1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Zware trekking door de Crocker Range

Deze trekking is geschikt voor avontuurlijke reizigers die af willen wijken van het gangbare programma en graag een zware lichamelijke inspanning leveren. Tijdens deze zware trekking door de Crocker Range kunt u onderweg genieten van de natuur en de lieflijke dorpjes.

U loopt door rijstvelden en bossen; klimmen en klauteren over moeilijk begaanbare paden. Onderweg kunt u zich af en toe opfrissen in heerlijk koele riviertjes. Soms moet u een rivier ook oversteken en waadt u naar de overzijde; u bent één met de natuur!

Wandel door de jungle en geniet
Slaap bij locals thuis
Van de gebaande paden
Lara
Lara
Maleisië is zo divers en wordt ook wel genoemd: Azië-in-1-land. Ik ben in alle uithoeken geweest en deel mijn ervaringen natuurlijk graag met u.
Azie-maleisie-strand_2_605690
Evelyn
Maleisië heeft mijn hart gestolen. Ik heb 2,5 jaar in dit prachtige land gewoond en gewerkt. Ik heb de meest uiteenlopende plaatsen bezocht.
Gionne3
Gionne
Maleisië is zo divers en wordt ook wel genoemd: Azië-in-1-land. Ik ben in alle uithoeken geweest ik deel mijn ervaringen natuurlijk graag met u.
Maleisie-Belum-Temenggor_2_621373
Julie
Ik heb vijf jaar in Maleisië mogen wonen en ben verliefd geworden op de natuur, diverse cultuur, gastvrije bevolking en de eilanden.
Afrika-Rwanda-theevelden_1_613677
Natalie
Maleisië is zo’n veelzijdig land. Geen enkel gedeelte is gelijk aan elkaar. Slapen in de jungle of in een oud Chinees Shophouse in Penang.

Reis van dag tot dag: Zware trekking door de Crocker Range

Dag 1      Naar de Crocker Range

Dag 2      Crocker Range

Dag 3      Crocker Range

Dag 4      Vertrek Crocker Range

100% maat werk

Dag 1 Naar de Crocker Range

‘s Morgens heel vroeg wordt u opgehaald bij uw hotel in Kota Kinabalu. U rijdt in circa 1 uur naar kilometerpaal 50 aan de Tambunan Road. Hier gaat uw avontuur in de Crocker Range van start. De Crocker Range is een bergrug bedekt met bos, die zich van Kota Kinabalu tot Sarawak uitstrekt. Het is de grens tussen de kustvlakte en het binnenland. Het bijna 1400 km2 grote gebied is in 1984 uitgeroepen tot Nationaal Park. De woeste Padas rivier loopt door de Crocker Range. Er lopen paadjes door het gebied, die de lokale bevolking gebruikte toen er nog geen wegen waren. Ze brachten onder andere zout van de kustvlakte naar het binnenland, daarom wordt dit ook wel de zouttrail genoemd. Een deel van deze route loopt u tijdens de trekking. Hoog in de bergen op 1500 meter boven zeeniveau begint de hike met een inspannende afdaling langs een berghelling met een percentage van 45 graden naar de vallei waar u zult overnachten. De paden zijn veelal moeilijk begaanbaar; het is echt klimmen en klauteren over rotsen en boomwortels. Als het heeft geregend is het pad soms erg glad en modderig. U komt door lokale dorpjes, u ziet de mensen aan het werk op de akkers en de plantages. Maar eveneens loopt u door primair en secundair regenwoud. Af en toe moet u tijdens deze meerdaagse trektocht een rivier oversteken, u waadt dan door de rivier die soms tot aan uw middel kan komen. De hike vandaag duurt ongeveer 5 uur.

 

Overnachting bij de lokale bevolking in de Crocker Range.

Inclusief lunch, diner, transfer, slaapzak, bloedzuigersokken, Engelssprekende gids en drager voor uw bagage

 

Dag 2 Crocker Range

Maleisie-MaleisischBorneo-Sabah-Crocker Range09(8) Maleisie-MaleisischBorneo-Sabah-Crocker Range06(8) Crocker-Range-brug(8)

Vandaag is het terrein wat minder heftig dan gisteren doordat er vandaag niet zo'n lange afdaling in de route zit. U doorkruist wel een aantal riviertjes en u komt wederom door dorpjes en jungle. Ook ziet u vandaag enkele rijstvelden.

 

Overnachting bij de lokale bevolking in de Crocker Range.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, slaapzak, bloedzuigersokken, Engelssprekende gids en drager voor uw bagage

Dag 3 Crocker Range

Door het gekraai van de hanen wordt u al vroeg gewekt. U vervolgt uw trekking door rivierbeddingen en jungle. Het is klam. Een verkoelende duik in de rivier is echter uw beloning. Aan de oever van de rivier gaat u picknicken. U loopt in de middag terug naar dezelfde overnachtingsplaats van gisteren.

 

Overnachting bij de lokale bevolking in de Crocker Range.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, slaapzak, bloedzuigersokken, Engelssprekende gids en drager voor uw bagage

Dag 4 Vertrek Crocker Range

Maleisie-MaleisischBorneo-Sabah-Crocker Range08(13)

Na het ontbijt staat een hike van ongeveer 5 uur door de rijstvelden en secundair oerwoud op het programma. Na de lunch in een lokaal restaurantje wordt u opgehaald en per transfer teruggebracht naar de bewoonde wereld (Kota Kinabalu).

 

Inclusief ontbijt, lunch, transfer, Engelssprekende gids en drager voor uw bagage

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën