1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Schildpadden en orang-oetans

Een prachtige bouwsteen waarbij u grote kans heeft om twee machtige diersoorten te zien; zowel zeeschildpadden als orang-oetans. U overnacht op het eiland Selingan, waar ’s avonds zeeschildpadden het strand opkruipen om hun eitjes te leggen. Een bijzonder natuurfenomeen om te aanschouwen.

En daarna bezoekt u ook nog het orang-oetan opvangcentrum bij Sepilok. Hier slingeren orang-oetans door de bomen naar de voederplaats, waar deze in het wild levende dieren bijgevoerd worden.

Schildpadden die eieren leggen
Idyllisch bounty eiland
Lara
Lara
Maleisië is zo divers en wordt ook wel genoemd: Azië-in-1-land. Ik ben in alle uithoeken geweest en deel mijn ervaringen natuurlijk graag met u.
Azie-maleisie-strand_2_605690
Evelyn
Maleisië heeft mijn hart gestolen. Ik heb 2,5 jaar in dit prachtige land gewoond en gewerkt. Ik heb de meest uiteenlopende plaatsen bezocht.
Gionne3
Gionne
Maleisië is zo divers en wordt ook wel genoemd: Azië-in-1-land. Ik ben in alle uithoeken geweest ik deel mijn ervaringen natuurlijk graag met u.
Maleisie-Belum-Temenggor_2_621373
Julie
Ik heb vijf jaar in Maleisië mogen wonen en ben verliefd geworden op de natuur, diverse cultuur, gastvrije bevolking en de eilanden.
Afrika-Rwanda-theevelden_1_613677
Natalie
Maleisië is zo’n veelzijdig land. Geen enkel gedeelte is gelijk aan elkaar. Slapen in de jungle of in een oud Chinees Shophouse in Penang.

Reis van dag tot dag: Schildpadden en orang-oetans

Dag 1      Naar Sandakan

Dag 2      Sandakan - Selingan Turtle Island

Dag 3      Vertrek Selingan Turtle Island en bezoek Sepilok

100% maat werk

Dag 1 Naar Sandakan

U wordt bij uw hotel of bij de luchthaven van Sandakan opgehaald en naar uw hotel in Sandakan gebracht.

 

Informatie Sandakan:

Sandakan is een stad die veel bezoekers trekt, maar waar in de stad zelf verder weinig te doen is. Het is gelegen aan de blauwgroene Baai van Sandakan en het kenmerkt zich door de vele bootjes en nabij gelegen eilandjes. Mocht u toch wat vrije tijd over hebben, bezoek dan Kampung Buli Sim Sim, dit is een klein dorpje dat op hoge stelten aan de kust is gebouwd en te bereiken via een houten voetpad dat in de lucht zweeft. Leuk om te zien hoe de lokale vissers en hun families leven! Dan is er nog de Sandakan Central Market, de plek waar alle lokals samen komen. U kunt hier eindeloos wandelen door de honderden marktstalletjes met talloze kleurrijke en geurvolle producten die u van de ene naar de andere verkoper lokken. 

 

Overnachting in Sandakan.

Inclusief transfer

Dag 2 Sandakan - Selingan Turtle Island

maleisie-selinganisland-schildpad(8) Sabah-Selingan-turtletrailsatsunset(8) Borneo 104(8)

U wordt bij uw hotel in Sandakan opgehaald en naar de pier gebracht. U vaart vervolgens naar Selingan Turtle Island. U kunt hier na de lunch fijn ontspannen aan het strand. ’s Avonds met een Park Ranger gaat u op zoek naar de schildpadden, de zogenaamde green turtles. De kans is groot dat u ziet hoe deze reuzenschildpadden hun eieren leggen in het zand. Als er eieren zijn uitgekomen kunt u ook het uitzetten van de schattige baby-schildpadjes meemaken.

 

Informatie over de schildpadden:

Het Turtle Islands National Park omvat de eilanden Selingan, Bakungan, Kecil en Gulisan en is gelegen in de Sulu Zee. Het is de grootste broedplek voor zeeschildpadden in Zuidoost Azië. Het Turtle Island-reservaat ligt op het eiland Selingan, 40 kilometer van de kust. U vaart er in ongeveer een uur naar toe. De kans dat u de dieren uit zee het strand op ziet kruipen om eieren te leggen is heel groot, zeg maar 95 %. Fotograferen met flits is verboden tussen 18.00 en 06.00 uur.

Overnachting op het eiland Selingan.

Inclusief lunch, diner, transfer, boottocht, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 3 Selingan Turtle Island - Sepilok

U vaart 's ochtends vroeg terug naar Sandakan. Bij de pier wordt u opgewacht en in ongeveer een half uur naar de jungle rond het Sepilok orang-oetan opvangcentrum gebracht. U wandelt naar de voederplaats, waar de dieren rond 10.00 uur samenstromen. Het centrum is gelegen in een mooi regenwoud van ongeveer 43 vierkante kilometer. In 1964 werd het gebied aangewezen als reservaat voor de prachtige intelligente dieren. Het wereldberoemde reservaat brengt de bezoeker in nauw contact met de opmerkelijke orang-oetans. Orang-oetans vormen een beschermde diersoort. Het voornaamste doel van het centrum is het terugzetten van de dieren in het oerwoud. Na de lunch worden nog het Rainforest Discovery Centre met een mooie botanische tuin en canopywalk (hangbruggen hoog tussen de bomen). Ook het Sandakan Memorial Park wordt kort bezocht voordat u naar uw hotel of naar de luchthaven van Sandakan wordt gebracht.

 

Inclusief ontbijt, lunch, boottocht, transfer, Engelssprekende gids en entreegelden

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën