1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Bergstammen en natuur

Deze reis laat u het echte Laos beleven! Luang Namtha ligt in het Nam Ha National Park. Tijdens een wandeling ziet u de rijke natuur van Laos. In Muang La leert u over de traditionele manier van leven van de bergstammen. Laat u verrassen door de adembenemende uitzichten tijdens de ontspannen boottocht naar Nong Khiow. Het eindpunt Luang Prabang bereikt u ook per boot. Maar niet voordat u de Pak Ou grotten heeft bezocht.

Ontmoetingen met bergstammen
Trektocht door bergen
Per longboot over de Ou-rivier
Vietnam-Mekongdelta-Gionne
Gionne
Laos is een verrassend land, het voelt nog puur aan. Benieuwd naar mijn tips voor een reis door Laos?
Verenigde-staten-noordoost-amerika-route66_1_606125
Mariska
Nog een ongerept stukje Azië wat nog niet echt ontdekt is door het massale toerisme. Dit is pas echt avontuur.

Reis van dag tot dag: Bergstammen en natuur

Dag 1   Luang Namtha

Dag 2   Luang Namtha

Dag 3   Muang La

 

Dag 4   Muang La

Dag 5   Nong Khiow

Dag 6   Luang Prabang

100% maat werk

Dag 1 Thaise grens - Luang Namtha

675f4808-9b55-46c1-9974-e1e7a97b75ea Laos-Muang-Sing-Houla-Trekking_1_405102

Langs kleine dorpjes waar kinderen u vol enthousiasme toezwaaien reist u naar Luang Namtha. Een klein dorp in het noorden en dé uitvalsbasis voor een trekking. U komt hier voornamelijk voor de omgeving; de natuur in dit gebied is fantastisch. Wandelend door het Nam Ha eco park ziet u een grote diversiteit aan bomen, planten en dieren. Watervallen storten zich naar beneden. Het kost wel wat moeite om deze te bekijken. In deze omgeving komt u makkelijk in contact met de minderheidsgroepen die in de bergen rondom Luang Namtha wonen. Hier proeft u een bijzonder stukje van het lokale leven.

 

Overnachting in Luang Namtha

Inclusief transfer.

Dag 2 Luang Namtha

Vanuit Luang Namtha rijdt u in ongeveer 30 minuten naar Ban Jaluensouk. Dit is een dorp van de Khmu-stam én het beginpunt van de trekking van vandaag. De trekking van circa 10 kilometer is goed te doen. U zult een stukje moeten klimmen maar al snel volgt een vlak stuk. Als u in het regenseizoen reist, is de trekking lastiger omdat het dan op sommige plekken glad is. Uw steekt een paar smalle beken over. Het dichte bladerdak geeft schaduw en houdt de temperatuur aangenaam tijdens het wandelen. Onderweg vertelt uw lokale gids over wat er allemaal te zien is. Rond het middaguur geniet u van een traditionele picknick-lunch. De tsjirpende cicaden verzorgen de muziek voor u. Een geweldige ervaring! Na de lunch wandelt u terug naar de auto. Per auto slingert u door de rijstvelden terug naar Luang Namtha. Onderweg stopt u in diverse dorpjes, waaronder het dorpje Lanten, dat bekend staat om het papier gemaakt van bamboepulp. Ook interessant is een bezoek aan het dorp Ban Pieng Ngam, waar katoen en zijde geproduceerd worden.

 

Overnachting in Luang Namtha

Inclusief ontbijt, lunch, privé-auto/busje met chauffeur en Engelssprekende gids.

Dag 3 Luang Namtha - Muang La

Luang Say Cruise (86) Laos-Muang-Sing-Rivier-Oversteken_1_405123 Laos-Mensen-Hmongvolk_1

Vandaag rijdt u van Luang Namtha naar Muang La, een bochtige route van circa 5 uur. U komt langs diverse Khamu en Hmong-dorpen. Het leven in deze dorpen is nog heel traditioneel. Stop onderweg om een mooie wandeling door het dorp te maken. Daarna door naar Muang La, een klein dorp in de provincie Oudomxai. De huizen zijn van bamboe en hout gemaakt en staan in een groene omgeving. De rivieren de Nam Phak en de Nam La stromen langs en door het plaatsje. De beroemde tempel Wat Chiao Pha Kham Sing, met een heilig Boeddhabeeld, is te bewonderen in Muang La. Doe dit ook zeker vandaag en verken op eigen gelegenheid de omgeving van Muang La. Zo kunt u naar de heetwaterbronnen om even te ontspannen en alle indrukken te verwerken. 

 

Overnachting in Muang La

Inclusief ontbijt, diner en privé-auto/busje met chauffeur.

Dag 4 Muang La

Per 4WD rijdt u de bergen in. Uw eerste bestemming is een Ikho-dorp, op iets meer dan duizend meter hoogte gelegen. De Ikho zijn een van de meest traditionele minderheden in Zuidoost-Azië, oorspronkelijk afkomstig uit Yunnan en Tibet. De vrouwen dragen kleurrijke hoofdtooien versierd met zilveren munten. Het uitzicht vanaf het dorp is fantastisch! Na een picknicklunch begint de wandeling van een klein uur naar een Hmong-dorp. Hier maakt u kennis met de bewoners en zult u hun unieke en traditionele cultuur van dichtbij ervaren. Uw gids vertelt u over hun gebruiken en leefwijze. Zo leert u bijvoorbeeld over de verzorging van het vee dat heel belangrijk is voor deze stam. Tijdens het regenseizoen kan het pad naar het Hmong-dorp niet begaanbaar zijn. Einde van de middag wordt u teruggebracht naar uw hotel.

 

Overnachting in Muang La

Inclusief alle maaltijden, privé-auto/busje met chauffeur en Engelssprekende gids.

Dag 5 Muang La - Nong Khiow

Laos-NongKhiow-bootje1_1_405146

Stap in de longtailboot en vaar langs de meest spectaculaire landschappen van Noord-Laos. U komt langs diverse dorpjes en hoge kalksteenformaties. Vraag uw schipper af te meren bij een dorpje om daar rond te wandelen. Onderweg wordt een echt Laotiaanse picknicklunch geserveerd op een verlaten strandje aan de rivier. Er is na de lunch tijd om een verfrissende duik in de rivier te nemen voordat u verder vaart naar de dam. Per tuktuk worden u en uw bagage naar de andere zijde van de dam gebracht. Daar wacht een zelfde soort boot op u voor het laatste stuk varen naar Nonh Khiow. 

 

De omgeving van Nong Khiow is spectaculair: groen, rotsachtig en weelderig begroeid. Als u tijd heeft, kunt u omhoog klimmen naar het Pha Daeng Peak uitzichtpunt, hier heeft u weids uitzicht over het indrukwekkende landschap. Ook zijn er genoeg andere schitterende wandelingen te ondernemen in de omgeving. Wandelschoenen aan, en gaan!

 

Overnachting in Nong Khiow

Inclusief ontbijt, lunch, transfer en boottocht 

Dag 6 Nong Khiow - Luang Prabang

Vanuit Nong Khiow rijdt u naar Luang Prabang. Een groot deel van deze route volgt u de Ou-rivier. Na ongeveer 3 uur stopt u bij de Pak Ou grotten. Via een trap bereikt u de twee hooggelegen grotten met duizenden goud geschilderde Boeddhabeelden in allerlei maten (van een paar centimeter tot ruim twee meter hoog). Vanuit de ingang van de grot heeft u een panoramisch uitzicht over de Mekong- en Ou-rivier. Uw reis naar Luang Prabang vervolgt u per boot. Het is nog zo’n twee uur varen. Langzamerhand veranderd de omgeving; de natuur maakt plaats voor de stad. Vanaf de pier in Luang Prabang wordt u naar uw hotel gebracht.

 

Inclusief ontbijt, transfer, boottocht en Engelssprekende gids.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën