1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Eilandhoppen op Noord-Sulawesi

Voor de kust van Sulawesi liggen een aantal mooie bounty-eilanden. U begint op het eiland Bangka waar veel rustzoekers naartoe komen. Na een aantal dagen ontspanning reist u door naar het Bunaken Marine National Park waar de eilanden Bunaken en Siladen liggen. Deze eilanden kennen de mooiste onderwaterwereld ter wereld. Ontdek het zelf!

Het ultieme bounty-gevoel
Kleurrijke koralen en vissen
Ga op stap met een schipper
Indonesie-Sumatra-collega-melany
Melany
Indonesië gaat nooit vervelen! Geweldige natuur, de meest vriendelijke bevolking, het lekkerste eten en een prachtige onderwaterwereld.
indonesie-sumatra-bukit-lawang-collega-lisanne-apen-spotten
Lisanne
Indonesië is zo veelzijdig, ieder eiland is uniek. Van Jungle en vulkanische gronden naar wereldse tempels, koloniaal verleden, stranden en sawa's.
2aab730b-0291-4aad-aeb3-33c50b445cbb
Renée
De Kleine Sunda Eilanden zijn absoluut een bezoek waard! U vindt hier nog geen massatoerisme en het echte Indonesië. Benieuwd naar mijn verhalen?
Emmy-azie-myanmar-Bagan_1_628989
Emmy
Als journaliste raakte ik in de ban van Azië, het liet me niet meer los. Ik begon Van Verre met mijn geliefde Indonesië.

Reis dag tot dag: Eilandhoppen op Noord-Sulawesi

Dag 1      Aankomst Bangka

Dag 2      Bangka

Dag 3      Bangka

 

Dag 4      Bunaken

Dag 5      Bunaken

Dag 6      Siladen

 

Dag 7      Siladen

Dag 8      Siladen

Dag 9      Vertrek Siladen

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Bangka

Het eiland Bangka ligt ten noorden van Noord-Sulawesi. Een rustig gebied met weinig accommodaties en daarom ook aantrekkelijk voor rustzoekers en liefhebbers voor de mooie onderwaterwereld. Er is kans dat u zeeschildpadden of een school dolfijnen tegenkomt onder water. De hotels hebben een duikcentrum die u per boot naar de mooiste duikplekken in de omgeving brengt.

 

Overnachting in Bangka.

Inclusief transfer, bootovertocht

Dag 2 & 3 Bangka

Bangka-Onderwaterwereld-2 Bangka-Murex-resort Bangka-Onderwaterwereld-1

Deze dagen zijn ter vrije besteding. Kom tot rust en geniet van de onderwaterwereld.

 

Overnachting op Bangka.

Inclusief ontbijt, lunch, diner

Dag 4 Bangka - Bunaken

In Bangka stapt u in de boot dit u terugbrengt naar het vaste land van Sulawesi: de haven van Manado. Hier stapt u in een andere boot en wordt u naar het eiland Bunaken gebracht.

 

Het eiland Bunaken maakt deel uit van het Bunaken Marine National Park, bestaande uit 5 eilanden. De onderwaterwereld nabij Bunaken behoort tot de mooiste ter wereld. Door het heldere water heeft u vanaf het strand al zicht op de koralen en kleurrijke vissen. Als u iets verder het water inloopt, komt u uit bij het rif: de fantastische muur naar de diepte. Een ideale plek voor duikers en snorkelaars.

 

De zuidkust heeft een (licht) zandstrand, het Liangbeach. De rest van het eiland is omzoomd door mangrove met hier en daar een klein strandje.

 

Overnachting op het eiland Bunaken.

Inclusief ontbijt, bootovertocht, lunch, diner

Dag 5 Bunaken

Indonesie-Sulawesi-Bunaken-onderwater84 bali-schildpad-indonesie-mooi

Wat staat er vandaag op de planning? Heeft u zin om de onderwaterwereld te bewonderen? Huur een boot en vaar het eiland rond, een echte aanrader. De schipper wijst u de mooiste snorkelplekken, wacht op u en vaart met u mee. De kans dat u reuzenschildpadden en dolfijnen ziet is vrij zeker, vooral als u meerdere keren een tocht maakt.

 

Overnachting op het eiland Bunaken.

Inclusief ontbijt, lunch, diner

Dag 6 Bunaken - Siladen

Het is slechts een klein stukje varen naar het eiland Siladen. Ook het eiland Siladen maakt deel uit van het Bunaken Marine National Park. Tijdens de bootovertocht is de blikvanger boven water het eiland Manadotua met zijn kegelvorm. Net als op Bunaken is Siladen een ideale plek voor snorkel- en duikfanaten. U bent ten slotte op één van de mooiste onderwaterlekken ter wereld.

 

Overnachting op het eiland Siladen.

Inclusief ontbijt, diner, privé-auto/busje met chauffeur, bootovertocht

Dag 7 & 8 Siladen

Indonesie-Sulawesi-Bunaken-Onderwaterwereld_2_231062 Indonesie-Sulawesi-Bunaken-Bootsman-1_2_124593 Indonesie-Sulawesi-Bunaken-onderwater1 shutterstock_74466406(8)

Deze dagen zijn ter vrije besteding. Geniet met een kokosnoot in de hand van het zonnetje op het strand of trek uw duikuitrusting aan en ontdek de onderwaterwereld. We beloven u, u zult hier geen spijt van krijgen!

 

Overnachting op het eiland Siladen.

Inclusief ontbijt, lunch en diner

Dag 9 Vertrek Siladen

Met een korte boottocht wordt u van uw hotel op Siladen naar de haven van Manado gebracht. Daar wordt u opgehaald voor een transfer naar de luchthaven.

 

Inclusief ontbijt, bootovertocht, transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën