1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Varen tussen 4000 eilanden

Een bijzondere ervaring: verblijf drie dagen op de teakhouten Vat Phou boot. Tijdens het varen ziet u de schoonheid van het nog ongerepte 4000-eilandenrijk. Vanaf het dek geniet u van de mooie, waterrijke omgeving. Onderweg maakt u met een kleine boot uitstapjes naar eilanden en watervallen. Ook bezoekt u dorpjes waar u kennis maakt met de locals die op en aan het water woonden in dit deel van Zuid-Laos. Een onvergetelijke belevenis.

4000-eilandenrijk
Ontmoet de lokale bevolking
Khone PhaPheng-watervallen
Vietnam-Mekongdelta-Gionne
Gionne
Laos is een verrassend land, het voelt nog puur aan. Benieuwd naar mijn tips voor een reis door Laos?
Verenigde-staten-noordoost-amerika-route66_1_606125
Mariska
Nog een ongerept stukje Azië wat nog niet echt ontdekt is door het massale toerisme. Dit is pas echt avontuur.

Reis van dag tot dag: Varen tussen 4000 eilanden

Dag 1      Vat Phou Cruise

Dag 2      Vat Phou Cruise

Dag 3      Vat Phou Cruise

100% maat werk

Dag 1 Pakse - Vat Phou Cruise

Zuid-Laos-Vat-Phou-Cruise (1) Khong-Island-Monnik_1_406960 Zuid-Laos-Vat-Phou-Cruise (8)

Na de ontmoeting met uw Engelssprekende gids in een café in Pakse vertrekt u gezamenlijk met de andere reizigers naar de pier. Vanaf hier vaart u met een traditionele longtailboat richting Champasak. Na aankomst zet u uw bagage in uw hut en schuift u aan bij de lunch. Daarna met een volle maag op pad. Uw gids begeleidt u naar de bekende Khmer tempel; Vat Phou. De rit ernaartoe is heel leuk; per tuktuk hobbelt u over de zandpaden. Dit majestueuze pre-Angkoriaanse tempelcomplex is adembenemend. De boot is er niet voor niets naar vernoemd. Ook is er tijd om het museum te bezoeken. Voor sportievelingen is klimmen tot aan het hoogste punt van de tempel een leuke uitdaging. De beloning: een fantastisch uitzicht! Tegen het einde van de middag gaat u weer aan boord van de Vat Phou boot. Geniet van de schitterende zonsondergang. Tijdens het diner legt de boot aan in een afgelegen dorpje.

 

Overnachting op de Vat Phou boot

Inclusief lunch, diner, transfer, Engelssprekende gids, beschreven excursies en entreegelden

Dag 2 Vat Phou Cruise

De volgende dag op de Vat Phou cruise! U geniet van een ontbijt aan boord terwijl de boot vertrekt richting het dorpje Tomo. Slechts enkele minuten lopen van het dorpje ligt de spectaculaire tempel Oum Moung. De tempel ligt in het bos verscholen; bijzonder te zien. Daarna terug naar de boot om de cruise voort te zetten. U krijgt een lunch geserveerd terwijl u uitkijkt over het landschap van de 4000 eilanden. In de middag meert de boot af bij het dorpje Ban Deua Tia op Khong Island. Als u hier rondloopt, lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Terug op de boot is het bijna tijd voor het diner. De maaltijd is met aandacht bereidt en wordt, in verband met de muggen, binnen geserveerd. Na het diner kunt u ontspannen en nagenieten van een heerlijke dag.

 

Overnachting op de Vat Phou boot

Inclusief alle maaltijden, Engelssprekende gids, beschreven excursies en entreegelden

Dag 3 Vat Phou Cruise - Pakse

Koh-Pah-Pheng-Waterval_1_406940

Tijdens het ontbijt vertrekt de boot naar het dorpje Ban Veuthong. U stapt van de Vat Phou boot aan boord van een kleinere longtailboot. Hiermee kunt u makkelijker tussen de eilandjes doorvaren. U vaart naar Don Khone, hier bezoekt u het oude Franse spoor en wandelt u over de brug die Don Khone en Don Det met elkaar verbindt. Terug naar het vasteland om te lunchen. Daarna per minibus naar de spectaculaire Khone PhaPheng-watervallen, vlakbij de Cambodjaanse grens. De watervallen worden ook wel de Niagara-watervallen van Zuidoost-Azië genoemd. Daarna terug naar Pakse. U komt hier aan het einde van de middag aan.

 

Inclusief ontbijt, lunch, transfer, Engelssprekende gids, beschreven excursies en entreegelden

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën