1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Onbekend zuidelijk Laos

Een reis van Vientiane naar het zuiden is een bijzondere belevenis. In dit deel van Laos komen weinig toeristen. Nabij Hinboun bezoekt u de beroemde Kong Lor Caves per boot. U wandelt naar een dorpje, verblijft aldaar in een homestay en ervaart het lokale leven van dichtbij. U neemt deel aan een ceremonie, maakt een rit per tractor en gaat kajakken. Via het Frans-koloniale Thakhek reist u naar het Bolaven Plateau.

Per kajak door de Kong Lor Caves
Deelname aan een ceremonie
Verblijf in een homestay
Vietnam-Mekongdelta-Gionne
Gionne
Laos is een verrassend land, het voelt nog puur aan. Benieuwd naar mijn tips voor een reis door Laos?
Verenigde-staten-noordoost-amerika-route66_1_606125
Mariska
Nog een ongerept stukje Azië wat nog niet echt ontdekt is door het massale toerisme. Dit is pas echt avontuur.

Reis van dag tot dag: Onbekend zuidelijk Laos

Dag 1      Aankomst Hinboun

Dag 2      Ban Natan

Dag 3      Thakhek

Dag 4      Vertrek Thakhek

 

100% maat werk

Dag 1 Vientiane - Hinboun

Vanuit de stad naar het lokale plattelandsleven in de vallei van de Nam Hinboun-rivier. De provincie Khammouane kenmerkt zich door prachtige kalkstenen formaties, interessante grotten, ondergrondse rivieren en traditionele dorpjes. In Hinboun zelf is eigenlijk weinig te beleven. Qua restaurantjes is er weinig te vinden en u dineert dan ook vaak bij de accommodatie waar u verblijft. Er zijn wel wat omliggende dorpjes die u eventueel tijdens uw verblijf kunt bezoeken. Het dorpje zelf ligt in een rivier vallei, vlak naast het nationale park Phou Hin Poun. De reden waarom u hier bent, zijn de Konglor-grotten. Vanaf Hinboun zelf is het nog een aardig stukje met de auto en met de boot. U kunt ook in het nationale park verblijven, dan hoeft u alleen nog maar een half uurtje met de boot. U kijkt uw ogen uit tijdens dit vaartochtje, de omgeving is prachtig en ongerept.

 

Overnachting in Hinboun.

Inclusief privé-auto/busje met chauffeur

Dag 2 Hinboun – Ban Natan

Laos-Hinboun-Konglor-Caves1_1_407137 Laos-Hinboun-Konglor-Caves_1_407119

Na het ontbijt stapt u in de boot om de zeven kilometer lange Kong Lor grot te verkennen. De tocht is prachtig, u vaart langs prachtige kalkstenen kliffen, ongerepte jungle en diverse dorpjes. De Nam Hinboun-rivier stroomt door een soort kalkstenen tunnel. De tunnel is op sommige plaatsen zo’n 100 meter breed en de tocht door de grot duurt dan ook bijna een uur. In de grot leven nog enkele zeldzame vogels en vleermuizen. In de namiddag komen de vleermuizen tevoorschijn. Aan de andere kant van de grot ligt een schilderachtige vallei. U maakt wandelingen in de omliggende dorpen en geniet van de rustige sfeer van het landelijke leven in Hinboun. De wandeling is zo’n 3 kilometer en eindigt in het dorp Ban Natan. Einde van de middag neemt u deel aan een traditionele Baci ceremonie in het huis van een lokale familie. Vanavond verblijft u ook bij een familie in huis. Verwacht geen luxe (u slaapt op een matras op de grond, en deelt het sanitair met de familie), maar wel een echte lokale ervaring en een huisgemaakte Laotiaanse maaltijd.

 

Overnachting bij lokale mensen in huis (homestay).

Inclusief alle maaltijden, boottocht, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 3 Ban Natan - Thakhek

Vroeg in de ochtend klimt u op een tractor en maakt u een ritje door het dorp en de landelijke omgeving. Uw gids gaat mee, en uw gastheer bestuurt de tractor. U ziet hoe het dorp ontwaakt. De dorpelingen maken zich op om naar hun rijstvelden of boerderij te gaan samen met hun vee (buffels, koeien, geiten). Daarna vaart u per kajak naar de Kong Lor-grot. U vaart er door heen en komt er aan de andere zijde weer uit. Peddelend naar de blue lagoon; een helderblauwe poel die uitnodigt voor een verfrissende duik. Daarna lunchen in een lokaal restaurant en door naar Thakhek.

 

Informatie Thakhek:

Bezoek de Frans-koloniale delen van de stad, langs de Mekong-rivier en het oude stadsplein. Of stap op de pedalen en fiets door het platteland. Een andere aanrader is de Wat Pha That Sikhotabong, een van de heiligste pelgrimsoorden van Laos die u vanaf Thakhek makkelijk kunt bereiken met een tuktuk. Het is een prachtige plek om te bezoeken, vooral tijdens zonsondergang levert het mooie plaatjes op. 

 

Overnachting in Thakhek.

Inclusief ontbijt, lunch, rit per tractor, kajaktocht, begeleiding van een Engelssprekende gids en transfer

Dag 4 Thakhek - Bolaven Plateau

Laos-BolavenPlateau-verkoopster_1_407175 Laos-BolavenPlateau-waterval1_1_407193 Laos-BolavenPlateau-Local

Na een vroeg ontbijt reist u in circa 7 uur naar de zuidelijkste provincie van Laos, waar ook het ruige Bolaven Plateau ligt. Een bijzonder, kleurrijk gebied. Door de verschillen in hoogte zijn er natuurlijke plateaus ontstaan wat het gebied zo mooi maakt. Hier zijn een aantal spectaculaire watervallen uit voortgekomen. Verder staat Bolaven bekend om zijn koffie- en theeplantages. Tijdens een stop langs de kant van de weg proeft u misschien wel één van de lekkerste kopjes koffie die u ooit gehad heeft! Wat Bolaven helemaal het bezoeken waard maakt, zijn de etnische stammen die zich hier hebben genesteld. U kunt samen met een gids een bezoek brengen en een wandeling maken door de authentieke dorpjes, zo heeft u de kans kennis te maken met de lokale bevolking en staat u oog in oog met diverse oude rituelen van deze stammen.

 

Inclusief ontbijt en transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën