1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Het mysterieuze Maliau

Ontdek de mysterieuze wereld van Maliau. Eén van Maleisisch meest onbekende jungle gebieden met een grote diversiteit aan flora en fauna. Geniet van de prachtige jungle, de vele verschillende vogels, slangen, insecten, Gibbons en andere apen. Wellicht komt u ook nog dwergolifanten tegen.

 

Ontdek onbekend junglegebied
Spot vogels en apen
Tip: ga op nachtsafari
Lara
Lara
Maleisië is zo divers en wordt ook wel genoemd: Azië-in-1-land. Ik ben in alle uithoeken geweest en deel mijn ervaringen natuurlijk graag met u.
Azie-maleisie-strand_2_605690
Evelyn
Maleisië heeft mijn hart gestolen. Ik heb 2,5 jaar in dit prachtige land gewoond en gewerkt. Ik heb de meest uiteenlopende plaatsen bezocht.
Gionne3
Gionne
Maleisië is zo divers en wordt ook wel genoemd: Azië-in-1-land. Ik ben in alle uithoeken geweest ik deel mijn ervaringen natuurlijk graag met u.
Maleisie-Belum-Temenggor_2_621373
Julie
Ik heb vijf jaar in Maleisië mogen wonen en ben verliefd geworden op de natuur, diverse cultuur, gastvrije bevolking en de eilanden.
Afrika-Rwanda-theevelden_1_613677
Natalie
Maleisië is zo’n veelzijdig land. Geen enkel gedeelte is gelijk aan elkaar. Slapen in de jungle of in een oud Chinees Shophouse in Penang.

Reis van dag tot dag: het mysterieuze Maliau

Dag 1      Kota Kinabalu - Maliau

Dag 2      Maliau

Dag 3      Maliau – Kota Kinabalu

100% maat werk

Dag 1 Kota Kinabalu - Maliau

U wordt opgehaald bij uw hotel in Kota Kinabalu voor een lange rit. Maliau is namelijk gelegen in het centrale zuiden van Sabah op ongeveer 40 km afstand van de grens met het Indonesische Kalimantan. Na ongeveer 2 uur rijden wordt er een tussenstop gemaakt bij een supermarkt. U kunt hier wat snacks en drinken kopen voor uw verblijf in Maliau. In Maliau is ook een klein souvenirwinkeltje aanwezig, maar hier is weinig verkrijgbaar. Wel kunt u hier drinkwater krijgen.

 

U vervolgt uw route met nog eens 3 uur rijden. Het laatste half uur van de rit rijdt u al door de jungle van het Nationale park. Op dat moment is het al genieten van het uitzicht en kunt u al speuren naar dieren! In Maliau leven namelijk meer dan 1800 soorten planten, 82 soorten zoogdieren en 270 vogelsoorten. Vogelliefhebbers kunnen hier zeker hun hart ophalen! Maliau wordt ook wel ‘Sabahs Lost World’ genoemd. De bescherming van dit prachtige natuurgebied is sinds 1999 erg verbeterd en Maliau is ook benoemd tot cultureel erfgoed.

 

In de middag arriveert u bij het onderzoekscentrum in het hart van Maliau. Hier overnacht u ook. Bij aankomst staat er een lunch voor u klaar. Na de lunch heeft u tijd om wat uit te rusten voor u naar een uitkijktoren gaat. Genieten van het eindeloos groene uitzicht. Na het diner staat er een nachtsafari op het programma. De rangers doen hun uiterste best om dieren te spotten met behulp van grote lampen. Vanuit de achterbak van de jeep zoekt u mee.

 

Overnachting in Maliau.
Inclusief lunch, diner, Engelssprekende gids/chauffeur, ranger in het park en entreegelden.

Dag 2 Maliau

In de verte zagen wij opeens een olifant in Maliau - Maleisie Sabah-Maliau-8(11) Sabah-Maliau-20-0ac51aaa(4)

Vroeg in de ochtend wandelt u samen met uw gids rondom het Maliau onderzoekscentrum, waar u verblijft. Na het ontbijt maakt u een eerste jungle trekking. Geniet van de prachtige en diverse flora en fauna die u in deze omgeving tegenkomt. Na de lunch kunt u nog even ontspannen voor u aan uw tweede trektocht door de jungle begint. Een actieve dag! In avond krijgt u de keuze om nog een nachtwandeling te maken op zoek naar nachtdieren zoals kikkers, insecten en slangen.

 

Overnachting in Maliau.
Inclusief ontbijt, lunch, diner, Engelssprekende gids/chauffeur, ranger in het park en entreegelden.

Dag 3 Van Maliau naar Kota Kinabalu

Na het ontbijt gaat u weer op weg naar Kota Kinabalu. Onderweg wordt er nog een stop gemaakt om te lunchen. U wordt bij uw hotel in Kota Kinabalu afgezet.

Inclusief ontbijt, lunch en Engelssprekende gids/chauffeur.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën