1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Wandeling Kumano Kodo

Treedt in de voetsporen van de vele pelgrims die u voor zijn gegaan. De Kumano Kodo is een mystiek gebied met enkele belangrijke bedevaartsoorden; de drie Grand Shrines van Kumano. U wandelt door een afgelegen gebied, langs beboste bergpaden. 

Geniet van het uitzicht over de valleien. U overnacht in authentieke accommodaties waarvan enkelen met hotspringbaden waar u heerlijk kunt uitrusten na een intensieve dag.

Wandelen pelgrimsroute
Authentieke accommodaties
Tempels en heiligdommen
logo-linkedin
Japan
Een ander stukje Azië; dat is Japan. Nieuwsgierig naar onze leukste tips? Neem contact met ons op.
  • Van dag tot dag
  • Reis & prijsinfo
  • Routekaart
  • Offerte

Reis van dag tot dag: Wandeling Kumano Kodo

Dag 1      Start wandeling Kumano Kodo

Dag 2      Wandeling Kumano Kodo

Dag 3      Wandeling Kumano Kodo

Dag 4      Einde wandeling Kumano Kodo

100% maat werk

Dag 1 Kyoto/Osaka - Kumano Kodo

U reist met de trein van Kyoto of Osaka naar de plaats Kii-Tanabe op het mystieke Kii-schiereiland. Dit is de toegangspoort tot de  historische Kumano Kodo Trail. Kumano Kodo is de naam van de eeuwenoude pelgrimsroute op het Kii-schiereiland ten zuiden van Kyoto en Osaka. Samen met de Camino de Santiago zijn dit de enige twee pelgrimsroutes  die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. Op het schiereiland staan drie tempels die al sinds de 11e eeuw door pelgrims worden bezocht. Treed in de voetsporen van de vele pelgrims die u voor zijn gegaan.

 

Bij aankomst in Kii-Tanabe neemt u een lokale bus vanaf het station naar Takijiri, dit is ongeveer 40 minuten rijden. In Takijiri start de wandeling langs de pelgrimsroute, dit gedeelte van de route wordt Nakahechi genoemd. Vanaf Takijiri loopt u in ongeveer 2 uur bergopwaarts naar het dorp Takahara. U overnacht in een klein hotel in Japanse stijl in het dorp Takahara of in een minshuku (soort pension) in het nabijgelegen dorp Kurisugawa. Beide accommodaties bieden goede, huisgemaakte diners met lokale seizoensgebonden ingrediënten.

 

Loopafstand: 4,5 km

Hoogteverschil: 370 meter stijging en verwaarloosbare afdaling

Benodigde tijd: ongeveer 2 uur

 

Overnachting in Takahara of Kurisugawa.

Inclusief diner, trein

Dag 2 Kumano Kodo

Na het ontbijt vervolgt u de wandeling door het platteland van Japan naar het dorp Chikatsuyu. U loopt langs kleine dorpjes en u komt verschillende Oji-heiligdommen tegen. Dit zijn ondergeschikte heiligdommen van de Kumano Grand Shrines die verspreid door het Kumano Kodo staan om pelgrims te beschermen en te begeleiden. De paden zijn duidelijk gemarkeerd en de beklimmingen worden vergemakkelijkt door de stenen treden. Aankomen in Chikatsuyu heeft u tijd om te ontspannen voordat  het diner wordt geserveerd.

 

Loopafstand: 10 km

Hoogteverschil: 480 meter stijging en 520 meter afdaling

Benodigde tijd: 4-5 uur

 

Overnachting in Chikatsuyu.

Inclusief ontbijt, diner

Dag 3 Kumano Kodo

Vanaf Chikatsuyu leidt het pad door de bergen. U kunt ervoor kiezen om de bus Chikatsuyu  naar naar Hosshinmon-Oji. Hiervandaan loopt u via een rustig deel van de pelgrimsroute naar de Hongu Taisha. Dit is één van de drie 'Grand Shrines of Kumano'. Uiteraard kunt u ook van Chikatsuyu naar de Hongu Taisha lopen. Er zijn twee wandelroutes, beide met een aantal pittige beklimmingen en afdalingen. De Hongu Taisha staat aan het hoofd van meer dan 3000 heiligdommen in de omgeving en ligt aan de Kumano Kodo Trail. Na het bezoek aan het heiligdom neemt u de bus naar Yunomine Onsen of Kawayu Onsen. Yunomine Onsen is een eeuwenoude hotspringdorp dat in het verleden veel werd aangedaan door pelgrims. Tijdens het baden voerden zij reinigingsrituelen uit. Het badhuis Tsuboyu is één van de twee badhuizen in het dorp en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Kawayu Onsen ligt hier niet ver vandaan. Dit hotspringdorp, gelegen aan een rivier, is uniek; de bezoekers graven een gat aan de rand van de rivier, dat vervolgens volstroomt met heet water. Het water wordt vervolgens gemengd met het water uit de rivier om de gewenste temperatuur te krijgen. Geniet van een ontspannen Japans bad voor of na uw uitgebreide diner.

 

Loopafstand: 7 km /  15 km / 24 km

Hoogteverschil: 120 meter stijging en 360 meter afdaling / bij de 15 en 24 km lange wandelingen zijn er veel hoogteverschillen met flinke stijgingen en dalingen

Benodigde tijd: ongeveer 2 uur / 7 uur / 8-9 uur

 

Overnachting in Yunomine Onsen of Kawayu Onsen.

Inclusief ontbijt, diner

Dag 4 Kumano Kodo - Kyoto/Osaka

Neemt u na het ontbijt nog even de tijd om het dorp te verkennen. U reist vervolgens per bus door de pittoreske vallei naar de stad Shingu aan de zuidoostkust van het Kii-schiereiland. In Shingu staat het heiligdom Hayatama Taisha. Het heiligdom stamt uit de 12e eeuw, maar de religieuze voorwerpen die hier worden bewaard zijn veel ouder en dateren uit de 3e eeuw. Onderdeel van het heiligdom is een museum waar diverse nationale schatten worden tentoongesteld, waaronder ook offers van pelgrims. Binnen het heiligdom staat een gigantische Nagi-boom van ongeveer duizend jaar oud. Van de zaden van deze boom worden 'Nagi-poppen' gemaakt. Men gelooft dat deze geluk brengen bij het vinden van een partner of zorgen voor geluk in het huwelijk. Een bezoek aan het Kamikura-heiligdom op de berg Gongen is ook de moeite waard. De enorme rots in dit sfeervolle heiligdom wordt aanbeden, aangezien men gelooft dat de eerste Kumano-goden hier neerdaalden.

 

U neemt vervolgens de trein naar Kyoto of Osaka, waar u in de avond arriveert.

 

Inclusief ontbijt, trein

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën