1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Ongerepte natuur op Hokkaido

Hokkaido is een geweldig eiland voor natuurliefhebbers. Het noordelijke eiland Hokkaido heeft prachtige natuur en diverse nationale parken. Je bezoekt het ongerepte Shiretoko National Park, waar je walvissen of zelfs beren kunt spotten. Maak prachtige wandelingen in de nationale parken Akan, Daisetsuzan en Shiretoko. 

Wandelen door berglandschappen
Uitgestrekte natuurgebieden
Wildlife spotten
Japan-cultuur-kimono-Evelyn
Evelyn
In Japan ben je écht op reis, het is zo anders dan bij ons. Zowel grote steden, als authentieke cultuur en prachtige natuur om te wandelen.
  • Van dag tot dag
  • Reis & prijsinfo
  • Routekaart
  • Offerte

Reis van dag tot dag: Ongerepte natuur op Hokkaido

Dag 1     Asahikawa

Dag 2     Asahidake Onsen (Daisetsuzan National Park)

Dag 3     Asahidake Onsen (Daisetsuzan National Park)

Dag 4     Tokachigawa

Dag 5     Akan National Park

 

Dag 6     Kawayu

Dag 7     Shiretoko National Park

Dag 8     Shiretoko National Park

Dag 9     Vertrek Memanbetsu

100% maat werk

Dag 1 Sapporo - Asahikawa

Eigengemaakte noedels

250c0902-e4b5-4e49-a94c-2cc288d44faa 519b959c-4288-4f04-babe-55575f6ecc3a

Je arriveert op de luchthaven van Sapporo. De komende dagen heb je de beschikking over een huurauto. Het reizen met een huurauto is een
uitstekende manier om kennis te maken met het prachtige eiland Hokkaido. Je bent flexibel, je bepaalt je eigen tempo en komt op plekken die met het openbaar vervoer lastig te bereiken zijn. 

 

Je rijdt het binnenland in, richting de stad Asahikawa. Onderweg maak je een stop bij een noedelrestaurant. Je krijgt hier een workshop soba-noedels maken. Uiteraard krijg je daarna de gelegenheid om je eigengemaakte noedels te proeven.

 

Asahikawa staat bekend om sake en het gerecht 'ramen'. Je kunt een bezoek brengen aan de Otokoyama sakebrouwerij met een museum erbij. Het is een aanrader om het lokale ramen-gerecht uit te proberen. Deze noedelsoep wordt bereid met sojasaus en verschilt daardoor van de ramen in Sapporo en Hakodate.

 

Overnachting in Asahikawa.

Inclusief huurauto, workshop soba-noedels maken

Dag 2 Asahikawa - Daisetsuzan National Park

Hiken in de natuur

3bc784d2-6d70-46ad-a53b-67a275936545 fe941d0d-669c-4401-a0b9-36f9655ceba2 c957f6cf-5873-492b-89a3-81ac775d5f07

Breng eerst een bezoek aan het dorp Higashikawa, gelegen aan de voet van het Daisetsuzan National Park. In dit gebied bloeien veel bloemen, vooral in het voorjaar. In het najaar is het een aanrader vanwege de herfstkleuren. Je rijdt vervolgens de bergen van het Daisetsuzan National Park in, naar het dorp Asahidake Onsen.

 

Het Daisetsuzan National Park is een prachtig, ongerept en bergachtig gebied gelegen in het centrale deel van Hokkaido. De perfecte plek om te wandelen. Misschien spot je herten of zelfs beren. 

 

Informatie Asahidake Onsen:

Hotspringresort aan de voet van de hoogste berg van Hokkaido; Mount Asahidake. Buiten enkele kleine hotels zijn er weinig voorzieningen, je eet in de meeste gevallen bij het hotel. Er zijn vele wandelpaden rondom het dorp, voor zowel beginners als gevorderden. Wandelen in dit gebied is mogelijk tussen eind juni en eind september.

 

Overnachting in Asahidake Onsen (Daisetsuzan National Park).

Inclusief ontbijt, diner, huurauto

Dag 3 Asahidake Onsen (Daisetsuzan National Park)

Vandaag vroeg op voor een begeleide wandeling in Asahidake met een lokale gids. 

 

Overnachting in Asahidake Onsen (Daisetsuzan National Park).

Inclusief ontbijt, diner, huurauto, wandeling onder begeleiding van een lokale gids 

Dag 4 Asahidake Onsen – Tokachigawa

Maak een fietstocht

Je verlaat de bergen en rijdt door een landelijk gebied met glooiende heuvels richting Biei. Stop bij The Blue Pond. Deze vijver heeft een diepblauwe kleur vanwege de mineralen in het water. Een korte wandeling door het bos leidt naar je naar de vijver toe. Dan naar de Shirahige-waterval en verder naar Furano. Deze omgeving leent zich uitstekend voor het maken van een fietstocht. Je fietst langs de bloemenvelden (afhankelijk van het jaargetijde uiteraard). De mooiste periode om deze omgeving te bezoeken is in juli, als de velden met lavendel in bloei staan. Er wordt voor een lunch gezorgd. In de middag rijd je door naar Tokachigawa Onsen.

 

Informatie Tokachigawa Onsen:

Dit hotspringdorp ligt aan de Tokachi-rivier. Het water heeft een hoog gehalte aan vochtinbrengende ingrediënten en is daardoor goed voor de huid. Vanmiddag genieten in één van de warmwaterbaden.

 

Overnachting in Tokachigawa Onsen.

Inclusief ontbijt, diner, huurauto

Dag 4 Tokachigawa Onsen - Akan National Park

d1f1abd4-e026-4889-82fc-17a111c05e62

Je rijdt vandaag door naar het Akan National Park. 

 

Bossen, meren en vulkanen. Dit alles tref je in het Akan National Park aan. Vooral de drie meren zijn de moeite waard om te bezoeken. Laat je verrassen door het kristalheldere water van het Mashu-meer. Vanaf de kraterrand geniet je bij helder weer van het uitzicht op het meer. Wil je een dag actief bezig zijn? Ga dan naar het Kussharo-meer. Je kunt hier kajakken, vissen, fietsen en natuurlijk wandelen. En na zo'n actieve dag actief, is het heerlijk om te ontspannen in een hotspring. Rondom het meer zijn er verschillende waar je gratis (en in badkleding) gebruik van kunt maken.

 

Overnachting in het Akan National Park.

Inclusief ontbijt, diner, huurauto

 

Dag 6 Akan National Park - Kawayu

Je rijdt van Akan naar Kawayu. Bijhet meer van Kussharo gaan jullie met een gids een kanotocht op het meer maken. Hierna rijd je verder naar je accommodatie.

 

Dit hotspring dorp ligt tussen de meren Mashu en Kussharo in en is daardoor een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan het nationale park. Het bronwater in Kawayu heeft een zeer hoge zuurgraad. Je kunt een voetbad nemen in dit zure water, maar blijf niet lang zitten! Vanaf Kawayu Onsen is er een leuke wandeling van 2,5 kilometer naar Mount Iozan. Mount Iozan betekent letterlijk zwavelberg en dit is terecht. Op de hellingen van deze actieve vulkaan zie je de zwaveldampen van heel dichtbij. Er worden eieren verkocht die zijn gekookt in de natuurlijke warmte van de vulkaan.

 

Overnachting in Kawayu.

Inclusief ontbijt, diner, huurauto

Dag 7 Kawayu - Shiretoko National Park

In ongeveer 2 uur rijd je naar het schiereiland Shiretoko aan de oostkant van Hokkaido. Als je het gebied binnen rijdt, richting Utoro, kom je langs de Oshinkoshin-waterval. De waterval ligt vlakbij de weg, waardoor het een ideale plek is om even de benen te strekken. Een korte wandeling leidt naar de spectaculaire watermassa. 

 

Informatie Utoro:

Gelegen aan de westkust van het schiereiland. Deze vissersplaats vormt de uitvalsbasis naar het Shiretoko National Park. Tevens vertrekken hiervandaan de boten voor dagtochtjes voor de kust van het schiereiland. In Utoro zijn diverse onsen (warmwaterbronnen). Vanaf de Oronko-rots, naast de haven gelegen, heb je een mooi uitzicht over de stad en de kust.

 

Overnachting in Shiretoko.

Inclusief ontbijt, diner, huurauto

Dag 6 Shiretoko National Park

71054222-678f-4739-a5c8-6fa07302be1a 03aebdd1-4ab3-40e1-943e-688e5875f0df Shiretoko---5-Lakes

Het Shiretoko National Park ligt op een schiereiland in het oosten van Hokkaido. Het is één van de mooiste en meest ongerepte natuurparken van het eiland. Er leven op het schiereiland bruine beren, herten en vossen. De kustlijn van het Shiretoko-schiereiland bestaat uit steile rotswanden. Vanaf het water heb je goed zicht op de ruige kustlijn met watervallen. Maak een boottocht (mogelijk in de maanden april t/m november). De kans is groot dat je tijdens de boottocht wilde dieren ziet. Behalve de dieren op het land, zie je mogelijk ook dolfijnen, walvissen en zeeleeuwen. 

 

Overnachting in Shiretoko.

Inclusief ontbijt, diner, huurauto

Dag 9 Shiretoko National Park - Memanbetsu

Het gebied leent zich bij uitstek om te wandelen. Zo kan je prachtige wandelingen maken bij Shiretoko Five Lakes. Het eerste meer is bereikbaar via een 800 meter lang houten wandelpad. Tussen de vijf meren liggen wandelpaden. In de zomer is het alleen mogelijk om onder begeleiding van een gids dit gebied te betreden (tegen betaling). In het voor- en najaar mag je op eigen gelegenheid naar de meren wandelen, wel tegen betaling en er is een limiet aan het aantal personen dat wordt toegelaten. Vanaf eind oktober zijn er geen beperkingen en is de toegang gratis. Een leuke wandeling leidt van het Shiretoko Nature Center naar de Furepe-waterval. De wandeling duurt ongeveer 20 minuten, waarbij je deels door het bos en langs grasvelden loopt. 


In de middag rijd je naar de luchthaven van Memanbetsu. Hier lever je je huurauto in. 

 

Inclusief ontbijt, huurauto

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën