1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Sultansteden en borrelende aarde

Een boeiend rondje rondom Jogyakarta, in het centrale deel van Java. U bezoekt de paleizen van de voormalige sultans van Jogyakarta en Solo. De tempels Borobudur en Prambanan staan op de Werelderfgoedlijst van Unesco. De borrelde kraters op het Diëngplateau bij Wonosobo zijn indrukwekkend, u voelt zich hier nietig. Leuk om het plantageleven bij Salatiga te ervaren. Een afwisselende reis met aandacht voor de natuur en cultuur van Centraal Java.

Hofsteden Jogyakarta en Solo
Vulkanisch Diëng Plateau
Zonsopgang bij de Borobudur
indonesie-sumatra-bukit-lawang-collega-lisanne-apen-spotten
Lisanne
Indonesië is zo veelzijdig, ieder eiland is uniek. Van Jungle en vulkanische gronden naar wereldse tempels, koloniaal verleden, stranden en sawa's.

Reis van dag tot dag: Sultansteden en borrelende aarde

Dag 1      Jogyakarta

Dag 2      Jogyakarta

Dag 3      Borobudur

Dag 4      Borobudur

 

Dag 5      Diëngplateau/Wonosobo

Dag 6      Salatiga

Dag 7      Solo

Dag 8      Vertrek

100% maat werk

Dag 1 Jogyakarta

Java-Jogyakarta-danseres_1 Java-Jogyakarta-fietsen-2 Java-Jogyakarta-Riksja

De reis begint in de sultanstad Jogyakarta. Een gezellig stadje waar u nog veel becak's (fietstaxi's) en andongs (paard en wagen) zult zien. Een bezoek aan de batik- en zilverwijk met hun kleine straatjes is zeker een aanrader. De Jalan Malioboro is de winkelstraat van deze hofstad. Veel kraampjes en winkeltjes waar de hele dag door veel gebeurt. In de avond kunt u een Ramayana-voorstelling bijwonen. U geniet van een uitgebreid buffet en een bijzondere dansvoorstelling.

 

De komende dagen heeft u de beschikking over een busje met chauffeur. Het reizen met een busje met chauffeur is een uitstekende manier om kennis te maken met het prachtige eiland Java. 

 

Overnachting in Jogyakarta.

Inclusief privé-auto/busje met chauffeur

Dag 2 Jogyakarta

Er is genoeg te doen in Jogyakarta en wij raden zeker aan om hier nog een dag te verblijven. Neem een kijkje op de kleurrijke markt aan het einde van de Jalan Malioboro of bezoek het waterpaleis Taman Sari. Het waterpaleis is een buitenverblijf van vroegere sultans en is omringd door een enorme tuin en verschillende baden. Jogya, zoals de stad ook wel genoemd wordt, heeft net als veel andere plaatsen op Java een Nederlands verleden. Ga eens kijken bij Fort Vredeburg. In het museum staat de onafhankelijkheid van Indonesië centraal en de rol die Jogyakarta hierin speelde. Verken op eigen gelegenheid de stad of kies voor een leuke excursie. Wat dacht u van fietsen in het landelijke gebied rondom Jogyakarta? Fiets door de kleine kampungs en maak kennis met de lokale bevolking en lokale ambachten. Eén van onze favoriete excursies!

 

Overnachting in Jogyakarta. 

Inclusief privé-auto/busje met chauffeur

Dag 3 Jogyakarta - Borobudur

Indonesie-Java-Borobudur-42_2

In slechts 1,5 uur rijdt u van Jogyakarta naar uw hotel bij de Borobudur. U volgt de snelle (drukke) route. U kunt er ook voor kiezen om de landelijke route te kiezen, langs Ngluwar met veel kleine tempels en natuurschoon; u doet er dan een half uur langer over (aanrader, tenzij u snel op uw plaats van bestemming wilt zijn).

 

Overnachting bij de Borobudur.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 4 Borobudur

Blijf in de omgeving van de Borobudur of maak een prachtige tocht in de omgeving en ga bijvoorbeeld naar de kleine Boeddhistische tempel, Candi Mendut. Binnen in de tempel zijn 3 grote Boeddha's te vinden. Daarna weer de slinger naar beneden, naar de vulkaan de Merapi. U bevindt zich in een weinig gezocht gebied, smalle wegen en diepgroene landschappen (zeer vruchtbaar vanwege de uitbarstingen in de loop der jaren). De chauffeur brengt u naar de helling, waar u de verstolde lava kunt zien die van de helling afstroomde.

 

Overnachting bij de Borobudur.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 5 Borobudur - Wonosobo met Diëngplateau

Java-Diengplateau-rokende zwavelbron Indonesie-Dieng-Plateau-uitzicht-op-meer Genieten van het uitzicht bij het Diengplateau

Vroeg op voor één van de hoogtepunten van deze reis: een bezoek aan de Borobudur. Dit grootste boeddhistische monument ter wereld is uitgeroepen tot Werelderfgoed. Hij bestaat uit 9 verdiepingen en maar liefst 1500 gebeeldhouwde reliefs. U blijft uw ogen uitkijken maar geniet ook van de groene omgeving. U ziet dorpjes, akkertjes, restanten van oude tempels, kortom: het landelijke leven van het oude Java.

 

Informatie Wonosobo:

Wonosobo is een koele bergplaats en een ideaal uitgangspunt voor een bezoek aan het Diëng Plateau. Het gebied rondom Wonosobo wordt gekendmerkt door vele groente- en tabaksplantages.

 

Overnachting in Wonosobo.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 6 Diëngplateau, Wonosobo - Salatiga

Vroeg op voor uw bezoek aan het Diëngplateau. Hier treft u ruïnes aan van historische hindoeïstische tempels uit de achtste eeuw na Christus. Dit mystieke vulkanische gebied heeft nog actieve opspuitende zwavelbronnen en een meer met verschillende kleuren (wel hoge entreeprijs voor Indonesische begrippen!). In een kleine 2 uur rijdt u hierna door naar Salatiga.

 

Informatie Salatiga:

In de omgeving van Salatiga wordt het groene landschap afgewisselend door koffieplantages en dorpjes. U kunt een bezoek brengen aan de fabriek waar koffiebonen verwerkt worden. De restaurants en winkels zijn voornamelijk gericht op lokale toeristen, maar u bent natuurlijk overal welkom.

 

Overnachting in Salatiga.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 7 Salatiga - Solo

Java-Losari-tempel Indonesie-Java-Losari-omgeving

Vanaf Salatiga rijdt u zuidwaarts naar Solo. U kunt kiezen voor de snelle route, maar zelf vinden wij de landelijke route veel mooier. U stopt onderweg nog bij een paar tempels, komt langs allemaal smalle wegen en ziet de Merapi-vulkaan. Met een jeep kunt u de helling van de Merapi op. U ziet onder andere de verstolde lava die van de helling afstroomde. 

 

Daarna door naar de hindoeïstische tempel; de Prambanan. De prachtige reliëfs geven het Ramayana-epos weer.

 

Informatie Solo:

De sultanstad Solo wordt ook wel Surakarta genoemd. Bezoek hier onder andere het Mangkunegaran-paleis met z'n fraaie pendopo, het suikermuseum en de suikerfabriek.

 

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 8 Vertrek vanaf Solo

Vanaf Solo reist u verder. Er is een luchthaven bij Solo, zodat u verder kunt vliegen of u kunt per auto uw reis over Java vervolgen.

 

Inclusief ontbijt

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën