1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Cultureel Japan

Tijdens deze culturele tour reist u eerst naar Nikko. Hier bezoekt u diverse tempels en uiteraard het rijkelijk versierde mausoleum van de stichter van het Tokugawa-shogunaat. Het Nikko National Park leent zich uitstekend voor het maken van wandelingen. 

In het voormalige samurai-dorp Aizuwakamatsu bezoekt u het huis van de Aizu-familie en ten slotte naar het voormalige postdorp Ouchi Juku. Proef de sfeer van vroegere tijden toen samurai in het dorp verbleven op weg naar Edo.

Bezoek oud postdorp
Samurai-verleden
Onbekend Japan
logo-linkedin
Japan
Een ander stukje Azië; dat is Japan. Nieuwsgierig naar onze leukste tips? Neem contact met ons op.
  • Van dag tot dag
  • Reis & prijsinfo
  • Routekaart
  • Offerte

Reis van dag tot dag: Cultureel Japan

Dag 1     Nikko

Dag 2     Nikko

Dag 3     Aizuwakamatsu

 

Dag 4     Aizuwakamatsu

Dag 5     Ouchi Juku

Dag 6     Tokyo

100% maat werk

Dag 1 Tokyo - Nikko

Nikko-National-Park-2(12) Nikko-Park-brug

Met een limited express-trein van Tobu Railway reist u van Asakusa Station in Tokyo naar Nikko. De rit duurt iets minder dan 2 uur. Bij aankomst in Nikko gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel.

 

Informatie Nikko:

Nikko is al eeuwenlang een belangrijk centrum voor zowel het shintoïsme als het boeddhisme. Tevens vormt dit het toegangspoort tot het Nikko National Park met prachtige berglandschappen, meren, watervallen en warmwaterbronnen. In de 17e eeuw werd de Toshogu Shrine gebouwd, het rijkelijk versierde mausoleum van de shogun Tokugawa Ieyasu. De fraaie gebouwen staan in een bosrijke omgeving. De uitvoerige houtsnijwerken zijn beschilderd en rijk versierd met bladgoud. De bekendste is die met de horen-zien-en-zwijgen-aapjes. Iets verderop staat Taiyuibyo, het mausoleum van Iemitsu, de kleinzoon van Ieyasu. Dit mausoleum is bescheidener dan die van Ieyasu uit respect voor zijn grootvader.

Rinnoji is de belangrijkste tempel in Nikko. In het hoofdgebouw staan grote, vergulde beelden van Amida, Senju-Kannon en Bato-Kannon. Deze drie goden worden beschouwd als boeddhistische verschijningen van de drie berggoden in het Futarasan-heiligdom. Het Futurasan-heiligdom is opgericht in 782 en is veel ouder dan de andere tempels.

De Tamozawa Imperial Villa is één van de grootste houten gebouwen in Japan, met 106 kamers die zijn ingericht met een mix van Japanse en westerse stijlen.

U kunt een mooie wandeling maken door de Kanmangafuchi-kloof. U loopt langs de rivier en langs het pad staan 70 Jizo-beelden. Jizo is de god die waakt over overleden baby’s en kinderen.

 

Overnachting in Nikko.

Inclusief trein, bussen

 

Dag 2 Nikko

U kunt vandaag een bezoek brengen aan het Nikko National Park. Er rijden bussen tussen Nikko en het nationale park (niet in de winter). Het Nikko National Park leent zicht uitstekend om te wandelen. U ziet hier diverse watervallen. De Ryuzu-waterval is te zien vanaf een uitzichtpunt.  Een wandelpad leidt vanaf de waterval richting de Senjogahara-vlakte. U loopt door een bosrijk gebied met een mooi uitzicht op de rivier. De Senjogahara-vlakte strekt zich uit vanaf het Chuzenji-meer tot aan het hotspringdorp Yumoto Onsen.  Het is een mooie plek om te wandelen, zeker in het najaar als de bomen hun herfstkleuren tonen. Er zijn verschillende wandelroutes uitgezet. Het is ook mogelijk om rondom het Chuzenji-meer te lopen. Een wandeling van ongeveer 25 kilometer via een heuvelachtige route. Aan de oostkant van het meer ligt het dorp Chuzenjiko Onsen, hiervandaan worden boottochten over het meer georganiseerd. Niet ver van het dorp treft u de Kegon-waterval. Verder naar het zuiden ligt de berg Hangetsuyama. Vanaf deze berg heeft u een prachtig uitzicht over het Chuzenji-meer. Vanaf Chuzenjiko is het ongeveer 2,5 uur lopen naar de top van de Hangetsuyama, maar het is ook mogelijk met de bus of auto naar boven te rijden. Vanaf de parkeerplaats is het no ongeveer een half uur lopen naar het uitzichtpunt via een steil pad (goede wandelschoenen zijn noodzakelijk voor deze beklimming).

 

Overnachting in Nikko.

Inclusief ontbijt, bussen

Dag 3 Nikko - Aizuwakamatsu

Aizuwakamatsu-kasteel

U gaat op eigen gelegenheid terug naar het treinstation. U neemt eerst de trein van Nikko naar Shimo-Imaichi. Hier stapt u over op een limited express-trein van Tobu Railway naar Aizu-Tajima. Hier stapt u nogmaals over op de trein naar Aizuwakamatsu. De totale reis duurt ongeveer 3,5 uur. U gaat op eigen gelegenheid naar uw hotel.

 

Informatie Aizuwakamatsu:

Aizuwakamatsu is een voormalig samurai-dorp en is bekend vanwege de Aizu-familie die in de stad heeft gewoond. U kunt een bezoek brengen aan de voormalige residentie van de Aizu-familie en ook het kasteel kunt u bezoeken. Tevens is de stad bekend vanwege de sake die hier wordt gemaakt. 

 

Overnachting in Aizuwakamatsu.

Inclusief ontbijt, treinen

Dag 4 Aizuwakamatsu

De Aizu-familie was de belangrijkste samurai-familie in de regio. Het huis van de Aizu-clan is afgebrand tijdens de Boshin-oorlog, maar is inmiddels in originele staat hersteld. Het uitgebreide complex omvat vele kamers, tuinen, een theehuis, boogschietbaan en een rijstmolen. Het kasteel, Tsuruga Castle, is ook verwoest tijdens de Boshin-oorlog. In de jaren 60 van de vorige eeuw is het kasteel gereconstrueerd. In het kasteel is een museum gevestigd met tentoonstellingen over de geschiedenis van het kasteel en de leefwijze van de samurai. Vanaf de bovenste verdieping kijkt u uit over de stad. Het kasteel wordt omgeven door een mooie tuin. Nabij het kasteel staat het Fukushima Prefectural Museum waar u meer leert over de Japanse geschiedenis. Suehiro is één van de grootste en bekendste brouwerijen in dit gebied. De brouwerij kan worden bezocht, ieder uur is er een rondleiding en er is een klein museum.

 

Overnachting in Aizuwakamatsu.

Inclusief ontbijt

Dag 5 Aizuwakamatsu - Ouchi Juku

Ouchi-Juku(12) Kyoto-Traditionele-Klederdracht(8)

U gaat op eigen gelegenheid terug naar het treinstation. Met een lokale trein van Tobu Railway rijdt u in 40 minuten van Aizuwakamatsu naar Yunokami Onsen. Vanaf Yunokami Onsen rijdt er één keer per uur een bus (april-november) naar Ouchi Juku.

 

Informatie Ouchi Juku:

Ouchi Juku is een voormalig postdorp langs de voormalige Aizu-Nishi-postroute tussen Aizu en Nikko. Het dorp ademt de sfeer van de vroegere Edoperiode; er zijn geen elektriciteitskabels te zien en aan de onverharde hoofdstraat staan diverse huizen met rieten daken. Hier zijn diverse pensions, winkels en restaurants gevestigd. Specialiteiten van dit gebied zijn sobanoedels en geroosterde vis. De voormalige Honjin (verblijfplaats voor hooggeplaatste overheidsfunctionarissen) is omgevormd tot een museum. U ziet de traditionele inrichting, kleding uit de Edoperiode en andere voorwerpen. Vanuit de tempel, aan het einde van de hoofdstraat, heeft u een goed uitzicht over het dorp en de omgeving. Nog iets verderop staat een heiligdom, een mooie wandeling leidt u hiernaartoe.

 

Overnachting nabij Ouchi Juku.

Inclusief ontbijt, diner, trein

Dag 6 Ouchi Juku - Tokyo

U gaat op eigen gelegenheid terug naar het treinstation. U neemt eerst de trein van Yunokami Onsen naar Aizu-Tajima. Hier stapt u over op een limited express-trein van Tobu Railway naar Tokyo. De rit duurt circa 4 uur. U gaat op eigen gelegenheid naar uw hotel.

 

Inclusief ontbijt, treinen

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën