lara
Maleisië is zo divers en wordt ook wel genoemd: Azië-in-1-land. Ik ben in alle uithoeken geweest en deel mijn ervaringen natuurlijk graag met u.
Azie-maleisie-strand_2_605690
Evelyn
Maleisië heeft mijn hart gestolen. Ik heb 2,5 jaar in dit prachtige land gewoond en gewerkt. Ik heb de meest uiteenlopende plaatsen bezocht.
Gionne3
Gionne
Maleisië is zo divers en wordt ook wel genoemd: Azië-in-1-land. Ik ben in alle uithoeken geweest ik deel mijn ervaringen natuurlijk graag met u.
Maleisie-Belum-Temenggor_2_621373
Julie
Ik heb vijf jaar in Maleisië mogen wonen en ben verliefd geworden op de natuur, diverse cultuur, gastvrije bevolking en de eilanden.
Afrika-Rwanda-theevelden_1_613677
Natalie
Maleisië is zo’n veelzijdig land. Geen enkel gedeelte is gelijk aan elkaar. Slapen in de jungle of in een oud Chinees Shophouse in Penang.

Reis van dag tot dag: De jungle van Belum Rainforest

Dag 1   Naar Belum Rainforest

Dag 2   Belum Rainforest

Dag 3   Vertrek Belum Rainforest

100% maat werk

Dag 1 Naar Belum Rainforest

Maleisie-WestMaleisie-Belum-brug(13)

U wordt ’s ochtends opgehaald bij uw hotel in Penang en per transfer naar het schiereiland Banding gebracht. Hier verblijft u de komende dagen in het Belum Rainforest Resort. De rit duurt ongeveer zes uur. De omgeving is hier schitterend.

 

Informatie Belum Rainforest:

Belum Rainforest is een prachtig junglegebied in het noorden van West-Maleisië, op slechts enkele kilometers afstand van de grens met Thailand. Het gebied is meer dan 130 miljoen jaar oud en ruim 300.000 hectare groot. Het is één van de best bewaarde geheimen van het land. U vindt er nog ongerepte plekjes en een enorme diversiteiten aan flora en fauna. Omdat er maar één resort is, is dit gebied niet zo toeristisch en dus uitermate geschikt voor natuurliefhebbers en rustzoekers.


Overnachting in Belum Rainforest.

Inclusief transfer

Dag 2 Belum Rainforest

Maleisie-WestMaleisie-Belum-regenwoud20(13)

Vandaag verkent u de prachtige omgeving van Belum. Na het ontbijt in uw resort wordt u naar de pier gebracht en vaart u met een bootje naar Kejar Hill. Hier bezoekt u een authentiek Orang Asli dorp. De Orang Asli zijn de oorspronkelijke bewoners van Maleisië en leven nog op de traditionele manier. Tijdens dit bezoek krijgt u een goede indruk van de gewoontes en de gebruiken van dit bijzondere volk. Vervolgens gaat u verder naar het zoutmeer bij Jenut Papan en maakt u korte wandeling door de jungle. Als u geluk heeft kunt u onderweg dieren spotten. Vervolgens door naar de watervallen bij Sungai Ruok. Hier gaat u picknicken en geniet u van de mooie omgeving. Neem een verfrissende duik in het koele water voordat u per boot wordt teruggebracht naar het resort.

 

Overnachting in Belum Rainforest.

Inclusief ontbijt, lunch, boottocht, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 3 Vertrek Belum Rainforest

Na het ontbijt wordt u opgehaald bij uw hotel en per transfer naar Kota Bharu gebracht. De rit duurt ongeveer 4 uur.  

 

Inclusief ontbijt en transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën