1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
terug naar het overzicht

Rondreis Uitgebreid Flores

Een complete reis over het eiland Flores. Bezoek de authentieke dorpen en wandel door de ongerepte natuur. U rijdt door het bergachtige landschap en hier en daar ziet u nog kerkjes op dit katholieke eiland. Eén van de hoogtepunten is de Kelimutu-vulkaan met de wonderlijke kratermeren die ieder hun eigen kleur hebben. Er is voldoende gelegenheid om te snorkelen en uiteraard gaat u op zoek naar de Komodovaranen. U vaart twee dagen met uw eigen privéboot door de Komodo-archipel.

Wat maakt deze reis bijzonder
Traditioneel Indonesië
Diverse snorkelmogelijkheden
Varen en slapen op een privéboot
2aab730b-0291-4aad-aeb3-33c50b445cbb
Renée
De Kleine Sunda Eilanden zijn absoluut een bezoek waard! U vindt hier nog geen massatoerisme en het echte Indonesië. Benieuwd naar mijn verhalen?
Prijsindicatie vanaf € 2100,- per persoon
Reisduur: 12 dagen / 11 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Uitgebreid Flores

Dag 1     Aankomst Maumere

Dag 2     Moni

Dag 3     Moni

Dag 4     Riung

 

Dag 5     Riung

Dag 6     Bajawa

Dag 7     Bajawa

Dag 8     Ruteng

 

Dag 9     Labuan Bajo

Dag 10   Komodo en Rinca

Dag 11   Labuan Bajo

Dag 12   Vertrek Labuan Bajo

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Maumere

Welkom op Flores!

 

Maumere is één van de grootste plaatsen op Flores, maar het stadje heeft een gemoedelijke sfeer. Langs de kust liggen witte zandstranden en als u tijdig arriveert, neem dan zeker een duik in het helderblauwe water. Voor de kust liggen zeetuinen waar u zich zeker zult vermaken.

 

Overnachting in Maumere.

Inclusief transfer

 

Dag 2 Maumere - Moni

aa1b2f14-503a-4a87-9783-a7c821a8a293 c36a9efb-9ab5-4d0d-b4f6-584617139bda

Op Flores zijn veel inwoners katholiek. U ziet dan ook veel kerken en kloosters. Bezoek er nog één voordat u uw weg vervolgt naar Moni. De route naar Moni leidt langs groene heuvels en langs de kust. U stopt in Sikka, een dorp bekend vanwege de geweven ikat-doeken en de oude kerk uit 1899 die is gebouwd in Europese stijl. De volgende stop is bij Paga Beach. Even de benen strekken of neem een verkoelende duik in zee. Dan weer in de auto voor het laatste deel van de tocht naar Moni.

 

Informatie Moni:

Dit kleine  dorp is het uitgangspunt voor het bezoek aan de vulkaan Kelimutu. Moni wordt omgeven door rijstvelden, groene heuvels en watervallen. De ideale omgeving voor het maken van wandelingen.

 

Overnachting in Moni.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur en Engelssprekende gids

Dag 3 Moni

Voor dag en dauw opstaan voor het bezoek aan de Kelimutu-vulkaan, dan is de kans groter dat het helder is. En het uitzicht is onvergetelijk als u de zon ziet opkomen boven de kratermeren. U wordt door uw chauffeur naar de vulkaan gebracht, het laatste stukje naar het uitkijkpunt moet u lopen. Het bijzondere van de Kelimutu zijn de drie kratermeren die allemaal een andere kleur hebben. De meren danken hun kleur aan opgeloste mineralen in het water. De kleuren steken als edelstenen af bij de diepgrijze, lavakleurige omgeving.

 

Bezoek vervolgens de warmwaterbronnen bij Moni. Deze natuurlijke baden worden weinig bezocht door toeristen en hebben een aangename  temperatuur. In de middag heeft u tijd om een wandeling te maken door de sawa's.

 

Overnachting in Moni.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur en Engelssprekende gids

Dag 4 Moni - Riung

Moni-Riung-Dorp_1_410543 Moni-Riung-Kinderen Moni-Riung-Kiezelstrand1_1_410564

Een mooie rit door het groene landschap richting Ende. Onderweg stopt in het dorp Saga waar de Lio-stam leeft. Zij leven van de landbouw en voeren nog altijd de traditionele rituelen uit om de oogst te bevorderen. De route leidt verder langs de kust, stop gerust om te genieten van het uitzicht op de baai. In het dorp Wolotopo kunt u even de benen strekken. U ziet de vrouwen die druk bezig zijn met het weven van de ikatdoeken. De traditionele huizen zijn in goede staat en bijzonder zijn de houtsnijwerken met symbolen van de Lio-stam. In Ende bezoekt u het huis van de voormalige president Soekarno (gesloten op vrijdag). U rijdt verder langs de zuidkust van Flores. Bij het strand van Pengga Jawa ziet u wonderlijke blauwe keien liggen. U rijdt verder door het ongerepte binnenland met eindeloze vergezichten. Tijdens het laatste deel van de rit, langs de noordkust, is het landschap droger en rijdt u over een slechte weg. Aan het einde van de dag arriveert u in de kustplaats Riung. Een lange, maar boeiende tocht.

 

Overnachting in Riung.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur en Engelssprekende gids

 

Dag 5 Riung

Stap aan boord voor de boottocht voor de kust van Riung. U vaart langs de verschillende eilanden en uiteraard is er voldoende gelegenheid om te snorkelen. Maar eerst stopt u om de vliegende honden te bekijken die in de mangrovebossen langs de kust hangen. Een bijzonder aanzicht om zoveel gigantische vleermuizen bij elkaar te zien. U vaart verder naar een verlaten strand op één van de eilandjes. Neem een duik in het kristalheldere water en bewonder de kleurrijke onderwaterwereld. Rond het middaguur wordt de lunch geserveerd. Neem iets te lezen mee en u kunt hier nog enkele uren doorbrengen met snorkelen en relaxen.

 

Overnachting in Riung.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur en Engelssprekende gids, boottocht met picknicklunch

Dag 6 Riung - Bajawa

Indonesie-Flores-dorp-rijst

Wederom een mooie rit door de binnenlanden van Flores. Onderweg naar Bajawa bezoekt u het traditionele dorp Wogo en de heetwaterbronnen bij het dorp Soa. Aan de voet van de vulkaan Inielika heeft water diverse natuurlijk baden uit de rotsen gesleten. De locals komen hier graag baden in het warme water. 

 

Informatie Bajawa:

Bajawa is hoog gelegen, aan de voet van de vulkaan Enerie. Het is een uitstekende uitvalsbasis voor het bezoek aan de traditionele dorpen in de omgeving. Ondanks dat de meeste bewoners officieel katholiek zijn, nemen de traditionele gebruiken en voorouderverering nog een belangrijke plaats in.

 

Overnachting in Bajawa.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur en Engelssprekende gids

 

 

Dag 7 Bajawa

De hooglanden rondom Bajawa lenen zich uitstekend voor het maken van wandelingen. Vroeg in de ochtend bezoekt u het dorp Tololela. U wandelt door een bergachtig gebied, langs de vele fruitbomen en bamboe, in circa 1,5 uur naar het dorp toe. U wordt hartelijk ontvangen door de lokale bevolking. Vrouwen maken ikatdoeken en kinderen spelen in het dorp. Verder afgelegen, en daarom ook minder bezocht, is het dorp Belaraghi. Dit dorp is hoger gelegen en er wonen bijna alleen nog ouderen. Met de auto rijdt u in ongeveer 1,5 tot 2 uur naar Belaraghi toe, maar u moet ook weer terug. Dit kost u dus minimaal een halve dag.

 

Voor degenen die op zoek zijn naar een intensievere wandeling raden wij aan om een hike te maken naar de vulkaan Wawo Muda. Uw chauffeur brengt u in ruim een uur het startpunt. U loopt gedurende 2 uur door de groene omgeving naar de flanken van de Wawo Muda-vulkaan. Onderweg heeft u een goed uitzicht op de vulkaan Enerie. Door de uitbarsting van de Wawo Muda in 2001 zijn diverse meren gevormd. De meren zijn gevuld met regenwater en door de mineralen in de grond hebben deze verschillende kleuren. In de droge tijd kunnen de meren droog staan, maar is de wandeling ook zeker de moeite waard. Via dezelfde route loopt u weer terug.

 

Overnachting in Bajawa.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur en Engelssprekende gids

Dag 8 Bajawa - Ruteng

Bajawa-Ruteng-Rijstvelden_1_410639 Flores-Ruteng-Dorp_1_410621

Vandaag bezoekt u de bekendste dorpen in dit gebied: Bena en Luba. In het midden van beide dorpen staan megalieten tussen de oude huizen in. Hier worden nog regelmatig rituelen gehouden. U stapt weer in de auto en u rijdt verder door een weids landschap met spectaculaire uitzichten op zee, de vulkaantoppen en grillige lavastromen. Bij Aimere stopt u bij één van de distilleerderijen van arak. Door het dichtbegroeide bergland vervolgt u de rit naar het Rana Mese-meer. Even de benen strekken voordat u verder rijdt naar Ruteng. De volgende stop is het uitzichtpunt Golo Curu nabij Ruteng. Vanaf hier heeft u een schitterend uitzicht over Ruteng en de omgeving.

 

Informatie Ruteng:

Het bergplaatsje Ruteng wordt omgeven door meerdere vulkanen. Het bergland bij Ruteng is dichtbegroeid en in de diepte ziet u mooie sawa’s. Ruteng is het centrum van de Manggarai-stam. De geweven doelen van deze stam zijn bijzonder vanwege het kleurgebruik. In het lokale dialect betekent  ‘ruteng’ banyanboom en daar is deze plaats naar vernoemd. In het traditionele dorp Ruteng Pu'u stond vroeger een grote banyanboom met daaronder een stenen altaar. De oorspronkelijke boom staat er niet meer, maar is vervangen door een andere boom. Maak een wandeling langs de authentieke huizen en bezoek ook zeker de markt in Ruteng Pu'u.

 

Overnachting in Ruteng.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur en Engelssprekende gids

Dag 9 Ruteng - Labuan Bajo

Als u voldoende tijd heeft, brengt u in de ochtend eerst een bezoek aan de grot waar de Floresmens (Homo Floriensis, ook wel bekend als 'de hobbit') is gevonden. In de grot Liang Bua ligt een replica van het skelet op de oorspronkelijke vindplaats, het origineel ligt in een museum. De Floresmens leefde ongeveer 18.000 jaar geleden en was iets meer dan een meter lang. Er is nog veel onduidelijkheid over het skelet en wetenschappers zijn nog druk bezig met onderzoek.

 

U rijdt vervolgens door een bergachtig landschap naar de westkust van Flores. Bij Cancar ziet u de unieke spinnenweb-rijstvelden. En dan door naar de kustplaats Labuan Bajo. Geen strandstoelen en parasols, want het strand wordt gebruikt door de lokale bevolking en vissers. Vanaf het hoger gelegen deel kijkt u uit over de baai met honderden groene eilanden. Labuan Bajo is het uitgangspunt voor het bezoek aan de Komodo-archipel, waar de komodovaranen leven. Ook is het een uitstekende plek om te duiken en snorkelen.

 

Overnachting in Labuan Bajo.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur en Engelssprekende gids

Dag 10 Labuan Bajo - Komodo-archipel

Spot de Komodovaraan

Flores-Komodo-Water(2) Komodovaraan-varaan-dichtbij_2 Flores-Komodo-Pink-Beach

U wordt naar de haven gebracht en gaat aan boord van de boot om het bijzondere natuurgebied voor de kust van Labuan Bajo te verkennen. De Komodo-archipel bestaat uit talrijke eilanden. Op de eilanden Komodo en Rinca leven de reusachtige komodovaranen. Een enorm reptiel, die wel drie meter lang kan worden. De dieren jagen op vogels, zwijnen, herten en kleine zoogdieren. Het zijn behendige zwemmers en ze kunnen onverwacht snel zijn. U vaart eerst naar Rinca. Dit is het meest interessante eiland, omdat de kans om varanen te zien groter is dan op Komodo. Samen met de ranger maakt u een wandeling over het eiland (blijf altijd bij de ranger, beslist niet op eigen gelegenheid iets ondernemen). U overnacht voor de kust van Rinca of bij een  eiland in de buurt. Aan boord van de boot wordt het diner geserveerd.

 

Overnachting aan boord van de boot.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, transfer, privéboot met bemanning, Engelssprekende gids, ranger

Dag 11 Komodo-archipel - Labuan Bajo

Om u heen hoort u fluitende vogels en de deinende zee. Wat is dit heerlijk wakker worden. Maak u klaar voor het ontbijt en wandel daarna over het eiland Padar. Prachtige uitzichten over de azuurblauwe zee en de omliggende eilanden maken dit eiland een bezoek waard. U stapt weer aan boord en vaart verder naar het eiland Komodo. Samen met de ranger gaat u nogmaals op zoek naar komovaranen. Op dit eiland verzamelen ze zich vaak rond een waterpoel, wat het zoeken makkelijker maakt. Naast buffels, herten en zwijnen leven er op dit groene eiland ook veel vogels, waaronder kaketoes.

 

U bent op één van de beste snorkelplekken van Indonesië, dus een duik onder water mag zeker niet ontbreken. Bij Pink Beach wordt de lunch geserveerd en heeft u de tijd om te snorkelen. Niet alleen de onderwaterwereld is bijzonder, maar het strand is ook echt roze. Nog even ontspannen voordat u terugvaart naar Labuan Bajo. Hier neemt u afscheid van de bemanning. U wordt vervolgens opgehaald en naar uw hotel in Labuan Bajo gebracht.

 

Overnachting in Labuan Bajo.

Inclusief ontbijt, lunch, privéboot met bemanning, Engelssprekende gids, ranger, transfer

Dag 12 Vertrek Labuan Bajo

Er is een einde gekomen aan dit arrangement. U kunt uw verblijf uitbreiden op een idyllisch eiland of stap in het vliegtuig en reis af naar buurland Bali.

 

Inclusief ontbijt, transfer, Engelssprekende gids

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen