1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Wandeling Kumano Kodo

Tijdens deze wandeling volg je de heritage trail Kumano Kodo. De Kumano Kodo is een historische pelgrimsroute op het Kii Peninsula, ten zuiden van Osaka. De pelgrims lopen deze route om drie belangrijke heiligdommen te bezoeken en ook jij doet ze alle drie aan. Onderweg slaap je in eenvoudige, typisch Japanse ryokans, met onsen. In deze warmwaterbronnen is het goed toeven om je spieren na het wandelen rust te gunnen.  

Wandeling UNESCO pelgrimtrail
Bijzondere hotsprings
Historische heiligdommen
Japan-cultuur-kimono-Evelyn
Evelyn
In Japan ben je écht op reis, het is zo anders dan bij ons. Zowel grote steden, als authentieke cultuur en prachtige natuur om te wandelen.
  • Van dag tot dag
  • Reis & prijsinfo
  • Routekaart
  • Offerte

Reis van dag tot dag: Wandeling Kumano Kodo

Dag 1    Yunomine Onsen, Ryokan Adumaya

Dag 2    Kawayu Onsen, Ryokan Fujiya

Dag 3    Kii-Katsuura, Katsuura Gyoen

Dag 4    Vertrek Kii-Katsuura

100% maat werk

Dag 1 Kyoto/Osaka - Tanabe - Yunomine Onsen

Start pelgrimsroute

Kumano_Kodo_Trail_1 Japan-Kawayu-Onsen-in-Wakayama-Prefecture-2

Je reist in 2 tot 2,5 uur met de trein van Kyoto of Osaka naar de plaats Kii-Tanabe op het mystieke Kii-schiereiland. Dit is de toegangspoort tot de historische Kumano Kodo Trail. Kumano Kodo is de naam van de eeuwenoude pelgrimsroute op het Kii-schiereiland ten zuiden van Kyoto en Osaka. Samen met de Camino de Santiago is dit de enige pelgrimsroute die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Op het schiereiland staan drie tempels die al sinds de 11e eeuw door pelgrims worden bezocht. Treed in hun voetsporen.

 

Bij aankomst in Kii-Tanabe word je opgehaald door een lokale vertegenwoordiger, die je de nodige informatie verschaft. Er is nog tijd voor een lunch, voordat je de bus naar Yunomine Onsen neemt. Een hotspring resort, waar veel pelgrims komen voordat ze gaan bidden bij Kumano Hongu Taisha. Je verblijft in een traditionele herberg rond Tsuboyu. De bus doet er iets minder dan twee uur over.

 

Overnachting in Yunomine Onsen.

Inclusief diner, buspas

Dag 2 Yunomine Onsen - Kawayu Onsen

Kumano Kodo route langs heiligdommen

Na een vroeg ontbijt stap je in de bus, die je in half uur naar Hosshinmon-oji brengt; het beginpunt van het pad dat naar Kumano Hongu Taisha leidt. Deze 7 kilometer lange route voert je over een mix van bospaden en door kleine boerendorpjes. Onderweg tal van uitkijkpunten.

 

De wandeling eindigt bij Kumano Hongu Taisha, een van de drie grote heiligdommen in Kumano Kodo. Deze tempel is gebouwd ter verering van de bossen. Het is het belangrijkste heiligdom van meer dan 3000 Kumano heiligdommen verspreid over het land. Daal af via de stenen trappen en wandel naar Oyunohara, waar de grootste torii poort in Japan staat.

 

Neem de bus naar Kawayu Onsen. Het is een kort ritje, van ongeveer 10 minuten. Dit hotspringdorp, gelegen aan een rivier, is uniek. De bezoekers graven een gat aan de rand van de rivier, dat vervolgens volstroomt met heet water. Het water wordt vervolgens gemengd met het koude water uit de rivier om de gewenste temperatuur te krijgen. Geniet van een ontspannen zelf gegraven Japans bad voor of na je uitgebreide diner.

 

Loopafstand: 7 km

Hoogteverschil: je daalt af van 314 meter naar 93 meter

Benodigde tijd: ca. 3 uur

 

Overnachting in Kawayu Onsen.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, buspas, vervoer bagage

Dag 3 Kawayu Onsen - Kii-Katsuura

Kumano Kodo Trail

Japan-Kawayu-Onsen-in-Wakayama-Prefecture-b9e459c0

Na het ontbijt maak je de busrit van een uurtje naar Shingu. Daar bezoek je Hayatama Taisha, een grote schrijn van Kumano Sanzan, gewijd aan één van de goden die Japan zou hebben ontdekt. Op loopafstand van het heiligdom liggen Kamikura-jinja Shrine en Gotobiki-wa Rock.

 

Doe wat energie op met een lekkere lunch, voordat je de bus neemt naar Daimon-zaka  (ca. 40 minuten). Wandel naar de voet van Mt. Nachi. Bij de ingang staan een paar 800 jaar oude cederbomen die "Meoto-sugi" worden genoemd. Beklim de traptreden naar Kumano Nachi Taisha halverwege de berg (350 meter boven zeeniveau). Dit heiligdom is een van de belangrijkste bedevaartsoorden in Japan. Hier wordt de Nachi Falls, de hoogste waterval van het land, vereerd. De wandelingen vandaag zijn telkens korte afstanden met weinig hoogteverschil.

 

Vervolgens stap je op een lokale bus, die je in 25 minuten naar Kii-Katsuura brengt, een klein maar populair vissersdorp aan de Stille Oceaan.

 

Overnachting in Kii-Katsuura.

Inclusief ontbijt, diner, buspas, vervoer bagage

Dag 4 Vertrek Kii-Katsuura

Je vertrekt vanuit Kii-Katsuura naar het station, om de trein naar de volgende bestemming te pakken.

 

Inclusief ontbijt

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën