1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Wandeling langs de pelgrimsroute op Shikoku

Volg het voorbeeld van de bekende Kobo Daishi door middel van een wandeling langs een deel van 88-tempelroute. Kobo Daishi (of Kukai) is één van de bekendste religieuze personen in de Japanse geschiedenis. 

Vele pelgrims maken de volledige pelgrimstocht langs alle 88 tempels die circa 2 maanden duurt. Tijdens deze wandeling bezoekt u enkele mooie plekjes in de omgeving van Matsuyama.

Wandeling 88-tempelroute
Verblijf in een tempel
Bezoek origineel kasteel
logo-linkedin
Japan
Een ander stukje Azië; dat is Japan. Nieuwsgierig naar onze leukste tips? Neem contact met ons op.
  • Van dag tot dag
  • Reis & prijsinfo
  • Routekaart
  • Offerte

Reis van dag tot dag: Wandeling pelgrimsroute op Shikoku

Dag 1      Wandeling Imabari

Dag 2      Wandeling Matsuyama

Dag 3      Wandeling Matsuyama

Dag 4      Wandeling Matsuyama

100% maat werk

Dag 1 Kyoto/Osaka - Imabari

U reist met de trein naar Imabari, gelegen op het eiland Shikoku. U start direct met de wandeling langs de pelgrimsroute. De pelgrimstocht leidt langs 88 tempels op het eiland Shikoku en is circa 1.200 kilometer lang. Om de hele route te lopen bent u 2 maanden onderweg. Tijdens deze wandeling beperkt u zich tot een klein deel van de route.

 

De eerste tempel die u bezoekt is tempel 57 Eifuku-ji. U loopt het eerste deeldoor de stad, maar al snel wordt de omgeving landelijker. Het laatste stuk naar de tempel is een flinke klim. De Eifuku-ji is gelegen in een bamboebos en vanuit het heiligdom dat achter Eifuku-ji staat, heeft u een mooi uitzicht op Imabari en de Seto-zee. De volgende tempel is nummer 58 Senyu-ji, die een stukje verderop is gelegen. Indrukwekkend zijn de beelden bij de poort naar de tempel. U overnacht bij deze tempel. U kunt ook een omweg maken via tempel 56 Taisan-ji.

 

Loopafstand: 4,4 km

Hoogteverschil: 250 meter stijging en verwaarloosbare afdaling

Benodigde tijd: circa 1,5 uur

 

Overnachting in Imabari.

Inclusief diner, trein

Dag 2 Imabari - Matsuyama

U loopt bergafwaarts terug naar Imabari. Onderweg kunt u stoppen in één van de dorpen. Vanuit Imabari kunt u naar tempel 59 Iyo Kokubun-ji lopen (optioneel). Deze tempel ligt in een landelijke omgeving buiten Imabari. Vervolgens neemt u de trein naar Matsuyama. Matsuyama is de grootste stad op  het eiland Shikoku. In het centrum van de stad staat het mooie gelijknamige kasteel. Het is één van de 12 originele kastelen in Japan. U overnacht in Dogo Onsen, deze sfeervolle wijk in Matsuyama is één van de oudste hotspringresorts in Japan. Hier staan enkele mooie authentieke badhuizen en vele ryokan.

 

Loopafstand: 4,4 km (plus 4,1 km indien bezoek Iyo Kokubun-ji)

Hoogteverschil: 250 meter stijging en 820 meter afdaling

Benodigde tijd: circa 1 uur (plus 1,5 uur indien bezoek Iyo Kokubun-ji)

 

Overnachting in Matsuyama.

Inclusief ontbijt, diner

Dag 3 Matsuyama

U reist per bus naar tempel 45 Iwaya-ji. Deze tempel is nauw verbonden met Kobo Daishi, één van de belangrijkste religieuze personen uit de Japanse geschiedenis en stichter van het Shingon-boeddhisme. De tempel is tegen een klif gebouwd. Beklim de ladder naar zijn meditatieplek en geniet van het spectaculaire uitzicht over de omgeving. U wandelt van de Iwaya-ji door het bos naar tempel 44 Daiho-ji. De tempel ligt verscholen tussen de bomen, waarvan sommige maar liefst duizend jaar oud zijn. In de middag neemt u de bus terug naar Matsuyama.

 

Loopafstand: 11,7 km

Hoogteverschil: 650 meter stijging en 580 meter afdaling

Benodigde tijd: circa 4 uur

 

Overnachting in Matsuyama.

Inclusief ontbijt, diner

Dag 4 Matsuyama - Kyoto/Osaka

De laatste dag van deze bijzondere wandeling. U reist per bus en taxi naar tempel 60 Yokomine-ji Deze tempel wordt beschouwd als de moeilijkste tempel om te bereiken, vanwege de ligging op 709 meter. Het is de op twee na hoogste tempel tijdens de pelgrimstocht. Vervolgens loopt u door de landelijke omgeving naar tempel 61 Koon-ji. Een totaal andere ervaring; vanaf de ingang lijkt het een normale tempel, maar als u het plein voor de tempel betreedt, ziet u betonnen gebouwen. Het hoofdgebouw van de tempel is een enorm, modern gebouw, dat is gebouwd in 1976. Ten slotte loopt u verder naar tempel 62 Hoju-ji, gelegen nabij het treinstation. De naam Hoju-ji betekent de tempel van welvaart en geluk, echter is de tempel klein en enigszins vervallen. Hier eindigt de wandeling en u reist per trein terug naar Kyoto of Osaka.

 

Loopafstand: 13,7 km

Hoogteverschil: 620 meter stijging en 870 meter afdaling

Benodigde tijd: circa 4-5 uur

 

Inclusief ontbijt, taxi, trein

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën