1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Het mysterie van de kruiken

De Vlakte der Kruiken bij Phonsavan spreekt tot de verbeelding. Wie heeft die honderden kruiken daar neergelegd? Hoe en waarom? Trekt uw eigen conclusie, en plan een verblijf in Phonsavan in tijdens uw reis. Niet alleen maar vanwege de kruiken, ook om de stammen te ontmoeten die in deze regio wonen. Bewonder de bontgekleurde met de hand gewoven doeken en maak een praatje met de lokale jongeren die hun Engels graag met u willen oefenen. 

Bezoek de Vlakte der Kruiken
Ontmoet de lokale bevolking
Handgewoven souvenirs
Vietnam-Mekongdelta-Gionne
Gionne
Laos is een verrassend land, het voelt nog puur aan. Benieuwd naar mijn tips voor een reis door Laos?
Verenigde-staten-noordoost-amerika-route66_1_606125
Mariska
Nog een ongerept stukje Azië wat nog niet echt ontdekt is door het massale toerisme. Dit is pas echt avontuur.

Reis van dag tot dag: Het mysterie van de kruiken

Dag 1      Phonsavan

Dag 2      Phonsavan

Dag 3      Vang Vieng

100% maat werk

Dag 1 Luang Prabang - Phonsavan

Laos-Vlakte-der-Kruiken-Bord_1_402742 Laos-Phonsavan-Kruik_1_402763

Via een slingerende weg door de bergen naar Phonsavan. U geniet onderweg van schilderachtige vergezichten en rijdt langs diverse dorpjes.

 

Informatie Phonsavan:

De mysterieuze Vlakte der Kruiken is de reden om naar Phonsavan te gaan. Er zijn verschillende velden met kruiken te bezoeken. In totaal vindt u hier zo’n 400 kruiken waarvan sommige wel 2 meter hoog zijn en ruim 6 ton wegen. Waar alle kruiken ooit voor dienden, dat is nog steeds een raadsel. Er zijn verschillende ideeën over, maar geen van deze is ooit bewezen.  In de omgeving van Phonsavan zijn dorpen waar minderheden, zoals de Hmong Khmu en de Thai Dam, wonen. Hier maakt u kennis met de lokale bevolking en de bontgekleurde weefkunsten die zij fabriceren.  

 

Overnachting in Phonsavan

Inclusief transfer.

Dag 2 Phonsavan

Een bezoek aan Phonsavan is niet compleet als u de Vlakte der Kruiken niet heeft gezien. Uw gids vertelt u de verschillende theorieën hoe deze kruiken hier terecht zijn gekomen. Welke theorie u het meest geloofwaardig vindt, mag u zelf beslissen. Feit blijft dat het een indrukwekkend gezicht is die weidse velden met honderden kruiken van klein tot heel groot. Maar Phonsavan biedt meer! Na de lunch bij een lokaal restaurant bezoekt u het Mulberries project. Dit project geeft vrouwen de gelegenheid zich te specialiseren in zijden handwerk. Er worden trainingen gegeven en het biedt een vast inkomen. Voor deze regio is het een zeer belangrijk project. De dames willen u graag laten zien wat ze allemaal kunnen maken. Een ander project is The Lone Buffalo Foundation. Hier is de aandacht gericht op jongeren uit de omgeving. Er worden bijvoorbeeld gratis cursussen Engels gegeven. Helpt u hen de verlegenheid te overwinnen door een praatje met ze aan te knopen? Leerzaam voor de jongeren, maar ook voor u. Ze vertellen graag over hun leven en de cultuur van Laos. Bijzondere ontmoetingen gegarandeerd!  

 

Overnachting in Phonsavan

Inclusief ontbijt, lunch, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden.

Dag 3 Phonsavan - Vang Vieng

Laos-Vang-Vieng-Boottocht_1_402782

Dwars door het groene landschap van centraal Laos rijdt u van Phonsavan naar Vang Vieng. Het is een lange rit van circa 6 uur rijden door rijstvelden en langs dorpjes van verschillende stammen. Onderweg heeft u voldoende stops om de omgeving te bewonderen.

 

Informatie Vang Vieng:
De omgeving van Vang Vieng is de voornaamste reden waarom u dit plaatsje bezoekt. Vang Vieng wordt omgeven door kalkstenen rotsformaties, groene rijstvelden en een prachtig karstlandschap. De iets minder leuke kant van Vang Vieng is dat er een tijd lang veel backpackers naartoe kwamen, dit is de laatste tijd gelukkig weer iets minder. Langzaamaan wordt het weer een mooie plek voor jong en oud. Vooral de zonsondergangen hier zijn prachtig en zeker het bekijken waard.

Inclusief transfer.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën