1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Dieren spotten in Tabin

Te voet verkent u het prachtige Tabin Wildlife Reservaat, de gids wijst u op de bijzondere en vele plantensoorten. Ook kent het gebied een rijke fauna. Het is een jungle-gebied, zoals velen zich voor ogen hebben: rivieren, bergen, dichte begroeiing, junglegeluiden.

Dichte jungle
De Borneo big 5 spotten
Maak een nachtsafari per jeep
Lara
Lara
Maleisië is zo divers en wordt ook wel genoemd: Azië-in-1-land. Ik ben in alle uithoeken geweest en deel mijn ervaringen natuurlijk graag met u.
Azie-maleisie-strand_2_605690
Evelyn
Maleisië heeft mijn hart gestolen. Ik heb 2,5 jaar in dit prachtige land gewoond en gewerkt. Ik heb de meest uiteenlopende plaatsen bezocht.
Gionne3
Gionne
Maleisië is zo divers en wordt ook wel genoemd: Azië-in-1-land. Ik ben in alle uithoeken geweest ik deel mijn ervaringen natuurlijk graag met u.
Maleisie-Belum-Temenggor_2_621373
Julie
Ik heb vijf jaar in Maleisië mogen wonen en ben verliefd geworden op de natuur, diverse cultuur, gastvrije bevolking en de eilanden.
Afrika-Rwanda-theevelden_1_613677
Natalie
Maleisië is zo’n veelzijdig land. Geen enkel gedeelte is gelijk aan elkaar. Slapen in de jungle of in een oud Chinees Shophouse in Penang.

Reis van dag tot dag: Dieren spotten in Tabin

Dag 1      Kota Kinabalu

Dag 2      Kota Kinabalu - Tabin Wildlife Reservaat 

Dag 3      Tabin Wildlife Reservaat

Dag 4      Vertrek Tabin Wildlife Reservaat

100% maat werk

Dag 1 Naar Kota Kinabalu

U wordt bij de luchthavan van Kota Kinabalu opgehaald en naar uw hotel gebracht.

 

Informatie Kota Kinabalu
Kota Kinabalu is de huidige hoofdstad van Sabah. De stad heette voor de oorlog Jesselton, maar werd door de geallieerden in de Tweede Wereldoorlog door bombardementen met de grond gelijk gemaakt. In de jaren tachtig en negentig zijn de gebouwen als paddenstoelen uit de grond geschoten. Eén van die moderne gebouwen is de futuristische glazen toren van de Sabah Foundation. Het Sabah State Museum is een bezoek waard. U kunt leuk wandelen langs de waterkant, door een dorp -boven het water- gebouwd op palen. Halverwege vindt u er de Central Market. ’s Ochtends koopt u hier verse vis en fruit of groente van de Kadazan-vrouwen. Voor een mooi uitzicht gaat u naar de top van Signal Hill. Ook de fraaie staatsmoskee is een bezoekje waard. U kunt zonnebaden op het strand van Tanjung Aru. Hier bevinden zich vele restaurantjes en eetstalletjes.

 

Overnachting in Kota Kinabalu.

Inclusief transfer

 

Dag 2 Kota Kinabalu - Tabin Wildlife Reservaat

Borneo 078(13)

U wordt erg vroeg bij uw hotel in Kota Kinabalu opgehaald en naar de luchthaven gebracht voor uw ochtendvlucht naar Lahad Datu. In Lahad Datu wordt u opgehaald en naar het kantoor van het Tabin Wildlife Resort gebracht. Hier verzamelt het kleine groepje reizigers zich, waarmee u gezamenlijk in ongeveer twee uur rijden naar het Tabin Wildlife reservaat wordt gebracht (het kan dus zijn dat u even moet wachten). Een mooie rit, deels over een onverharde weg (hobbelen dus).

Bij aankomst dient u zich te registreren en heeft u even de gelegenheid om bij te komen van de rit. In de middag bezoekt u de Lipad modder-vulkaan, deze is dicht bij het basiskamp van Tabin gelegen. Na een trekking van 20 minuten door de jungle komt u aan bij het hoger gelegen kale gedeelte van de modder-vulkaan die er om bekend staat vaak te worden bezocht door herten, everzwijnen en verschillende soorten vogels. Kijkt u vooral naar de vele verschillende pootafdrukken die hier te vinden zijn en probeer er achter te komen welke afdrukken bij welke diersoort horen. Voor de avontuurlijk ingestelde personen is hier de mogelijkheid om te experimenteren met vulkanische modder, die er om bekend staat te zorgen voor een fijne teint (tja…). Na het diner zullen er nachtactiviteiten worden ondernomen waarbij u nachtdieren en vogels kunt spotten.

 

Overnachting in het Tabin Wildlife Reservaat.

Inclusief lunch, diner, transfer, binnenlandse vlucht, Engelssprekende gids en entreegelden

 

Dag 3 Tabin Wildlife Reservaat

Borneo-bloem(8) Borneo-tabin-nationalpark568(8) Borneo-tabin-slang(8)

Vandaag trekt u door de weelderige, groene natuur, die bekend staat om zijn rijke diversiteit aan planten en dieren, om vervolgens bij de Lipad waterval aan te komen. Neemt u vooral een duik in de poel en geniet van de verfrissende spetters van de waterval. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de omliggende vegetatie te bewonderen of enkel te ontspannen en te genieten. In de middag keert u terug naar de basis. Bij schemer kunt u genieten van het aanzicht van vele verschillende vogels in het reservaat. Na het diner zullen er nachtactiviteiten worden ondernomen in een ander gedeelte van het reservaat waarbij u nachtdieren en vogels kunt spotten.

Opmerking: Tabin ligt in secundair oerwoud en aan de rand van een palmolie plantage (die u ziet liggen). De wandelingen die u in Tabin maakt zijn door secundair oerwoud en niet door primair oerwoud. (Secundair bos is bos dat is ontstaan nadat door een menselijke ingreep, zoals kappen of oogsten waardoor primair bos verloren is gegaan.) 

 

Overnachting in het Tabin Wildlife Reservaat.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 4 Tabin Wildlife Reservaat vertrek

Na het ontbijt kunt u nog een wandelingetje maken in de omgeving. Na de lunch wordt u naar Lahad Datu gebracht.

 

Inclusief ontbijt, lunch en transfer.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën