1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Fietstocht Noto-schiereiland

Een unieke fietstocht door een landelijk deel van Japan. Je haalt een vouwfiets op in Kyoto en reist naar het schiereiland ten noorden van Kanazawa. Je start de fietstocht langs de spectaculaire kustlijn van de Noto Peninsula.

In de dorpen lijkt het of de tijd heeft stilgestaan, je beleeft hier het échte Japanse leven. Sla zeker de markt in Wajima niet over om de lekkernijen uit de zee te proeven.

Fietsen door landelijk Japan
Ongerepte kustlijn
Authentiek Japan
Japan-cultuur-kimono-Evelyn
Evelyn
In Japan ben je écht op reis, het is zo anders dan bij ons. Zowel grote steden, als authentieke cultuur en prachtige natuur om te wandelen.
  • Van dag tot dag
  • Reis & prijsinfo
  • Routekaart
  • Offerte

Reis van dag tot dag: Fietstocht Noto-schiereiland

Dag 1      Togi

Dag 2      Wajima

Dag 3      Suzushi

 

Dag 4      Notojima

Dag 5       Kyoto

100% maat werk

Dag 1 Kyoto - Noto-schiereiland

Fietstocht

 

 

Per trein reis je naar het schiereiland Noto, gelegen ten noorden van de stad Kanazawa. Noto is een landelijk gebied met een grillige kustlijn. Je start met een bezoek aan de unieke Chirihama Driveway. Op dit 8 kilometer lange strand is het toegestaan om met de auto te rijden. Aan de zuidkant van het strand staan diverse eetstalletjes waar lokale specialiteiten worden verkocht, waaronder gegrilde mosselen. Je kunt een stuk over het strand fietsen. Verderop wordt de kustlijn grilliger, je fietst verder langs landweggetjes en rijstvelden en door lieflijke dorpen. Breng een bezoek aan de Keta Taisha-schrijn. Verderop staat de sfeervolle Myojoji-tempel. Het laatste stuk van de tocht rijd je langs enkele fraaie rotsformaties. Eén daarvan is de Ganmon-rots; Ganmon betekent poort. Het water heeft een gat in de rots gesleten die aan een poort doet denken. Je kunt hier wandelen en er worden ook boottochten georganiseerd (optioneel). Vervolgens is het nog een klein stukje naar je overnachtingsplaats.

 

Fietsafstand: 44,5 km

Hoogteverschil: 310 meter stijging en 309 meter afdaling

Benodigde tijd: 3-4 uur

 

Overnachting in Togi.

Inclusief diner, trein, fietshuur

Dag 2 Noto-schiereiland

Fietstocht

Ruige-rotsachtige-kusten-bij-Noto-schiereiland(11)

De rit start vandaag weer langs de spectaculair kustlijn. Bezoek de Hatago Iga-rotsen, iets ten noorden van Togi. Deze heilige rotsen zijn verbonden met een touw (shimenawa), in het shinto-geloof wordt dit gebruikt om de aanwezigheid van heilige geesten aan te duiden. Je kunt een stop maken in Sekinohana. Hier zie je een rotsformatie die is gevormd door de golven. Dan sla je af naar het binnenland en rijd je via de bergen naar de havenstad Wajima. Je komt langs de tempel Sojiji, één van de belangrijkste Zen-tempels in Japan. De stad Wajima staat bekend om de ochtendmarkt met verse vis. Ook wordt er in Wajima lakwerk gemaakt.  

 

Fietsafstand: 50,3 km

Hoogteverschil: 409 meter stijging en 410 meter afdaling

Benodigde tijd: 3,5-4,5 uur

 

Overnachting in Wajima.

Inclusief ontbijt, diner, fietshuur

Dag 3 Noto-schiereiland

Fietstocht

Breng in de ochtend een bezoek aan de markt. Dagelijks worden er tussen 8.00 en 12.00 uur allerlei producten verkocht, waaronder uiteraard verse vis en zeevruchten. Ook de boeren uit de omgeving verkopen hier hun producten. Als je op zoek bent naar lakwerk, dan ben je hier aan het juiste adres.

 

Dan stap je weer op de fiets en rijdt langs de kust naar Shiroyone Senmaida. Een aangename tocht door een vlak gebied met mooie uitzichten over de Japanse Zee. Bij Shiroyone Senmaida kijk je uit op de rijsterassen. Iets verderop staan de voormalige huizen van de Tokikuni-familie. De Kami Tokikunike is het meest indrukwekkend en wordt nog steeds bewoond. Enkele kamers zijn in originele staat en kun je bezichtigen. Nog een stukje noordelijker wordt zeezout gewonnen. Dit is uniek voor deze regio en wordt op enkele plekken nog op de traditionele manier gedaan. Bezoek een zoutboerderij om het proces te zien. Vervolgens rijd je het heuvelachtige binnenland weer in naar Suzushi, aan de andere kant van het schiereiland. Voor de kust van Suzushi ligt de Mitsukejima-rots. Via een rotspad loop je naar het 30 meter hoge eiland toe.

 

Fietsafstand: 61,8 km

Hoogteverschil: 686 meter stijging en 691 meter afdaling

Benodigde tijd: 4,5-5,5 uur

 

Overnachting in Suzushi.

Inclusief ontbijt, diner, fietshuur

Dag 4 Noto-schiereiland

Fietstocht

Lokaal-eten-in-Japan(12) Drukte-in-de-grote-steden(12)

Vandaag staat de langste fietstocht op het programma. Je wordt eerst met een taxi in ongeveer een half uur naar het vissersdorp Ogi gebracht. Hier krijg je het gevoel dat de tijd 100 jaar stil heeft gestaan. Langs de smalle straatjes staan oude vissershuizen. Vanuit Ogi fiets je langs de kust naar het treinstation in Anamizu. In Anamizu stap je op de trein naar Nishigishi. Hier ga je verder op de fiets en rijd over de brug naar het eiland Notojima. De belangrijkste attractie op het eiland is het aquarium. Er worden ook diverse boottochten georganiseerd, onder andere om dolfijnen te spotten (optioneel).

 

Fietsafstand: 65,5 km

Hoogteverschil: 677 meter stijging en 686 meter afdaling

Benodigde tijd: 4,5-5,5 uur

 

Overnachting op Notojima.

Inclusief ontbijt, diner, fietshuur, taxi

Dag 5 Noto-schiereiland - Kyoto

Fietstocht

Op de laatste dag van de fietstocht rijd je naar Wakura Onsen. Dit is een hotspringdorp, gelegen aan de Nanao-baai. Langs de kust staan veel grote hotelcomplexen. In het centrum tref je enkele openbare bronnen aan. Er is een openbaar badhuis (onsen) en enkele ryokan bieden ook toegang aan daggasten.

In de middag reis je per trein terug naar Kyoto. Hier lever je de fiets weer in.

 

Fietsafstand: 12,5 km

Hoogteverschil: 208 meter stijging en 219 meter afdaling

Benodigde tijd: 1 uur

 

Inclusief ontbijt, fietshuur, trein

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën