1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Pontianak en achterland

Pontianak is de grootste stad aan de westkust van Kalimantan. Reizigers gaan er voornamelijk heen omdat ze er roots hebben.

Het achterland van Pontianak is prachtig! Er zijn veel dorpen en de sfeer is nog als vanouds.

Per ATR naar Sintang
Voor de roots naar Kampung Malay
Huizen op palen & fruitplantages
Indonesie-Sumatra-collega-melany
Melany
Indonesië gaat nooit vervelen! Geweldige natuur, de meest vriendelijke bevolking, het lekkerste eten en een prachtige onderwaterwereld.
indonesie-sumatra-bukit-lawang-collega-lisanne-apen-spotten
Lisanne
Indonesië is zo veelzijdig, ieder eiland is uniek. Van Jungle en vulkanische gronden naar wereldse tempels, koloniaal verleden, stranden en sawa's.
2aab730b-0291-4aad-aeb3-33c50b445cbb
Renée
De Kleine Sunda Eilanden zijn absoluut een bezoek waard! U vindt hier nog geen massatoerisme en het echte Indonesië. Benieuwd naar mijn verhalen?
Emmy-azie-myanmar-Bagan_1_628989
Emmy
Als journaliste raakte ik in de ban van Azië, het liet me niet meer los. Ik begon Van Verre met mijn geliefde Indonesië.
  • Van dag tot dag
  • Hotels
  • Reis & prijsinfo
  • Routekaart

Reis van dag tot dag: Pontianak en achterland

Dag 1      Pontianak

Dag 2      Sintang

Dag 3      Sintang

Dag 4      Sanggau

 

Dag 5      Sanggau

Dag 6      Pontianak

Dag 7      Vertrek Pontianak

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Pontianak

P1060219(9) foto's Indonesie 2013-069_4rao7u(9)

U wordt opgehaald op de luchthaven en naar uw hotel in Pontianak gebracht (transfer).

Informatie Pontianak:
Pontianak is de belangrijkste stad van West-Kalimantan. Pontianak wordt op 2 manieren in tweeën gesplitst: door de langste rivier van Indonesië en door de langste denkbeeldige lijn ter wereld: de evenaar! Mooie gebouwen om te zien in Pontianak zijn de Mesjid Jami (grote moskee) die nog helemaal in oude stijl is met gebrandschilderde ramen. Honderd meter verder ligt het houten sultanspaleis Kadriyah. Het paleis is nog in goede staat en is gebouwd in Portugese stijl. Tegenover het paleis ligt de haven met Buginese schoeners en er is een interessant provinciaal museum. In de buurt staat ook een replica van een longhouse. Een tochtje op de rivier Kapuas is de moeite waard. Het is een drukte van belang met bootjes en bij de huizen aan de oevers. Op zaterdagavond is het langs de rivier druk. Als u naar Pontianak gaat, omdat u daar roots heeft, kunt u naar de Government Offices gaan voor informatie. Er zijn ook nog historische graven uit de Nederlandse tijd.

Overnachting in Pontianak.
Inclusief transfer

Dag 2 Pontianak - Sintang

U wordt opgehaald bij uw hotel in Pontianak en naar de luchthaven gebracht (transfer). Met een klein vliegtuigje (type ATR) vliegt u naar Sintang. Vanuit de lucht heeft u een schitterend uitzicht op de jungle en de Kapuas rivier die zich kronkelend een weg door het landschap baant. U wordt opgehaald op de luchthaven en naar uw hotel in Sintang gebracht (transfer). Tijdens uw reis over Kalimantan wordt u begeleid door een gids. Een gids spreekt Engels en vertelt u tijdens de reis allerlei wetenswaardigheden. Het verrijkt uw rondreis, u zult veel meer leren en te weten komen over het land.

Overnachting in Sintang.
Inclusief transfers, binnenlandse vlucht, ontbijt, lunch, diner, Engelssprekende gids

Dag 3 Sintang

Vandaag heeft u de beschikking over een busje met chauffeur. Het reizen met een busje met chauffeur is een uitstekende manier om kennis te maken met het prachtige Kalimantan. U bent flexibel, u bepaalt uw eigen tempo en route. U kunt stoppen waar en wanneer u maar wilt.

Informatie Sintang:
Sintang is een klein stadje dat door 2 rivieren in 3 delen wordt onderverdeeld. De Kapuas rivier en de Melawi rivier lopen door de stad. Chinatown is leuk om te bekijken, met z’n oude en nieuwe handelshuizen, bontgekleurde tempels en bier! (De rest van Kalimantan is drooggelegd, dat hier gewoon een biertje kan worden gedronken is bijzonder). De Kampung Malay is heel anders met oude huizen op palen en het oude sultanpaleis en een houten moskee met minaretten die op vuurtorens lijken. Veel mensen gaan hier heen omdat ze hier roots hebben. De Nederlanders leefden vroeger voornamelijk nabij de Pasar Inpres. De omgeving van Sintang wordt gekenmerkt door palmolie- en fruitplantages. 

Overnachting in Sintang.
Inclusief privé-auto/busje met chauffeur, ontbijt, lunch, diner, Engelssprekende gids

Dag 4 Sintang - Sanggau

foto's Indonesie 2013-059(9) Kinderen in Pontianak op Kalimantan, Indonesie P1060218(9)

Ontbijt in het hotel. Vroeg in de morgen vertrekt u per auto naar Sanggau. De rit duurt 6 tot 7 uur. De lunch vindt onderweg plaats in een lokaal restaurant. ’s Avonds diner in een lokaal restaurant.

Overnachting in Sanggau.
Inclusief privé-auto/busje met chauffeur, ontbijt, lunch, diner, Engelssprekende gids

Dag 5 Sanggau

De hele dag de tijd om Sanggau te verkennen. Lunch en diner in een lokaal restaurant.

Overnachting in Sanggau.
Inclusief privé-auto/busje met chauffeur, ontbijt, lunch, diner, Engelssprekende gids

Dag 6 Sanggau - Pontianak

Transfer per auto van Sanggau naar Pontianak. Onderweg lunch. Aan het einde van de dag aankomst in Pontianak. Diner in een lokaal restaurant in Pontianak.

Overnachting in Pontianak.
Inclusief privé-auto/busje met chauffeur, ontbijt, lunch, diner, Engelssprekende gids

Dag 7 Vertrek Pontianak

U wordt opgehaald bij uw hotel in Pontianak en naar de luchthaven gebracht (transfer). U neemt hier afscheid van uw chauffeur en gids.

Inclusief transfer, ontbijt

Einde van een prachtige reis !

 

 

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën