1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Cultureel Japan

In Kanazawa reis je als het ware terug naar het tijdperk van de samoerai. Je dompelt je echt helemaal onder in deze cultuur door te leren zwaardvechten en boogschieten volgens de oude traditie. In Kanazawa zijn nog veel historische gebouwen.

Hands on ervaring
Zwaardvechten als een samoerai
Historische samoerai-wijk
Japan-cultuur-kimono-Evelyn
Evelyn
In Japan ben je écht op reis, het is zo anders dan bij ons. Zowel grote steden, als authentieke cultuur en prachtige natuur om te wandelen.

Reis van dag tot dag: Cultureel Japan

Dag 1      Aankomst Kanazawa

Dag 2      Kanazawa

Dag 3      Vertrek Kanazawa

100% maat werk

Dag 1 Aankomst in Kanazawa

Kasteel en landschapstuin

Samoerai-Matsumoto-Nagano-Honshu-Nagano Kendo_leraar_zijn_studenten_Japan_iStock_478572134_418645

Per trein reis je in ongeveer 2,5 uur van Tokyo of Kyoto naar Kanazawa. Kanazawa ligt aan de westkust van het hoofdeiland Honshu, aan de Japanse Zee. De stad heeft een rijk cultureel verleden. Je vindt hier een aantal authentieke wijken, zoals de samoeraiwijk en drie geishawijken. Ideaal dus voor een cultureel uitstapje!

 

Vanmiddag ga je op eigen gelegenheid de stad verkennen. Wij adviseren om naar de Omicho markt te gaan voor een lekkere lunch van lokale verse zeevruchten of sushi. Daarmee heb je een goede bodem voor een wandeling door de Kenroku-en Garden. De tuin maakte vroeger onderdeel uit van het naastgelegen Kanazawa Castle. Het gehele jaar door is deze landschapstuin een bezoek waard. In het voorjaar bloeien de pruimen- en kersenbomen en lijkt het alsof de hemel roze kleurt door alle prachtige bloesem. In de herfst is het genieten geblazen met de oranje, rode en gele gekleurde bomen.

 

Om helemaal op te gaan in de Japanse cultuur, raden wij een optionele foodtour aan in de avond.


Overnachting in Kanazawa.

Inclusief trein

Dag 2 Kanazawa

Zwaardvechten als een samoerai

Na het ontbijt staat een gids klaar. Deze hele dag dompel je je helemaal onder in de samoerai cultuur. Begin de dag met een martial art experience. Je krijgt een kendo les in een echte dojo. Kendo is een zwaardvechtkunst, die al uit het Edo tijdperk stamt. Je leert de basistechnieken. Na een lunch verder naar het Nagamachi samoerai district. In deze wijk staan luxe traditionele villa’s. Hoogtepunt is een bezoek aan het goed bewaarde Nomura Samurai House. In het Maeda Samurai Museum hoor en zie je nog meer uit het samoerai-tijdperk. Tot slot mag je een privécollectie van samoerai-zwaarden bewonderen. Zelf de zwaarden vasthouden is mogelijk. Aan het einde van de middag neem je afscheid van de gids.

 

Overnachting in Kanazawa.

Inclusief ontbijt, tour met martial arts activiteiten, Engelssprekende gids, entreegelden

Dag 3 Vertrek Kanazawa

Boogschieten als een samoerai

20191120_121608 Nomura Samurai House (1)

Nog een dag om helemaal op te gaan in de Japanse cultuur. Een gids neemt je vandaag mee naar het Ishikawa Prefectural Budokan, een gerenommeerd trainingsinstituut voor martial arts. Het zwaardvechten van gisteren was misschien wel bekend, maar wist je dat ook boogschieten een onderdeel is van de samoerai-cultuur? Dat heet kyudo. Trek een traditionele kyudo kimono aan en leer in anderhalf uur hoe je de boog vasthoudt en wat de beste techniek is om te schieten. Of je talent hebt, wordt duidelijk als je tot slot op het 28 meter verder weg staande doel richt.

 

Je wordt naar het station van Kanazawa gebracht om de trein naar je volgende bestemming te pakken.

 

Inclusief ontbijt, tour met martial arts activiteiten, Engelssprekende gids, entreegelden

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën