1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Ongerepte natuur op Hokkaido

Hokkaido is een geweldig eiland voor natuurliefhebbers. Het noordelijke eiland Hokkaido heeft prachtige natuur en diverse nationale parken. U bezoekt het ongerepte Shiretoko National Park, waar u walvissen en dolfijnen kunt spotten.

Maak prachtige wandelingen in de nationale parken Akan en Daisetsuzan. Nabij Kushiro ziet u de bedreigde Japanse kraanvogels en u maakt het boerenleven dichtbij mee in Tokachi Plain.

Wandelen door berglandschappen
Uitgestrekte natuurgebieden
Wildlife spotten
logo-linkedin
Japan
Een ander stukje Azië; dat is Japan. Nieuwsgierig naar onze leukste tips? Neem contact met ons op.
  • Van dag tot dag
  • Reis & prijsinfo
  • Routekaart
  • Offerte

Reis van dag tot dag: Ongerepte natuur op Hokkaido

Dag 1     Asahikawa

Dag 2     Daisetsuzan National Park

Dag 3     Tokachigawa

Dag 4     Akan National Park

 

Dag 5     Shiretoko National Park

Dag 6     Shiretoko National Park

Dag 7     Vertrek Shiretoko

100% maat werk

Dag 1 Sapporo - Asahikawa

250c0902-e4b5-4e49-a94c-2cc288d44faa 519b959c-4288-4f04-babe-55575f6ecc3a

U wordt bij de luchthaven in Sapporo opgehaald. De komende dagen heeft u de beschikking over een busje met Engelssprekende chauffeur. Het reizen met een busje met chauffeur is een uitstekende manier om kennis te maken met het prachtige eiland Hokkaido. U bent flexibel, u bepaalt uw eigen tempo en u komt ook op de plekken die met het openbaar vervoer lastig te bereiken zijn.

U rijdt het binnenland in, richting de stad Asahikawa. Onderweg maakt u een stop bij een noedelrestaurant. U krijgt hier een workshop udon- of soba-noedels maken. Uiteraard krijgt u daarna de gelegenheid om uw eigengemaakte noedels te proeven. 

 

Informatie Asahikawa:

Asahikawa staat bekend om sake en het gerecht 'ramen'. U kunt een bezoek brengen aan de Otokoyama sakebrouwerij. In het museum leert u meer over de geschiedenis van de brouwerij en u ziet gereedschappen die werden gebruikt, oude sakeflessen en prijzen die de brouwerij heeft gewonnen. Via een groot raam kunt u de brouwerij en de opslagruimtes zien. Een aanrader het lokale ramen-gerecht uit te proberen. Deze noedelsoep wordt bereid met sojasaus en verschilt daardoor van de ramen in Sapporo en Hakodate.

 

Overnachting in Asahikawa.

Inclusief auto/busje met Engelssprekende chauffeur, workshop udon- of soba-maken

Dag 2 Asahikawa - Daisetsuzan National Park

3bc784d2-6d70-46ad-a53b-67a275936545 fe941d0d-669c-4401-a0b9-36f9655ceba2 c957f6cf-5873-492b-89a3-81ac775d5f07

U brengt eerst een bezoek aan het dorp Higashikawa, gelegen aan de voet van het Daisetsuzan National Park. In dit gebied bloeien veel bloemen, vooral in het voorjaar. In het najaar is het een aanrader vanwege de herfstkleuren. U rijdt vervolgens de bergen van het Daisetsuzan National Park in, naar het dorp Asahidake Onsen.

 

Informatie Daisetsuzan National Park:
Een prachtig, ongerept en bergachtig gebied gelegen in het centrale deel van Hokkaido. De perfecte plek om te wandelen. Onder begeleiding van een lokale gids gaat u vanmiddag het gebied verkennen. Er leven in het nationale park onder andere herten en bruine beren. Vanwege de noordelijke en hoge ligging is dit gebied de eerste plek in Japan waar de herfstkleuren te zien zijn, vanaf half september.

 

Informatie Asahidake Onsen:

Hotspringresort aan de voet van de hoogste berg van Hokkaido; Mount Asahidake. Dit kleine dorp vormt een goed uitgangspunt voor een bezoek aan het Daisetsuzan National Park. Buiten enkele kleine hotels zijn er weinig voorzieningen, u eet in de meeste gevallen bij uw hotel. Er zijn vele wandelpaden rondom het dorp, ook voor beginners. Ervaren wandelaars kunnen de top van Mount Asahidake beklimmen. Een kabelbaan brengt u naar een hoogte van 1600 meter en daarvandaan is het nog ongeveer 2 uur lopen naar de top van de berg. Daarnaast zijn ook meerdaagse wandelingen mogelijk. Wandelen in dit gebied is mogelijk tussen eind juni en eind september. Tussen december en begin mei is het mogelijk om hier te skiën.

 

Overnachting in Asahidake Onsen (Daisetsuzan National Park).

Inclusief ontbijt, diner, auto/busje met Engelssprekende chauffeur, gids tijdens trekking

Dag 3 Daisetsuzan National Park – Tokachigawa Onsen

U verlaat de bergen en u rijdt door een landelijk gebied met glooiende heuvels richting Biei. U stopt bij The Blue Pond. Deze vijver heeft een diepblauwe kleur vanwege de mineralen in het water. Een korte wandeling door het bos leidt naar u naar de vijver toe. Dan naar de Shirahige-waterval. U rijdt verder naar Furano. Deze omgeving leent zich uitstekend voor het maken van een fietstocht. U fietst langs de bloemenvelden (afhankelijk van het jaargetijde uiteraard). De mooiste periode om deze omgeving te bezoeken is in juli, als de velden met lavendel in bloei staan. Maar ook in de maanden ervoor en erna (juni tot september) is dit gebied een bezoek waard, omdat dan vele andere bloemen in bloei staan. Er wordt voor een lunch gezorgd. In de middag rijdt u door naar Tokachigawa Onsen.

 

Informatie Tokachigawa Onsen:

Dit hotspringdorp ligt aan de Tokachi-rivier. Het water heeft een hoog gehalte aan vochtinbrengende ingrediënten en is daardoor goed voor de huid. Vanmiddag heerlijk genieten in één van de warmwaterbaden.

 

Overnachting in Tokachigawa Onsen.

Inclusief ontbijt, diner, auto/busje met Engelssprekende chauffeur, fietstocht met lunch

Dag 4 Tokachigawa Onsen - Akan National Park

d1f1abd4-e026-4889-82fc-17a111c05e62

U volgt vandaag een workshop tofu maken. U krijgt u uitleg hoe tofu wordt gemaakt en natuurlijk kunt u het ook zelf proeven. In het middag maakt u een wandeling door het Maeda Ippo Forest. U rijdt vervolgens door naar het Akan National Park. 

 

Informatie Akan National Park:

Dit nationale park ligt in het oosten van Hokkaido en is bekend vanwege de 3 mooie meren die zich in het park bevinden. Vooral het Mashu-meer is bekend vanwege het kristalheldere water. Het is één van de diepste meren in Japan en wordt vaak genoemd als één van de mooiste meren van Japan. Op de kraterrand zijn verschillende uitzichtpunten waarvandaan u kunt genieten van het uitzicht op het meer. Helaas wordt het meer vaak omgeven door een dikke laag mist, waardoor het meer niet zichtbaar is. Er is ook een wandelpad van 7 kilometer langs het meer naar de top van Mount Mashudake. Ten westen van het Mashu-meer ligt een ander mooi kratermeer; het Kussharo-meer. U kunt hier verschillende activiteiten ondernemen, zoals kayakken, vissen, fietsen en natuurlijk wandelen. Rondom het meer zijn verschillende hotsprings waar u gratis (en in badkleding) gebruik van kunt maken. Aan de zuidkant van het meer ligt het Watoko-schiereiland. Hiervandaan starten enkele mooie wandelroutes. Vlakbij staat het Ainu Folklore Museum met tentoonstellingen over de Ainu-cultuur.

In het Akan-meer leven Marimo, dit is een zeldzame algensoort. De algen vormen zich tot mooie groene ballen, die (over een tijd van enkele eeuwen) kunnen uitgroeien tot de grootte van een voetbal. Aan het meer ligt het hotspring resort Akan Kohan met enkele traditionele Japanse hotels. Hiervandaan vertrekken boten voor tochtjes over het meer en een bezoek aan het Marimo Exhibition Center. In het dorp is een kleine Ainu Village, Ainu Kotan genoemd, met souvenirwinkeltjes waar Ainu-handwerk wordt verkocht en een klein museum. Een wandelpad leidt vanuit het dorp langs het meer naar enkele borrelende modderpoelen (bokke genoemd). Langere wandelingen zijn mogelijk naar de vulkanen Oakan (mannelijke berg) en Meakan (vrouwelijke berg). De bergen kunnen alleen in de zomermaanden worden beklommen. U dient voor deze wandelingen een halve dag uit te trekken en goede wandelschoenen aan te trekken.

 

Overnachting in het Akan National Park.

Inclusief ontbijt, diner, auto/busje met Engelssprekende chauffeur, workshop tofu-maken

 

 

Dag 5 Akan National Park - Shiretoko National Park

U start de dag met een kanotocht over het Kussharo-meer. Dit is het grootste meer in het park, met een omtrek van 57 kilometer. 

Vervolgens rijdt u in ongeveer 3 uur naar het schiereiland Shiretoko aan de oostkant van Hokkaido. Als u het gebied binnen rijdt, richting Utoro, komt u langs de Oshinkoshin-waterval. De waterval ligt vlakbij de weg, waardoor het een ideale plek is om even te stoppen. Een korte wandeling leidt naar de spectaculaire waterval.

 

Informatie Utoro:

Gelegen aan de westkust van het schiereiland. Deze vissersplaats vormt de uitvalsbasis naar het Shiretoko National Park. Tevens vertrekken hiervandaan de boten voor dagtochtjes voor de kust van het schiereiland. In Utoro zijn diverse onsen (warmwaterbronnen). Vanaf de Oronko-rots, naast de haven gelegen, heeft u een mooi uitzicht over de stad en de kust.

 

Overnachting in Utoro (Shiretoko National Park).

Inclusief ontbijt, diner, auto/busje met Engelssprekende chauffeur, kanotocht

Dag 6 Shiretoko National Park

71054222-678f-4739-a5c8-6fa07302be1a 03aebdd1-4ab3-40e1-943e-688e5875f0df 57f85f3e-8eb3-495d-9a08-de4ee1f20c46

Het Shiretoko National Park ligt op een schiereiland in het oosten van Hokkaido. Het is één van de mooiste en meest ongerepte natuurparken van het eiland. Er leven op het schiereiland bruine beren, herten en vossen. De kustlijn van het Shiretoko-schiereiland bestaat uit steile rotswanden. Vanaf het water heeft u goed zicht op de ruige kustlijn met watervallen. U maakt vandaag een boottocht (mogelijk in de maanden april t/m november). De kans is groot dat u tijdens de boottocht wilde dieren ziet. Langs de kust leven bruine beren, herten en vossen. Mogelijk ziet u ook dolfijnen, walvissen of zeeleeuwen. 

 

Overnachting in Utoro (Shiretoko National Park).

Inclusief ontbijt, diner, auto/busje met Engelssprekende chauffeur, boottocht

Dag 7 Shiretoko National Park - Memanbetsu

Het gebied leent zich bij uitstek om te wandelen. U kunt prachtige wandelingen maken bij Shiretoko Five Lakes. Het eerste meer is bereikbaar via een 800 meter lang houten wandelpad. Hiervandaan heeft u een prachtig uitzicht op het meer, de Okhotskzee en de omliggende bergen. Bereikbaar tussen april en november. Tussen de 5 meren liggen wandelpaden. In de zomer is het alleen mogelijk om onder begeleiding van een gids dit gebied te betreden (tegen betaling). In het voor- en najaar mag u op eigen gelegenheid naar de meren wandelen, wel tegen betaling en er is een limiet aan het aantal personen dat wordt toegelaten. Vanaf eind oktober zijn er geen beperkingen en is de toegang gratis. Als er beren in het gebied worden gespot kan het zijn dat de wandelpaden worden gesloten.Een andere leuke wandeling leidt van het Shiretoko Nature Center naar de Furepe-waterval. De wandeling duurt ongeveer 20 minuten en is goed te doen. U loopt deels door het bos en langs grasvelden. Bijzonder is dat de waterval wordt gevoed door een ondergrondse bron en er dus geen rivier zichtbaar is die water naar de waterval leidt.
In de middag wordt u naar de luchthaven gebracht. Uw chauffeur neemt hier afscheid van u.

 

Inclusief ontbijt, auto/busje met Engelssprekende chauffeur

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën