1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen West Java uitgebreid

Een reis over West Java heeft veel bijzonders te bieden! Langs mooie theetuinen rijdt u naar de koloniale stad Bandung. Dan een korte, maar prachtige treinrit door het landelijke Preanger gebied.

Aan de zuidkust bezoekt u het vissersdorp Pangandaran waar u een boottochtje door een kloof maakt en het natuurreservaat bezoekt. Via de Boeddhistische tempel Borobudur gaat u naar de gezellige stad Jogyakarta.

Treinreis door groen Java
Green Canyon bij Pangandaran
De wereldberoemde Borobudur
indonesie-sumatra-bukit-lawang-collega-lisanne-apen-spotten
Lisanne
Indonesië is zo veelzijdig, ieder eiland is uniek. Van Jungle en vulkanische gronden naar wereldse tempels, koloniaal verleden, stranden en sawa's.

Reis van dag tot dag: West Java uitgebreid

Dag 1      Bogor

Dag 2      Bandung

Dag 3      Bandung

Dag 4      Pangandaran

Dag 5      Pangandaran

 

Dag 6      Borobudur

Dag 7      Borobudur

Dag 8      Jogyakarta

Dag 9      Vertrek Jogyakarta

100% maat werk

Dag 1 Jakarta - Bogor

Het hoogtepunt van een bezoek aan Bogor is de prachtige botanische tuin en het paleis Buitenzorg. Het paleis kunt u alleen door de tralies bewonderen want het is gesloten voor bezoekers. Door de botanische tuinen mag u gelukkig wel lopen. Duizenden soorten tropische planten en bomen groeien rondom bijzondere lotusvijvers. Wat een prachtige kleuren! Na deze relaxte stop kunt u nog een bezoek brengen aan de poppenmaker Pak Endai. Mooi om te zien hoe deze prachtige wayang golek-poppen met de hand worden gemaakt. Een leuke souvenir voor thuis.

 

Overnachting in Bogor.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 2 Bogor - Bandung

Java-Bandung-pakujo9_1 Een gekleurde fietstaxi in Bandung, Java

Heeft u gisteren geen tijd gehad om de botanische tuin te bezoeken? Doe dit in de ochtend en reis daarna verder naar Bandung. Onderweg kunt u nog stoppen bij een andere mooie plantentuin, die van Cibodas.

 

Informatie Bandung:

Bandung staat bekend om zijn nog vele koloniale huizen en gebouwen. De stad was een geliefde verblijfsplaats van de Hollanders vanwege het wat koelere klimaat. U ziet villa's uit de Nederlandse tijd, velen ook met Nederlandse namen, zoals Apeldoorn. Ook bijzonder is het vroegere gouvernementshuis. De bijnaam is Gedung Sate: de piek op het gebouw lijkt op een satéprikker. De Jalan (= straat) Braga stond in vroegere tijden bekend om zijn chique kledingzaken en mooie restaurants. Tegenwoordig zijn hier vele kunstgalerieën gevestigd met de meest uiteenlopende schilderijen. In de avond kunt u hier genieten van een hapje en drankje in een van de gezellige restaurants en bars.

 

Overnachting in Bandung.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 3 Bandung

In de omgeving van Bandung is veel te zien en te beleven. Sta vroeg op en rijd met uw chauffeur naar de kraterrand van de actieve vulkaan de Tangkuban Perahu, ten noorden van Bandung. U zult de zwaveldampen zien opstijgen en de zwavelgeur ook zeker ruiken. Of bezoek vandaag de minder toeristische krater Kawah Putih, ook wel de witte krater genoemd. Door de hoge ligging is het hier lekker koel, dus neem een vestje mee. In de omgeving van Kawah Putih kunt u ook een bezoek brengen aan de hotsprings Kawah Renganis, waar u een heerlijk warm bad kunt nemen.

 

Zin in een kopje thee? Bezoek een van de theefabrieken in de omgeving van de kraters en schiet wat mooie plaatjes van de uitgestrekte theeplantages.

 

Overnachting in Bandung.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur
 

Dag 4 Bandung - Pangandaran

Indonesie-Java-pangandaran-canyon3 Java-Pangandaran-aapje in boom_1 DSC_0307(8)

Stap in de trein en reis verder naar Pangandaran. Pangandaran is een geliefd gebied voor vakantiegangers van alle leeftijden en afkomsten. De stranden bij deze landtong zijn niet specifiek bestemd voor zonnende vakantiegangers, maar worden intensief gebruikt door de vissers voor het binnenhalen van de vangst. Maak een wandeling door het natuurreservaat en spot wilde dieren zoals herten, buffels (bantengs), vliegende honden (kalongs), stekelvarkens en vooral veel apen. In weekenden en op feestdagen kan het erg druk zijn met lokale vakantiegangers.

 

Overnachting in Pangandaran.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, transfer, treinreis

Dag 5 Pangandaran

Er zijn allerlei mogelijkheden vandaag. Verken Pangandaran bijvoorbeeld per fiets of al lopend. Of breng vandaag een bezoek aan de Green Canyon. De boottocht naar de canyon toe is al een hele ervaring. Als het niet geregend heeft, is het water prachtig groen. U vaart tussen de palmbomen over een rivier richting de canyon. Neem een verfrissende douche onder de waterval. Zin in iets actiefs? Ga dan bodyraften. Op een korte surfplank laat u zich een stukje meevoeren op de stroming. In de omgeving van Pangandaran kunt u ook een bezoek brengen aan bijvoorbeeld een schooltje en een kroepoekfabriek. Ook kunt u zien hoe palmsuiker en tempeh gemaakt worden. Deze excursies kunt u ter plekke regelen.

 

Overnachting in Pangandaran.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 6 Pangandaran – Borobudur

U rijdt naar het oosten, een mooie en landelijke dagtocht van ongeveer 8 uur door een redelijk vlak gebied. Bij Kuto Arjo neemt uw chauffeur de afslag naar de Borobudur. Staat u morgenochtend vroeg op; u kunt de zonsopgang met uitzicht op de Borobudur meemaken en daarna naar het tempelcomplex gaan. Het is sowieso prettig om vroeg de stupa te bezoeken; het is dan nog rustig en ‘koel’.

 

Overnachting bij de Borobudur.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 7 Borobudur

Indonesie-Java-Borobudur-34_1 Van Verre medewerkster Lisanne geniet van het uitzicht even nabij de Borobudur

Vroeg op voor één van de hoogtepunten van deze reis: een bezoek aan de Borobudur. Dit grootste boeddhistische monument ter wereld is uitgeroepen tot Werelderfgoed. Hij bestaat uit 9 verdiepingen en maar liefst 1500 gebeeldhouwde reliefs. U blijft uw ogen uitkijken maar geniet ook van de groene omgeving. U ziet dorpjes, akkertjes, restanten van oude tempels, kortom: het landelijke leven van het oude Java.

 

In de middag kunt u een bezoek brengen aan de Bukit Rhema Gereja Ayam, oftewel de kippenkerk. Deze kerk in de vorm van een kip is gebouwd bovenop een helling. Even een flinke klim omhoog, maar wel een erg leuke beloning. Of huur een andong (paard en wagen) en bezoek bijvoorbeeld de kleine Boeddhistische tempel, Candi Mendut. Binnen in de tempel zijn 3 grote Boeddha's te vinden. Het is ook een mogelijkheid om vandaag naar de Merapi-vulkaan te gaan. Uw chauffeur brengt u naar de verzamelplaats, waar u overstapt op een jeep waarmee u de helling van de Merapi op gaat. U ziet onder andere de verstolde lava die van de helling afstroomde. 

 

Overnachting bij de Borobudur.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 8 Borobudur - Jogyakarta

Indonesie-Java-Jogyakarta-dans

Het is een klein stukje rijden naar de sultanstad Jogyakarta. Een gezellig stadje waar u nog veel becak's (fietstaxi's) en andongs (paard en wagen) zult zien. Een bezoek aan de batik- en zilverwijk met hun kleine straatjes is zeker een aanrader. De Jalan Malioboro is de winkelstraat van deze hofstad. Veel kraampjes en winkeltjes waar de hele dag door veel gebeurt. In de avond kunt u een Ramayana-voorstelling bijwonen. U geniet van een uitgebreid buffet en een bijzondere dansvoorstelling.

 

Overnachting in Jogyakarta.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 9 Vertrek Jogyakarta

Na het ontbijt vervolgt u uw reis of is het einde van uw reis aangebroken. Als u niet verder reist per auto, neemt u afscheid van uw chauffeur.

Inclusief ontbijt

 

Einde van een prachtige reis!

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën