1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Tropisch genieten: snorkelen bij Maratua

Genieten op een tropisch eiland, ver weg van het leven van alledag: dat is mogelijk op Kalimantan op het eiland Maratua bij de Derawan Archipel! Even helemaal niets doen op het witte zandstrand, duiken of snorkelen en de kleine kleurrijke visjes, de grotere barracuda’s, het koraal en zeeschildpadden zien.

Er zijn onbewoonde bounty-eilandjes in de omgeving, in één woord: schitterend! U verblijft in eenvoudige, doch charmante houten huisjes op het strand.

Azuurblauwe zee en wit strand
Zeeschildpadden en mantaroggen
Duiken en snorkelen
Indonesie-Sumatra-collega-melany
Melany
Indonesië gaat nooit vervelen! Geweldige natuur, de meest vriendelijke bevolking, het lekkerste eten en een prachtige onderwaterwereld.
indonesie-sumatra-bukit-lawang-collega-lisanne-apen-spotten
Lisanne
Indonesië is zo veelzijdig, ieder eiland is uniek. Van Jungle en vulkanische gronden naar wereldse tempels, koloniaal verleden, stranden en sawa's.
2aab730b-0291-4aad-aeb3-33c50b445cbb
Renée
De Kleine Sunda Eilanden zijn absoluut een bezoek waard! U vindt hier nog geen massatoerisme en het echte Indonesië. Benieuwd naar mijn verhalen?
Emmy-azie-myanmar-Bagan_1_628989
Emmy
Als journaliste raakte ik in de ban van Azië, het liet me niet meer los. Ik begon Van Verre met mijn geliefde Indonesië.

Reis dag tot dag Tropisch genieten: snorkelen bij Maratua

Dag 1      Berau- Derawan Archipel, Maratua

Dag 2      Maratua

Dag 3      Maratua, dagtocht Kakaban

Dag 4      Maratua, dagtocht Sangalaki- Derawan

Dag 5      Vertrek Derawan

 

100% maat werk

Dag 1 Berau - Maratua

Indonesie-duiker-oostelijk-indonesie(13)

U wordt opgehaald en naar de haven gebracht (transfer). U vaart van Tanjung Baru, de haven bij Berau naar Maratua over de Celebeszee. 

 

Informatie Maratua:

Maratua is het grootste en leukste eiland van de Derawan archipel. U gaat hier vooral naar toe om te snorkelen en te duiken. De koraalriffen rond het eiland zijn adembenemend mooi. Het is een echt bounty-eiland met een groene kern en witte stranden. Het toerisme staat nog in de kinderschoenen.

 

Overnachting op Maratua.

Inclusief ontbijt, bootovertocht

Dag 2 Maratua

Maratua is het grootste en leukste eiland van de Derawan archipel. Er is prachtige natuur met jungle en mangroves. Er zijn mooie witte zandstranden en bovenal een magnifieke onderwaterwereld. Om het eiland zelf te ontdekken, kunt u zelfs fietsen huren. Fiets naar de mangrovebossen en doe zeker de twee Bajaudorpen aan. Bajau zijn zeezigeuners, die in huizen op palen wonen. Er is een grot met een waterbron. Maar ga vooral snorkelen of duiken. In de zeestraat "Big Fish Country" ziet u kleurige rifvisjes, maar u heeft ook kans om grotere roofvissen zoals  barracuda's, grijze rifhaaien en adelaarsroggen te zien. 

 

Overnachting op Maratua.

Inclusief ontbijt

Dag 3 Maratua

Indonesie-onderwaterwereld1 Kalimantan-Derawan-onderwater

Maak een dagtocht per boot naar het eiland Kakaban. Eigenlijk is dit eiland een gedoofde vulkaan. Hier kunt u fantastische duiken maken langs een muur. Grote scholen vis zullen u vergezellen. Het is precies wat u zich van een tropisch eiland voorstelt: blauwe zee, witte zandstranden, palmbomen.... Er is een kans om manta’s te zien. Ook voor snorkelaars is de onderwaterwereld bij Kakaban prachtig. De kleurrijke vissen en koralen van de Gorganian Forrest Wall zijn onvergetelijk. Bijzonder op het eiland is een meer met brak water met kwallen die niet steken. U loopt hier in ca. 15 minuten naar toe. Er leven 4 verschillende soorten kwallen in het meer. Ze kunnen niet meer steken, omdat ze al zo lang geen natuurlijke vijanden meer hebben, de evolutie heeft hen veranderd! Toch voelt het heel tegennatuurlijk om het water in te gaan, terwijl er tientallen kwallen om u heen zwemmen. 

 

Overnachting op Maratua.

Inclusief ontbijt, boottocht

Dag 4 Maratua- Derawan

U maakt vandaag een dagtour naar het eilandje Sangalaki. Qua natuurlijke schoonheid lijkt dit eiland op Derawan. Maar Sangalaki is bijna onbewoond. Wel staat er een vuurtoren. In de wateren rondom Sangalaki zijn koraal en groene zeeschildpadden te bewonderen. De schildpadden komen het hele jaar door aan land om hun eieren te leggen. Verder staat dit eiland bekend om de mantaroggen die hier vaak in de omgeving zwemmen.

 

Aan het einde van de middag vaart u naar Derawan, voor de laatste nacht op het hoofdeiland, dat wat dichter bij de kust ligt. 

 

Overnachting op Derawan. 

Inclusief ontbijt, boottochten

Dag 5 Derawan - Berau

U vaart terug naar Tanjung Baru, de haven bij Tanjung Redep, Berau. Bij aankomst wordt u opgehaald en naar de luchthaven van Tanjung Redep of uw hotel gebracht (transfer).

Einde arrangement.

 

Inclusief ontbijt, bootovertocht, transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën