1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
terug naar het overzicht

Rondreis Hoogtepunten van Java

Tijdens deze complete, compacte reis over geheel Java ziet u mooie landelijke plaatsen en prachtige steden en krijgt u een goede indruk wat Indonesië te bieden heeft. U logeert op de helling van de vulkaan de Bromo, aan de voet van de Borobudur, in fraaie plaatsen met koloniale hotels zoals in Bandung en Jogyakarta. Ook het plantageleven ervaart u volop, in Kalibaru op Oost Java. Twee treinreizen, waaronder de mooiste die er in heel Indonesië is, maken deze reis langs de hoogtepunten van Java compleet.

Wat maakt deze reis bijzonder
Sultansstad Jogyakarta
Slapen bij Borobudur tempel
Vulkanen
indonesie-sumatra-bukit-lawang-collega-lisanne-apen-spotten
Lisanne
Indonesië is zo veelzijdig, ieder eiland is uniek. Van Jungle en vulkanische gronden naar wereldse tempels, koloniaal verleden, stranden en sawa's.
Prijsindicatie vanaf € 1300,- per persoon
Reisduur: 11 dagen / 10 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Hoogtepunten van Java

Dag 1     Bogor

Dag 2     Bandung

Dag 3     Bandung

Dag 4     Borobudur  

Dag 5     Borobudur

Dag 6     Jogyakarta

Dag 7     Jogyakarta

Dag 8     Bromo

Dag 9     Kalibaru

Dag 10   Kalibaru

Dag 11   Vertrek naar Bali

100% maat werk

Dag 1 Jakarta - Bogor

Welkom op Java! Na aankomst in Jakarta wordt u in ongeveer 2 uur naar Bogor gebracht.

 

Informatie Bogor:

Het hoogtepunt van een bezoek aan Bogor is de prachtige botanische tuin en het paleis Buitenzorg. Het paleis kunt u alleen door de tralies bewonderen want het is gesloten voor bezoekers. Door de botanische tuinen mag u gelukkig wel lopen. Duizenden soorten tropische planten en bomen groeien rondom bijzondere lotusvijvers. Wat een prachtige kleuren! Na deze relaxte stop kunt u nog een bezoek brengen aan de poppenmaker Pak Endai. Mooi om te zien hoe deze prachtige wayang golek-poppen met de hand worden gemaakt. Een leuke souvenir voor thuis.

 

Overnachting in Bogor.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 2 Bogor - Bandung

Indonesie-Java-Bandung-gunung-sate Indonesie-Java-Bandung-fietsen10

Heeft u gisteren geen tijd gehad om de botanische tuin te bezoeken? Doe dit in de ochtend en reis daarna verder naar Bandung. Onderweg kunt u nog stoppen bij een andere mooie plantentuin, die van Cibodas.

 

Informatie Bandung:

Bandung staat bekend om zijn nog vele koloniale huizen en gebouwen. De stad was een geliefde verblijfsplaats van de Hollanders vanwege het wat koelere klimaat. U ziet villa's uit de Nederlandse tijd, velen ook met Nederlandse namen, zoals Apeldoorn. Ook bijzonder is het vroegere gouvernementshuis. De bijnaam is Gedung Sate: de piek op het gebouw lijkt op een satéprikker. De Jalan (= straat) Braga stond in vroegere tijden bekend om zijn chique kledingzaken en mooie restaurants. Tegenwoordig zijn hier vele kunstgalerieën gevestigd met de meest uiteenlopende schilderijen. In de avond kunt u hier genieten van een hapje en drankje in een van de gezellige restaurants en bars.

 

Overnachting in Bandung.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 3 Bandung

Java-Tangkuban-Prahu-Vulkaan

In de omgeving van Bandung is veel te zien en te beleven. Sta vroeg op en rijd met uw chauffeur naar de kraterrand van de actieve vulkaan de Tangkuban Perahu, ten noorden van Bandung. U zult de zwaveldampen zien opstijgen en de zwavelgeur ook zeker ruiken. Of bezoek vandaag de minder toeristische krater Kawah Putih, ook wel de witte krater genoemd. Door de hoge ligging is het hier lekker koel, dus neem een vestje mee. In de omgeving van Kawah Putih kunt u ook een bezoek brengen aan de hotsprings Kawah Renganis, waar u een heerlijk warm bad kunt nemen.

 

Zin in een kopje thee? Bezoek een van de theefabrieken in de omgeving van de kraters en schiet wat mooie plaatjes van de uitgestrekte theeplantages.

 

Overnachting in Bandung.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 4 Bandung - Borobudur

Per trein reist u af naar de Borobudur. De treinreis duurt ongeveer 6 uur en komt langs de prachtige Preanger met zijn vele groentetuinen, dorpen en rijstterrassen. Met name de eerste uren zijn adembenemend mooi, u zit op het puntje van uw stoel.

 

In de middag arriveert u in Kuto Arjo. Uw chauffeur wacht u op en brengt u in ongeveer 2 uur naar uw hotel in de omgeving van de Borobudur. Staat u morgenochtend vroeg op; u kunt de zonsopgang met uitzicht op de Borobudur meemaken en daarna naar het tempelcomplex zelf gaan. Het is sowieso prettig om vroeg de stupa te bezoeken; het is dan nog rustig en ‘koel’.

 

Overnachting bij de Borobudur.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, transfer, treinreis

Dag 5 Borobudur

Indonesie-Java-Borobudur-61_2 Bukit-Rhema-13

Vroeg op voor één van de hoogtepunten van deze reis: een bezoek aan de Borobudur. Dit grootste boeddhistische monument ter wereld is uitgeroepen tot Werelderfgoed. Hij bestaat uit 9 verdiepingen en maar liefst 1500 gebeeldhouwde reliefs. U blijft uw ogen uitkijken, maar geniet ook van de groene omgeving. U ziet dorpjes, akkertjes, restanten van oude tempels, kortom: het landelijke leven van het oude Java.

 

In de middag kunt u een bezoek brengen aan de Bukit Rhema Gereja Ayam, oftewel de kippenkerk. Deze kerk in de vorm van een kip is gebouwd bovenop een helling. Even een flinke klim omhoog, maar wel een erg leuke beloning. Of huur een andong (paard en wagen) en bezoek bijvoorbeeld de kleine Boeddhistische tempel, Candi Mendut. Binnen in de tempel zijn 3 grote Boeddha's te vinden. Het is ook een mogelijkheid om vandaag naar de Merapi-vulkaan te gaan. Uw chauffeur brengt u naar de verzamelplaats, waar u overstapt op een jeep waarmee u de helling van de Merapi op gaat. U ziet onder andere de verstolde lava die van de helling afstroomde. 

 

Overnachting bij de Borobudur.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 6 Borobudur - Jogyakarta

Het is een klein stukje rijden naar Jogyakarta. Een gezellig stadje waar u nog veel becak's (fietstaxi's) en andongs (paard en wagen) zult zien. Een bezoek aan de batik- en zilverwijk met hun kleine straatjes is zeker een aanrader. De Jalan Malioboro is de winkelstraat van deze hofstad. Veel kraampjes en winkeltjes waar de hele dag door veel gebeurt. In de avond kunt u een Ramayana-voorstelling bijwonen. U geniet van een uitgebreid buffet en een bijzondere dansvoorstelling.

 

Overnachting in Jogyakarta

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

 

Dag 7 Jogyakarta

Neem een fietstaxi in Jogyakarta Java-Jogyakarta-Taman-Sari-1 Java-Jogyakarta-Weven

Er is genoeg te doen in Jogyakarta en wij raden zeker aan om hier nog een dag te verblijven. Neem een kijkje op de kleurrijke markt aan het einde van de Jalan Malioboro of bezoek het waterpaleis Taman Sari. Het waterpaleis is een buitenverblijf van vroegere sultans en is omringd door een enorme tuin en verschillende baden. Jogya, zoals de stad ook wel genoemd wordt, heeft net als veel andere plaatsen op Java een Nederlands verleden. Ga eens kijken bij Fort Vredeburg. In het museum staat de onafhankelijkheid van Indonesië centraal en de rol die Jogyakarta hierin speelde. Verken op eigen gelegenheid de stad of kies voor een leuke excursie. Wat dacht u van fietsen in het landelijke gebied rondom Jogyakarta? Fiets door de kleine kampungs en maak kennis met de lokale bevolking en lokale ambachten. Eén van onze favoriete excursies!

 

Overnachting in Jogyakarta.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Jogyakarta: Foodietour
Java

Jogyakarta: Foodietour

Eat your heart out! Proef tijdens deze foodietour diverse Javaanse snacks en traditioneel eten van Java. U...

Dag 8 Jogyakarta - Bromo

Vroeg op voor uw treinrit naar Mojokerto. Na aankomst in Mojokerto wordt u door uw chauffeur naar uw hotel nabij de Bromo gebracht. Bezoek onderweg de Trowulan-tempel. U hoeft pas tegen zonsondergang bij de Bromo te zijn, het gaat om het nachtelijke avontuur (en de vroege ochtenduren).

 

Overnachting bij de Bromo.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, transfer, treinreis

Dag 9 Bromo - Kalibaru

Java-Bromo-vulkaan2_1 Java-Kalibaru-Specerijen_1_380239

Middenin het Tengger-gebergte ligt een vulkaan uit de oertijd met een diameter van 10 kilometer. Vanuit uw hotel vertrekt u rond 03.00 uur met een jeep, welke u ter plekke kunt reserveren bij het hotel. U rijdt via een slingerende route omhoog naar het uitkijkpunt. Geniet van het uitzicht over het indrukwekkende vulkanische landschap tijdens de zonsopkomst. Vergeet niet om een vestje mee te nemen, het kan 's nachts behoorlijk koud zijn. Eenmaal beneden loopt u via de 'zandzee' naar de voet van de krater. Wilt u liever niet lopen, dan staan er ook paarden om u naar de voet van de Bromo te brengen. En dan 225 trappen op tot u aan de kraterrand staat, een indrukwekkend gezicht! Houd er rekening mee dat de ochtend het meest populair is om de Bromo te bezoeken, u zult dus zeker niet de enige zijn. Daarna terug naar uw hotel voor het ontbijt en door naar Kalibaru.

 

Informatie Kalibaru:

Kalibaru wordt omgeven door plantages. Met name specerijen worden hier op oostelijk Java verbouwd. Zie koffie groeien aan de struiken, rubber druppelen uit boomstammen en cacao groeien aan de bomen. Ontdek hier de mooie omgeving.

 

Overnachting in Kalibaru.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 10 Kalibaru

U heeft de hele dag om Kalibaru te verkennen. Breng een bezoek aan de privé-onderneming Glenmore, waar u ziet hoe o.a. koffie, rubber en cacao verbouwd wordt. De plantage heeft ook een meer dan 100 jaar oude fabriek, waar nog op de oude manier wordt gewerkt. Op zondag is de plantage niet te bezoeken. Veel kleinschaliger is de plantage van Ibu Harni, daar kunt u een leuke tour maken inclusief koffie en het proeven van diverse lekkernijen. U kunt dit ter plekke regelen via de chauffeur of bij uw accommodatie. Kalibaru is bekend om de zogenaamde 'blikslagers'. Vaklieden maken op straat allerlei keukengerei van aluminium en zink. Echt handwerk! Ook een aanrader: een stukje met de lokale trein naar het volgende dorp. Het is sowieso leuk om in de omgeving van Kalibaru te wandelen door de sawa's en door kleine dorpjes.

 

Overnachting in Kalibaru.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 11 Kalibaru - Bali

Vanaf Kalibaru is het ongeveer twee uur rijden naar de kust, naar de havenplaats Ketapang. De ferry brengt u in ongeveer drie kwartier naar het naastgelegen Bali. Kijk eens tussen onze bouwstenen of rondreizen voor een leuke afsluiting op Bali. Gaat u snorkelen in Noord-Bali of geniet u liever van de rust op het strand in bijvoorbeeld Sanur? Wij horen graag uw wensen.

 

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, veerboot

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen